Datums kiezen

BozenNatuur & avontuur

Bozen Natuur & avontuur: onze aanbevelingen

Bolzano: privéwandeling van een hele dag door de Dolomieten

1. Bolzano: privéwandeling van een hele dag door de Dolomieten

Geniet van een privéwandeling door de Dolomieten met een deskundige en professionele lokale berggids. Tijdens je wandeling zorgt je gids ervoor dat je de tijd hebt om foto's te maken en te genieten van dramatische uitzichten op de Dolomieten - alles wat je nodig hebt is een rugzak, een paar wandelschoenen en de wens om enkele van de mooiste bergen ter wereld te ontdekken. In de omgeving van Bolzano zijn er tal van verschillende wandelmogelijkheden. Bepaal met uw groep waar u heen wilt en wat u wilt zien, afhankelijk van uw conditie, uitrusting en weersomstandigheden. Enkele voorbeelden van gebieden die u kunt bezoeken zijn Seceda in de Gardena-vallei, de Funes-vallei, de Catinaccio-Rosengarten-groep, de Latemar-berg en Sassolungo. Loop onder toezicht van uw deskundige gids met een snelheid die geschikt is voor zowel u als uw vrienden. Door deze mentaliteit kun je genieten van de schoonheid en de rustige sfeer die deze bijzondere plekken omringen.

Bolzano: het beste van de Dolomieten tijdens een privétour van één dag

2. Bolzano: het beste van de Dolomieten tijdens een privétour van één dag

Nadat je bent opgehaald bij je hotel, ga je eerst naar Bolzano, de toegangspoort tot de Dolomieten en de hoofdstad van de provincie Zuid-Tirol. Doorkruis de Eggental-vallei die oostwaarts tussen het Rosengarten-massief en de Latemar-bergketen loopt. Deze weg werd aangelegd in 1894 toen het gebied deel uitmaakte van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Stop bij het meer van Carezza, het mooiste meer van de westelijke Dolomieten, voor een pauze van 30 minuten en wandel rond het meer. Kom vervolgens aan bij Karerpass, waar u het historische Residence Grand Hotel Carezza ziet, gebouwd in 1893. Dit was het eerste luxe hotel in de Dolomieten en heeft zeer belangrijke gasten ontvangen, waaronder keizerin Sissi, Winston Churchill en Agatha Christie. Vanaf de Karerpass bereik je de Fassa-vallei in Trentino en passeer je de steden Vigo di Fassa en Canazei om onder de imposante toppen van de Sella-groep aan te komen. Vanaf hier begint een lange reeks van 27 haarspeldbochten die u naar de beroemde Pordoi-pas zal leiden op een hoogte van 2.239 m boven zeeniveau. Geniet van een pauze van een uur of neem de kabelbaan naar Sass Pordoi op 2.950 meter hoogte. Ga vanaf de Pordoi-pas naar het dorp Arabba en ga verder naar het oosten naar de Falzarego-pas, de toegangspoort tot de oostelijke Dolomieten. Je bereikt Cortina d'Ampezzo, het belangrijkste bergresort van Italië, bekend als de Parel van de Dolomieten, waar de Olympische Winterspelen werden gehouden in 1956. Cortina zal samen met Milaan opnieuw gastheer zijn van de Olympische Winterspelen in 2026. Vanuit Cortina is de volgende stop Lake Misurina met zijn ongelooflijke panoramische uitzicht op Three Peaks of Lavaredo. Het meer, met uitzicht op de toppen in het noorden en Sorapis in het zuiden, is het beroemdste beeld van de Dolomieten ter wereld. Op slechts 20 minuten van het meer van Misurina heb je de mogelijkheid voor een korte stop bij een ander belangrijk meer in de oostelijke Dolomieten, het meer van Dobbiaco. Vanuit Dobbiaco bereik je het uiterste noordoosten van Italië op slechts een paar kilometer van de grens met Oostenrijk voor de grote finale van de dag: een bezoek aan het beroemde meer van Braies. Vanaf hier keert u terug naar Bolzano via de Pusteria en de Isarco-valleien.

Dolomieten winterwandel- en sleetocht vanuit Bolzano

3. Dolomieten winterwandel- en sleetocht vanuit Bolzano

Geniet van een mooie privé winterwandeltocht in de Dolomieten. Leer hoe u over gemakkelijke en veilige paden loopt die bedekt zijn met sneeuw en hoe u de sneeuwschoenen of mini-stijgijzers gebruikt indien nodig. Je hebt alleen een rugzak nodig, een paar wandelschoenen en de wens om de Dolomieten tijdens het winterseizoen te ontdekken. Ga samen met je gids de besneeuwde bossen in, wandel over gemakkelijke, witte paden en bereik uiteindelijk een warme plek, waar je iets kunt drinken of eten. Na de lunch kunnen we een slee huren en sleeënd terugkomen, dat is zo leuk! Maak je klaar om te genieten van de ware magie van de winter in de Dolomieten. Alle winterwandeltochten zijn privé en gepersonaliseerd voor jou en je vrienden. Als je eenmaal hebt geboekt, kunnen er geen andere mensen mee.

Bolzano: privédagtrip naar de Grote Dolomietenroute met de auto

4. Bolzano: privédagtrip naar de Grote Dolomietenroute met de auto

Verlaat Bolzano bij de poort naar de Dolomieten en steek de Ega-vallei over op een weg die in 1895 is aangelegd tussen de bergen Rosengarten en Latemar, toen het gebied deel uitmaakte van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Stop bij het meer van Carezza om het mooiste meer in de Dolomieten te bewonderen en profiteer van 30 minuten vrije tijd om desgewenst een wandeling rond het meer te maken. Reis vervolgens naar de Costalunga-pas en bekijk het historische luxe Grand Hotel Carezza, waar voormalige gasten onder meer keizerin Sissi, Winston Churchill en Agatha Christie waren. Ga verder naar de Fassa-vallei in Trentino en passeer de steden Vigo di Fassa en Canazei om onder de imposante toppen van het Sella-massief aan te komen. Reis vervolgens een lange reeks van 27 haarspeldbochten (haarspeldbochten) op weg naar de Pordoi-pas op 2.239 meter boven zeeniveau. Blijf 1 uur en neem de kabelbaan naar Sass Pordoi, 2.950 meter boven de zeespiegel (optioneel) wanneer deze open is (eind mei tot half oktober en van Kerstmis tot Pasen). Keer jezelf om en keer terug naar de Sellapas om de indrukwekkende verticale wanden van het massief voor je ogen te zien. Bewonder de gletsjer van Marmolada (3.343 meter) en de majestueuze Sassolungo (3.181 meter), de beroemdste berg in de Gardena-vallei. Na een pauze van 10 minuten om foto's te maken, reist u de Sella-pas af en gaat u de Gardena-vallei binnen, waar u de grootste stad kunt verkennen met een stop van 1 uur in Ortisei. Zoek een leuke plek om te lunchen voor de terugreis naar Bolzano.

4 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Echte mustsees

Veelgestelde vragen over Natuur & avontuur in Bozen

Welke andere activiteiten dan Natuur & avontuur zijn de moeite waard in Bozen?

Andere onmisbare dingen om te doen in Bozen:

Welke Natuur & avontuur in Bozen nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Andere activiteiten in Bozen

Wil je alle activiteiten in Bozen bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.