Kandy
Natuur & avontuur

Natuur & avontuur
307 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Kandy Natuur & avontuur: onze aanbevelingen

Van Ella: Kandy treinkaartjes met 2e klas gereserveerde zitplaatsen

Van Ella: Kandy treinkaartjes met 2e klas gereserveerde zitplaatsen

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (2e klas gereserveerde zitplaatsen) Ervaar een prachtige treinreis door het hoogland van Sri Lanka Reis in comfort met gereserveerde 2e klas tickets van Ella naar Kandy. Deze iconische reis door de schilderachtige hooglanden van Sri Lanka wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Ontspan in je gereserveerde stoel en zie hoe het prachtige landschap zich door je raam ontvouwt. Hoogtepunten: # Gereserveerde zitplaatsen: Geniet van de gemoedsrust van een gereserveerde zitplaats in de tweede klas. # Landschappelijk uitzicht: Bewonder de mistige bergen, groene theeplantages, pittoreske dorpjes en prachtige watervallen. # Culturele onderdompeling: Ervaar de authentieke charme van Sri Lanka terwijl je door het hart van het land reist. # Handige tickets: Vermijd het gedoe van last-minute tickets kopen. Laat je tickets van tevoren kopen en bij je afleveren. Details: # Vertrek: Ella treinstation # Aankomst: Kandy Station # Klasse: Tweede klas gereserveerde zitplaatsen # Duur: Ongeveer 7-10 uur Belangrijke opmerking: # Niet-Restitueerbaar en Niet-Canculeerbaar: Eenmaal geboekte tickets kunnen niet worden geannuleerd of gerestitueerd. # Na het boeken ontvang je een e-mail met een e-ticket. Dit e-ticket kan niet worden gebruikt om aan boord van de trein te gaan. # Om je originele ticket veilig te stellen, kun je contact opnemen met ons kantoor via WhatsApp op of e-mail op ellaexcursionstours@gmail.com. Stuur een kopie van je paspoort mee om de aankoop af te ronden. # Onthoud dat deze trein vertrekt vanaf station Ella en dat je kunt uitstappen op station Kandy. De boeking is inclusief: # Gereserveerde tweedeklas zitplaats van Ella naar Kandy Aflevering van je ticket op het treinstation of bij je hotel Dompel jezelf onder in de adembenemende landschappen en levendige cultuur van Sri Lanka met deze onvergetelijke treinreis. Boek nu je tickets en reis op de authentieke manier!

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (3e klas gereserveerde zitplaatsen)

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (3e klas gereserveerde zitplaatsen)

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (3e klas gereserveerde zitplaatsen) Ervaar een prachtige treinreis door het hoogland van Sri Lanka Reis betaalbaar met gereserveerde derde klas tickets van Ella naar Kandy. Deze iconische reis door de schilderachtige hooglanden van Sri Lanka wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Neem plaats in je gereserveerde stoel en zie hoe het prachtige landschap zich door je raam ontvouwt. Hoogtepunten: # Gereserveerde zitplaatsen: Geniet van de gemoedsrust van een gereserveerde zitplaats in de derde klas. # Landschappelijk uitzicht: Bewonder de mistige bergen, groene theeplantages, pittoreske dorpjes en prachtige watervallen. # Culturele onderdompeling: Ervaar de authentieke charme van Sri Lanka terwijl je door het hart van het land reist. # Handige tickets: Vermijd het gedoe van last-minute tickets kopen. Laat je tickets van tevoren kopen en bij je afleveren. Details: # Vertrek: Ella treinstation # Aankomst: Kandy Station # Klasse: Derde klas gereserveerde zitplaatsen # Duur: Ongeveer 7-10 uur Belangrijke opmerking: # Niet-Restitueerbaar en Niet-Canculeerbaar: Eenmaal geboekte tickets kunnen niet worden geannuleerd of gerestitueerd. # Na het boeken ontvang je een e-mail met een e-ticket. Dit e-ticket kan niet worden gebruikt om aan boord van de trein te gaan. # Om je originele ticket veilig te stellen, kun je contact opnemen met ons kantoor via WhatsApp op of e-mail op ellaexcursionstours@gmail.com. Stuur een kopie van je paspoort mee om de aankoop af te ronden. # Onthoud dat deze trein vertrekt vanaf station Ella en dat je kunt uitstappen op station Kandy. De boeking is inclusief: # Gereserveerde derde klas zitplaats van Ella naar Kandy # Aflevering van je ticket op het station of in je hotel Dompel jezelf onder in de adembenemende landschappen en levendige cultuur van Sri Lanka met deze onvergetelijke treinreis. Boek nu je tickets en reis op de authentieke manier!

Ella: eerste klas ticket voor een panoramische trein van/naar Kandy

Ella: eerste klas ticket voor een panoramische trein van/naar Kandy

Stap aan boord van je trein in Kandy of Ella en begin je magische reis door ruige bergen, weelderig groen en ongerepte meren. Zoek je zitplaats in de eerste klas van de trein en installeer je. Terwijl je naar Kandy rijdt, zal de trein eerst door een smalle bergkam en mistige groene bossen rijden voordat je Ella Rock en verschillende ruisende watervallen bereikt. Rijd verder door Haputale om de theedorpen en -plantages in Nanu-Oya te bereiken. Ga verder door de weelderige theevelden om de Horton Plains over te steken en kijk uit naar herten en rododendrons. Geniet van het uitzicht op de groene, glooiende heuvels voordat je Kandy/Ella (afhankelijk van de richting van je reis) binnenrijdt, een bruisende stad.

Vanuit Kandy: Rondleiding door Pinnawala

Vanuit Kandy: Rondleiding door Pinnawala

Start @8.45 in Kandy ➾ (18km) Kadugannawa View Point ➾ (22km) Pinnawala ➾ (17km) Ceylon Tea Factory ➾ (8km) Royal Botanical Garden ➾ (2km) Wood Carving Family House ➾ (4km) Big Buddha Standbeeld ➾(1km) Asgiriya Stupa ➾ (2km) Ceylon Gems Museum ➾ (100m) Kandy City View Point ➾ (600m) Kandyan Culture Dancing ➾ (1km) Tempel van de Heilige Tandrelikwie ➾ (1km) Drop-van uw hotel 🔚 🛑 Pinnawala Elephantage is een fok- en behoudsinstituut voor wilde Aziatische olifanten in Pinnawala village, 13 km ten noordoosten van de stad Kegalle in de provincie Sabaragamuwa in Sri Lanka. Pinnawala heeft de grootste kudde olifanten in gevangenschap ter wereld. In 2023 leefden er 71 olifanten in Pinnawala, waaronder 30 mannetjes en 41 vrouwtjes van 3 generaties. Het weeshuis is opgericht om de vele verweesde, ongespeende wilde olifanten te verzorgen en te beschermen die in en nabij de bossen van Sri Lanka rondzwerven. Het werd in 1975 opgericht door het Sri Lankaanse Department of Wildlife Conservation (DWC). Op 31 augustus 2021 beviel een 25 jaar oude olifant genaamd Surangi in het weeshuis van een tweeling mannelijke babyolifanten. Het was ook het eerste geval van de geboorte van tweelingolifanten in Sri Lanka na een gat van 80 jaar sinds 1941.

Kandy: Privérondleiding door de stad per Tuk-Tuk

Kandy: Privérondleiding door de stad per Tuk-Tuk

Verken de meest iconische plekken van Kandy terwijl je je gids en hun woonplaats leert kennen. Neem voordat de tour begint contact op met de gids om de tour aan te passen en de plekken te kiezen die je het liefst wilt zien. Bezoek de Heilige Tempel van de Tand, gelegen in het Koninklijk Paleiscomplex van het voormalige Koninkrijk Kandy. Rijd naar het Queen's Bathing Pavilion en het Nationaal Museum van Kandy. Ga naar de boeddhistische tempel op de top van een heuvel met een adembenemend uitzicht. Stop hier om foto's te maken en het uitzicht over de stad en de omgeving te bewonderen. Onderweg naar een theeplantage passeer je de oevers van de rivier Mahawali. Hopelijk krijg je tijdens de tocht apen te zien en mogelijk spot je in de verte een jaguar langs de rivier. Neem een pauze om wat te eten in een plaatselijk restaurant op aanraden van de gids. Bespreek de rest van je plannen voor de dag terwijl je tips vraagt over plaatsen die je tijdens je verblijf kunt bezoeken.

Vanuit Kandy: Privé Sigiraya dagtour per Tuk-tuk

Vanuit Kandy: Privé Sigiraya dagtour per Tuk-tuk

* Ophaalservice @7.45 in Kandy Pickup ➡️ Matale Hindu Tempel ➡️ Wood Carving Center ➡️ Sigiriya Leeuwenrots ➡️Cave Tempel ➡️ Kruiden & Specerijen Tuin ➡️ Terugbrengservice naar je hotel in Kandy. - Sigiriya dorpssafari (optioneel) - Edelstenen Museum (optioneel) Je wordt direct bij je accommodatie opgehaald en reist per tuk-tuk naar de stad Sigiriya, een oud rotsfort. Bewonder de 200 meter hoge Sigiriya rots, die volgens een oude Sri Lankaanse kroniek door koning Kasyapa werd uitgekozen als locatie voor zijn nieuwe hoofdstad. Bekijk vervolgens enkele van de traditionele ambachten van de regio zoals houtsnijwerk en batik textiel, een verftechniek die in de oudheid werd ontwikkeld. Neem een stukje traditioneel handwerk mee naar huis als souvenir. Reis daarna naar Dambulla en verken het grootste en best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka. Ontdek de prachtige Boeddhabeelden en levendig gekleurde rotstekeningen, geschilderd tussen de 2e eeuw voor Christus en het 18e-eeuwse Kandyan-tijdperk voordat je terugkeert naar Kandy.

Vanuit Colombo: Dagtrip Kandy en Pinnawala

Vanuit Colombo: Dagtrip Kandy en Pinnawala

Profiteer van de pick-up bij je hotel in Colombo en ontspan vervolgens in comfort met airconditioning tijdens de reis naar Kandy. Bezoek bij aankomst de Tempel van de Tand om de heilige tand van Boeddha te zien, een symbool van status dat de waardigheid van de oude koningen van Sri Lanka bewees. Bewonder de prachtige architectuur van het paleis en bekijk de gouden beeldjes in het heiligdom. ''Pinnawala'' Je mist nooit de olifantenbijeenkomst in de rivier Ontdek vervolgens enkele van de oude ambachten van traditionele ambachtslieden, waaronder edelstenen, houtsnijwerk en batik. Bekijk ambachtsdemonstraties en koop souvenircadeaus voordat je op eigen kosten gaat lunchen in een plaatselijk restaurant. Ga verder naar de Royal Botanical Gardens van Peradeniya en maak een wandeling over het 147 hectare grote terrein. Bekijk meer dan 4000 verschillende plantensoorten, waaronder een exclusieve collectie orchideeën, kruiden en geneeskrachtige planten. Leer de geschiedenis van de 19e-eeuwse tuinen en bekijk beroemde planten zoals de kanonskogelboom, de reuzenvijgenboom en de 40 meter hoge Birma-bamboe.

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (1e klas gereserveerde zitplaatsen)

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (1e klas gereserveerde zitplaatsen)

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (1e klas gereserveerde zitplaatsen) Ervaar een prachtige treinreis door het hoogland van Sri Lanka Reis in comfort en luxe met eersteklas tickets voor de trein van Ella naar Kandy. Deze iconische reis door de schilderachtige hooglanden van Sri Lanka wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Ontspan in je gereserveerde stoel en zie hoe het prachtige landschap zich door je raam ontvouwt. Hoogtepunten: # Gereserveerde zitplaatsen: Geniet van de gemoedsrust van een gereserveerde eersteklas zitplaats. # Landschappelijk uitzicht: Bewonder de mistige bergen, groene theeplantages, pittoreske dorpjes en prachtige watervallen. # Culturele onderdompeling: Ervaar de authentieke charme van Sri Lanka terwijl je door het hart van het land reist. # Handige tickets: Vermijd het gedoe van last-minute tickets kopen. Laat je tickets van tevoren kopen en bij je afleveren. Details: # Vertrek: Ella treinstation # Aankomst: Kandy Station # Klasse: Eerste klas gereserveerde zitplaatsen # Duur: Ongeveer 7-10 uur Belangrijke opmerking: # Niet-Restitueerbaar en Niet-Canculeerbaar: Eenmaal geboekte tickets kunnen niet worden geannuleerd of gerestitueerd. # Na het boeken ontvang je een e-mail met een e-ticket. Dit e-ticket kan niet worden gebruikt om aan boord van de trein te gaan. # Om je originele ticket veilig te stellen, kun je contact opnemen met ons kantoor via WhatsApp op of e-mail op ellaexcursionstours@gmail.com. Stuur een kopie van je paspoort mee om de aankoop af te ronden. # Onthoud dat deze trein vertrekt vanaf station Ella en dat je kunt uitstappen op station Kandy. De boeking is inclusief: # Gereserveerde eersteklas zitplaats van Ella naar Kandy # Aflevering van je ticket op het station of in je hotel Dompel jezelf onder in de adembenemende landschappen en levendige cultuur van Sri Lanka met deze onvergetelijke treinreis. Boek nu je tickets en reis op de authentieke manier!

Van Colombo: dagexcursie naar Kandy, Pinnawala en theefabriek

Van Colombo: dagexcursie naar Kandy, Pinnawala en theefabriek

Duik in de geschiedenis, religie en industrie van Sri Lanka tijdens een dagexcursie van Colombo naar Kandy en Pinnawala. Breng wat tijd door met olifanten in Pinnawala Elephant Sanctuary, bezoek de Tempel van de Heilige Tand en ontdek edelstenen-, ambachts- en theefabrieken. Begin de tour met ophalen bij je hotel in Colombo of Negombo en reis vervolgens comfortabel met airconditioning naar Pinnawala Elephant Orphanage. Maak daar charmante foto's van groepen olifanten die zich voeden en baden in de rivier. Ga vervolgens verder naar Kandy om de Tempel van de Heilige Tand te verkennen, een UNESCO-werelderfgoedlocatie waar de linker hoektand van de Boeddha staat. Neem de tijd om je te vergapen aan een van de meest heilige en beroemde plekken in Sri Lanka voordat je het laatste koninkrijk van Sri Lanka ontdekt. Stop daarna op eigen kosten voor de lunch in een restaurant met uitzicht over Kandy. Na de lunch bezoekt u een edelstenenfabriek en leert u meer over de producten en processen ervan. Ga vervolgens naar een ambachtsfabriek en een batikfabriek, waar je de kans krijgt om souvenirs te kopen. Op de terugweg naar Colombo stop je bij een theefabriek en hoor je over de theeplantage. Geniet van de kans om thee te proberen en te kopen voordat je terugkeert naar je accommodatie in Colombo of Negombo.

Vanuit Kandy: Dagtrip Sigiriya en Dambulla

Vanuit Kandy: Dagtrip Sigiriya en Dambulla

Laat je direct ophalen bij je accommodatie en reis naar de stad Sigiriya, een oud rotsfort. Bewonder de 200 meter hoge Sigiriya-rots, die volgens een oude Sri Lankaanse kroniek door koning Kasyapa werd uitgekozen als locatie voor zijn nieuwe hoofdstad. Bewonder vervolgens schilderijen van historische koninginnen, prinsessen en dienstmeisjes in het rotsfort voordat u stopt voor de lunch. Bekijk vervolgens enkele van de traditionele ambachten van de regio, zoals houtsnijwerk en batiktextiel, een verftechniek die in de oudheid is ontwikkeld. U kunt een stuk traditioneel handwerk mee naar huis nemen als souvenir. Reis vervolgens naar Dambulla en verken het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Ontdek de magnifieke Boeddhabeelden en levendig gekleurde rotsschilderingen, geschilderd tussen de 2e eeuw voor Christus en het 18e-eeuwse Kandyan-tijdperk. Sluit uw dag af door u terug te laten brengen naar uw accommodatie in Kandy.

Voor ieder wat wils

Kandy

Kandy

Kandy Natuur & avontuur: onze aanbevelingen

Van Ella: Kandy treinkaartjes met 2e klas gereserveerde zitplaatsen

Van Ella: Kandy treinkaartjes met 2e klas gereserveerde zitplaatsen

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (2e klas gereserveerde zitplaatsen) Ervaar een prachtige treinreis door het hoogland van Sri Lanka Reis in comfort met gereserveerde 2e klas tickets van Ella naar Kandy. Deze iconische reis door de schilderachtige hooglanden van Sri Lanka wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Ontspan in je gereserveerde stoel en zie hoe het prachtige landschap zich door je raam ontvouwt. Hoogtepunten: # Gereserveerde zitplaatsen: Geniet van de gemoedsrust van een gereserveerde zitplaats in de tweede klas. # Landschappelijk uitzicht: Bewonder de mistige bergen, groene theeplantages, pittoreske dorpjes en prachtige watervallen. # Culturele onderdompeling: Ervaar de authentieke charme van Sri Lanka terwijl je door het hart van het land reist. # Handige tickets: Vermijd het gedoe van last-minute tickets kopen. Laat je tickets van tevoren kopen en bij je afleveren. Details: # Vertrek: Ella treinstation # Aankomst: Kandy Station # Klasse: Tweede klas gereserveerde zitplaatsen # Duur: Ongeveer 7-10 uur Belangrijke opmerking: # Niet-Restitueerbaar en Niet-Canculeerbaar: Eenmaal geboekte tickets kunnen niet worden geannuleerd of gerestitueerd. # Na het boeken ontvang je een e-mail met een e-ticket. Dit e-ticket kan niet worden gebruikt om aan boord van de trein te gaan. # Om je originele ticket veilig te stellen, kun je contact opnemen met ons kantoor via WhatsApp op of e-mail op ellaexcursionstours@gmail.com. Stuur een kopie van je paspoort mee om de aankoop af te ronden. # Onthoud dat deze trein vertrekt vanaf station Ella en dat je kunt uitstappen op station Kandy. De boeking is inclusief: # Gereserveerde tweedeklas zitplaats van Ella naar Kandy Aflevering van je ticket op het treinstation of bij je hotel Dompel jezelf onder in de adembenemende landschappen en levendige cultuur van Sri Lanka met deze onvergetelijke treinreis. Boek nu je tickets en reis op de authentieke manier!

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (3e klas gereserveerde zitplaatsen)

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (3e klas gereserveerde zitplaatsen)

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (3e klas gereserveerde zitplaatsen) Ervaar een prachtige treinreis door het hoogland van Sri Lanka Reis betaalbaar met gereserveerde derde klas tickets van Ella naar Kandy. Deze iconische reis door de schilderachtige hooglanden van Sri Lanka wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Neem plaats in je gereserveerde stoel en zie hoe het prachtige landschap zich door je raam ontvouwt. Hoogtepunten: # Gereserveerde zitplaatsen: Geniet van de gemoedsrust van een gereserveerde zitplaats in de derde klas. # Landschappelijk uitzicht: Bewonder de mistige bergen, groene theeplantages, pittoreske dorpjes en prachtige watervallen. # Culturele onderdompeling: Ervaar de authentieke charme van Sri Lanka terwijl je door het hart van het land reist. # Handige tickets: Vermijd het gedoe van last-minute tickets kopen. Laat je tickets van tevoren kopen en bij je afleveren. Details: # Vertrek: Ella treinstation # Aankomst: Kandy Station # Klasse: Derde klas gereserveerde zitplaatsen # Duur: Ongeveer 7-10 uur Belangrijke opmerking: # Niet-Restitueerbaar en Niet-Canculeerbaar: Eenmaal geboekte tickets kunnen niet worden geannuleerd of gerestitueerd. # Na het boeken ontvang je een e-mail met een e-ticket. Dit e-ticket kan niet worden gebruikt om aan boord van de trein te gaan. # Om je originele ticket veilig te stellen, kun je contact opnemen met ons kantoor via WhatsApp op of e-mail op ellaexcursionstours@gmail.com. Stuur een kopie van je paspoort mee om de aankoop af te ronden. # Onthoud dat deze trein vertrekt vanaf station Ella en dat je kunt uitstappen op station Kandy. De boeking is inclusief: # Gereserveerde derde klas zitplaats van Ella naar Kandy # Aflevering van je ticket op het station of in je hotel Dompel jezelf onder in de adembenemende landschappen en levendige cultuur van Sri Lanka met deze onvergetelijke treinreis. Boek nu je tickets en reis op de authentieke manier!

Ella: eerste klas ticket voor een panoramische trein van/naar Kandy

Ella: eerste klas ticket voor een panoramische trein van/naar Kandy

Stap aan boord van je trein in Kandy of Ella en begin je magische reis door ruige bergen, weelderig groen en ongerepte meren. Zoek je zitplaats in de eerste klas van de trein en installeer je. Terwijl je naar Kandy rijdt, zal de trein eerst door een smalle bergkam en mistige groene bossen rijden voordat je Ella Rock en verschillende ruisende watervallen bereikt. Rijd verder door Haputale om de theedorpen en -plantages in Nanu-Oya te bereiken. Ga verder door de weelderige theevelden om de Horton Plains over te steken en kijk uit naar herten en rododendrons. Geniet van het uitzicht op de groene, glooiende heuvels voordat je Kandy/Ella (afhankelijk van de richting van je reis) binnenrijdt, een bruisende stad.

Vanuit Kandy: Rondleiding door Pinnawala

Vanuit Kandy: Rondleiding door Pinnawala

Start @8.45 in Kandy ➾ (18km) Kadugannawa View Point ➾ (22km) Pinnawala ➾ (17km) Ceylon Tea Factory ➾ (8km) Royal Botanical Garden ➾ (2km) Wood Carving Family House ➾ (4km) Big Buddha Standbeeld ➾(1km) Asgiriya Stupa ➾ (2km) Ceylon Gems Museum ➾ (100m) Kandy City View Point ➾ (600m) Kandyan Culture Dancing ➾ (1km) Tempel van de Heilige Tandrelikwie ➾ (1km) Drop-van uw hotel 🔚 🛑 Pinnawala Elephantage is een fok- en behoudsinstituut voor wilde Aziatische olifanten in Pinnawala village, 13 km ten noordoosten van de stad Kegalle in de provincie Sabaragamuwa in Sri Lanka. Pinnawala heeft de grootste kudde olifanten in gevangenschap ter wereld. In 2023 leefden er 71 olifanten in Pinnawala, waaronder 30 mannetjes en 41 vrouwtjes van 3 generaties. Het weeshuis is opgericht om de vele verweesde, ongespeende wilde olifanten te verzorgen en te beschermen die in en nabij de bossen van Sri Lanka rondzwerven. Het werd in 1975 opgericht door het Sri Lankaanse Department of Wildlife Conservation (DWC). Op 31 augustus 2021 beviel een 25 jaar oude olifant genaamd Surangi in het weeshuis van een tweeling mannelijke babyolifanten. Het was ook het eerste geval van de geboorte van tweelingolifanten in Sri Lanka na een gat van 80 jaar sinds 1941.

Kandy: Privérondleiding door de stad per Tuk-Tuk

Kandy: Privérondleiding door de stad per Tuk-Tuk

Verken de meest iconische plekken van Kandy terwijl je je gids en hun woonplaats leert kennen. Neem voordat de tour begint contact op met de gids om de tour aan te passen en de plekken te kiezen die je het liefst wilt zien. Bezoek de Heilige Tempel van de Tand, gelegen in het Koninklijk Paleiscomplex van het voormalige Koninkrijk Kandy. Rijd naar het Queen's Bathing Pavilion en het Nationaal Museum van Kandy. Ga naar de boeddhistische tempel op de top van een heuvel met een adembenemend uitzicht. Stop hier om foto's te maken en het uitzicht over de stad en de omgeving te bewonderen. Onderweg naar een theeplantage passeer je de oevers van de rivier Mahawali. Hopelijk krijg je tijdens de tocht apen te zien en mogelijk spot je in de verte een jaguar langs de rivier. Neem een pauze om wat te eten in een plaatselijk restaurant op aanraden van de gids. Bespreek de rest van je plannen voor de dag terwijl je tips vraagt over plaatsen die je tijdens je verblijf kunt bezoeken.

Vanuit Kandy: Privé Sigiraya dagtour per Tuk-tuk

Vanuit Kandy: Privé Sigiraya dagtour per Tuk-tuk

* Ophaalservice @7.45 in Kandy Pickup ➡️ Matale Hindu Tempel ➡️ Wood Carving Center ➡️ Sigiriya Leeuwenrots ➡️Cave Tempel ➡️ Kruiden & Specerijen Tuin ➡️ Terugbrengservice naar je hotel in Kandy. - Sigiriya dorpssafari (optioneel) - Edelstenen Museum (optioneel) Je wordt direct bij je accommodatie opgehaald en reist per tuk-tuk naar de stad Sigiriya, een oud rotsfort. Bewonder de 200 meter hoge Sigiriya rots, die volgens een oude Sri Lankaanse kroniek door koning Kasyapa werd uitgekozen als locatie voor zijn nieuwe hoofdstad. Bekijk vervolgens enkele van de traditionele ambachten van de regio zoals houtsnijwerk en batik textiel, een verftechniek die in de oudheid werd ontwikkeld. Neem een stukje traditioneel handwerk mee naar huis als souvenir. Reis daarna naar Dambulla en verken het grootste en best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka. Ontdek de prachtige Boeddhabeelden en levendig gekleurde rotstekeningen, geschilderd tussen de 2e eeuw voor Christus en het 18e-eeuwse Kandyan-tijdperk voordat je terugkeert naar Kandy.

Vanuit Colombo: Dagtrip Kandy en Pinnawala

Vanuit Colombo: Dagtrip Kandy en Pinnawala

Profiteer van de pick-up bij je hotel in Colombo en ontspan vervolgens in comfort met airconditioning tijdens de reis naar Kandy. Bezoek bij aankomst de Tempel van de Tand om de heilige tand van Boeddha te zien, een symbool van status dat de waardigheid van de oude koningen van Sri Lanka bewees. Bewonder de prachtige architectuur van het paleis en bekijk de gouden beeldjes in het heiligdom. ''Pinnawala'' Je mist nooit de olifantenbijeenkomst in de rivier Ontdek vervolgens enkele van de oude ambachten van traditionele ambachtslieden, waaronder edelstenen, houtsnijwerk en batik. Bekijk ambachtsdemonstraties en koop souvenircadeaus voordat je op eigen kosten gaat lunchen in een plaatselijk restaurant. Ga verder naar de Royal Botanical Gardens van Peradeniya en maak een wandeling over het 147 hectare grote terrein. Bekijk meer dan 4000 verschillende plantensoorten, waaronder een exclusieve collectie orchideeën, kruiden en geneeskrachtige planten. Leer de geschiedenis van de 19e-eeuwse tuinen en bekijk beroemde planten zoals de kanonskogelboom, de reuzenvijgenboom en de 40 meter hoge Birma-bamboe.

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (1e klas gereserveerde zitplaatsen)

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (1e klas gereserveerde zitplaatsen)

Treinkaartjes van Ella naar Kandy - (1e klas gereserveerde zitplaatsen) Ervaar een prachtige treinreis door het hoogland van Sri Lanka Reis in comfort en luxe met eersteklas tickets voor de trein van Ella naar Kandy. Deze iconische reis door de schilderachtige hooglanden van Sri Lanka wordt beschouwd als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Ontspan in je gereserveerde stoel en zie hoe het prachtige landschap zich door je raam ontvouwt. Hoogtepunten: # Gereserveerde zitplaatsen: Geniet van de gemoedsrust van een gereserveerde eersteklas zitplaats. # Landschappelijk uitzicht: Bewonder de mistige bergen, groene theeplantages, pittoreske dorpjes en prachtige watervallen. # Culturele onderdompeling: Ervaar de authentieke charme van Sri Lanka terwijl je door het hart van het land reist. # Handige tickets: Vermijd het gedoe van last-minute tickets kopen. Laat je tickets van tevoren kopen en bij je afleveren. Details: # Vertrek: Ella treinstation # Aankomst: Kandy Station # Klasse: Eerste klas gereserveerde zitplaatsen # Duur: Ongeveer 7-10 uur Belangrijke opmerking: # Niet-Restitueerbaar en Niet-Canculeerbaar: Eenmaal geboekte tickets kunnen niet worden geannuleerd of gerestitueerd. # Na het boeken ontvang je een e-mail met een e-ticket. Dit e-ticket kan niet worden gebruikt om aan boord van de trein te gaan. # Om je originele ticket veilig te stellen, kun je contact opnemen met ons kantoor via WhatsApp op of e-mail op ellaexcursionstours@gmail.com. Stuur een kopie van je paspoort mee om de aankoop af te ronden. # Onthoud dat deze trein vertrekt vanaf station Ella en dat je kunt uitstappen op station Kandy. De boeking is inclusief: # Gereserveerde eersteklas zitplaats van Ella naar Kandy # Aflevering van je ticket op het station of in je hotel Dompel jezelf onder in de adembenemende landschappen en levendige cultuur van Sri Lanka met deze onvergetelijke treinreis. Boek nu je tickets en reis op de authentieke manier!

Van Colombo: dagexcursie naar Kandy, Pinnawala en theefabriek

Van Colombo: dagexcursie naar Kandy, Pinnawala en theefabriek

Duik in de geschiedenis, religie en industrie van Sri Lanka tijdens een dagexcursie van Colombo naar Kandy en Pinnawala. Breng wat tijd door met olifanten in Pinnawala Elephant Sanctuary, bezoek de Tempel van de Heilige Tand en ontdek edelstenen-, ambachts- en theefabrieken. Begin de tour met ophalen bij je hotel in Colombo of Negombo en reis vervolgens comfortabel met airconditioning naar Pinnawala Elephant Orphanage. Maak daar charmante foto's van groepen olifanten die zich voeden en baden in de rivier. Ga vervolgens verder naar Kandy om de Tempel van de Heilige Tand te verkennen, een UNESCO-werelderfgoedlocatie waar de linker hoektand van de Boeddha staat. Neem de tijd om je te vergapen aan een van de meest heilige en beroemde plekken in Sri Lanka voordat je het laatste koninkrijk van Sri Lanka ontdekt. Stop daarna op eigen kosten voor de lunch in een restaurant met uitzicht over Kandy. Na de lunch bezoekt u een edelstenenfabriek en leert u meer over de producten en processen ervan. Ga vervolgens naar een ambachtsfabriek en een batikfabriek, waar je de kans krijgt om souvenirs te kopen. Op de terugweg naar Colombo stop je bij een theefabriek en hoor je over de theeplantage. Geniet van de kans om thee te proberen en te kopen voordat je terugkeert naar je accommodatie in Colombo of Negombo.

Vanuit Kandy: Dagtrip Sigiriya en Dambulla

Vanuit Kandy: Dagtrip Sigiriya en Dambulla

Laat je direct ophalen bij je accommodatie en reis naar de stad Sigiriya, een oud rotsfort. Bewonder de 200 meter hoge Sigiriya-rots, die volgens een oude Sri Lankaanse kroniek door koning Kasyapa werd uitgekozen als locatie voor zijn nieuwe hoofdstad. Bewonder vervolgens schilderijen van historische koninginnen, prinsessen en dienstmeisjes in het rotsfort voordat u stopt voor de lunch. Bekijk vervolgens enkele van de traditionele ambachten van de regio, zoals houtsnijwerk en batiktextiel, een verftechniek die in de oudheid is ontwikkeld. U kunt een stuk traditioneel handwerk mee naar huis nemen als souvenir. Reis vervolgens naar Dambulla en verken het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. Ontdek de magnifieke Boeddhabeelden en levendig gekleurde rotsschilderingen, geschilderd tussen de 2e eeuw voor Christus en het 18e-eeuwse Kandyan-tijdperk. Sluit uw dag af door u terug te laten brengen naar uw accommodatie in Kandy.

Veelgestelde vragen over Natuur & avontuur in Kandy

Welke andere activiteiten dan Natuur & avontuur zijn de moeite waard in Kandy?

Andere onmisbare dingen om te doen in Kandy:

De topbezienswaardigheden in Kandy

Activiteiten in Kandy

Rondleidingen in Sri Lanka

Wat te doen in Sri Lanka

Andere activiteiten in Kandy

Wil je alle activiteiten in Kandy bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kandy

Gemiddelde beoordeling

4.7
(17 beoordelingen)