Datums kiezen

ColosseumArchitectuur

Colosseum Architectuur: onze aanbevelingen

Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

1. Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

Begin je rondleiding voor het monumentale Colosseum, waar je ook de gids ontmoet. Deze deskundige in Romeinse geschiedenis geeft je hier een introductie tot de mooiste arena van het Romeinse Rijk. Je verkent het fantastische Colosseum dat 80 toegangspoorten had en ruimte voor wel 65.000 toeschouwers. Kom meer te weten over de spectaculaire festivals die de Romeinen hier organiseerden en die tot wel 100 dagen konden duren. Geniet van vrije tijd na afloop van je bezoek om wat foto's te nemen, je op te frissen en rond te dwalen. Dan begint het tweede deel van de tour naar de Palatijn en het Forum Romanum. Verken het sociale, politieke en religieuze centrum van het Romeinse Rijk waar verschillende lagen in de Romeinse maatschappij met elkaar in contact kwamen. Bewonder de fenomenale ruïnes bij de Palatijn tijdens een rondleiding in de omgeving en geniet van een adembenemend uitzicht op het Colosseum. Voor het tweede deel van je rondleiding kun je de tweede gids, die gepassioneerd is over het oude Rome, ontmoeten. Haal alles uit je ervaring, en laat je leiden door twee van de best beoordeelde gidsen, door de vakgebieden die zij het beste kennen.

Rome: rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum

2. Rome: rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum

Verken het beroemdste amfitheater ter wereld tijdens deze rondleiding. Ga het Colosseum binnen met voorrangstickets en leer over de ongelooflijke geschiedenis. Wandel met jouw gids over de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum om de meest iconische monumenten van het oude Rome te zien. Begin de rondleiding met het bewonderen van de buitenkant van het Colosseum. Luister terwijl je gids de geschiedenis van het monument door de eeuwen heen uitlegt. Ga het amfitheater door een veiligheidscontrole binnen en ontdek de spectaculaire activiteiten die er plaatsvonden. Bezoek vervolgens de eerste verdieping en bewonder het interieur.  Neem even de tijd om te stoppen voor de imposante Boog van Constantijn terwijl jouw gids de geschiedenis en belangrijkste kenmerken beschrijft. Wandel over de oude Via Sacra om bij de ingang van de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum te komen. Bewonder na de veiligheidscontrole de Boog van Titus van dichtbij. Ga verder met de rondleiding over de Palatijnse Heuvel, waar de overblijfselen van de oudste nederzetting van de stad zijn. Bezoek enkele van de belangrijkste keizerlijke residenties: het Palatijnse Stadion, de Domus Augustana en de Domus Flavia. Daal vervolgens af naar de vallei waar het Forum Romanum zich bevindt. Ontdek langs de Via Sacra de pracht van de Basiliek van Maxentius, de bronzen deur van de Tempel van Romulus, de merkwaardige hangende deur van de Tempel van Antoninus en Faustina, de Tempel en het Huis van de Vestaalse Maagden. Uiteindelijk kom je aan in het centrale gedeelte van het Forum Romanum, dat door de eeuwen heen het politieke, religieuze, economische en juridische centrum en plein van de oude stad is geworden. Bewonder en leer meer over de Curia, de Boog van Septimius Severus, het Tabularium, de Tempel van Saturnus en nog veel meer.

Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

3. Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Ontdek het Colosseum van Rome, het Forum en de Palatijn en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad. Sla de wachtrijen over en bezoek de eerste en tweede verdieping van het Colosseum. Bekijk de Boog van Titus en de plaats waar Julius Caesar werd begraven. Begin je tour door het antieke Rome met voorrangstoegang bij het Colosseum. Luister naar een inleiding over het Colosseum en kom meer te weten over de ongelofelijke constructie van het gebouw, en waarom het tot op de dag van vandaag als een technisch wonder wordt beschouwd. Let op de Romeinse cijfers boven elke boog als je binnenkomt. Verken de eerste en tweede verdieping van het Colosseum terwijl je gids verhalen vertelt over de keizers, gladiatoren en beroemde gevechten, die het Colosseum tot het meest gevierde antieke monument in Rome maakten. Met je nieuw verworven expertise over de oude Romeinen, loop je door het Forum Romanum en de Palatijn. Loop langs de triomfboog van Constantijn en luister naar het verhaal van de geboorte van Rome en de legendarische tweeling Romulus en Remus. Eenmaal op het Forum Romanum passeer je de Boog van Titus, het Huis van de Vestaalse Maagden en de begraafplaats van Julius Caesar - alles op wat ooit een uitgestrekt moerasgebied was. Dan ga je verder naar de Palatijn, waar je de ruïnes van de keizerlijke paleizen ziet, het uitgestrekte terrein van waaruit de keizers over de stad regeerden.

Rome: ticket Colosseum en Forum Romanum met multimediavideo

4. Rome: ticket Colosseum en Forum Romanum met multimediavideo

Ga op een educatief avontuur met een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Rome — de ideale manier om kennis te maken met de geschiedenis van de stad. Je bekijkt een korte introductievideo en gaat daarna te voet op weg naar het Forum en de Palatijnse Heuvel. Daarna kun je het Colosseum bezoeken met een interactieve videogids. Je beleving begint bij het kantoor van de lokale partner. Hier haal je de tickets op en bekijk je een multimediavideo van 25 minuten over het oude Rome. Met je ticket kun je nu het Archeologisch park gaan verkennen: het Forum Romanum, de Palatijnse Heuvel en het Colosseum. Bezoek het Forum Romanum, waar de gewone Romeinse burgers vroeger woonden, bekijk het graf van keizer Julius Caesar en verken de oude ruïnes in je eigen tempo. Je ticket geeft ook toegang tot de Palatijn, de heuvel waar Rome werd gesticht en waar de belangrijkste huizen van keizers en koningen stonden. Het ligt op een steenworp afstand van het Forum Romanum en Circus Maximus en is de middelste van de 7 heuvels van Rome. Na je bezoek aan het Archeologisch park, ga je binnen bij een van 's werelds beroemdste monumenten: het Colosseum. Terwijl je het immense amfitheater verkent – het grootste dat ooit door het Romeinse Rijk werd gebouwd – kun je je de gladiatorengevechten en openbare spektakels die in de arena plaatsvonden voorstellen. De toegang tot het Colosseum vindt ongeveer 2 uur na het begin van je tour plaats.

Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

5. Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

Bezoek een van de meest iconische attracties van Rome tijdens een rondleiding door het Colosseum. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van deze plek, hoor verhalen over de spelen die hier plaatsvonden en ga door de gladiatorenpoort naar de vloer van de arena. Loop door de achterdeur van het Colosseum en ga meteen door de arenavloer op, door de poort die is vernoemd naar Libitina, de godin van begrafenissen. Loop waar dode gladiatoren en dieren ooit werden weggevoerd. Voel de grootsheid van het oude Rome onder je voeten terwijl je over de trappen wandelt van degenen die vochten in gladiatorengevechten. Geniet van verbluffend 360 graden uitzicht op het Colosseum. Kijk omhoog naar ruïnes die ooit gevuld waren met duizenden toeschouwers. Maak uitstekende foto's, aangezien maar een beperkt aantal bezoekers er voor een bepaalde tijd kan zijn. Verken de algemene toegangsruimte met de begane grond, de tweede verdieping en een balkon met een verbluffend uitzicht over het Forum Romanum en de Boog van Constantijn. Betreed het podium dat is gereserveerd voor de belangrijkste Romeinen boven de hoofdingang van de Arena en voel de spanning van het amfitheater. Laat je gids je met boeiende verhalen en legenden een beeld van het verleden schetsen.

Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum, Forum en Palatijn

6. Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum, Forum en Palatijn

Sla de wachtrij over tijdens deze tour met gids langs hoogtepunten zoals het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Betreed het Colosseum via een speciale groepsingang. Treed in de voetsporen van de gladiatoren en bekijk het monument vanuit een 360-graden panoramisch standpunt. Stel je met hulp van de gids voor hoe het was om 50.000 bloeddorstige toeschouwers te zien. Bezoek het Forum Romanum en wandel langs verschillende belangrijke oude Romeinse overheidsgebouwen. Zet een stap in het verleden bij het Forum Magnum, dat ooit een bruisende marktplaats was. Kom meer te weten over de oude Romeinse cultuur en stel je voor hoe ze vroeger leefden. Dan ga je de Palatijnse Heuvel op, een van de zeven heuvels van Rome. Verken de oudste plek van de stad, gelegen op 40 meter boven het Forum Romanum. Bewonder het uitzicht op het Circus Maximus.

Rome: voorrangstour Colosseum, Forum Romanum en de Palatijn

7. Rome: voorrangstour Colosseum, Forum Romanum en de Palatijn

Bezoek het iconische Colosseum en laat je terugvoeren naar het Romeinse Rijk. Sta midden in het amfitheater dat ooit het centrum van vermaak was in de stad, waar gevechten plaatsvonden tussen gladiatoren en zelfs met wilde dieren uit Afrika en het Midden Oosten.  Bij het nabijgelegen Forum Romanum zal de gids je trakteren op verhalen over politieke intriges, verraad en triomf. Zie wat ooit het hart van het alledaagse leven vormde en verken de overblijfselen van de belangrijkste gebouwen en plekken van een van de grootste antieke nederzettingen. Als je voor de snelle rondleiding van 2 uur kiest, sla je het bezoek aan het Forum Romanum over en heb je meer tijd om na afloop zelf de stad te verkennen. Ontdek de Palatijn, waar de legendarische Romulus wordt verondersteld Rome te hebben gesticht. Het werd de locatie waar de rijke Romeinen en vervolgens de keizers woonden. De ruïnes zijn indrukwekkend, net zoals het uitzicht over het Circus Maximus.

Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum & oude Rome

8. Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum & oude Rome

Bespaar kostbare tijd en sla de lange wachtrijen voor het Colosseum over en betreed 's werelds beroemdste amfitheater door de Poort der Gladiatoren. Zie een gedeeltelijk gereconstrueerd gedeelte van de arenavloer om je voor te stellen hoe het gebouw er ten tijde van het Romeinse Rijk uitzag. Volg je gids op een spannende reis door de geschiedenis van het monument, en zie de ondergrondse kamers waar de wilde dieren zich voor het bloeddorstige amusement bevonden van dichtbij. Ga door de gladiatorenpoort naar binnen, neem plaats op de arenavloer en zie de Boog van Constantijn. Kom te weten hoe het gebouw tot leven werd gebracht. Hoor over de veldslagen die daar in de loop van de tijd hebben plaatsgevonden. Herbeleef de ervaring van de gladiatoren vanuit een exclusief perspectief. Ga vervolgens naar het Forum Romanum om het centrum van het politieke en sociale leven in het oude Rome te ontdekken.

Rome: ondergrondse tour Colosseum en het oude Rome

9. Rome: ondergrondse tour Colosseum en het oude Rome

Reis terug naar de tijd van het Romeinse Rijk met een bezoek aan het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn en kom meer te weten over de belangrijkste monumenten van het oude Rome. Verken de vloer van de arena en het ondergrondse deel van het Colosseum. Kom meer te weten over de ondergrondse ruimtes waar dieren in kooien bewaard werden en waar de gladiatoren ter voorbereiding hun zwaarden slepen. Bezoek de recent geopende kerkers en ontdek hoe de mechanismes onder de arena en in de arena zelf werken.  Zie de ruïnes van de tempels bij het Forum Romanum en verken de voormalige paleizen en tempels van de heuvel Palatijn, waaronder de Rostra, waar Marcus Antonius de grafrede van Caesar uitsprak. Bekijk de overblijfselen van de Tempel van Antoninus en Faustina en de tempels van Julius Caesar en Romulus. Luister naar de verhalen van de gids over de geschiedenis van het Forum, en de uitleg over waar de tempels, bogen en monumenten ooit voor werden gebruikt. Kom meer te weten over de activiteiten die in dit heilige deel van het oude Rome plaatsvonden in de dagen van de Romeinse Republiek.

Colosseum, Palatijn en Forum Skip the line groepstour

10. Colosseum, Palatijn en Forum Skip the line groepstour

Deze ongelooflijke tour gaat naar het hart van het oude Rome en stelt je in staat om de meest iconische monumenten van het rijk te verkennen. Met je groep neemt een ervaren gids je mee terug naar de tijd van gladiatorengevechten in het Colosseum. Je gids onthult ook de geheimen van het Forum Romanum, het politieke en economische centrum van de stad en dus van het hele rijk. Een rondreis door dit gebied zou niet compleet zijn zonder de Palatijn te verkennen. Dit was de Beverly Hills van het oude Rome, waar keizers en edelen woonden, hoog boven het uitschot beneden. De duur van de tour is in totaal 2 en een half uur.

Beschikbare activiteiten

349 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 22

Andere activiteiten in Colosseum

Wil je alle activiteiten in Colosseum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Colosseum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 30.939 beoordelingen

Geweldig enthousiaste gids, Larissa. Ze vertelde vol passie. Door het prachtige weer hebben en de rust in het weekend alles goed mogen bezichtigen.

Zeer mooie tentoonstelling, jammer dat er erg veel volk was, waardoor het moeilijk was om de kunstwerken op het gemak te bekijken.

Een goede gids is zo waardevol! En Chiara wist vanaf begin tot eind te boeien. Met bevlogenheid en humor.

Onze gids was een archeologe. Ze vertelde met heel veel passie. Top!!

Erg indrukwekkend en zeer goed uitgelegd. De tour was wel erg lang