München
Tours

Tours
400 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

München Tours: onze aanbevelingen

Vanuit München: Dagtrip kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Vanuit München: Dagtrip kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Kies ervoor om je kasteeltickets op de dag zelf in de bus te kopen of koop ze van tevoren als onderdeel van de dagtocht. Stap aan boord van een bus met airconditioning en ontdek de kastelen van Beieren. Bezoek eerst het sprookjesachtige paleis Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II voltooid zag worden. Verken het kasteel en het terrein samen met een gids. Ga vervolgens naar het schilderachtige stadje Oberammergau om foto's te maken en te winkelen. Pauzeer vervolgens bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, om te lunchen (niet inbegrepen) voordat je verdergaat naar kasteel Neuschwanstein, genesteld in de uitlopers van de Alpen. Bewonder een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland en dompel jezelf een middag lang onder in de sprookjeswereld van Ludwig II.

München Hop-on-hop-off-tour: Dagticket voor 1 of 2 dagen

München Hop-on-hop-off-tour: Dagticket voor 1 of 2 dagen

Stap aan boord van een hop on, hop off-bus die door München rijdt en kom meer te weten over de stad dankzij de audiogids aan boord. Bewonder de hoogtepunten van de stad, waaronder het op drie na grootste klokkenspel ter wereld, het relikwie van de Heilige Munditia en de historische oude binnenstad. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes die aansluiten bij jouw voorkeuren en interesses. Op zonnige dagen kun je genieten van een open bovendek en de zon op je gezicht voelen. Stap in en uit wanneer je wilt of blijf in de bus zitten en luister naar de boeiende uitleg van de audiogids, aangeboden in tien verschillende talen. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes: de City Tour, de Nymphenburg Olympic Park-tour en de Schwabing-tour. Elke route duurt een uur. Onderweg passeer je belangrijke bezienswaardigheden, zoals het paleis Nymphenburg, het Olympisch Park, de Engelse tuin, de historische oude binnenstad, de Odeonsplatz, de Marienplatz en nog veel meer.

München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

Maak een 2 uur durende wandeling door München en ontdek een van de donkerste momenten in de geschiedenis van de stad, leer over de geboorte van het nazisme, de opkomst van Hitler en het beruchte Derde Rijk. In 1919 kwam Duitsland uit de Eerste Wereldoorlog als een verslagen en vernederde natie, met München in de greep van hyperinflatie en Beieren gedomineerd door revolutie en moord. Uit deze vruchtbare bodem van chaos verrees de nazi-beweging en een van de machtigste dictators uit de geschiedenis, Adolf Hitler. Volg het begin van het nazisme, van de eerste massabijeenkomst in het Hofbräuhaus tot de mislukte poging om de macht te grijpen in de Feldherrnhalle. Je gaat naar de locatie van feestbijeenkomsten op Königsplatz en stopt in de Hofgarten om te praten over The White Rose Resistance Movement. De tour behandelt alle belangrijke feiten en sites die een rol speelden bij het ontstaan van dit duistere hoofdstuk, dat eindigde met de prachtige stad München in puin en de Tweede Wereldoorlog die diepe wonden sneed in heel Duitsland.

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Ontdek een van de mooiste landschappen van Beieren tijdens deze tour vanuit München per trein en busje. Bewonder de gestalte en verfijnde architectuur van kasteel Neuschwanstein dat trots op een heuvel staat en omringd wordt door beboste bergen. Bekijk de uitgestrekte vallei vanaf de voet van de kasteelmuren en leer over de geschiedenis van je gids tijdens een wandeltocht over het terrein. De betoverende oude stad Füssen ligt op 2 uur van München, in de uitlopers van de Alpen, omgeven door een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen ter wereld. Torend boven het dorp, schijnbaar gebeeldhouwd uit de bergen die magnifiek naar de hemel oprijzen, is een aanblik gemaakt uit dromen: het fantastische en etherische kasteel Neuschwanstein. Deze glorieuze dwaasheid werd in de 19e eeuw gebouwd door de beroemde "gekke" koning Ludwig II, een man bedwelmd door mythologie en die zelf een legende werd. De glinsterende witte torens van het kasteel tussen de wolken zijn direct herkenbaar voor velen die de naam Neuschwanstein nog nooit hebben gehoord. Het is de inspiratie voor Disney's Kasteel van Doornroosje en is over de hele wereld beroemd als het Chitty Chitty Bang Bang-kasteel. Een bezoek eraan is een sprookje binnenstappen. Tijdens deze dagtour vanuit München neemt je gids je mee per trein of bus en begeleidt je bergopwaarts naar de hoge baars van het kasteel, waar het glinstert boven een spectaculair panorama van bergen, meren en valleien. Het gaat niet alleen om het kasteel, het gaat ook om de prachtige locatie. Je gaat naar de beste uitkijkpunten en verkent het meer. Als de tijd en het weer het toelaten, kunt u zelfs genieten van een duik. Krijg een ansichtkaart-perfect uitzicht op het al even mooie kasteel Hohenschwangau, de watervalkloof en de prachtige Marienbrücke-brug, hoog boven alles. Terwijl je je verwondert over de schoonheid, vertelt je gids je het boeiende verhaal van de beroemde en tragische heerschappij van koning Ludwig, zijn turbulente tijden en de obsessie die hem dreef om zijn fantasiekasteel te bouwen in de bergen die hem uiteindelijk vernietigden. Als je ervoor kiest om op de dag zelf een kaartje te kopen, sla dan de lange rijen over voor de afzonderlijke interne rondleiding door de privévertrekken van de koning door een gespecialiseerde kasteelgids. De rondleiding is de meest praktische manier om deze geweldige fantasiewereld te bewonderen.

Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

Volg een 5-uur durende rondleiding door het concentratiekampmonument Dachau, een plaats van herinnering en van educatie. Een bezoek brengen kan een uitdaging zijn, maar ook een diep ontroerende en onvergetelijke ervaring. Een professionele gids, opgeleid en geautoriseerd door de Memorial-site, regelt alle reisarrangementen en neemt u mee op de terugreis per trein en bus vanuit München. Je krijgt een uitgebreide rondleiding door het hele gebied, inclusief alle overgebleven originele gebouwen, het expositiecentrum van het museum en de bioscoop, waar een Engelstalige documentaire wordt vertoond. De gidsen zijn getraind om u vaak moeilijk en verontrustend materiaal over te brengen met gevoeligheid, met waardigheid, met respect voor de slachtoffers en zonder toevlucht te nemen tot goedkope sensatiezucht.

Vanuit München: Dagtocht Rothenburg en Nördlinger Ries met de bus

Vanuit München: Dagtocht Rothenburg en Nördlinger Ries met de bus

Maak een tour met gids vanuit München over de Romantische Strasse, een beroemde 350 kilometer lange route die een paar van de mooiste architectonische juweeltjes van Beieren met elkaar verbindt. Ontdek de natuurlijke schoonheid van de omgeving, en de charmante plaats Rothenburg. Na vertrek uit München reis je eerst naar Harburg, een van de oudste en best bewaarde kasteelcomplexen van Duitsland. In dit perfect gelegen kasteel met het omringende dorp is de sfeer van de middeleeuwen behouden gebleven. Laat je betoveren door de historische flair en verdiep je in de geschiedenis. Na het bezoek aan het kasteel en een koffiepauze rijd je door het wonderlijke landschap van de Nördlinger Ries, de gigantische inslagkrater achtergelaten door een oude meteoor in het Zwabische landschap. Via Dinkelsbühl, met zijn torens en torenspitsen, bereik je Rothenburg, een perfect gerestaureerde middeleeuwse stad. Hier heb je tijd om de omgeving uitgebreid te verkennen. Dwaal door de mooie straatjes en steegjes, vol met de charme van vervlogen tijden. Terug naar München rijd je door het grootste hopgebied ter wereld, de Hallertau. Laat je tijdens deze bustour verrassen door de prachtige omgeving van Zuid-Duitsland.

München: Stadsrondleiding & FC Bayern München Allianz Arena Tour

München: Stadsrondleiding & FC Bayern München Allianz Arena Tour

Ontdek de hoogtepunten van München tijdens een bustour, gevolgd door een bezoek met gids aan de thuisbasis van de Europese voetbalgiganten FC Bayern München. Verken de Allianz Arena en het trainingsveld waar het team zich voorbereidt op hun wedstrijden. Begin eerst met een bustour door de stad München om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Leer meer over de geschiedenis van de hoofdstad van Beieren en haar belang als cultureel en financieel centrum van Duitsland. Ga langs de trainingsvelden om te zien waar de huidige selectie zich voorbereidt op hun wedstrijden. Bezoek daarna de Allianz Arena, de voetbaltempel in het noorden van de stad. Bewonder het unieke ontwerp van de buitenkant, die bekend staat als het eerste stadion ter wereld met een veranderlijke buitenkant. Volg een rondleiding door deze iconische locatie en leer alles over de geschiedenis van Bayern München, een van de meest succesvolle voetbalteams van Europa. Ga na de rondleiding door het stadion naar het FC Bayern Museum. Ontdek een verzameling trofeeën, tenues en memorabilia die de trotse geschiedenis van de recordhouders van de Bundesliga laten zien en kom meer te weten over de voetbalgrootheden die het shirt van Bayern hebben gedragen.

München: Luchthaventransfer per bus

München: Luchthaventransfer per bus

Geniet van het gemak van deze snelle en comfortabele transfer tussen de stad München en de luchthaven. Met een dienst om de 20 minuten, 7 dagen per week, maakt de Lufthansa Express Bus twee haltes in München City (München Centraal Station & München Noord / Schwabing) en vier haltes op de luchthaven van München (München Luchthaven Terminal 2, München Luchthaven Terminal 1A, München Airport Center (MAC) en München Airport Terminal 1D). Aankomst- en vertrekpunten bevinden zich direct voor de terminals. Alle bussen hebben airconditioning, gratis wifi en gratis kranten en staan open voor passagiers die met elke luchtvaartmaatschappij reizen.

München: Nachtwaker oude binnenstad wandeltour

München: Nachtwaker oude binnenstad wandeltour

In de late uurtjes ga je met de gekostumeerde nachtwaker mee op zijn rondjes door de oude binnenstad van München. Dompel jezelf onder in een mooie en mysterieuze lang vergeten wereld en ervaar de geschiedenis van de stad uit de eerste hand. De nachtwaker is veel meer dan alleen een rondleider met een lantaarn in zijn hand. Als de inwoners van München slapen, moet de nachtwaker de rust en orde bewaren in de steegjes en donkere uithoeken van de stad. Hij kent alle windstreken van het doolhof van de stad en is de vertrouwde drager van duistere verhalen en clandestiene samenlevingen. Hij minacht de moderne tijd, straft de gasten als ze niets weten over de patroonheiligen van de stad, maar antwoordt altijd graag als iemand vraagt: "Waarom heb je hier zoveel kranen nodig?" München?" Zijn antwoord: "Voor het bier!" De nachtwaker weidt zijn kudde op de Marktplatz, maar hij minacht het bruisende nachtleven dat zich na 21.00 uur verzamelt - gezagsgetrouwe burgers liggen dan in bed. Ga naar de Sint-Pieterskerk en bekijk de toppen van de torens – de nachtwaker legt uit waarom ze scheef staan. Aan de zuidkant zie je het oude kerkhof en hoor je verhalen over de grafstenen: begrafenisgebruiken en grafschriften, ontbindende lijken en vermiste kerkbanken. Bij de toren van het Altes Rathaus aan de historische "Salzstraße" komt de oude Stadttor tot leven en klaagt over de wederopbouw in de jaren '70. Hier zet hij vraagtekens bij de vroomheid van bezoekers. Patroonheiligen heilige Onuphrius en Hendrik de Leeuw zullen de mensen beschermen tegen een plotselinge dood. Ga verder langs de martelkamer en gevangenis naar de Alter Hof, gebouwd door Lodewijk II. Ontdek waarom deze heerser als zo hard werd beschouwd, hoe het Huis Wittelsbach naar München kwam en waar de naam Zwingerstock vandaan kwam. Volg de stadsmuren uit de 12e eeuw en rijd vanuit Wasserburg naar het westen. Luister in de Gruftgasse naar Alois die het griezelige verhaal vertelt van Waller in Walchensee, van de jongedame en haar gouden ring. En leer in de Schäfflergasse waarom in de Middeleeuwen wijn in plaats van bier de favoriete drank was. Richt je blik bij de kathedraal hoger op de symbolen van de stad, de twee torens. Luister naar het grafschrift van de rijke weduwe en de ongelukkige val van Fanny von Ickstatt vanaf de noordelijke toren van de Frauenkirche terwijl de rondleiding door de binnenstad ten einde loopt. Ga dan verder naar Promenadeplatz met de oude "Salzstadel". Passeer het Palais Porcia en Palais Holstein terwijl de nachtwaker het verhaal vertelt van de soevereine heer Karl Albrecht, die de paleizen liet bouwen voor zijn minnares. Leer in de Salvatorkirche over de enorme ontheiliging van de gastheer en het liefdesverhaal van Henriette Adelaide, de gemalin van verkiezingsprins Ferdinand Maria, in de "Theatinerkreuzgang". Na 10 jaar werd de lang gezochte troonopvolger geboren, waarna de Theatinekerk werd gebouwd. Tot slot laat de nachtwaker zijn kudde los in de nacht om zijn rondes voort te zetten.

Vanuit München: dagtocht naar herdenkingsplaats Dachau

Vanuit München: dagtocht naar herdenkingsplaats Dachau

Ontdek het verhaal van het concentratiekamp Dachau tijdens deze rondleiding vanuit München. Rijd met een openbare trein en geniet onderweg van het uitzicht op het platteland. Stap terug in de tijd terwijl je gids een beeld schetst van het verleden terwijl je de gedenkplaats verkent. Het concentratiekamp Dachau was het eerste Duitse concentratiekamp, dat in 1933 buiten München werd geopend. Sinds 1965 wordt het terrein gebruikt als gedenkteken en als plaats van onderwijs. Bezoek de gedenkplaats tijdens een 5-uur durende tour vanuit München. Uw gids legt de betekenis van het concentratiekamp Dachau uit ten tijde van het nationaal-socialisme. Bekijk de voormalige gaskamers, cellen en kazernes. Bezoek de tentoonstelling in het Dachau Memorial Museum en bekijk foto's en verslagen van gevangenen die het dagelijkse leven in het kamp beschrijven vanaf het begin tot aan de bevrijding door de geallieerden in 1945.

Echte mustsees

München

München

München Tours: onze aanbevelingen

Vanuit München: Dagtrip kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Vanuit München: Dagtrip kasteel Neuschwanstein & Linderhof

Reis naar de prachtige kastelen Neuschwanstein en Linderhof. Geniet van een heerlijke lunch in Hohenschwangau en maak een kleine omweg door het pittoreske stadje Oberammergau. Kies ervoor om je kasteeltickets op de dag zelf in de bus te kopen of koop ze van tevoren als onderdeel van de dagtocht. Stap aan boord van een bus met airconditioning en ontdek de kastelen van Beieren. Bezoek eerst het sprookjesachtige paleis Linderhof, het enige kasteel dat Ludwig II voltooid zag worden. Verken het kasteel en het terrein samen met een gids. Ga vervolgens naar het schilderachtige stadje Oberammergau om foto's te maken en te winkelen. Pauzeer vervolgens bij kasteel Hohenschwangau, het ouderlijk huis van Ludwig, om te lunchen (niet inbegrepen) voordat je verdergaat naar kasteel Neuschwanstein, genesteld in de uitlopers van de Alpen. Bewonder een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Duitsland en dompel jezelf een middag lang onder in de sprookjeswereld van Ludwig II.

München Hop-on-hop-off-tour: Dagticket voor 1 of 2 dagen

München Hop-on-hop-off-tour: Dagticket voor 1 of 2 dagen

Stap aan boord van een hop on, hop off-bus die door München rijdt en kom meer te weten over de stad dankzij de audiogids aan boord. Bewonder de hoogtepunten van de stad, waaronder het op drie na grootste klokkenspel ter wereld, het relikwie van de Heilige Munditia en de historische oude binnenstad. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes die aansluiten bij jouw voorkeuren en interesses. Op zonnige dagen kun je genieten van een open bovendek en de zon op je gezicht voelen. Stap in en uit wanneer je wilt of blijf in de bus zitten en luister naar de boeiende uitleg van de audiogids, aangeboden in tien verschillende talen. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes: de City Tour, de Nymphenburg Olympic Park-tour en de Schwabing-tour. Elke route duurt een uur. Onderweg passeer je belangrijke bezienswaardigheden, zoals het paleis Nymphenburg, het Olympisch Park, de Engelse tuin, de historische oude binnenstad, de Odeonsplatz, de Marienplatz en nog veel meer.

München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

München: wandeltocht door het Derde Rijk en WO II Tour

Maak een 2 uur durende wandeling door München en ontdek een van de donkerste momenten in de geschiedenis van de stad, leer over de geboorte van het nazisme, de opkomst van Hitler en het beruchte Derde Rijk. In 1919 kwam Duitsland uit de Eerste Wereldoorlog als een verslagen en vernederde natie, met München in de greep van hyperinflatie en Beieren gedomineerd door revolutie en moord. Uit deze vruchtbare bodem van chaos verrees de nazi-beweging en een van de machtigste dictators uit de geschiedenis, Adolf Hitler. Volg het begin van het nazisme, van de eerste massabijeenkomst in het Hofbräuhaus tot de mislukte poging om de macht te grijpen in de Feldherrnhalle. Je gaat naar de locatie van feestbijeenkomsten op Königsplatz en stopt in de Hofgarten om te praten over The White Rose Resistance Movement. De tour behandelt alle belangrijke feiten en sites die een rol speelden bij het ontstaan van dit duistere hoofdstuk, dat eindigde met de prachtige stad München in puin en de Tweede Wereldoorlog die diepe wonden sneed in heel Duitsland.

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Vanuit München: Slot Neuschwanstein, dagtour

Ontdek een van de mooiste landschappen van Beieren tijdens deze tour vanuit München per trein en busje. Bewonder de gestalte en verfijnde architectuur van kasteel Neuschwanstein dat trots op een heuvel staat en omringd wordt door beboste bergen. Bekijk de uitgestrekte vallei vanaf de voet van de kasteelmuren en leer over de geschiedenis van je gids tijdens een wandeltocht over het terrein. De betoverende oude stad Füssen ligt op 2 uur van München, in de uitlopers van de Alpen, omgeven door een van de meest adembenemende natuurlijke omgevingen ter wereld. Torend boven het dorp, schijnbaar gebeeldhouwd uit de bergen die magnifiek naar de hemel oprijzen, is een aanblik gemaakt uit dromen: het fantastische en etherische kasteel Neuschwanstein. Deze glorieuze dwaasheid werd in de 19e eeuw gebouwd door de beroemde "gekke" koning Ludwig II, een man bedwelmd door mythologie en die zelf een legende werd. De glinsterende witte torens van het kasteel tussen de wolken zijn direct herkenbaar voor velen die de naam Neuschwanstein nog nooit hebben gehoord. Het is de inspiratie voor Disney's Kasteel van Doornroosje en is over de hele wereld beroemd als het Chitty Chitty Bang Bang-kasteel. Een bezoek eraan is een sprookje binnenstappen. Tijdens deze dagtour vanuit München neemt je gids je mee per trein of bus en begeleidt je bergopwaarts naar de hoge baars van het kasteel, waar het glinstert boven een spectaculair panorama van bergen, meren en valleien. Het gaat niet alleen om het kasteel, het gaat ook om de prachtige locatie. Je gaat naar de beste uitkijkpunten en verkent het meer. Als de tijd en het weer het toelaten, kunt u zelfs genieten van een duik. Krijg een ansichtkaart-perfect uitzicht op het al even mooie kasteel Hohenschwangau, de watervalkloof en de prachtige Marienbrücke-brug, hoog boven alles. Terwijl je je verwondert over de schoonheid, vertelt je gids je het boeiende verhaal van de beroemde en tragische heerschappij van koning Ludwig, zijn turbulente tijden en de obsessie die hem dreef om zijn fantasiekasteel te bouwen in de bergen die hem uiteindelijk vernietigden. Als je ervoor kiest om op de dag zelf een kaartje te kopen, sla dan de lange rijen over voor de afzonderlijke interne rondleiding door de privévertrekken van de koning door een gespecialiseerde kasteelgids. De rondleiding is de meest praktische manier om deze geweldige fantasiewereld te bewonderen.

Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

Vanuit München: halve dagtrip naar herdenkingsplaats Dachau

Volg een 5-uur durende rondleiding door het concentratiekampmonument Dachau, een plaats van herinnering en van educatie. Een bezoek brengen kan een uitdaging zijn, maar ook een diep ontroerende en onvergetelijke ervaring. Een professionele gids, opgeleid en geautoriseerd door de Memorial-site, regelt alle reisarrangementen en neemt u mee op de terugreis per trein en bus vanuit München. Je krijgt een uitgebreide rondleiding door het hele gebied, inclusief alle overgebleven originele gebouwen, het expositiecentrum van het museum en de bioscoop, waar een Engelstalige documentaire wordt vertoond. De gidsen zijn getraind om u vaak moeilijk en verontrustend materiaal over te brengen met gevoeligheid, met waardigheid, met respect voor de slachtoffers en zonder toevlucht te nemen tot goedkope sensatiezucht.

Vanuit München: Dagtocht Rothenburg en Nördlinger Ries met de bus

Vanuit München: Dagtocht Rothenburg en Nördlinger Ries met de bus

Maak een tour met gids vanuit München over de Romantische Strasse, een beroemde 350 kilometer lange route die een paar van de mooiste architectonische juweeltjes van Beieren met elkaar verbindt. Ontdek de natuurlijke schoonheid van de omgeving, en de charmante plaats Rothenburg. Na vertrek uit München reis je eerst naar Harburg, een van de oudste en best bewaarde kasteelcomplexen van Duitsland. In dit perfect gelegen kasteel met het omringende dorp is de sfeer van de middeleeuwen behouden gebleven. Laat je betoveren door de historische flair en verdiep je in de geschiedenis. Na het bezoek aan het kasteel en een koffiepauze rijd je door het wonderlijke landschap van de Nördlinger Ries, de gigantische inslagkrater achtergelaten door een oude meteoor in het Zwabische landschap. Via Dinkelsbühl, met zijn torens en torenspitsen, bereik je Rothenburg, een perfect gerestaureerde middeleeuwse stad. Hier heb je tijd om de omgeving uitgebreid te verkennen. Dwaal door de mooie straatjes en steegjes, vol met de charme van vervlogen tijden. Terug naar München rijd je door het grootste hopgebied ter wereld, de Hallertau. Laat je tijdens deze bustour verrassen door de prachtige omgeving van Zuid-Duitsland.

München: Stadsrondleiding & FC Bayern München Allianz Arena Tour

München: Stadsrondleiding & FC Bayern München Allianz Arena Tour

Ontdek de hoogtepunten van München tijdens een bustour, gevolgd door een bezoek met gids aan de thuisbasis van de Europese voetbalgiganten FC Bayern München. Verken de Allianz Arena en het trainingsveld waar het team zich voorbereidt op hun wedstrijden. Begin eerst met een bustour door de stad München om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bekijken. Leer meer over de geschiedenis van de hoofdstad van Beieren en haar belang als cultureel en financieel centrum van Duitsland. Ga langs de trainingsvelden om te zien waar de huidige selectie zich voorbereidt op hun wedstrijden. Bezoek daarna de Allianz Arena, de voetbaltempel in het noorden van de stad. Bewonder het unieke ontwerp van de buitenkant, die bekend staat als het eerste stadion ter wereld met een veranderlijke buitenkant. Volg een rondleiding door deze iconische locatie en leer alles over de geschiedenis van Bayern München, een van de meest succesvolle voetbalteams van Europa. Ga na de rondleiding door het stadion naar het FC Bayern Museum. Ontdek een verzameling trofeeën, tenues en memorabilia die de trotse geschiedenis van de recordhouders van de Bundesliga laten zien en kom meer te weten over de voetbalgrootheden die het shirt van Bayern hebben gedragen.

München: Luchthaventransfer per bus

München: Luchthaventransfer per bus

Geniet van het gemak van deze snelle en comfortabele transfer tussen de stad München en de luchthaven. Met een dienst om de 20 minuten, 7 dagen per week, maakt de Lufthansa Express Bus twee haltes in München City (München Centraal Station & München Noord / Schwabing) en vier haltes op de luchthaven van München (München Luchthaven Terminal 2, München Luchthaven Terminal 1A, München Airport Center (MAC) en München Airport Terminal 1D). Aankomst- en vertrekpunten bevinden zich direct voor de terminals. Alle bussen hebben airconditioning, gratis wifi en gratis kranten en staan open voor passagiers die met elke luchtvaartmaatschappij reizen.

München: Nachtwaker oude binnenstad wandeltour

München: Nachtwaker oude binnenstad wandeltour

In de late uurtjes ga je met de gekostumeerde nachtwaker mee op zijn rondjes door de oude binnenstad van München. Dompel jezelf onder in een mooie en mysterieuze lang vergeten wereld en ervaar de geschiedenis van de stad uit de eerste hand. De nachtwaker is veel meer dan alleen een rondleider met een lantaarn in zijn hand. Als de inwoners van München slapen, moet de nachtwaker de rust en orde bewaren in de steegjes en donkere uithoeken van de stad. Hij kent alle windstreken van het doolhof van de stad en is de vertrouwde drager van duistere verhalen en clandestiene samenlevingen. Hij minacht de moderne tijd, straft de gasten als ze niets weten over de patroonheiligen van de stad, maar antwoordt altijd graag als iemand vraagt: "Waarom heb je hier zoveel kranen nodig?" München?" Zijn antwoord: "Voor het bier!" De nachtwaker weidt zijn kudde op de Marktplatz, maar hij minacht het bruisende nachtleven dat zich na 21.00 uur verzamelt - gezagsgetrouwe burgers liggen dan in bed. Ga naar de Sint-Pieterskerk en bekijk de toppen van de torens – de nachtwaker legt uit waarom ze scheef staan. Aan de zuidkant zie je het oude kerkhof en hoor je verhalen over de grafstenen: begrafenisgebruiken en grafschriften, ontbindende lijken en vermiste kerkbanken. Bij de toren van het Altes Rathaus aan de historische "Salzstraße" komt de oude Stadttor tot leven en klaagt over de wederopbouw in de jaren '70. Hier zet hij vraagtekens bij de vroomheid van bezoekers. Patroonheiligen heilige Onuphrius en Hendrik de Leeuw zullen de mensen beschermen tegen een plotselinge dood. Ga verder langs de martelkamer en gevangenis naar de Alter Hof, gebouwd door Lodewijk II. Ontdek waarom deze heerser als zo hard werd beschouwd, hoe het Huis Wittelsbach naar München kwam en waar de naam Zwingerstock vandaan kwam. Volg de stadsmuren uit de 12e eeuw en rijd vanuit Wasserburg naar het westen. Luister in de Gruftgasse naar Alois die het griezelige verhaal vertelt van Waller in Walchensee, van de jongedame en haar gouden ring. En leer in de Schäfflergasse waarom in de Middeleeuwen wijn in plaats van bier de favoriete drank was. Richt je blik bij de kathedraal hoger op de symbolen van de stad, de twee torens. Luister naar het grafschrift van de rijke weduwe en de ongelukkige val van Fanny von Ickstatt vanaf de noordelijke toren van de Frauenkirche terwijl de rondleiding door de binnenstad ten einde loopt. Ga dan verder naar Promenadeplatz met de oude "Salzstadel". Passeer het Palais Porcia en Palais Holstein terwijl de nachtwaker het verhaal vertelt van de soevereine heer Karl Albrecht, die de paleizen liet bouwen voor zijn minnares. Leer in de Salvatorkirche over de enorme ontheiliging van de gastheer en het liefdesverhaal van Henriette Adelaide, de gemalin van verkiezingsprins Ferdinand Maria, in de "Theatinerkreuzgang". Na 10 jaar werd de lang gezochte troonopvolger geboren, waarna de Theatinekerk werd gebouwd. Tot slot laat de nachtwaker zijn kudde los in de nacht om zijn rondes voort te zetten.

Vanuit München: dagtocht naar herdenkingsplaats Dachau

Vanuit München: dagtocht naar herdenkingsplaats Dachau

Ontdek het verhaal van het concentratiekamp Dachau tijdens deze rondleiding vanuit München. Rijd met een openbare trein en geniet onderweg van het uitzicht op het platteland. Stap terug in de tijd terwijl je gids een beeld schetst van het verleden terwijl je de gedenkplaats verkent. Het concentratiekamp Dachau was het eerste Duitse concentratiekamp, dat in 1933 buiten München werd geopend. Sinds 1965 wordt het terrein gebruikt als gedenkteken en als plaats van onderwijs. Bezoek de gedenkplaats tijdens een 5-uur durende tour vanuit München. Uw gids legt de betekenis van het concentratiekamp Dachau uit ten tijde van het nationaal-socialisme. Bekijk de voormalige gaskamers, cellen en kazernes. Bezoek de tentoonstelling in het Dachau Memorial Museum en bekijk foto's en verslagen van gevangenen die het dagelijkse leven in het kamp beschrijven vanaf het begin tot aan de bevrijding door de geallieerden in 1945.

Veelgestelde vragen over Tours in München

Welke andere activiteiten dan Tours zijn de moeite waard in München?

Andere onmisbare dingen om te doen in München:

De topbezienswaardigheden in München

Activiteiten in München

Rondleidingen in Duitsland

Wat te doen in Duitsland

Andere activiteiten in München

Wil je alle activiteiten in München bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over München

Gemiddelde beoordeling

4.6
(4.365 beoordelingen)

Superinterressante tour met Josh, die de moeite nam ons op t eind van de tour nog een aantal WOII gerelateerde zaken liet zien en daar info over gaf. Enthousiaste gids met veel kennis van de geschiedenis. Uiteindelijk nog 'n uur langer doorgegaan dan was aangegeven. Absolute aanrader voor wie geïnteresseerd is in de historie van WOII en de aanleiding.

Het op tijd ophalen en terugbrengen, het gesprek met de gids, de informatie en de inhoud van de tour waren allemaal geweldig. Het was 8 uur, maar ik wou dat ik daar meer tijd had kunnen doorbrengen! Ik ben je echt dankbaar!

Josh is een zeer ervaren en deskundige gids. Hij brengt de opkomst vh Nazisme zeer goed in beeld, evenals de naoorlogse herinnering die recent is. Zeer feitelijk en tegelijkertijd aangrojpend. Een echte aanrader

Wat kan Josh veel vertellen. Over toen maar zeker ook over nu, hoe inwoners omgaan met dit verleden. Echt ontzettend boeiend!

Buitengewoon bezoek met Scott, zeer ontroerend, maar super relevant! Een must-see!