Datums kiezen

ColosseumArchitectuur

Colosseum Architectuur: onze aanbevelingen

Rome: rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum

1. Rome: rondleiding door het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum

Verken het beroemdste amfitheater ter wereld tijdens deze rondleiding. Ga het Colosseum binnen met voorrangstickets en leer over de ongelooflijke geschiedenis. Wandel met jouw gids over de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum om de meest iconische monumenten van het oude Rome te zien. Begin de rondleiding met het bewonderen van de buitenkant van het Colosseum. Luister terwijl je gids de geschiedenis van het monument door de eeuwen heen uitlegt. Ga het amfitheater door een veiligheidscontrole binnen en ontdek de spectaculaire activiteiten die er plaatsvonden. Bezoek vervolgens de eerste verdieping en bewonder het interieur.  Neem even de tijd om te stoppen voor de imposante Boog van Constantijn terwijl jouw gids de geschiedenis en belangrijkste kenmerken beschrijft. Wandel over de oude Via Sacra om bij de ingang van de Palatijnse Heuvel en het Forum Romanum te komen. Bewonder na de veiligheidscontrole de Boog van Titus van dichtbij. Ga verder met de rondleiding over de Palatijnse Heuvel, waar de overblijfselen van de oudste nederzetting van de stad zijn. Bezoek enkele van de belangrijkste keizerlijke residenties: het Palatijnse Stadion, de Domus Augustana en de Domus Flavia. Daal vervolgens af naar de vallei waar het Forum Romanum zich bevindt. Ontdek langs de Via Sacra de pracht van de Basiliek van Maxentius, de bronzen deur van de Tempel van Romulus, de merkwaardige hangende deur van de Tempel van Antoninus en Faustina, de Tempel en het Huis van de Vestaalse Maagden. Uiteindelijk kom je aan in het centrale gedeelte van het Forum Romanum, dat door de eeuwen heen het politieke, religieuze, economische en juridische centrum en plein van de oude stad is geworden. Bewonder en leer meer over de Curia, de Boog van Septimius Severus, het Tabularium, de Tempel van Saturnus en nog veel meer.

Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

2. Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum & Palatijn

Begin je rondleiding voor het monumentale Colosseum, waar je ook de gids ontmoet. Deze deskundige in Romeinse geschiedenis geeft je hier een introductie tot de mooiste arena van het Romeinse Rijk. Je verkent het fantastische Colosseum dat 80 toegangspoorten had en ruimte voor wel 65.000 toeschouwers. Kom meer te weten over de spectaculaire festivals die de Romeinen hier organiseerden en die tot wel 100 dagen konden duren. Geniet van vrije tijd na afloop van je bezoek om wat foto's te nemen, je op te frissen en rond te dwalen. Dan begint het tweede deel van de tour naar de Palatijn en het Forum Romanum. Verken het sociale, politieke en religieuze centrum van het Romeinse Rijk waar verschillende lagen in de Romeinse maatschappij met elkaar in contact kwamen. Bewonder de fenomenale ruïnes bij de Palatijn tijdens een rondleiding in de omgeving en geniet van een adembenemend uitzicht op het Colosseum. Voor het tweede deel van je rondleiding kun je de tweede gids, die gepassioneerd is over het oude Rome, ontmoeten. Haal alles uit je ervaring, en laat je leiden door twee van de best beoordeelde gidsen, door de vakgebieden die zij het beste kennen.

Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum, Forum en Palatijn

3. Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum, Forum en Palatijn

Sla de wachtrij over tijdens deze tour met gids langs hoogtepunten zoals het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Betreed het Colosseum via een speciale groepsingang. Treed in de voetsporen van de gladiatoren en bekijk het monument vanuit een 360-graden panoramisch standpunt. Stel je met hulp van de gids voor hoe het was om 50.000 bloeddorstige toeschouwers te zien. Bezoek het Forum Romanum en wandel langs verschillende belangrijke oude Romeinse overheidsgebouwen. Zet een stap in het verleden bij het Forum Magnum, dat ooit een bruisende marktplaats was. Kom meer te weten over de oude Romeinse cultuur en stel je voor hoe ze vroeger leefden. Dan ga je de Palatijnse Heuvel op, een van de zeven heuvels van Rome. Verken de oudste plek van de stad, gelegen op 40 meter boven het Forum Romanum. Bewonder het uitzicht op het Circus Maximus.

Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

4. Rome: Colosseum met toegang tot de Gladiatorenarena

Bezoek een van de meest iconische attracties van Rome tijdens een rondleiding door het Colosseum. Kom meer te weten over de rijke geschiedenis van deze plek, hoor verhalen over de spelen die hier plaatsvonden en ga door de gladiatorenpoort naar de vloer van de arena. Loop door de achterdeur van het Colosseum en ga meteen door de arenavloer op, door de poort die is vernoemd naar Libitina, de godin van begrafenissen. Loop waar dode gladiatoren en dieren ooit werden weggevoerd. Voel de grootsheid van het oude Rome onder je voeten terwijl je over de trappen wandelt van degenen die vochten in gladiatorengevechten. Geniet van verbluffend 360 graden uitzicht op het Colosseum. Kijk omhoog naar ruïnes die ooit gevuld waren met duizenden toeschouwers. Maak uitstekende foto's, aangezien maar een beperkt aantal bezoekers er voor een bepaalde tijd kan zijn. Verken de algemene toegangsruimte met de begane grond, de tweede verdieping en een balkon met een verbluffend uitzicht over het Forum Romanum en de Boog van Constantijn. Betreed het podium dat is gereserveerd voor de belangrijkste Romeinen boven de hoofdingang van de Arena en voel de spanning van het amfitheater. Laat je gids je met boeiende verhalen en legenden een beeld van het verleden schetsen.

Rome: Colosseum Skip-the-Line Express-tour met Forum Romanum

5. Rome: Colosseum Skip-the-Line Express-tour met Forum Romanum

Geniet van bevoorrechte skip-the-line toegang tot enkele van je favoriete bezienswaardigheden in Rome. Begin de dag door uw gids te ontmoeten en vervolgens door de snelle veiligheidscontrole naar het Colosseum te worden begeleid. Na de toegangsprocedures en de verplichte veiligheidscontroles begint de sneltour (die meestal ongeveer 45 minuten duurt). Deze tour leidt je door het Colosseum en zijn beruchte verleden. Zorg ervoor dat je 15 minuten vóór de toegewezen starttijd aanwezig bent, aangezien de registratie- en beveiligingsmaatregelen in de zomermaanden ongelooflijk druk zijn. Nadat de tour is afgelopen, kun je de ontzagwekkende majesteit van het Colosseum verkennen, een architectonisch wonder dat een bewijs is van de blijvende erfenis van Rome. Dompel jezelf onder in de echo's van gladiatorengevechten en stel je het gejuich voor van oude toeschouwers terwijl je dit iconische amfitheater verkent. Laat de kolossale muren verhalen over keizers en epische spektakels fluisteren en je terug in de tijd vervoeren. Onthul de geheimen van een van 's werelds grootste wonderen en ervaar het onbeschrijfelijke gevoel van verwondering dat alleen het Colosseum kan inspireren. Nadat je je tijd in het Colosseum hebt beëindigd, ontmoet je de Boog van Constantijn (op het door jou aangegeven tijdstip), waar je wordt begeleid naar de ingang van de Palatijn (met bevoorrechte toegang, maar er is geen rondleiding door de Palatijn en het Forum Romanum). Stijg op naar de top van de Palatijn, waar ooit keizers woonden, en geniet van een adembenemend uitzicht op de eeuwige pracht van Rome. Daarna kun je door de heilige gronden van het Forum Romanum dwalen, waar de eeuwenoude politiek zich ontvouwde en het hart van het rijk bruiste van leven. Laat je leiden door het gefluister van de geschiedenis terwijl je tussen de overblijfselen van tempels, basilieken en triomfbogen slentert en jezelf onderdompelt in de essentie van een vervlogen tijdperk. Ontdek het rijke verleden van Rome terwijl je deze legendarische locaties verkent, waar de verhalen van keizers, senatoren en gewone Romeinen voor je ogen tot leven komen.

Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

6. Rome: voorrangstoegang Colosseum, Forum Romanum en Palatijn

Ontdek het Colosseum van Rome, het Forum en de Palatijn en kom meer te weten over de geschiedenis van de stad. Sla de wachtrijen over en bezoek de eerste en tweede verdieping van het Colosseum. Bekijk de Boog van Titus en de plaats waar Julius Caesar werd begraven. Begin je tour door het antieke Rome met voorrangstoegang bij het Colosseum. Luister naar een inleiding over het Colosseum en kom meer te weten over de ongelofelijke constructie van het gebouw, en waarom het tot op de dag van vandaag als een technisch wonder wordt beschouwd. Let op de Romeinse cijfers boven elke boog als je binnenkomt. Verken de eerste en tweede verdieping van het Colosseum terwijl je gids verhalen vertelt over de keizers, gladiatoren en beroemde gevechten, die het Colosseum tot het meest gevierde antieke monument in Rome maakten. Met je nieuw verworven expertise over de oude Romeinen, loop je door het Forum Romanum en de Palatijn. Loop langs de triomfboog van Constantijn en luister naar het verhaal van de geboorte van Rome en de legendarische tweeling Romulus en Remus. Eenmaal op het Forum Romanum passeer je de Boog van Titus, het Huis van de Vestaalse Maagden en de begraafplaats van Julius Caesar - alles op wat ooit een uitgestrekt moerasgebied was. Dan ga je verder naar de Palatijn, waar je de ruïnes van de keizerlijke paleizen ziet, het uitgestrekte terrein van waaruit de keizers over de stad regeerden.

Rome: Colosseum met arena, Forum Romanum en Palatijn

7. Rome: Colosseum met arena, Forum Romanum en Palatijn

Sla de rijen voor het Colosseum over en geniet van directe toegang tot de arena tijdens een wandeltour met gids. Zie waar de gladiatoren het amfitheater betraden in de tijd van het oude Rome. Bezoek vervolgens het Forum Romanum en de Palatijn. Kijk uit over de arena van het Colosseum. Leer van jouw kunsthistorische of archeologische gids over de plek, de toeschouwers, de gevechten die werden opgevoerd, en het leven in Rome in die tijd. De tocht gaat verder naar de Palatijn, waar rijke Romeinen woonden. Geniet van het prachtige uitzicht over het Forum Romanum. Wandel tussen de ruïnes van het Forum Romanum, terwijl je gids met behulp van illustraties en 3D-foto's laat zien hoe de gebouwen er destijds uitzagen.

Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum & oude Rome

8. Rome: tour met voorrangstoegang Colosseum & oude Rome

Bespaar kostbare tijd en sla de lange wachtrijen voor het Colosseum over en betreed 's werelds beroemdste amfitheater door de Poort der Gladiatoren. Zie een gedeeltelijk gereconstrueerd gedeelte van de arenavloer om je voor te stellen hoe het gebouw er ten tijde van het Romeinse Rijk uitzag. Volg je gids op een spannende reis door de geschiedenis van het monument, en zie de ondergrondse kamers waar de wilde dieren zich voor het bloeddorstige amusement bevonden van dichtbij. Ga door de gladiatorenpoort naar binnen, neem plaats op de arenavloer en zie de Boog van Constantijn. Kom te weten hoe het gebouw tot leven werd gebracht. Hoor over de veldslagen die daar in de loop van de tijd hebben plaatsgevonden. Herbeleef de ervaring van de gladiatoren vanuit een exclusief perspectief. Ga vervolgens naar het Forum Romanum om het centrum van het politieke en sociale leven in het oude Rome te ontdekken.

Rome: voorrangstour Colosseum, Forum Romanum en de Palatijn

9. Rome: voorrangstour Colosseum, Forum Romanum en de Palatijn

Bezoek het iconische Colosseum en laat je terugvoeren naar het Romeinse Rijk. Sta midden in het amfitheater dat ooit het centrum van vermaak was in de stad, waar gevechten plaatsvonden tussen gladiatoren en zelfs met wilde dieren uit Afrika en het Midden Oosten.  Bij het nabijgelegen Forum Romanum zal de gids je trakteren op verhalen over politieke intriges, verraad en triomf. Zie wat ooit het hart van het alledaagse leven vormde en verken de overblijfselen van de belangrijkste gebouwen en plekken van een van de grootste antieke nederzettingen. Als je voor de snelle rondleiding van 2 uur kiest, sla je het bezoek aan het Forum Romanum over en heb je meer tijd om na afloop zelf de stad te verkennen. Ontdek de Palatijn, waar de legendarische Romulus wordt verondersteld Rome te hebben gesticht. Het werd de locatie waar de rijke Romeinen en vervolgens de keizers woonden. De ruïnes zijn indrukwekkend, net zoals het uitzicht over het Circus Maximus.

Rome: Skip-the-Line Colosseum, Forum en Palatine Tour

10. Rome: Skip-the-Line Colosseum, Forum en Palatine Tour

Verken enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van het oude Rome tijdens een begeleide wandeling naar het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn, waar de oorsprong van het oude Rome begon. Haal het meeste uit uw bezoek met skip-the-line toegangskaarten en een lokale gids die voorop loopt. Kom aan bij het archeologische park en ga terug in de tijd naar de glorieuze dagen van het oude Rome. Verken te voet terwijl je diep in de Romeinse geschiedenis duikt. Luister naar verhalen uit het verleden van Rome, van de gloriedagen van keizers tot de levens van de lagere klasse. Loop door de eerste en tweede buitenste rij van het Colosseum en ga dan verder naar het Forum Romanum, een van de beroemdste archeologische gebieden van Rome. Geniet in de Palatijn van het adembenemende uitzicht op het landschap en maak onovertroffen foto's van Rome.

Beschikbare activiteiten

333 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 21

Andere activiteiten in Colosseum

Wil je alle activiteiten in Colosseum bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Colosseum

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 30.939 beoordelingen

Geweldig enthousiaste gids, Larissa. Ze vertelde vol passie. Door het prachtige weer hebben en de rust in het weekend alles goed mogen bezichtigen.

Zeer mooie tentoonstelling, jammer dat er erg veel volk was, waardoor het moeilijk was om de kunstwerken op het gemak te bekijken.

Een goede gids is zo waardevol! En Chiara wist vanaf begin tot eind te boeien. Met bevlogenheid en humor.

Onze gids was een archeologe. Ze vertelde met heel veel passie. Top!!

Erg indrukwekkend en zeer goed uitgelegd. De tour was wel erg lang