Wat je niet wil missen in Nationaal park Etosha

Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

1. Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

Verken de prachtige landschappen en diverse dieren in het Etosha National Park. Etosha is de thuisbasis van leeuwen, wilde honden, luipaarden, cheeta's, neushoorns, een enorme populatie olifanten en nog veel meer. Ervaar nauwe ontmoetingen met dieren in het wild en verlaat de gebaande paden in een 4x4. Kies ervoor om een tour van een hele of halve dag te maken door de relevante optie te selecteren bij het uitchecken. Begin de tour met ophalen bij je hotel. Begin je reis door je door de Anderson Gate in de buurt van Okaukuejo te wagen. Bij aankomst in een van de parklodges gaat u op gamedrive met een ervaren gids. Reis dicht bij verschillende waterpoelen in een poging de dieren te vangen tijdens hun voedertijd. Geniet vervolgens 's middags van een uitgebreide lunch in een van de lodges (houd er rekening mee dat de lunch niet is inbegrepen in de activiteitenprijs). Na de lunch, als de middaghitte begint af te koelen, gaat u op pad voor uw tweede gamedrive. Bewonder hoe de dieren zich weer verzamelen bij de waterpoelen om af te koelen en te eten. Beleef dan, terwijl de zon ondergaat, enkele van de beste gameviews. Aan het einde van je tweede gamedrive ga je terug naar je hotel waar je onvergetelijke avontuur zal eindigen.

Windhoek: Etosha National Park Wildlife Watching 3-daagse trip

2. Windhoek: Etosha National Park Wildlife Watching 3-daagse trip

Dag 1 Windhoek naar Okaukejo Je wordt om 9.00 uur opgehaald bij je hotel of lodge en rijdt naar het noorden. We zullen onze heerlijke lunchpauze houden in Otjiwarongo voordat we door het nationale park rijden op zoek naar dieren in het wild: olifanten, neushoorns, zebra's, verschillende soorten wild (oryx, kudu, gnoe, impala, springbok, gemsbok) giraffen, hyena's en grote katten van Afrika: leeuwen, luipaarden en cheeta's die de enorme graslanden bewonen. We zullen net voor zonsondergang bij onze respectievelijke accommodatie zijn. Het diner zal het avontuur samenvatten en er zal rust nodig zijn, zodat we vroeg en fris kunnen opstaan voor het volgende avontuur. Dag 2 Okaukejo naar Namutoni Geniet op de tweede dag van een gamedrive van een hele dag met uw gids die ongeveer 6 uur zal duren in Oost-Etosha. Houd je ogen open voor wilde dieren zoals leeuwen, olifanten, hyena's en ongrijpbare luipaarden. Kampeer 's nachts in Namutoni Camp en geniet de hele dag van inclusief ontbijt en diner. Dag 3 Namutoni naar Windhoek Geniet op de derde dag van een ontbijt, verlaat vervolgens het Etosha National Park en begin aan uw reis terug naar Windhoek. Onderweg stop je 30 minuten bij de grootste houtsnijdersmarkt in Namibië, Okahandja Mbangura Woodcarvers Craft Market. Sluit de tour af met drop-off bij uw accommodatie in Windhoek.

Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

3. Etosha National Park: gamedrive van een hele of halve dag

Maak een tour van een hele of halve dag door Etosha National Park in een open voertuig en kijk uit naar de 'Big 4' van Namibië: leeuwen, neushoorns, luipaarden en olifanten. Uw dag begint met het ophalen van uw accommodatie in Okaukuejo of Ombika, en vanaf daar wordt u per 4 x 4 meegenomen om het park te verkennen en de beste gebieden te ontdekken voor het spotten van dieren in het wild. Uw deskundige chauffeur brengt u dicht bij waterpoelen en andere ideale plekken om de dieren van dichtbij te ontmoeten. Stop bij een van de lodges voor een heerlijke lunch en een welverdiende pauze (let op: lunch is niet inbegrepen in de activiteitenprijs). Na de lunch heb je de kans om de dieren dicht bij de drinkplaatsen te zien verzamelen terwijl ze afkoelen van de middaghitte. Zodra de zonsondergang begint, neemt je gids je mee naar enkele van de beste gameviews voordat je terugkeert naar je accommodatie.

Namibië Zelfrijdende audiogids in de Duitse taal

4. Namibië Zelfrijdende audiogids in de Duitse taal

Ontdek de schoonheid van Namibië tijdens een self-guided en driving tour. Verken onderweg Etosha National Park, Windhoek, Swakopmund, Fish River Canyon en nog veel meer natuurlijke en culturele hoogtepunten met deze audiogids. U ontvangt de downloadinstructies na boeking. Download de app en start de tour met je mobiele telefoon als gids. Naast de hoogtepunten en onbekende schatten onderweg, bevat deze gids achtergrondinformatie over de natuur, wildlife, geschiedenis en cultuur van Namibië. Deze audiogids staat vol met informatie en interessante feiten voor alle delen van Namibië - van Kaokoland in het noorden tot de Fish River Canyon in het zuiden. Met 225 audiobestanden en meer dan 10 uur aan inhoud, zal deze gids je persoonlijke reisgids zijn om je alle informatie te geven die je onderweg nodig hebt tijdens je zelfrijdende reis.

Van Windhoek: 3-daagse Etosha met lodge-accommodatie

5. Van Windhoek: 3-daagse Etosha met lodge-accommodatie

Begin je 3-daagse tour van 2 nachten naar Etosha National Park met ophaalservice in Windhoek tussen 08.00 en 08.30 uur. Rijd vervolgens ongeveer 450 kilometer (ongeveer 280 mijl) naar het nationale park met een oppervlakte van meer dan 22.000 vierkante kilometer (8.494 vierkante mijl). Na aankomst geniet je van een gamedrive van 2 uur in de middag met je gids rond Etosha Pan, een enorme zoutpan in het midden van het park, omringd door gras, savanne en bushland. Breng later die avond nog 2 uur door met het spotten van dieren in het wild bij de Okaukuejo-waterpoel voordat je overnacht in de Okaukuejo Lodge. Lunch en diner zijn op de eerste dag inbegrepen. Geniet op de tweede dag van een gamedrive van een hele dag met uw gids, die ongeveer 6 uur duurt in Oost-Etosha. Houd je ogen open voor wilde dieren zoals leeuwen, olifanten, hyena's en ongrijpbare luipaarden. Slaap 's nachts in Namutoni Lodge en geniet de hele dag van inclusief ontbijt, lunch en diner. Geniet op de derde dag van een inbegrepen ontbijt, verlaat vervolgens het Etosha National Park en begin aan uw reis terug naar Windhoek. Onderweg stop je 30 minuten bij de grootste houtsnijdersmarkt in Namibië, Okahandja Mbangura Woodcarvers Craft Market. De tour eindigt met drop-off bij uw accommodatie in Windhoek.

Van Windhoek: 10-daagse Namibië Hoogtepunten Tour met accommodatie

6. Van Windhoek: 10-daagse Namibië Hoogtepunten Tour met accommodatie

DAG 1 MAANDAG Ophalen accommodatie in Windhoek (of op aanvraag op de luchthaven) Transfer naar Kalahari Anib Lodge Diner @ Kalahari Anib Lodge Overnachting @ Kalahari Anib Lodge DAG 2 DINSDAG Ontbijt @ Kalahari Anib Lodge Transfer naar Namib Desert Lodge Diner @ Namib Desert Lodge Overnachting @ Namib Desert Lodge DAG 3 WOENSDAG Sossusvlei Excursie (brunch packs) Sundowner dune drive Diner @ Namib Desert Lodge Overnachting @ Namib Desert Lodge DAG 4 DONDERDAG Ontbijt @ Namib Desert Lodge Transfer naar The Delight Swakopmund Overnachting @ The Delight Swakopmund DAG 5 VRIJDAGOntbijt @ The Delight Swakopmund Overnachting @ The Delight Swakopmund DAG 6 ZATERDAG Ontbijt @ The Delight Swakopmund/ ontbijtpakket Transfer naar Damata Mopane Lodge Excursie naar Versteend Woud Diner @ Damara Mopane Lodge Overnachting @ Damara Mopane Lodge DAG 7 ZONDAG Ontbijt @ Damara Mopane Lodge Excursie naar Twyfelfontein Rock Gravures Excursie naar Damara Living Museum Excursie naar orgelpijpen en Burnt Mountain Diner @ Damara Mopane Lodge Overnachting @ Damara Mopane Lodge DAG 8 MAANDAG Ontbijt @ Damara Mopane Lodge / ontbijtpakket Bezoek aan een Himba-dorp Transfer naar Etosha Safari Camp Middag Etosha Game Drive Diner @ Etosha Safari Camp Overnachting in Etosha Safari Camp DAG 9 DINSDAG Ontbijtpakketten Etosha-gamedrive van een hele dag Diner @ Etosha Safari Camp Overnachting in Etosha Safari Camp DAG 10 WOENSDAG Ontbijt @ Etosha Safari Camp Transfer naar Windhoek Afzetten bij accommodatie in Windhoek

Van Windhoek: 11 dagen woestijnduinen naar Etosha National Park

7. Van Windhoek: 11 dagen woestijnduinen naar Etosha National Park

Dag 1: Bij aankomst op Windhoek Airport wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. De rest van de middag wordt besteed aan het verkennen van de historische bezienswaardigheden van de stad Windhoek tijdens een rondleiding van 12.00 - 16.00 uur. Overnachting: Windhoek Country Club Dag 2: Rit naar Sossusvlei We ontbijten om 630 uur en om 8 uur vertrekken we naar het zuiden. We gaan richting het Namib Naukluft National Park naar onze accommodatie voor de komende twee nachten. Het Namib Naukluft-park bevat wat wordt beschouwd als de oudste woestijn ter wereld. Om 16.00 uur rijden we en verkennen we de Sesriem Canyon, die miljoenen jaren geleden werd uitgehouwen door de Tsauchab-rivier. Overnachting: Sossusvlei Taleni Lodge Dag 3 Sossusvlei Duinen & Sesriem Canyon Ervaar de woestijn, van de kleipan die zelden met water wordt gevuld tot de magnifieke terracotta zandduinen die bijna 300 meter de blauwe lucht in rijzen. Ga vroeg in de ochtend op pad om het uit de eerste hand te zien en begin aan een begeleide natuurrit naar de duinen langs de oude oude rivieren. Keer terug naar het kamp voor een vrije middag. Sta voor zonsopgang op om het Sossusvlei-gebied te verkennen, een zout- en kleipan in het Namib-Naukluft National Park. Klim misschien naar de bovenste richel van de Big Daddy-duin,* een van de hoogste in de omgeving, omringd door droomachtige landschappen en buitengewone panorama's. Sta bij stervormige Dune 45 versteld van 's werelds meest gefotografeerde duin. Na de lunch in de lodge reist u naar Sesriem Canyon, een smalle 30 meter diepe kloof die door de machtige Tsauchab-rivier in de rotsen is uitgehouwen. Leer meer over de geschiedenis van deze magnifieke natuurlijke kloof die meer dan twee miljoen jaar oud is en bekijk de veelkleurige rotslagen van de kloof op de paden. Bezoek de Elim Dune voordat je terugkeert naar de lodge. Deel tijdens het diner herinneringen aan de dag Dag 4 Namibwoestijn naar Swakopmund Rijd vandaag via de Kuiseb Canyon naar Swakopmund, een levendige badplaats genesteld tussen de Atlantische Oceaan en de Namib-woestijn. Onderweg krijgt u een lunchpakket voordat u stopt in Walvis Bay. Ga verder naar Swakopmund, bekend als de avontuurlijke sporthoofdstad van Namibië. Geniet van de vriendelijke sfeer, mooie promenades aan zee, architectuur uit het koloniale tijdperk en zandstranden. Overnachting: The Delight Hotel Dag 5 Swakopmund-activiteiten Reis deze ochtend in een 4×4 door droge woestijnduinen op zoek naar leven in een dor landschap bevolkt door gekko's, kameleons, zandduikende hagedissen en schorpioenen. Je deskundige gidsen informeren je over het plantenleven en mineralen terwijl je door de duinen zoeft en van de schilderachtige oostkant naar de Atlantische kust in het westen reist Optioneel: rondleiding door de stad Mondesa Overnachting: The Delight Hotel Dag 6 Damaraland-expedities Na een ontspannen ochtend in Swakopmund rijdt u naar Damaraland, een van de meest pittoreske gebieden in Namibië. Deze ongerepte wildernis van door harde wind geërodeerde bergen, brede grindvlaktes, droge valleien en een grimmig woestijnlandschap is bezaaid met ongebruikelijke vetplanten die gedijen in de mist van de Atlantische Oceaan. doe mee aan de optionele Woestijnolifantensafari om Namib-woestijnolifanten in het wild te zien. Bewonder de uitgestrekte woestijnvlakten vanuit het comfort van uw lodge en geniet van een traditionele zonsondergang terwijl u naar de zonsondergang kijkt. Optioneel: woestijnolifantensafari Overnachting: Twyfelfontein Country Lodge Maaltijden: ontbijt, diner Dag 7 Begin aan natuurritten op zoek naar woestijnolifanten, die zich hebben aangepast aan deze ruige regio. Ze hebben de neiging om rond de droge rivierbedding te zwerven en kunnen worden gezien terwijl ze op hun achterpoten staan, terwijl ze proberen het allerlaatste blad met hun slurf weg te rukken. U kunt ook een begeleide wandelsafari maken, waarbij u uitkijkt naar gemsbokken, grotere koedoes en springbokken. Vanmiddag bezoeken we het Unesco-werelderfgoed Twyfelfontein. Deze opmerkelijke rotstekeningen van wilde dieren, waaronder neushoorns, olifanten, giraffen en zebra's, werden meer dan 2000 jaar geleden gemaakt door oude jagers-verzamelaars. Bezoek vanmiddag het Damara Living Museum om inzicht te krijgen in een van de oudste traditionele naties in Namibië Twyfelfontein Country Lodge Maaltijden: ontbijt en diner Dag 8 Nationaal park Etosha Een spannende ochtend met een bezoek aan een woning van de Himba-stam; deze semi-nomadische veehouders leven in huizen gebouwd van palmen en modder in verspreide nederzettingen in de regio. De Himba's zijn kleurrijk versierd met schelpen en sieraden gemaakt van ijzer en koper en kleding gesneden uit geitenleer, met okerkleurige geglazuurde huid om hen te beschermen tegen het barre woestijnklimaat. Rijd naar Etosha National Park in de uitgestrekte droge ruimte van Noord-Namibië. Een van de belangrijkste reservaten en natuurreservaten in Afrika, het park is gecentreerd rond de witte zout Etosha Pan die het landschap domineert. Bij Etosha, wat 'plaats van droog water' betekent, wachten geweldige waarnemingen van dieren in het wild op je! Overnachting: Etosha Maaltijden: ontbijt, diner Dag 9 Etosha-safari's Verken het Okaukuejo-gebied van Etosha National Park met een gamedrive in een open 4×4-safarivoertuig en volg de leeuwen, olifanten, cheeta's, gemsbokken, springbokken en hartebeesten die de vele drinkplaatsen van het park bezoeken. Ga na het vallen van de avond op een nachtelijke gamedrive of wandel terwijl de roofdieren van het reservaat op jacht gaan. Overnachting: Etosha National Park Maaltijden: ontbijt, diner Dag 10 Lokaal marktbezoek Geniet van het ontbijt en optionele extra activiteiten. In de middag of halverwege de ochtend rijd je naar Windhoek waar je wordt afgezet bij het hotel. Je hebt vandaag onderweg een souvenirwinkelervaring op de Okahandja-markt. Je hebt een optioneel afscheidsdiner in Joe's bierhuis Overnachting: Windhoek Country Club Dag 11 Vertrek Na het ontbijt transfer naar de luchthaven in Windhoek voor uw vlucht naar Johannesburg, waar u overstapt op uw vertrekvlucht. Selecteer vluchten die niet eerder dan 19.00 uur vertrekken

Namibië Beste 4-daagse privérondleiding door Etosha Safari

8. Namibië Beste 4-daagse privérondleiding door Etosha Safari

Vertrek vanuit Windhoek en stop kort in Otjiwarongo om te genieten van een lichte lunch voordat je Etosha National Park binnengaat via de Anderson Gate. Geniet van een gamedrive door het park waarbij je waterpoelen bezoekt en op zoek gaat naar roofdieren, maar ook naar zebra's, giraffen, olifanten en neushoorns. Kom net voor zonsondergang aan bij uw accommodatie. De accommodatie bevindt zich in het Etosha National Park en heeft een verlichte drinkplaats naast het kamp. Sta op voor een snack voor zonsopgang met thee/koffie en dan een gamedrive tot halverwege de ochtend, wanneer u terugkeert naar het kamp voor het ontbijt voordat u op pad gaat voor een nieuwe gamedrive. Ga terug naar Halali voor een picknicklunch. Na de lunch bezoek je de machtige Etosha Pan (de grootste zoutpan in Namibië) voordat je door het park rijdt op jacht naar de big 4. Bezoek een laatste waterpoel om de Afrikaanse zonsondergang te aanbidden voordat je terugkeert voor een bereid diner. door je gids boven het kampvuur, waar je foto's en verhalen kunt vergelijken van de dieren die je vandaag hebt gezien. Ontbijt vroeg in de ochtend voordat u vertrekt voor een rit naar de gemeenschappelijke gronden van Damaraland, waar u de gemeenschappelijke boeren in deze dorre regio zult zien. Je stopt bij de Ugab River-brug om de mooie Herero-dames te bezoeken die hun kleine kunst- en handwerkartikelen verkopen om hun gezin te onderhouden. Lunch in de schaduw van de Brandberg en breng een kort bezoek aan een Himba-groep die naar dit gebied is verhuisd om hun sieraden en andere items te verkopen (afhankelijk van de Himba-stamleden). Na de lunch ga je rechtstreeks door de Namib-woestijn en stop je bij het laatste scheepswrak aan de Skeleton Coast voordat je laat in de middag aankomt in Swakopmund. Verken deze badplaats te voet en bezoek de steiger voor zonsondergang. Diner ter plaatse (op eigen kosten). Op de laatste dag kun je vragen om deel te nemen aan optionele extra activiteiten voordat je terugkeert naar Windhoek.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Nationaal park Etosha

Nationaal park Etosha
9 activiteiten gevonden
Sorteren op:

In de buurt van Nationaal park Etosha

Meer zien

Andere activiteiten in Nationaal park Etosha

Wil je alle activiteiten in Nationaal park Etosha bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.