Mauritius Extreme sports & adrenaline

Mauritius Extreme sports & adrenaline: Onze meest aanbevolen

Mauritius: eco-buggytocht door het natuurreservaat

1. Mauritius: eco-buggytocht door het natuurreservaat

De Riverine Trail is een rit van 1,5 uur langs ruige, met bomen omzoomde paden die naar L'Abattis des Cipayes leiden. Het is de perfecte manier voor offroad enthousiastelingen en liefhebbers van avontuur. L'Abbatis des Cipayes is de Creoolse naam van het Sepoy-kamp. Het werd langs de Jacotet-rivier opgericht om de militaire buitenpost van Jacotet te beschermen. Verken het dorp, dat een geschiedenis van 300 jaar heeft. Je kunt een wandeling maken op het terrein. Stel je voor hoe Indiase "Cipayes" hun Abbatis (fort) bouwen. Profiteer van de tour door het natuurreservaat met cultureel erfgoed en geniet van de rijke diversiteit aan landschap en dieren in het wild. Naast alle geweldige andere activiteiten in Mauritius, is dit pad de perfecte gelegenheid om meer te leren over lokaal ecotoerisme op het eiland Mauritius.

Mauritius: eco-wandeltocht op UNESCO-Werelderfgoed Le Morne

2. Mauritius: eco-wandeltocht op UNESCO-Werelderfgoed Le Morne

Met een 4x4-voertuig rijdt je van het aangewezen trefpunt door een privé landgoed waar herten, wilde zwijnen en talrijke vogelsoorten, zoals fazanten, kwartels en parelhoenders leven. Je begint de wandeltocht langs de noord-westelijke voet van de berg, waarbij je op twee plekken een panoramisch uitzicht hebt op de noord-westelijke en op de zuid-oostelijke flank van de berg. Tijdens de eerste wandeletappe volg je een glooiend pad dat is bedoeld om je spieren op te warmen en je hartslag op te voeren, voordat het klimmen en klauteren begint. Op 340 meter boven de zeespiegel heb je een veiligheidsbespreking, voordat je met de eerste klim- en klauteretappe begint. Er is een etappe van 70 meter, van 25 meter, van 15 meter  en van 10 meter. Deze bieden je de meest spectaculaire uitzichten op de weelderige bergketens van de Charamel, evenals prachtige blikken op het water van de noord-westelijke en de zuid-oostelijke kust, dat reikt tot aan de horizon. Diverse rustpunten geven jou en het team de mogelijkheid om bijzondere foto's van jou en je familie te maken, zodat deze unieke ervaring nooit zal worden vergeten. Je arriveert aan de top met als beloning voor al je inspanningen een uitzicht dat meer dan de moeite waard is. Het team geeft je aanvullende informatie, terwijl je foto's maakt en een pauze houdt om van de locatie en de prachtige omgeving te genieten. De afdaling van de berg begint onder het toeziend oog van het zeer ervaren en professionele team. Uiteindelijk kom je weer aan bij het trefpunt, vanwaar je richting je accommodatie vertrekt. 

Mauritius: Le Morne Brabant Begeleide zonsopgangwandeling en klim

3. Mauritius: Le Morne Brabant Begeleide zonsopgangwandeling en klim

Loop de berg Le Morne Brabant op, een van de populairste attracties van Mauritius en een UNESCO-werelderfgoed onder leiding van een gecertificeerde klimmer als uw gids tijdens deze tour met kleine groepen. Ontmoet je gids op Le Morne Kitesurfing Beach voor een veiligheidsbriefing voordat je naar de ingang van de berg gaat. Het eerste deel van de wandeling gaat door het weelderige regenwoud. Zorg ervoor dat je de fenomenale en zeldzame endemische vogels en planten in de gaten houdt. Bekijk de gouden zonsopgang en luister naar de vogels die fluiten terwijl je de vier rotspartijen van de berg beklimt. Onderweg vertelt je gids je historische verhalen over het verleden van Mauritius en de betekenis van deze belangrijke berg. Pauzeer bij het beroemde uitkijkpunt Trochetia Boutoniona, genoemd naar de nationale bloem van het eiland, voor wat gezonde snacks. Neem even de tijd om het adembenemende panoramische uitzicht om je heen te bewonderen. Kom vervolgens naar de 470 meter hoge top en probeer je mond niet te laag te houden terwijl je de intense schoonheid en de natuur ziet waar Mauritius zo beroemd om is. Maak een paar welverdiende foto's voordat je weer de berg afdaalt.

Mauritius: begeleide kajaktocht op de rivier de Tamarin

4. Mauritius: begeleide kajaktocht op de rivier de Tamarin

Verken de Tamarin-rivier tijdens deze begeleide kajaktocht. Bekijk de verschillende dieren in het wild die in de rivier leven en kijk naar de zonsondergang terwijl je door de ongerepte natuur en kalme wateren peddelt. Begin met kajakken op de plek waar de rivier de oceaan ontmoet, ook bekend als Tamarin Bay, die beroemd is om zijn mythische golf. Peddel stroomopwaarts door het kalme water en ontdek de twee hoofdarmen van de rivier. Aan de ene kant de Rempart en de bergen van Trois Mamelles, en aan de andere kant de prachtige berg van La Tourelle. De omliggende natuurlijke habitat biedt weelderig groen en een overvloed aan dieren in het wild. Tijdens uw reis kunnen we waterhoentjes, eenden, langsnavelige vogels, vliegende vossen of zelfs apen tegenkomen. Terwijl je langs de baai kajakt, kun je ook dolfijnen tegenkomen voordat ze naar het open water gaan. Tegen het einde van je avontuur kun je je vergapen aan de adembenemende zonsondergang terwijl de zon ondergaat aan de horizon van de rivier.

Natuurreservaat Bel Ombre: quadtocht

5. Natuurreservaat Bel Ombre: quadtocht

Het natuurreservaat Bel Ombre, genesteld in weelderige vegetatie, is de beste plek om opnieuw contact te maken met de natuur en te genieten van het beste quad-avontuur op Mauritius. Ga op een geweldig avonturenpad dat je buiten de gebaande paden brengt om een van de meest ongerepte plekken op het eiland te ontdekken. Geniet op totaal ongetemde paden van een hobbelige rit door een ongerepte omgeving dicht bij het UNESCO-biosfeerreservaat, terwijl je endemische soorten planten en dieren ontdekt. U zult vleermuizen, bosapen, zwermen roze duiven, wilde zwijnen en/of misschien een kudde Javaanse herten die vrij rondlopen tegenkomen. Uw rit zal onvergetelijk zijn langs ruige, met bomen omzoomde paden die door het reservaat slingeren om Cascade Frédérica of Cascade l'Exemple te bereiken. Dompel jezelf onder in het groen als nooit tevoren en ga op een intensieve ontdekkingstocht. U zult betoverd worden door de adembenemende panorama's, met stops om te staren naar de schoonheid van moeder natuur. Afhankelijk van de weersomstandigheden kunt u ook bij de watervallen zwemmen. Rijden door het suikerrietveld met de bergketens aan de ene kant en de kustlijn aan de andere kant is de perfecte manier om te ontspannen en plezier te hebben, zowel doordeweeks als in het weekend. Het is niet nodig om te vermelden dat u wordt vergezeld door de meest hoffelijke, meegaand en deskundige gidsen die u de weg wijzen. Je kunt ze meer vragen over de verschillende haltes en de geheimen van het prachtige ecosysteem van Bel Ombre onthullen. Ook vertellen ze je meer over de fauna en flora die je zeker tegenkomt tijdens je rit.

Mauritius: zonsopgangwandeling Le Pouce

6. Mauritius: zonsopgangwandeling Le Pouce

Uw wandeling begint in de regio Moka, die bekend staat als het "hart" van Mauritius. Begin met een inleiding, inclusief een briefing over veiligheid en de berggevaren. Er zullen voldoende stops zijn tijdens de wandeling, zodat u kunt uitrusten, veel foto's kunt maken en meer te weten kunt komen over de unieke flora en fauna van het eiland en de omgeving van de berg. Als je in je eigen tempo reist, zal je ervaren bergbeklimmer je tempo in de gaten houden en ervoor zorgen dat er voldoende pauzes zijn om te rusten, het tempo te vertragen of zelfs sneller te gaan wanneer dat nodig is. Het eerste deel van de wandeling gaat door het bos van de berg, zodat je kunt genieten van een mooie meditatieve wandeling van 600 meter te midden van inheemse planten en bomen. De wandeling gaat dan verder naar een gedeelte waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op Port Louis en andere toppen van het Moka-gebergte, voornamelijk de Guiby-piek. Na 700 meter bereikt u de schouder van de berg, die een hoogte heeft van 736 meter. Dit gebied is in feite een groot vlak stuk land met een adembenemend uitzicht op het zuiden en noordoosten van Mauritius. Op dit punt biedt uw gids u heerlijke snacks en voldoende tijd om te rusten en tal van gedenkwaardige foto's te maken. De wandeling gaat dan verder naar de top, waarbij je gids ervoor zorgt dat je het gemakkelijkste en veiligste pad neemt dat mogelijk is. Het laatste stuk naar de top vereist wat rotsklimmen (goede wandelschoenen/laarzen of sportschoenen worden aanbevolen) die zowel door beginnende als ervaren wandelaars kunnen worden aangepakt. Zodra u de top bereikt, wordt u beloond met een ongelooflijk panoramisch uitzicht van 360 graden. Terwijl u op de top bent, krijgt u voldoende tijd om te ontspannen, te genieten van het moment, veel foto's te maken en meer informatie over uw omgeving te ontvangen. Volg je tijd op de top van de berg en ga terug naar het ontmoetingspunt met je gids die de hele weg voor je veiligheid zorgt.

Van Chamarel: Waterfall Eco-Hike Adventure

7. Van Chamarel: Waterfall Eco-Hike Adventure

Baan je een weg naar het prachtige Seven Colored Earth Geopark om je trektochtgids te ontmoeten. Begin met een avontuurlijke kloof die vier uitdagende rivierkruisingen omvat. Wees voorbereid om te klimmen en klauteren over rotsen en waden door de rivier op punten. Je weet dat het harde werk de moeite waard was als je de prachtige Chamarel Falls bereikt aan de voet van de kloof. Bewonder de hoogste waterval met verticale val van Mauritius en geniet van een verfrissende duik in het watervalzwembad terwijl het water om je heen stroomt. Geniet van de bezienswaardigheden en geluiden van een overvloed aan endemische planten-, dieren- en vogelsoorten in dit beschermde gebied en leer fascinerende inzichten in de geschiedenis en cultuur van de regio Chamarel.

Veelgestelde vragen over Mauritius

Welke topattracties zijn een must-see in Mauritius?

Mauritius: wat zijn de beste dingen om te doen op regenachtige dagen?

Sitemap Mauritius

Wil je alle activiteiten in Mauritius ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Mauritius

Als je de berg Le Morne wilt beklimmen, doe dat dan alleen met Bryn!. Deze tour was perfect van begin tot einde. Direct na boeking stuurde Bryn alle belangrijke informatie en hield ons op de hoogte van het weer. In het begin was er een briefing voor alle deelnemers en ook een aanvullende verzekering, aangezien de meeste reis- en internationale verzekeringen geen activiteiten op de berg omvatten. Bryn heeft meer dan 25 jaar ervaring in bergbeklimmen en dat was echt te zien. Hij reageerde heel goed op de individuele ervaring en fitheid van de deelnemers. We ontmoetten tijdens de tour een onofficiële gids wiens gasten niet in de verleiding kwamen en een onveilige route kregen. We voelden ons altijd veilig bij Bryn. En de foto's en video die we kregen na de wandeling zijn gewoon geweldig! Bedankt voor deze geweldige ervaring Bryn!!

We zouden de tour op elk moment weer met Bryn boeken! ! Hij is niet alleen een verantwoordelijke en zeer ervaren berggids, hij maakt ook de beklimming en afdaling tot een afwisselende en vermakelijke ervaring. Vermoeiend, niet in de laatste plaats door de hitte, maar zeker te doen met een bepaalde basisconditie!

We hebben genoten van deze activiteit! Prachtige wandeling in het reservaat, we nemen het volledige beeld! Erg leuk om in een buggy rond te rijden, spanning bij de vergadering. De gids is echt heel goed en nam ons mee naar de voet van een prachtige waterval waar we konden zwemmen. Ik raad aan!

Super, maar helemaal vermoeiend als je weinig hoogtevrees hebt. Afdaling alleen met goede schoenen en stevigheid.