Kies data

Parma Culinaire tours

Parma Culinaire tours: Onze meest aanbevolen

Van Parma: rondleiding door Parmigiano en Parmaham

1. Van Parma: rondleiding door Parmigiano en Parmaham

Bezoek een traditionele kaasfabriek van Parmigiano Reggiano en leer de geheimen van een van de meest gevierde ingrediënten van Italië kennen. Bekijk de kaasmakers aan het werk en proef wat kaas met honing en lokale wijn. Hoor hoe de kaas – beschermd door de EU – nog steeds op traditionele wijze wordt geproduceerd. Kijk hoe de kaasmakers het product uit de melkvaten halen en bezoek de vorm- en zoutkamers voordat ze naar de stagionatura gaan waar de kaas wordt gerijpt. Geniet van de aanblik en de geur van duizenden kaaswielen. Proef daarna de heerlijke kaas met wat honing en lokale wijn. Na de kaasfabriek een korte rit naar de Parmahamfabriek. Ga naar de brandingruimte in de kelder en kijk waar het vlees wordt gekoeld, gezouten en uitgerust. Proef vleeswaren met lokale wijnen. Bezoek een biologische boerderij met Parmaham en ontmoet de producent. Proef tot slot heerlijke Parmaham in combinatie met een glas Malvasia.

Parma: Parmigiano-Reggiano Kaas Tour

2. Parma: Parmigiano-Reggiano Kaas Tour

Leer de oorsprong van Parmigiano-Reggiano-kaas tijdens een bezoek aan een kaasfabriek in Parma. Hoor hoe deze door de EU beschermde kaas nog steeds op traditionele wijze wordt geproduceerd. Exclusief gemaakt in de Zona Tipica van Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantova, Parmezaanse kaas dateert van meer dan 9 eeuwen. Kijk hoe de kaasmakers het product uit de melkvaten halen en neem een kijkje achter de schermen bij het koken en scheiden van de wei. Je bezoekt dan de vorm- en zoutkamers, voordat je naar de stagionatura gaat waar de kaas wordt gerijpt. Proef de aanblik en de geur van duizenden kaaswielen en leer over de strenge tests die door het Consorzio zijn uitgevoerd, zoals het hameren van de kazen vóór het ritueel van het brandmerken. Proef tot slot de heerlijke kaas vergezeld van wat honing en lokale wijn.

Parma: kaas-, ham- en balsamico-azijntour met proeverijen

3. Parma: kaas-, ham- en balsamico-azijntour met proeverijen

Tijdens een dagtour leer je de oorsprong van Parmigiano-Reggiano-kaas tijdens een bezoek aan een kaasfabriek in Parma. Hoor hoe deze door de EU beschermde kaas nog steeds op traditionele wijze wordt geproduceerd. Exclusief gemaakt in de Zona Tipica van Parma, Reggio Emilia, Modena en delen van Bologna en Mantova, Parmezaanse kaas dateert van meer dan 9 eeuwen. Ga daarna naar de pittoreske heuvels van Langhirano, waar Prosciutto di Parma Ham vandaan komt. De rondleiding begint met een korte geschiedenis van de productie, gevolgd door een bezoek aan de "koude fase", waar vers vlees wordt verwerkt. Leer hoe het beste vlees wordt gekozen en bekijk de zoutmachines en koel- / rustcellen. Neem een kijkje in de kruidenkamers en proef de traditionele hamaroma's in de lucht. Lees meer over de "spillatura" en hoe alleen de beste hammen de test doorstaan en worden gebrandmerkt als de beroemde "Kroon van Parma". Geniet ten slotte van een degustatie van parmaham vergezeld van een glas lokale wijn. Dan zullen we de geheimen van traditionele balsamicoazijn ontdekken, een van de verborgen en nog steeds weinig bekende juwelen van het Modena-gebied. We bezoeken een producent van traditionele balsamicoazijn en het bezoek wordt gevolgd door het proeven van 12 jaar oude, 25 jaar oude traditionele balsamicoazijn en andere balsamicokruiden.

Parma: Traditional Food Tour

4. Parma: Traditional Food Tour

Met deze gastronomische tour in Parma kun je jezelf onderdompelen in de lokale gastronomische cultuur onder begeleiding van een lokale expert, een persoon die hier woont en alle geheimen en curiositeiten van het gebied kent. Je ontdekt lokale restaurants en de meest verborgen plekken, die alleen door de lokale bevolking worden bezocht. Kom en proef enkele van de beroemdste gerechten uit de Emilia-Romagna-traditie en dompel u onder in de culinaire en culturele tradities van deze prachtige stad. Enkele van de mogelijke proeverijen tijdens deze tour zijn: een bord vleeswaren, Parmigiano-kaas en een glas wijn; Tortelli (eierpasta gevuld met verschillende ingrediënten); Carciofa (een heerlijke en kaasachtige quiche; Bomba di riso (een rijsttimbaal gekruid met een vleessaus; en Tigelle, bereid met een mengsel van bloem, reuzel, gist en water (meestal gevuld met salami) . Je kunt ook een Duchessa proberen. cake - het typische dessert op zondag voor lokale families, en geniet van een Caffè-espresso - de enige manier om een maaltijd in Italië te beëindigen.

Parma: Parmigiano-Reggiano Tour en proeverij

5. Parma: Parmigiano-Reggiano Tour en proeverij

Ontmoet de zuivelgids direct ter plaatse en begin uw bezoek aan een authentieke producent van Parmigiano-Reggiano BOB: u zult ontdekken hoe de koning van alle kazen letterlijk met de hand wordt gemaakt op dezelfde manier sinds de benedictijner monniken het 10 eeuwen geleden uitvonden ! Van het stremmen in de typische koperen kachels tot het zouten en de uiteindelijke rijping in de zogenaamde wielkathedralen, je zult een bevoorrechte getuige zijn van bijna alle productiestappen van dit door en door voedselicoon. Proeverij op het einde. Je neemt deel aan een gedeelde rondleiding gemaakt door het personeel van de zuivelfabriek. De producent kan maximaal 30 km van het stadscentrum verwijderd zijn.

Parma: Parmigiano-productie en Parmaham Tour & Proeverij

6. Parma: Parmigiano-productie en Parmaham Tour & Proeverij

Leer de geheimen van enkele Italiaanse specialiteiten tijdens een privétour door Parmigiano Reggiano- en Prosciutto-fabrieken. Geniet van een probleemloos bezoek met ophalen en wegbrengen van uw hotel in Parma. De rondleiding begint om 8.30 uur als de kaasmakers de kaas uit de melkvaten halen. Bekijk de meesters aan het werk terwijl je een overzicht van de geschiedenis van Parmigiano Reggiano hoort van je lokale gids. Bezoek vervolgens de kruiden-/opslagruimten waar de kaas wordt gebracht voor de laatste productiefase. Probeer aan het einde van de tour wat verschillende gerijpte Parmigiano Reggiano en blader door de winkel op het terrein waar u lokale producten kunt kopen. Ga daarna naar de pittoreske heuvels van Langhirano of Felino, waar Prosciutto di Parma Ham vandaan komt. De rondleiding begint met een korte geschiedenis van de productie, gevolgd door een bezoek aan de "koude fase", waar vers vlees wordt verwerkt. Leer hoe het beste vlees wordt gekozen en bekijk de zoutmachines en koel- / rustcellen. Neem een kijkje in de kruidenkamers en proef de traditionele hamaroma's in de lucht. Lees meer over de "spillatura" en hoe alleen de beste hammen de test doorstaan en worden gebrandmerkt als de beroemde "Kroon van Parma". Geniet ten slotte van een degustatie van Parmaham vergezeld van een glas Malvasia, een sprankelende witte lokale wijn. Na de proeverij brengt uw gids u naar uw hotel of accommodatie.

Tour van een hele dag Parmigiano, Prosciutto en balsamicoazijn

7. Tour van een hele dag Parmigiano, Prosciutto en balsamicoazijn

De tour begint vroeg in de ochtend om een kaasfabriek te bereiken en de productie van Parmigiano Reggiano te bekijken: van de wrongel tot het rijpen. Aan het einde kunt u ook deze geweldige kaas proeven, beroemd over de hele wereld. We gaan verder naar de idyllische heuvels van Langhirano of Felino, de thuisbasis van Prosciutto di Parma Ham. Bezoek een biologische parmahamboerderij en ontmoet de producent. Proef ten slotte heerlijke Parmaham gecombineerd met een glas Malvasia. Om onze dag af te sluiten, reizen we naar de balsamico-azijnboerderij in de stad Modena. De tour gaat verder met uitzicht en een wandeling op het prachtige landgoed van 40 hectare wijngaard, alvorens verder te gaan met een bezoek aan de kamers waar dit "zwarte goud" wordt geproduceerd, gerijpt en bewaard in oude houten vaten. Je proeft dan 3 traditionele balsamicoazijn van 15, 22 en 28 jaar oud, gecombineerd met lokale lekkernijen.

Parma: rondleiding met Parmigiano en Prosciutto

8. Parma: rondleiding met Parmigiano en Prosciutto

Ontmoet uw deskundige gids in Roadhouse Restaurant in Parma, aan de Viale delle Esposizioni. Begin de culinaire tour bij een authentieke producent van Parmigiano-Reggiano en ontdek hoe de "koning van alle kazen" op dezelfde manier is gemaakt sinds de Benedectijnse monniken het eeuwen geleden hebben uitgevonden. Sluit de tour af met een proeverij van deze voortreffelijke kaas. Ga verder naar het middeleeuwse dorp Torrechiara voor een fotomoment bij het romantische kasteel. Reis vervolgens naar een van de door een familie gerunde hamfabrieken in Parma die de beroemde Prosciutto di Parma produceert. Daar kunt u in een boer-tot-tafelrestaurant genieten van een lunch op basis van de typische producten van de regio. Geniet van Parmigiano, prosciutto, lokale vleeswaren, een typisch gevuld pastagerecht (tortelli di Parma) en zelfgemaakt gebak. Combineer je lunch met heerlijke lokale wijnen zoals Lambrusco en Malvasia.

Van Bologna of Modena: Parma gastronomische tour met lunch

9. Van Bologna of Modena: Parma gastronomische tour met lunch

Ontdek de productie van twee voortreffelijkheden uit de Italiaanse keuken, Parmigiano Reggiano en Parmaham, tijdens een gastronomische tour vanuit Bologna. Nadat je bent opgehaald bij je accommodatie in Bologna of Modena Leer meer over Parma en de lokale keuken die zo populair is dat het vaak de gesprekken tussen de lokale bevolking domineert. Bezoek een historische Parmigiano Reggiano-fabriek waar een deskundige gids je de productiestadia laat zien en je een deel van de kaas kunt proeven die door de fabriek is gemaakt. Ontdek dan meer over de productie van Parmaham. Leer de geheimen van deze Italiaanse delicatesse kennen, gevolgd door een proeverij gecombineerd met een glas lokale wijn. Na uw bezoek aan de parmahamfabriek kunt u genieten van een lichte lunch in een prosciuttificio met typische producten en gerechten. Ga ten slotte terug naar uw accommodatie in Bologna of Modena.

Van Florence: Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en prosciutto-tour

10. Van Florence: Parmezaanse kaas, balsamicoazijn en prosciutto-tour

Deze rondreis vanuit Florence laat je zien hoe Parmigiano Reggiano, balsamicoazijn uit Modena en prosciuttoham worden geproduceerd. Bezoek regionale fabrieken en landgoederen en proef producten die uniek zijn voor de regio Emilia-Romagna. Geniet van een typische traditionele lunch, volledig gemaakt met verse ingrediënten van 0 km. Begin uw reis door een stap terug in de tijd te nemen en leer hoe Parmigiano Reggiano wordt geproduceerd in een biologische caseificio (kaasfabriek ). Ontdek waarom de provincies Parma, Modena en Reggio Emilia de enige zijn die authentieke Parmigiano Reggiano kunnen produceren. Kijk hoe kaasmakers aan het werk zijn terwijl ze de melk koken om de wei en til de Parmigiano Reggiano op en ga dan naar de rijpingskamer. Bewonder de rijen kaaswielen en adem hun zoete geur in. Proef verschillende soorten Parmezaanse kaas en ricotta gecombineerd met lokale producten. Ga vervolgens richting een acetaia (balsamico-azijnfabriek), waar u een typisch meergangenlunch serveert de regio Emilia-Romagna. Je leert over het combineren van balsamicoazijn en eten. Elk geserveerd gerecht wordt zorgvuldig gecombineerd met verschillende soorten balsamicoazijn. Neem na de lunch deel aan een privérondleiding door het landgoed en zijn kelders. Krijg een volledige introductie in het proces van het maken van balsamicoazijn, van het persen van de druiven en het koken van het wort in de ketel tot het filtratie- en mengproces. Proef verschillende soorten balsamico azijn, zoals "Tradizionale" en "Extravecchio." Ga vervolgens naar een prosciuttificio (prosciutto-fabriek). Je krijgt een rondleiding door de fabriek, bezoekt de productieruimtes en begrijpt hoe hamverwerking werkt.  p>Beëindig uw rondleiding met een proeverij van hun producten: hammen zowel rauw als gekookt, zoals culatta, lardo, salami, prosciutto cotto, prosciutto al tartufo.De vleeswaren worden vergezeld van een typisch brood uit Emilia- Romagna genaamd crescentine of tigelle. Ga terug naar Florence.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Privétours
16 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Parma

Wil je alle activiteiten in Parma ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.