Skaftafell: tours en activiteiten die je niet wilt missen

Jökulsárlón: Rondleiding Vatnajökull gletsjer Blauwe ijsgrot

1. Jökulsárlón: Rondleiding Vatnajökull gletsjer Blauwe ijsgrot

Verzamel in het café bij het gletsjermeer Jökulsárlón, ongeveer 40 minuten ten oosten van Skaftafell. Daar begin je aan een unieke winteractiviteit waarbij je een buitengewoon natuurfenomeen gaat zien. Betreed enkele ijsgrotten die zich vormen nadat het water in de zomer onder de Vatnajökull-gletsjer stroomt. Elke herfst zoeken de lokale gidsen naar nieuwe ijsgrotten, want de locaties kunnen ieder jaar veranderen. De structuur en conditie kunnen ook van jaar tot jaar variëren, maar wees er gerust op dat je gids zal beslissen welke de beste grot is om te bezoeken, afhankelijk van de veiligheid en de weersomstandigheden. Je rijdt ongeveer 20 tot 30 minuten naar de ijsgrot die door je gids is uitgezocht, en dan loop je in 5 tot 15 minuten naar de ingang van de grot. Geniet bij aankomst 1 tot 1,5 uur van het wonderbaarlijke blauwe ijs in de grot en de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

2. Reykjavik: Jökulsárlón Gletsjer Lagune Hele dag met gids

Verken de spectaculaire landschappen van het zuiden van IJsland tijdens een sightseeingtour van een hele dag per bus. Je reist af naar de tong van de Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar je lokale gids je alles vertelt over de geschiedenis en vorming.van deze grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen bij je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust naar de indrukwekkende gletsjerlagune. Je krijgt meer dan genoeg tijd om de drijvende ijsbergen te aanschouwen en van het schitterende landschap te genieten. Vergeet niet om in het seizoen je ticket voor de boottocht op de Jökulsárlón te reserveren, om de gletsjerlagune van heel dichtbij te kunnen ervaren. Als je van tevoren boekt is je plek gegarandeerd. De Jökulsárlón-gletsjerlagune is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Je wordt teruggebracht naar Reykjavik en pauzeert onderweg bij de beeldschone waterval Seljalandsfoss. Ook bezoek je het zwarte strand Diamond Beach, en bij het zuidelijkste dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, pauzeer je voor het avondeten.

Hof: Skaftafell ijsgrot begeleide dagtocht en gletsjerwandeling

3. Hof: Skaftafell ijsgrot begeleide dagtocht en gletsjerwandeling

Verken adembenemende ijsformaties en gletsjermolens tijdens deze rondleiding in Skaftafell. Bewonder een natuurlijk gevormde, blauwe ijsgrot en leer hoe gletsjers ontstaan. Een professionele wandelgids brengt je naar de voet van Falljökull, een gletsjertong van de ijskap Vatnajökull, en leidt je naar de grot. Kijk op een heldere dag uit naar Hvannadalshnúkur in de verte.

Nationaal park Skaftafell: gletsjerwandeling

4. Nationaal park Skaftafell: gletsjerwandeling

Ontdek hoe het voelt om over samengedrukt ijs te lopen tijdens een geweldige trektocht over de gletsjer van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Geniet van een adembenemend uitzicht op de met ijs bedekte toppen van Nationaal park Skaftafell in de epische wildernis van IJsland. Ontmoet je gids bij het trefpunt om de stijgijzers, ijsbijlen, harnassen en helmen op te halen. Vervolgens rijd je met de bus naar het vertrekpunt van de wandeling waar je de stijgijzers en stalen frames aantrekt die aan je wandelschoenen vastzitten, en het geweldige avontuur kan beginnen. Breng ongeveer 60 tot 90 minuten door op het ijs om de spleten en diepe scheuren aan de oppervlakte te zien. Je komt meer te weten over de verticale schachten, gletsjermolens genoemd, die gevormd worden als smeltwater tot in de kloven en barsten loopt. Je kijkt binnen in kleine ijstunnels en bewondert het prachtige blauwe hart van het ijs in de winter. Kom meer te weten over de geschiedenis van de gletsjer dankzij de informatie van de Engelssprekende gids.

Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón-gletsjerlagune en Diamond Beach

5. Vanuit Reykjavik: Jökulsárlón-gletsjerlagune en Diamond Beach

Begeef je op een rondleiding van Reykjavik naar de Jökulsárlón Glacial Lagoon. Wees getuige van de machtige Hvannadalshnjúkur-berg en de zwarte zandwoestijn die zich uitstrekt tussen Skaftafell National Park en de lagune. Stop bij de waterval Seljalandsfoss, waar je achter de watervallen kunt lopen om de andere kant te bereiken. Ga verder naar de majestueuze Skógafoss-waterval en bewonder de indrukwekkende val van 60 meter. Ga verder naar Jökulsárlón Glacial Lagoon en wandel langs de oevers van het meer. Dompel jezelf onder in de rust van het gebied terwijl 1000 tot 1500 jaar oud ijs losbreekt van de Vatnajökull-gletsjer en drijft geruisloos op het water. Herken locaties uit enkele van de vele films die in de omgeving zijn opgenomen, zoals Batman Begins en Tomb Raider. Stop bij het spectaculaire Diamond Beach en bewonder de strook zwart zand gespikkeld met ijsklontjes, waardoor het lijkt alsof het glinsterende diamanten zijn . Geniet in de warmere maanden van een extra boottocht rond de lagune en bekijk de drijvende ijsbergen van dichtbij.

Vanuit Jökulsárlón: Crystal Ice Cave begeleide dagtocht

6. Vanuit Jökulsárlón: Crystal Ice Cave begeleide dagtocht

Ervaar de majestueuze schoonheid van een natuurlijke ijsgrot tijdens een rondleiding door de Vatnajökull-gletsjer. Ontmoet de gecertificeerde gletsjergids bij de Jökulsárlón-gletsjerlagune en maak vervolgens een mooie rit van 20-30 minuten naar de ijsgrot.  Maak je klaar voor een magische wereld van blauw ijs als je de ijsgrot binnenstapt. De gids zorgt ervoor dat je veilig bent als je eenmaal in de grot bent. Je ontvangt alle noodzakelijke gletsjeruitrusting, voor je eigen veiligheid. Kijk je ogen uit en bewonder de hemelse tinten blauw ijs in de grot. Maak prachtige foto's van het ijs, en breng ongeveer 40 minuten door in de grot om dit wonder van Moeder Natuur te verkennen. Ontdek alles wat de ijsgrot te bieden heeft voordat je weer terugkeert naar de Jökulsarlón-gletsjerlagune.

Skaftafell: begeleide gletsjerwandeling van een dag

7. Skaftafell: begeleide gletsjerwandeling van een dag

Geniet van een ijskoud avontuur in de wildernis van Skaftafell en wandel over een prachtige valleigletsjer van Vatnajökull onder begeleiding van een deskundige gids. Krijg een korte veiligheidsbriefing en verzamel alle benodigde uitrusting op het trefpunt. Bewonder vervolgens het indrukwekkende landschap tijdens de korte wandeling naar de ijskap. Trek je stijgijzers aan voor veiligheid op het ijs. Bekijk verschillende formaties, zoals diepe spleten en ijssculpturen en geniet van een panoramisch uitzicht over nationaal park Skaftafell. Leer hoe gletsjers worden gevormd en hoe hun toekomst wordt bedreigd als gevolg van de opwarming van de aarde. Maak kennis met meer gevorderde stadia van gletsjerwandelen voordat je terugkeert naar het trefpunt.

Gletsjerwandeling vanuit Skaftafell

8. Gletsjerwandeling vanuit Skaftafell

Om je gletsjeravontuur te beginnen, stap je meerdere keren per dag in een van de bussen die vertrekken vanuit Skaftafell National Park voor de korte rit van 15 minuten naar de Falljökull-gletsjer. Nadat je bij de gletsjertong bent aangekomen, trek je je stijgijzers aan en begin je aan je wandeling door de wildernis van IJsland. Als je op de gletsjer komt, beklim je de ijzige maar gemakkelijk toegankelijke hellingen. Onderweg zie je de unieke ijsformaties van het gebied, leer je hoe ze zijn gevormd en hoe de gletsjer elke dag van vorm blijft veranderen. Bereid je vervolgens voor om de ontzagwekkende ijsval te naderen en te bekijken om te zien hoe de brokken gletsjerijs stoïcijns honderden meters van de bergtop naar beneden vallen en heel langzaam naar de oceaan stromen. Luister vervolgens naar hoe de reis van de gletsjer nooit zal worden voltooid, aangezien de opwarming van de aarde het smelten van de gletsjers en hun langzame terugtocht blijft aanwakkeren. Grijp je kans om het vredige IJslandse landschap te verkennen en het oeroude ijs van dichtbij te bekijken en een nieuw inzicht te krijgen in waarom deze gletsjers zo belangrijk zijn voor de wereld als geheel.

Van Jökulsárlón: Vatnajökull Glacier Blue Ice Cave Tour

9. Van Jökulsárlón: Vatnajökull Glacier Blue Ice Cave Tour

Je reis begint met een ontmoeting met je chauffeursgids en de grootste op maat gemaakte superjeeps in IJsland! We vertrekken vanaf de gletsjerlagune en rijden ongeveer dertig minuten of zo dicht mogelijk naar Breiðamerkurjökull, de gletsjertong die zich uitstrekt vanaf het zuiden van Vatnajökull. Tijdens de reis legt uw gids uit hoe ijsgrotten ontstaan. Ze zullen ook informatie delen over de gletsjers, vulkanen en de cultuur van dit gebied. Na aankomst loop je ongeveer twintig minuten (1,5 km) tot je de gletsjer en de ingang van de grot bereikt. Voordat je de grot binnengaat, zal je gids enkele veiligheidskwesties bespreken en je voorzien van helmen en stijgijzers als de omstandigheden dit vereisen. Omdat ijsgrotten volkomen natuurlijk zijn en zeer snel veranderen, bepaalt de natuur welke grotten je kunt betreden. Omdat de gletsjer en de grotten voortdurend veranderen, kunnen de omstandigheden voor elke tour variëren. Houd er rekening mee dat van seizoen tot seizoen (zelfs binnen het seizoen) de ijsgrotten veranderen, oude verdwijnen en nieuwe ontstaan.

Vanuit Jökulsárlón: super-jeepervaring kristalblauwe ijsgrot

10. Vanuit Jökulsárlón: super-jeepervaring kristalblauwe ijsgrot

Spring aan boord van een Super Jeep om getuige te zijn van een van 's werelds zeldzaamste natuurverschijnselen: een blauwe ijsgrot. Geniet van deze fantastische winterervaring in het Vatnajökull National Park in Zuid-IJsland, vertrekkend vanuit Jökulsárlón, de gletsjerlagune. De tour begint bij de beroemde Jökulsárlón - gletsjerlagune. Daar spring je op een Super Jeep die je naar de gletsjer brengt. Vanaf daar kun je een van de verbazingwekkende Blue Ice Caves binnenlopen. Staan in een oude gletsjer en getuige zijn van het blauwe ijs overal om je heen is een werkelijk unieke ervaring. Dit verbluffende fenomeen is een must voor iedereen die IJsland in de winter bezoekt en een van de beroemdste tours van IJsland.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Skaftafell

Alle activiteiten

52 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Voor ieder wat wils

Andere activiteiten in Skaftafell

Wil je alle activiteiten in Skaftafell bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Skaftafell

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 5.370 beoordelingen

Een geweldige ervaring! Zeker het geld waard. we hadden een zeer goede gids, Fanar en een goede drivers Reinar. Fanar kon zeer gepassioneerd vertellen. Heel interessant, alles over de gletsjer en de grotten. De reis naar de gletsjer duurde zo'n 20 minuten. Daar aangekomen trokken we met spike en helm de gletsjer op. Na een korte wandeling van een 15 tal minuten bereikten we de eerste grot. We bezochten 3 grotten. Ze waren alledrie geweldig. gelukkig was in de tussentijd het weer van bewolkt omgeslagen naar stralend blauwe lucht. Na ongeveer 1,5 uur stonden we weer bij de parkeerplaats om aan de terugreis te beginnen. Ik zou het zo weer doen!

We had a lovely time with Iben, our tourguide today! She was so joyfull, helpfull and funny. She really made our day, so thank you very much Iben! The walk itself was around 2 hours, 3 hours at the glacier. The bus included will take you to the glacier in 20 minutes. You have enough time to take pictures. Please be on time (15-30 min. beforehand)! We had a few people that arrived on or later than the meeting time, which is quite rude towards the staff and the group you’re with.

We raden deze activiteit aan! Het was geweldig en onze gids gaf ons tijdens de reis uitleg en zette IJslandse muziek in de bus om ons kennis te laten maken met de cultuur. De landschappen zijn ongelooflijk en de boot in de gletsjer is een onvergetelijke ervaring. Warme kleding aanbevolen. Bedankt aan onze gids wiens voornaam we ons helaas niet herinneren.

We boekten de gletsjerwandeling direct om 9.00 uur, zodat we in het begin alleen waren met onze groep op de gletsjer. We hadden dus alle tijd om in alle rust van de ijsgrot te genieten. Onze gids Frederico was geweldig. 5 sterren.

Goeie gids die wist waar die moest stoppen om ons zoveel mogelijk info en mooie uitzichten te geven. Lange dag maar 100% waard.