Datums kiezen

Colosseum
Architectuur

Architectuur

Colosseum Architectuur: onze aanbevelingen

Rome: Voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn Tour

1. Rome: Voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn Tour

Begin je rondleiding voor het monumentale Colosseum, waar je ook de gids ontmoet. Deze deskundige in Romeinse geschiedenis geeft je hier een introductie tot de mooiste arena van het Romeinse Rijk. Je verkent het fantastische Colosseum dat 80 toegangspoorten had en ruimte voor wel 65.000 toeschouwers. Kom meer te weten over de spectaculaire festivals die de Romeinen hier organiseerden en die tot wel 100 dagen konden duren. Geniet van vrije tijd na afloop van je bezoek om wat foto's te nemen, je op te frissen en rond te dwalen. Dan begint het tweede deel van de tour naar de Palatijn en het Forum Romanum. Verken het sociale, politieke en religieuze centrum van het Romeinse Rijk waar verschillende lagen in de Romeinse maatschappij met elkaar in contact kwamen. Bewonder de fenomenale ruïnes bij de Palatijn tijdens een rondleiding in de omgeving en geniet van een adembenemend uitzicht op het Colosseum. Voor het tweede deel van je rondleiding kun je de tweede gids, die gepassioneerd is over het oude Rome, ontmoeten. Haal alles uit je ervaring, en laat je leiden door twee van de best beoordeelde gidsen, door de vakgebieden die zij het beste kennen.

Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum, Forum en Palatijn

2. Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum, Forum en Palatijn

Sla de wachtrij over tijdens deze tour met gids langs hoogtepunten zoals het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Betreed het Colosseum via een speciale groepsingang. Treed in de voetsporen van de gladiatoren en bekijk het monument vanuit een 360-graden panoramisch standpunt. Stel je met hulp van de gids voor hoe het was om 50.000 bloeddorstige toeschouwers te zien. Bezoek het Forum Romanum en wandel langs verschillende belangrijke oude Romeinse overheidsgebouwen. Zet een stap in het verleden bij het Forum Magnum, dat ooit een bruisende marktplaats was. Kom meer te weten over de oude Romeinse cultuur en stel je voor hoe ze vroeger leefden. Dan ga je de Palatijnse Heuvel op, een van de zeven heuvels van Rome. Verken de oudste plek van de stad, gelegen op 40 meter boven het Forum Romanum. Bewonder het uitzicht op het Circus Maximus.

Rome: Colosseum en Forum Romanum ticket met multimediavideo

3. Rome: Colosseum en Forum Romanum ticket met multimediavideo

De geselecteerde tijd voor uw boeking verwijst naar de timing in het Touristation-kantoor, Piazza D'Ara Coeli 16. Ga op een educatief avontuur met een rondleiding langs de belangrijkste plekken in Rome — ideaal om je kennis te laten maken met de geschiedenis van de stad. Krijg voorlopige informatie van een korte multimediavideo en ga vervolgens te voet op pad om eerst het Forum, de Palatijn en het Colosseum aan het einde van uw bezoek te zien. Begin je ervaring bij het kantoor van de activiteitenaanbieder, waar je je tickets ophaalt en geniet van een multimediavideo over het oude Rome. Ontdek met je ticket het Archeologisch Park: eerst het Forum Romanum, de Palatijn en het Colosseum. Bekijk het Forum Romanum waar gewone Romeinse burgers woonden, bekijk het graf van keizer Julius Caesar en verken de oude ruïnes in je eigen tempo. Vervolg uw bezoek met de Palatijn, de plaats van de stichting van Rome, en de vestiging van de belangrijkste huizen van keizers en koningen. Gelegen op slechts enkele meters van het Forum Romanum en Circus Maximum. Stap aan het einde een van 's werelds beroemdste monumenten binnen: het Colosseum. De toegang tot het Colosseum is ongeveer 2 uur na het trefpunt. Verken het immense amfitheater — het grootste ooit gebouwd door het Romeinse Rijk. Deze tickets kunnen niet worden gebruikt voor schoolgroepen, groepsrondleidingen en privérondleidingen.

Rome: Rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum

4. Rome: Rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum

Verken het beroemdste amfitheater ter wereld tijdens deze rondleiding. Ga het Colosseum binnen met voorrangstickets en leer over de ongelooflijke geschiedenis. Wandel met jouw gids over de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum om de meest iconische monumenten van het oude Rome te zien. Begin de rondleiding met het bewonderen van de buitenkant van het Colosseum. Luister terwijl je gids de geschiedenis van het monument door de eeuwen heen uitlegt. Ga het amfitheater door een veiligheidscontrole binnen en ontdek de spectaculaire activiteiten die er plaatsvonden. Bezoek vervolgens de eerste verdieping en bewonder het interieur.  Neem even de tijd om te stoppen voor de imposante Boog van Constantijn terwijl jouw gids de geschiedenis en belangrijkste kenmerken beschrijft. Wandel over de oude Via Sacra om bij de ingang van de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum te komen. Bewonder na de veiligheidscontrole de Boog van Titus van dichtbij. Ga verder met de rondleiding over de Palatijnse Heuvel, waar de overblijfselen van de oudste nederzetting van de stad zijn. Bezoek enkele van de belangrijkste keizerlijke residenties: het Palatijnse Stadion, de Domus Augustana en de Domus Flavia. Daal vervolgens af naar de vallei waar het Forum Romanum zich bevindt. Ontdek langs de Via Sacra de pracht van de Basiliek van Maxentius, de bronzen deur van de Tempel van Romulus, de merkwaardige hangende deur van de Tempel van Antoninus en Faustina, de Tempel en het Huis van de Vestaalse Maagden. Uiteindelijk kom je aan in het centrale gedeelte van het Forum Romanum, dat door de eeuwen heen het politieke, religieuze, economische en juridische centrum en plein van de oude stad is geworden. Bewonder en leer meer over de Curia, de Boog van Septimius Severus, het Tabularium, de Tempel van Saturnus en nog veel meer.

Rome: Tour voorrangstoegang Colosseum, Forum en Palatijn

5. Rome: Tour voorrangstoegang Colosseum, Forum en Palatijn

Ontdek het Colosseum van Rome, het Forum en de Palatijn en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad. Sla de wachtrijen over en bezoek de eerste en tweede verdieping van het Colosseum. Bekijk de Boog van Titus en de plaats waar Julius Caesar werd begraven. Begin je tour door het antieke Rome met voorrangstoegang bij het Colosseum. Luister naar een inleiding over het Colosseum en kom meer te weten over de ongelofelijke constructie van het gebouw, en waarom het tot op de dag van vandaag als een technisch wonder wordt beschouwd. Let op de Romeinse cijfers boven elke boog als je binnenkomt. Verken de eerste en tweede verdieping van het Colosseum terwijl je gids verhalen vertelt over de keizers, gladiatoren en beroemde gevechten, die het Colosseum tot het meest gevierde antieke monument in Rome maakten. Met je nieuw verworven expertise over de oude Romeinen, loop je door het Forum Romanum en de Palatijn. Loop langs de triomfboog van Constantijn en luister naar het verhaal van de geboorte van Rome en de legendarische tweeling Romulus en Remus. Eenmaal op het Forum Romanum passeer je de Boog van Titus, het Huis van de Vestaalse Maagden en de begraafplaats van Julius Caesar - alles op wat ooit een uitgestrekt moerasgebied was. Dan ga je verder naar de Palatijn, waar je de ruïnes van de keizerlijke paleizen ziet, het uitgestrekte terrein van waaruit de keizers over de stad regeerden.

Rome: Colosseum Tour met toegang tot de Gladiator Arena

6. Rome: Colosseum Tour met toegang tot de Gladiator Arena

Bezoek een van de meest iconische attracties van Rome tijdens een rondleiding door het Colosseum. Leer meer over de rijke geschiedenis van deze plek, hoor verhalen over de spelen die hier plaatsvonden en ga via de gladiatorenpoort naar binnen om toegang te krijgen tot de arenavloer. Loop door de achterdeur van het Colosseum en ga rechtstreeks de arenavloer op via de poort vernoemd naar Libitina, de godin van de begrafenissen. Loopvlak waar ooit dode gladiatoren en dieren werden weggevoerd. Voel de majesteit van het oude Rome onder je voeding terwijl je over de trappen wandelt van degenen die hebben gevochten in gladiatorengevechten. Geniet van een verbluffend 360 graden uitzicht op het Colosseum. Kijk omhoog naar de ruïnes die ooit gevuld waren met duizenden toeschouwers. Maak uitstekende foto's, aangezien er een beperkt aantal bezoekers gedurende een bepaalde tijd aanwezig kan zijn. Verken het algemene toegangsgedeelte met de begane grond, de tweede verdieping en een balkon met verbluffende uitzichten over het Forum Romanum en de Boog van Constantijn. Stap op het podium gereserveerd voor de belangrijkste Romeinen boven de hoofdingang van de Arena en voel de spanning van het amfitheater. Laat je gids je een beeld schetsen van het verleden met boeiende verhalen en legendes. Dit is een rondleiding door het Colosseum met speciale toegang tot de Gladiator's Arena-verdieping. Nadat u de rondleiding heeft voltooid, kunt u nog 30 minuten de tijd nemen om het Colosseum in te gaan en daarna wordt u begeleid naar het Forum Romanum en de Palatijn, waar u zelf wordt begeleid (geen rondleiding).

Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

7. Rome: City Sightseeing Hop-on Hop-off Bus met Audiogids

Verken de Eeuwige Stad vanuit een hop on, hop off-sightseeingbus met je ticket voor 1 dag, 24, 48 of 72 uur. Reis langs de iconen van de stad, stap uit bij een van de acht haltes en stap weer op de volgende bus als je verder wilt. Blijf flexibel terwijl je alle geweldige bezienswaardigheden in Rome ziet. De legende vertelt over Romulus en Remus en de 7 heuvels van Rome. Tegenwoordig is de stad de thuisbasis van een van de grootste kerken ter wereld, de Basilica di San Pietro van het Vaticaan, bereikbaar via een prachtig elliptisch plein. Tot de andere beroemde bezienswaardigheden behoren het prachtige Colosseum, de filmische Trevifontein en de romantische Spaanse Trappen. Met zijn levendige cafécultuur en schilderachtige trattoria's blijft Rome altijd inspireren. De volledige lus duurt 100 minuten en je kunt onderweg op een van de volgende punten afstappen: Locatie die het dichtst bij onze bushaltes ligt Terminal A Largo di Villa Peretti, Terminal B Largo di Villa Peretti of Terminal Piazza dei Cinquecento Santa Maria Maggiore San Giovanni in Lateranen Colosseum Circo Massimo Piazza Venezia Grote Argentinië Piazza Navona Vaticano (Angelenkasteel) Piazza di Spagna (Fontana di Trevi) Piazza Barberini Viale Enrico de Nicola (Stazione Termini)

Rome: Colosseum Arena & Oude Rome Fast Track Tour

8. Rome: Colosseum Arena & Oude Rome Fast Track Tour

Bespaar kostbare tijd en sla de lange rijen voor het Colosseum over als je 's werelds beroemdste amfitheater betreedt. Bekijk een gedeeltelijk gereconstrueerd gedeelte van de arenavloer om je voor te stellen hoe het gebouw eruit zag tijdens het Romeinse Rijk. Volg je gids op een spannende reis door de geschiedenis van het monument en bekijk de senatorzetels en het luik waar wilde dieren werden vrijgelaten voor bloeddorstig vermaak van dichtbij. Vanaf de rand van de arenavloer kun je naar beneden kijken in het ondergrondse gebied om de kamer te zien die deze wilde dieren vasthield en de paden die door de gladiatoren werden genomen. Ga door de gladiatorenpoort naar binnen, ga op de arenavloer staan en zie de Boog van Constantijn. Leer hoe het gebouw tot leven is gebracht. Hoor over de veldslagen die daar in de loop van de tijd hebben plaatsgevonden. Herbeleef de ervaring van de gladiatoren vanuit een exclusief perspectief. Ga dan naar het Forum Romanum om het centrum van het politieke en sociale leven in het oude Rome te ontdekken.

Rome: Hop-On Hop-Off Panoramic Open Bus Ticket

9. Rome: Hop-On Hop-Off Panoramic Open Bus Ticket

Ontdek Rome in je eigen tempo met een hop on, hop off-sightseeingbus met open dak. Bekijk de keizerlijke monumenten van het oude Rome en de barokke en renaissancistische gebouwen van het historische centrum terwijl je meer te weten komt over het glorieuze verleden en heden van de stad. Ervaar Rome als nooit tevoren op onze Hop-on Hop-off busroutes. Kies waar u uw tour wilt beginnen en bewonder de beste bezienswaardigheden en topattracties van de Eeuwige Stad op onze Groene Route, ontdek de Italiaanse smaken op onze Oranjeroute, en geniet van buiten de gebaande paden gelegen plekken van Rome op onze Blauwe Route. Aan boord van de audiogids krijgt u stadscommentaar tijdens uw rondreis. U kunt zo vaak als u wilt in- en uitstappen tijdens de dagelijkse, 24-uurs, 48-uurs of 72-uurs periode vanaf het moment dat u uw ticket voor het eerst valideert. Bussen rijden ongeveer elke 20 minuten: Terminal 1 (Piazza dei Cinquecento hoek Via Cavour)4 Santa Maria Maggiore (Piazza Dell'Esquilino, 12) Colosseum (Via di San Gregorio dicht bij de ingang van Palatine) Circus Maximus (via del Circo Massimo Belvedere Romolo e Remo) Piazza Venezia (Via del Teatro Marcello voor burgernummers 32 -34) Vaticaanstad (Lungotevere Tor di Nona 7) Villa Borghese (Via Ludovisi 48) Barberiniplein (Via Barberini,14) Piramide / Testaccio-wijk (piramide van Cestius - niet-katholieke begraafplaats, St. Paul City-poort en St. Paul out of Wall) Eataly (Eataly-markt, Garbatella-wijk, straatkunst) Galleria Borghese (Via Pinciana) Bioparco/dierentuin (Via Mercadante 34,36) Villa Giulia (Piazza Thorvaldsen -Nationale Etruskische musea,Nationale galerij voor moderne en hedendaagse kunst) Auditorium Parco della Musica (Via de Coubartin) Maxxi-musea (via Guido Reni 4/a)

Rome: Colosseum Arena, Romeins Forum & Palatijnse Heuvel Tour

10. Rome: Colosseum Arena, Romeins Forum & Palatijnse Heuvel Tour

Sla de rijen voor het Colosseum over en geniet van directe toegang tot de arena tijdens een wandeltour met gids. Zie waar de gladiatoren het amfitheater betraden in de tijd van het oude Rome. Bezoek vervolgens het Forum Romanum en de Palatijn. Kijk uit over de arena van het Colosseum. Leer van jouw kunsthistorische of archeologische gids over de plek, de toeschouwers, de gevechten die werden opgevoerd, en het leven in Rome in die tijd. De tocht gaat verder naar de Palatijn, waar rijke Romeinen woonden. Geniet van het prachtige uitzicht over het Forum Romanum. Wandel tussen de ruïnes van het Forum Romanum, terwijl je gids met behulp van illustraties en 3D-foto's laat zien hoe de gebouwen er destijds uitzagen.

529 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Rome

Rome

Andere activiteiten in Colosseum

Wil je alle activiteiten in Colosseum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Colosseum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 30.939 beoordelingen

We moesten eerst om 13.00 uur naar het toeristenstation vlakbij Piazza Venezia (Aracoeli) om de kaartjes op te halen (alleen de kaartjes voor volwassenen, kaartjes voor kinderen moeten apart worden opgehaald bij balie 10 in het Colosseum), heel leuk en snel advies met een planning. Kom iets eerder, want als er veel klanten zijn, kom je later aan en is de tijd om binnen te komen kort. Je kon kiezen of je eerst het Colosseum of het Forum Romanum wilde bezoeken en daarna upgraden met de audiogids. We hadden een multimediavideo van 20 minuten (die al draait, alleen begeleid door muziek in de kamer ernaast), daarna een wandeling van 20 minuten naar het Colosseum, toegang om 14.00 uur (het was moeilijk te zien omdat er geen borden of wachtrijen waren en op de meegeleverde kaart was een halve cirkel rond het Colosseum gemarkeerd, waar de afrit was, maar vragen helpt ;-) ). Ticket scannen, identiteitsbewijs en veiligheidscontrole tonen, kinderticket ophalen bij balie 10. Je moest in 1420 op het forum zijn omdat de laatste bijdrage in 1530 was. Heel vermoeiend maar de moeite waard.

We vonden het ontmoetingspunt onmiddellijk. Het personeel wachtte ook voor de metro en liet ons zien waar we heen moesten. Onze gids was Teresa. Ze gaf ons een fantastische rondleiding door het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Zelden heb ik aan zo’n goed georganiseerde tour deelgenomen. Ze was zeer betrokken, beantwoordde alle vragen en zelfs de kinderen waren enthousiast. De jongeren deden mee en waren betrokken. Het volume van de audioapparaten was eenvoudig aan te passen en we konden alles goed volgen. Bedankt voor de geweldige rondleiding!

Zeer leuk bezoek met onze gids Francesca die veel kennis heeft en haar passie aan ons doorgeeft.

Geweldig bezoek, echt ongelooflijk om zo'n prachtig monument te kunnen bezoeken

Leuke en leerzame tour! Novella erg goede gids, bedankt!!