Kies data

Riga Couleur locale & buurttours

Riga Couleur locale & buurttours: Onze meest aanbevolen

Riga: 2 uur oude stadswandeling

1. Riga: 2 uur oude stadswandeling

Ontdek de oude binnenstad van Riga tijdens een begeleide wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Luister naar de fascinerende verhalen van je lokale gids en leer meer over de rijke geschiedenis van de stad. Passeer bekende locaties, waaronder het House of the Blackheads, het Three Brothers-gebouwencomplex en de Swedish Gate. Begin je tour bij het felrode huis van de mee-eters en ga de oude binnenstad in. Bewonder hier de eeuwenoude gebouwen om je heen. Van het Stadhuisplein uit de 13e eeuw tot de torenhoge Sint-Pieterskerk. Vervolg uw wandeltocht en bekijk de prachtige Grote en Kleine Gildezalen, het middeleeuwse en Art Nouveau Kattenhuis, de Drie Broers-gebouwen, de Sint-Jacobskathedraal, de Zweedse Poort en meer. Leer tijdens je route hoe de art nouveau-architectuur Riga binnendrong, lokale en historische verhalen en inzichten in welk eten je moet proeven terwijl je in Letland bent.

Riga: culinaire en culturele wandeltocht met proeverijen

2. Riga: culinaire en culturele wandeltocht met proeverijen

Verken 3 van de belangrijkste wijken van Riga tijdens een wandeltocht van een halve dag, voor een combinatie van eten en cultuur. Je luistert naar verhalen over de geschiedenis van de stad en ziet 's werelds grootste verzameling jugendstil-architectuur. Begin je rondleiding in het charmante oude stadscentrum, waar de prachtige, eeuwenoude gebouwen uitgebreid spreken over de Letse cultuur, 1 van de oudste levende culturen in de wereld. Hoogtepunten van het oude stadscentrum (ook bekend als Vecrīga) zijn een reconstructie van de middeleeuwse stadsmuur, de Dom van Riga, en het Zwarthoofdenhuis. Vervolgens ga je naar de opmerkelijke jugendstil-wijk, waar een lokale gids meer vertelt over de betekenis van de symbolen verborgen achter de prachtige gevels. Je ziet meesterwerken van de jugendstil-architectuur bij banken, kantoren en appartementencomplexen op bijna elke hoek van de straat. De tocht eindigt met een proeverij met enkele typische lokale gerechten in de Centrale Markt van Riga. Proef overheerlijke, ecologisch geteelde streekproducten in de prachtige art-deco en neoklassieke markt, de grootste markt en bazaar van Europa.

Riga: privéwandeling met een lokale gids

3. Riga: privéwandeling met een lokale gids

Je ontmoet de lokale gids bij je accommodatie in Riga en gaat op pad voor een stadswandeling om de stad te verkennen. Je bent in goede handen bij een goed geïnformeerde local die graag tips en kennis met je deelt, zodat jij het uiterste uit je verblijf kunt halen. Eerst leer je de buurt waarin je verblijft beter kennen. Ontdek de beste plekken om te eten en te shoppen en kom erachter hoe je je het makkelijkst kan verplaatsen. Tijdens deze speciaal aan jouw wensen aangepaste rondleiding zie je enkele topattracties en krijg je informatie over nog meer plekken die je na de wandeling zelf kunt bezoeken. Nadien voel je je zelfverzekerder en meer op je gemak in de stad en heb je alle informatie die je nodig hebt.

Riga: stadswandeling van 2 uur door de klassieke binnenstad

4. Riga: stadswandeling van 2 uur door de klassieke binnenstad

Ontdek de prachtige binnenstad van Riga tijdens deze 2 uur durende stadswandeling door het historische en geografische stadscentrum. Je enthousiaste gids vertelt je de waargebeurde verhalen en de legendes over Riga en laat je alle hoogtepunten van de stad zien. Eerst breng je een bezoek aan het indrukwekkendste gebouw van Riga: het Zwarthoofdenhuis. Het werd volledig verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog en herbouwd in 1999. Dan zie je een complex van woongebouwen dat bekend staat als de "Drie broers". Het wordt beschouwd als het oudste bakstenen huis van Riga. Maar dat is nog niet alles. Tijdens je wandeling kom je ook langs het kasteel van Riga, de kathedraal van Riga, de oude stadsmuur, de Zweedse Poort, de Kruittoren en zelfs het Art Nouveau Kattenhuis. Na afloop heb je zeker weten meer begrip van en waardering voor de historische binnenstad van Riga en de fascinerende geschiedenis van de stad zelf.

Riga: rondleiding door landhuizen en kastelen in de buurt

5. Riga: rondleiding door landhuizen en kastelen in de buurt

Tukums, gelegen op slechts 70 kilometer van Riga, staat vol met interessante toeristische attracties. Het werd pas in 1795 als stad aangekondigd, maar er woonden nog lang daarvoor mensen. Als u door de historische straten van de oude stad slentert, waant u zich in de 19e eeuw. Op elk huis staat informatie over wie er destijds woonde, en het moderne beeldhouwwerk van Katrina van Tukums zal indruk maken op iedereen die het tegenkomt. Je bezoekt het Jagenpaleis, gebouwd in het begin van de 20e eeuw voor de toenmalige burgemeester van Riga, voordat je het Jaunpils-kasteel bezoekt, gebouwd in het jaar 1301 en nog steeds een van de weinige middeleeuwse kastelen waarvan het oorspronkelijke uiterlijk bewaard is gebleven. Kasteel Jaunpils is een typische constructie van het fort van de Lijflandse Orde en werd gebouwd door meester Gottfried von Horn. Tot op de dag van vandaag kwamen er veel legendes over de onverschrokken Matthias von der Recke, die in de 16e eeuw de eigenaar van het kasteel was. Kasteel Jaunpils en zijn omgeving hebben veel legendes en mysteries. Tegenwoordig kun je de kerk bezoeken die aan het einde van de 16e eeuw is gebouwd naast een watermolen met een leeftijd van 200 jaar, het is hier dat je echt de geur van het romantische tijdperk kunt voelen. Op de terugweg maak je een pitstop bij de lokale wijnmakerij "Avavas vini", die het waard is om zowel de producten te zien als te proeven.

Riga: 2-uur durende wandeltocht door de Oude Stad

6. Riga: 2-uur durende wandeltocht door de Oude Stad

Tijdens deze 2-uur durende wandeltocht verken je de Oude Stad van Riga, het historische en geografische centrum van Riga aan de rechteroever van de Westelijke Dvina. De Oude Stad beslaat een relatief klein gebied binnen de oude vestingwerken en bevat vele unieke monumenten met middeleeuwse architectuur. Je professionele gids laat je de Oude Stad zien en vertelt over de geschiedenis en cultuur van de stad. Natuurlijk beantwoordt deze ook al je vragen. De rondwandeling begint op het Marktplein. Dit was het centrale plein van de stad vanaf de 13e tot de 19e eeuw. Het beroemdste gebouw op dit plein is het schitterende, gotische Zwarthoofdenhuis. Tijdens de tocht kom je ook langs andere beroemde plaatsen in Riga, zoals de Peterskerk, de Zweedse poort en de Kruittoren. Ervaar de aura van een eeuwenoude stad tijdens je wandeling door de smalle straten, waar je unieke combinaties van woonhuizen met heilige gebouwen vindt. Hier zie je de Dom van Riga uit de 13e eeuw, de gotische Peterskerk, de mooie Peitavsynagoge, het Konventhof, het wooncomplex van de Drie broers, het Slot van Riga, de Sint-Joriskerk en de Sint-Jakobskerk. Je ontdekt het verleden van Riga als Hanzestad bij de gebouwen van het Grote Gilde en het Kleine Gilde, en bij het gereconstrueerde Zwarthoofdenhuis. Reis terug naar de middeleeuwen, toen Riga een machtige havenstad was en lid van het Hanzeverbond, dat handelaars uit de Baltische gebieden verbond met het noorden van Duitsland.

Riga: Achter het IJzeren Gordijn, communismetour van 3,5 uur

7. Riga: Achter het IJzeren Gordijn, communismetour van 3,5 uur

Je ziet Riga te voet en leert meer over het leven achter het IJzeren Gordijn tijdens een wandeltocht van 3,5 uur. Je leert meer over de Letgallenregio van Riga genaamd Ķengarags, een van de meest interessante en grootste buitenwijken waar locals wonen en je hun leefwijze kunt bekijken. Tijdens de tour voelt het alsof je terug de tijd in gaat, aangezien er in de buitenwijken van Ķengarags weinig is veranderd in hoe het eruitziet en hoe mensen leven. De enige uitzondering hierop is dat de militaire Sovjetvliegtuigen de ramen van de huizen niet meer met hun lawaai laten schudden als ze wegvliegen van het nabijgelegen militaire vliegveid Rumbula. De architectuur (woonhuizen, scholen, buitenwijken) in de Sovjettijd leek in verschillende delen van de Unie heel erg op elkaar, en verschillende steden hadden soms identieke buitenwijken. Door Ķengarags te bezoeken krijg je ook een idee van andere steden uit het Sovjettijdperk.

Leuke wandeling rond de centrale markt van Riga (inclusief proeverij)

8. Leuke wandeling rond de centrale markt van Riga (inclusief proeverij)

Spannende excursie met een professionele gids rond de centrale markt van Riga. Achter de muren van dit gebouw gaan veel interessante verhalen schuil. Je leert hoe deze markt de grootste markt van Europa werd. Je vriendelijke gids vertelt je hoe de Centrale Markt in de 20e eeuw werd gebruikt. U zult de specialiteiten van de centrale markt van Riga ervaren, zoals salades, sandwiches, verse sappen en vele soorten voedsel. Niet alleen eten, je wandelt ook door historische bezienswaardigheden te bezoeken. U zult interessante en onverwachte productcombinaties vinden!

Riga: wandeltocht door de oude binnenstad en de centrale markt

9. Riga: wandeltocht door de oude binnenstad en de centrale markt

Krijg een insider's blik op de oude binnenstad van Riga tijdens een kleine groepswandeling door de schilderachtige geplaveide straten van de stad. Bewonder de beroemde bezienswaardigheden van Riga, waaronder de Sint-Pieterskerk, waar je de toren kunt beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad. Baan je een weg naar de Domkathedraal en leer over de hanen van Riga, de Kruittoren, de Zweedse Poort, de Drie Broers en meer. Luister naar het verleden van de stad als machtige zeehaven tijdens de middeleeuwen en geniet van het uitzicht op prachtige middeleeuwse monumenten, zoals het oude gildehuis en het huis van de mee-eters. Ga verder naar de centrale markt van Riga, een van de grootste markten van Europa, en dompel jezelf onder in het lokale leven. Leer meer over de Letse keuken en de verscheidenheid aan lokale specialiteiten, zoals gerookt vlees, kaas, haring en hennepboter. Zorg ervoor dat u de favoriete gerechten van de lokale bevolking proeft.

Riga: interactief de stad ontdekken

10. Riga: interactief de stad ontdekken

Alle informatie die je nodig hebt voor je avontuur ontvang je in een e-mail van de lokale partner. Start het spel bij de Letse Nationale Opera, waar je de eerste van 10 raadsels op moet lossen. Elk raadsel brengt je van de ene (verborgen) locatie naar de volgende. Ontgrendel lokale aanbevelingen en leuke feitjes, evenals de geschiedenis van de stad. Elk raadsel bestaat uit cryptische aanwijzingen en een vraag. Om de vraag te beantwoorden, kun je zoveel antwoorden uitproberen als je wilt. Als je vastzit, kun je om een hint vragen of een raadsel overslaan. Ontdek plekken in Riga die bij de lokale bevolking veelal niet bekend zijn. Zie populaire bezienswaardigheden, zoals het Vrijheidsmonument, de Art Nouveau-wijk, Kronvalda Park, Esplanade Park en Vērmanes Park vanuit een ander perspectief. Verlaat de drukke straten van de oude stad om de parken en monumenten van Riga te ontdekken en ontmoet enkele van de personen die hebben geholpen Letland te creëren. Elk raadsel dat je tegenkomt, helpt je het verhaal van Riga te vertellen, van de onafhankelijkheid tot vandaag. Deze raadselroute is perfect voor liefhebbers van geschiedenis en zal je helpen begrijpen hoe Letland een land werd en vervolgens zijn onafhankelijkheid van de Sovjet-Unie terugwon. Onderweg krijg je lokale aanbevelingen over waar je wat kunt eten of drinken.

  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Andere belevenissen
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Riga

Welke topattracties zijn een must-see in Riga?

Overzicht activiteiten in Riga

Wil je alle activiteiten in Riga ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Riga

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 219 beoordelingen

The fact that Liga took the trouble to show us around the streets of Riga on one of the most important days for the Latvian people, (18-11 Independence Day) made the walk extra special. Besides the fact that she has a lot of knowledge about the history of the country and everything that goes with it, she also has the qualities to convey this as a fascinating whole. Of course there is also room for humor, personal insights and an appropriate answer to just about every question that the average visitor to beautiful Latvia can think of. The walk itself could be flawlessly adapted to what we wanted to see and explore further. In the meantime and afterwards, we also received useful tips about the nicest and best places to eat and/or drink. We therefore definitely recommend exploring beautiful Riga in the company of Liga. Liga, thanks again for the great experience!

Supergoede ervaring. Onze wandelmaatje was lokaal en had veel kennis over de stad. Architectuur, geschiedenis, etc. We leerden de stad op een heel andere manier kennen dan we alleen zouden hebben gedaan. Ik moet de "achterkant" van de stad zien, de kanten die toeristen niet altijd zelf kunnen ontdekken. Sterk aanbevolen!

Julia gaf een heel goed en uitgebreid beeld van Riga en de Letse bevolking. De historie, denkwijze en de bijzondere diversiteit in architectuur in de stad. Zo kom je echt te weten hoe Riga is hoe en de mensen zijn!

hele leuke gids. informatieve wandeling. Erg leuk om ook buiten het oude centrum te komen en daar de verhalen te horen!

Top gids met heel veel kennis van de stad, het land en de geschiedenis.