Datums kiezen

München
Tours

Tours

München Tours: onze aanbevelingen

Vanuit München: Dagtocht kasteel Neuschwanstein & Linderhof

1. Vanuit München: Dagtocht kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Kies ervoor om je kasteeltickets op de dag zelf in de bus te kopen of koop ze van tevoren als onderdeel van de dagtocht. Stap aan boord van een bus met airconditioning en ontdek de kastelen van Beieren. Bezoek eerst het sprookjesachtige paleis Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II voltooid zag worden. Verken het kasteel en het terrein samen met een gids. Ga vervolgens naar het schilderachtige stadje Oberammergau om foto's te maken en te winkelen. Pauzeer vervolgens bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, om te lunchen (niet inbegrepen) voordat je verdergaat naar kasteel Neuschwanstein, genesteld in de uitlopers van de Alpen. Bewonder een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland en dompel jezelf een middag lang onder in de sprookjeswereld van Ludwig II.

München: hop on, hop off-bustour voor 1 of 2 dagen

2. München: hop on, hop off-bustour voor 1 of 2 dagen

Stap aan boord van een hop on, hop off-bus die door München rijdt en kom meer te weten over de stad dankzij de audiogids aan boord. Bewonder de hoogtepunten van de stad, waaronder het op drie na grootste klokkenspel ter wereld, het relikwie van de Heilige Munditia en de historische oude binnenstad. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes die aansluiten bij jouw voorkeuren en interesses. Op zonnige dagen kun je genieten van een open bovendek en de zon op je gezicht voelen. Stap in en uit wanneer je wilt of blijf in de bus zitten en luister naar de boeiende uitleg van de audiogids, aangeboden in tien verschillende talen. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes: de City Tour, de Nymphenburg Olympic Park-tour en de Schwabing-tour. Elke route duurt een uur. Onderweg passeer je belangrijke bezienswaardigheden, zoals het paleis Nymphenburg, het Olympisch Park, de Engelse tuin, de historische oude binnenstad, de Odeonsplatz, de Marienplatz en nog veel meer.

München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

3. München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

Maak een 2 uur durende wandeling door München en ontdek een van de donkerste momenten in de geschiedenis van de stad, leer over de geboorte van het nazisme, de opkomst van Hitler en het beruchte Derde Rijk. In 1919 kwam Duitsland uit de Eerste Wereldoorlog als een verslagen en vernederde natie, met München in de greep van hyperinflatie en Beieren gedomineerd door revolutie en moord. Uit deze vruchtbare bodem van chaos verrees de nazi-beweging en een van de machtigste dictators uit de geschiedenis, Adolf Hitler. Volg het begin van het nazisme, van de eerste massabijeenkomst in het Hofbräuhaus tot de mislukte poging om de macht te grijpen in de Feldherrnhalle. Je gaat naar de locatie van feestbijeenkomsten op Königsplatz en stopt in de Hofgarten om te praten over The White Rose Resistance Movement. De tour behandelt alle belangrijke feiten en sites die een rol speelden bij het ontstaan van dit duistere hoofdstuk, dat eindigde met de prachtige stad München in puin en de Tweede Wereldoorlog die diepe wonden sneed in heel Duitsland.

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

4. Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Ontdek een van de mooiste landschappen van Beieren tijdens deze tour vanuit München per trein en busje. Bewonder de gestalte en verfijnde architectuur van kasteel Neuschwanstein dat trots op een heuvel staat en omringd wordt door beboste bergen. Bekijk de uitgestrekte vallei vanaf de voet van de kasteelmuren en leer over de geschiedenis van je gids tijdens een wandeltocht over het terrein. De betoverende oude stad Füssen ligt op 2 uur van München, in de uitlopers van de Alpen, omgeven door een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen ter wereld. Torend boven het dorp, schijnbaar gebeeldhouwd uit de bergen die magnifiek naar de hemel oprijzen, is een aanblik gemaakt uit dromen: het fantastische en etherische kasteel Neuschwanstein. Deze glorieuze dwaasheid werd in de 19e eeuw gebouwd door de beroemde "gekke" koning Ludwig II, een man bedwelmd door mythologie en die zelf een legende werd. De glinsterende witte torens van het kasteel tussen de wolken zijn direct herkenbaar voor velen die de naam Neuschwanstein nog nooit hebben gehoord. Het is de inspiratie voor Disney's Kasteel van Doornroosje en is over de hele wereld beroemd als het Chitty Chitty Bang Bang-kasteel. Een bezoek eraan is een sprookje binnenstappen. Tijdens deze dagtour vanuit München neemt je gids je mee per trein of bus en begeleidt je bergopwaarts naar de hoge baars van het kasteel, waar het glinstert boven een spectaculair panorama van bergen, meren en valleien. Het gaat niet alleen om het kasteel, het gaat ook om de prachtige locatie. Je gaat naar de beste uitkijkpunten en verkent het meer. Als de tijd en het weer het toelaten, kunt u zelfs genieten van een duik. Krijg een ansichtkaart-perfect uitzicht op het al even mooie kasteel Hohenschwangau, de watervalkloof en de prachtige Marienbrücke-brug, hoog boven alles. Terwijl je je verwondert over de schoonheid, vertelt je gids je het boeiende verhaal van de beroemde en tragische heerschappij van koning Ludwig, zijn turbulente tijden en de obsessie die hem dreef om zijn fantasiekasteel te bouwen in de bergen die hem uiteindelijk vernietigden. Als je ervoor kiest om op de dag zelf een kaartje te kopen, sla dan de lange rijen over voor de afzonderlijke interne rondleiding door de privévertrekken van de koning door een gespecialiseerde kasteelgids. De rondleiding is de meest praktische manier om deze geweldige fantasiewereld te bewonderen.

München: Kunsthalle-toegangsticket voor "De mythe van Spanje"

5. München: Kunsthalle-toegangsticket voor "De mythe van Spanje"

Bezoek de Kunsthalle München, een van de toonaangevende tentoonstellingslocaties van Duitsland met dit toegangsticket. Geniet van de modernste museumtechnologie in een tentoonstellingsruimte die een waardig podium creëert voor alle kunstvormen. De Kunsthalle München presenteert de eerste uitgebreide tentoonstelling van de Spaanse schilder Ignacio Zuloaga in Duitsland, met zo'n negentig werken. Zuloaga vormde rond 1900 als bijna geen andere kunstenaar het beeld van Spanje in het buitenland: toreros en pittige flamencodansers; bedelaars, kleine mensen en heksen die een beroep doen op de artistieke erfenis van Diego Velázquez en Francisco de Goya; asceten en boetelingen in uitgestrekte landschappen die verwelken onder de brandende zon; het eenvoudige leven van de plattelandsbevolking. In de nasleep van de industrialisatie en de toenemende oriëntatie van Spanje op het Europese modernisme probeerde Zuloaga met dergelijke taferelen de ‘Spaanse ziel’ te behouden, wat hem internationaal succes opleverde. In negen thematische hoofdstukken onderzoekt de tentoonstelling Zuloaga's artistieke carrière en plaatst hem binnen de historisch-culturele context van zijn tijd, inclusief zijn nauwe banden met de schrijvers van de zogenaamde Generatie van '98, de kwestie van het Spaanse zelfbeeld en zijn imago. als vreemd land binnen Europa, evenals Zuloaga's connecties met de Parijse avant-garde. Bovendien wordt specifiek ingegaan op zijn ontvangst in Duitsland, die op zijn beurt verband houdt met Zuloaga’s complexe relatie met de Franco-regering en zijn instrumentalisering door het fascistische regime. De tentoonstelling vertrekt van de gevestigde maar te bekrompen classificatie van Zuloaga als een schilder van het melancholische, sombere, ‘zwarte’ Spanje – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Joaquín Sorolla (1863–1923) als een vertegenwoordiger van het opgewekte, folkloristische ‘ witte kant. Zo wordt Zuloaga’s oeuvre in al zijn complexiteit opnieuw onderzocht. Met dit project zet de Kunsthalle haar tentoonstellingen met een Spaans thema voort, zoals De Spaanse Gouden Eeuw en Joaquín Sorolla, gerealiseerd in 2016/17. De mythe van Spanje. Ignacio Zuloaga (1870–1945) is een tentoonstelling van Kunsthalle München, in samenwerking met Bucerius Kunst Forum, Hamburg. De tentoonstelling is daar te zien van 17 februari tot en met 26 mei 2024.

Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

6. Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

Volg een 5-uur durende rondleiding door het concentratiekampmonument Dachau, een plaats van herinnering en van educatie. Een bezoek brengen kan een uitdaging zijn, maar ook een diep ontroerende en onvergetelijke ervaring. Een professionele gids, opgeleid en geautoriseerd door de Memorial-site, regelt alle reisarrangementen en neemt u mee op de terugreis per trein en bus vanuit München. Je krijgt een uitgebreide rondleiding door het hele gebied, inclusief alle overgebleven originele gebouwen, het expositiecentrum van het museum en de bioscoop, waar een Engelstalige documentaire wordt vertoond. De gidsen zijn getraind om u vaak moeilijk en verontrustend materiaal over te brengen met gevoeligheid, met waardigheid, met respect voor de slachtoffers en zonder toevlucht te nemen tot goedkope sensatiezucht.

München: luchthaventransfer per bus

7. München: luchthaventransfer per bus

Geniet van het gemak van deze snelle en comfortabele transfer tussen de stad München en de luchthaven. Met een dienst om de 20 minuten, 7 dagen per week, maakt de Lufthansa Express Bus twee haltes in München City (München Centraal Station & München Noord / Schwabing) en vier haltes op de luchthaven van München (München Luchthaven Terminal 2, München Luchthaven Terminal 1A, München Airport Center (MAC) en München Airport Terminal 1D). Aankomst- en vertrekpunten bevinden zich direct voor de terminals. Alle bussen hebben airconditioning, gratis wifi en gratis kranten en staan open voor passagiers die met elke luchtvaartmaatschappij reizen.

Vanuit München: dagtocht naar gedenkplaats Dachau

8. Vanuit München: dagtocht naar gedenkplaats Dachau

Leer de geschiedenis van concentratiekamp Dachau tijdens een rondleiding vanuit München. Kom meer te weten over de betekenis ervan als het eerste permanente concentratiekamp van het naziregime, dat de volle 12 jaar van zijn heerschappij duurde. Ontmoet je gids in München en reis met het openbaar vervoer naar de Dachau Concentration Camp Memorial Site. Tijdens de rondleiding geeft je gids gedetailleerd commentaar op alle aspecten van het kampleven en de dood voor de gevangenen die van 1933 tot 1945 door de poorten gingen. Ontdek waarom het kamp werd geopend en de eerste gevangenen die arriveerden. Leer meer over de 3 fasen van het kamp, plus de evolutie en ontwikkeling ervan. Hoor over de dagelijkse gang van zaken in het kamp, van registratie tot nieuwe gevangenen tot hun beproevingen in marteling en bestraffing. Bekijk belangrijke sites zoals de S.S. Training Facility - ook bekend als de School of Terror, Jourhaus, het toegangsgebouw en de toegangspoort tot het kamp, met zijn beruchte Arbeit Macht Frei-bord, Appellplatz, de Bunker, Barak X, en meer. Na uw rondleiding keert de gids met uw groep terug naar het ontmoetingspunt Marienplatz, waar u in de late namiddag aankomt.

München: stadsbustour en FC Bayern München Allianz Arena-tour

9. München: stadsbustour en FC Bayern München Allianz Arena-tour

Ontdek de hoogtepunten van München tijdens een bustour, gevolgd door een geleid bezoek aan de thuisbasis van de Europese voetbalgiganten FC Bayern München. Verken de Allianz Arena en het trainingsveld waar het team zich voorbereidt op hun wedstrijden. Begin eerst aan een bustour door de stad München om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te zien. Leer meer over de geschiedenis van de hoofdstad van Beieren en het belang ervan als cultureel en financieel centrum van Duitsland. Bezoek dan de Allianz Arena, de voetbaltempel in het noorden van de stad. Bewonder het unieke ontwerp van de buitenkant, opmerkelijk omdat het het eerste stadion ter wereld is met een veranderlijke buitenkant. Volg een rondleiding door deze iconische locatie en leer alles over de geschiedenis van Bayern München, een van de meest succesvolle voetbalteams van Europa. Ga daarna naar het oefenterrein om te zien waar de huidige ploeg zich voorbereidt op hun wedstrijden. Na de stadionrondleiding ga je naar het FC Bayern Museum. Ontdek een verzameling trofeeën, tenues en memorabilia die de trotse geschiedenis van de recordhouders van de Bundesliga laten zien, en leer meer over de voetbalgrootheden die het Bayern-shirt hebben gedragen.

CityTourCard München: openbaar vervoer & kortingen

10. CityTourCard München: openbaar vervoer & kortingen

Met de CityTourCard München kun je alle kanten op in de prachtige hoofdstad van Beieren. Wissel je voucher in voor de CityTourCard bij de klantenservice van de S-Bahn op de luchthaven of het centraal station. Na validatie heb je 24 of 48 uur, of 3, 4, 5 of 6 dagen de tijd om de hele stad te verkennen met gratis en onbeperkte toegang tot het openbaar vervoer. De vervoersmiddelen omvatten alle metro's, trams, regionale treinen en bussen in München (Zone M) of het gehele MVV-net, inclusief de luchthaven (Zone M-6). Met de CityTourCard München kun je ook enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties in de stad bezoeken. Krijg korting bij tal van musea, tentoonstellingen, theaters, concerten, winkels, cafés en restaurants in München. Als je met je gezin reist, heb je geluk. Een groep bestaat uit maximaal 5 volwassenen, waarbij twee kinderen tussen 6- en 14 jaar als één volwassene worden geteld. München wacht op je! Bekijk de flyer voor meer gedetailleerde informatie, inclusief een QR-code voor de vermelde kortingen.

233 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Echte mustsees

München

München

Andere activiteiten in München

Wil je alle activiteiten in München bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over München

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 4.365 beoordelingen

Het was een zeer spannende tour en je hebt veel geleerd en de geschiedenis van München werd zeer goed en gedetailleerd verteld! Ik zou de rondleiding zeker aanraden!

De treinreis naar Salzburg. De groep, Carlotta onze gids,was super. Salzburg zelf, te mooi om dit in een aantal uren te bezoeken.

Leuke en leerzame tour met een gids die alles prima kon uitleggen.

Zeer leerzaam, toegewijde gids met veel kennis. Erg indrukwekkend

Een leuke wandeling, goed tempo en leuke informatie