Eilat
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Eilat Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Eliat: Inleiding tot duiken

1. Eliat: Inleiding tot duiken

Ervaar een perfecte proef voor diegenen die niet zeker weten of ze willen duiken of niet. Kies uit een duik van 25 of 40 minuten voor een voorproefje van de duikervaring. Na aankomst in het duikcentrum vult u een kort medisch formulier in en krijgt u een grondige briefing over de apparatuur die u gaat gebruiken. Na een transfer naar de duikstek ben je op weg om je duikervaring te beleven. De duik begint met een briefing van 10-15 minuten door een ervaren instructeur in het Russisch, Engels of Hebreeuws. Voer vervolgens op het niveau dat je hoofd boven het oppervlak blijft, een paar taken uit die zijn ontworpen om je zelfverzekerd te voelen in het water en met de duikuitrusting. Ga daarna verder met daadwerkelijk proefduiken. Je instructeur zal je vol vertrouwen naar de magische onderwaterwereld van helder koraal en kleurrijke vissen leiden, altijd naast je om je veiligheid te garanderen. Na de duik ga je terug naar het duikcentrum, klaar om verdere duikavonturen aan te gaan.

...
Vanuit Eilat: Dagtrip naar Petra

2. Vanuit Eilat: Dagtrip naar Petra

Je vertrekt vroeg uit Eilat en passeert de Jordaanse grens. Je rijdt vervolgens 2 tot 3 uur langs de schilderachtige bergroute naar Petra, een van de zeven wereldwonderen. Nadat je de obelisk die voor de grot staat bent gepasseerd, ga je de smalle 1200 lange kloof in, de Siq. Je hebt de optie de eerste paar honderd meter met paard en wagen af te leggen. Terwijl je door de kloof met aan beide kanten torenhoog rood gesteente loopt, kun jij je vergapen aan de graveringen in de rode bergen. Op het einde zie je de prachtige buitenkant van de schatkamer (Khaznah) opdoemen met zijn Korintische zuilen. Deze beroemde schatkamer is buitengewoon goed bewaard gebleven, aangezien het diep in de rode steen is uitgehouwen en door de rotsen wordt beschermd. Om je een idee te geven van hoogte; de urn op de voorgevel van de schatkamer is alleen al bijna 3,5 meter hoog.  Het monumentale gebouw dat bekend staat als Ad Deir is meer dan 40 meter hoog, met zuilen van meer dan twee verdiepingen. In het Romeinse amfitheater kun jij je afvragen wie toch al die stoelen toentertijd heeft bezet. Bewonder ook het offeraltaar en de talloze graftombes, stuk voor stuk met een uniek ontwerp. Na een late lunch, ga je terug naar Eilat.

...
Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

3. Van Eilat: Petra & Wadi Rum 2-daagse tour

Als je Petra binnenkomt, via de Siq, kom je bij de beroemde Schatkamer. Een van de redenen waarom Petra een van de zeven wereldwonderen is, is de spectaculaire Treasury-façade. Met talloze standbeelden, gevels, tempels, graven, grotten en een Romeins theater is Petra een onvergetelijke ervaring in oude architectuur. De Nabateeërs bewoonden Petra meer dan 2000 jaar geleden en floreerden door het bouwen van een waterleidingsysteem. Water werd verkocht aan de passerende karavanen, kooplieden en reizigers. Na een aardbeving in 363 na Christus raakte Petra in verval. Zonder voldoende middelen om de stad weer op te bouwen, verlieten mensen Petra. Reisroute Dag 1: 08.30 uur - ophalen bij je hotel in Eilat 09:00 uur - steek de grens over en rijd naar Petra 11:00 AM – start de toerdag 15.30 uur – lunch in een lokaal restaurant 17:00 uur – inchecken bij uw hotel en vrije avond Dag 2: 8:00 AM – ontbijt in het hotel 09:00 uur - vrije tijd om Petra of de omliggende markten te verkennen 16.30 uur – ophalen bij het hotel 18.30 uur – aankomst in Akaba 19:00 uur – rijden naar grens- en paspoortcontrole

...
Vanuit Eilat: begeleide dagtocht Petra met vervoer

4. Vanuit Eilat: begeleide dagtocht Petra met vervoer

De tocht vertrekt vanuit  Eilat  en gaat richting Petra. Onderweg steek je de  Avora -grens over. Rijd door de stoffige woestijnlandschappen en bewonder het uitgestrekte zandlandschap dat zich overal om je heen uitstrekt. Volg de schilderachtige route langs de bergen voordat je aankomt bij Petra, één van de zeven wereldwonderen. Bij aankomst verken je de hoogtepunten van de site met je deskundige gids en luister je naar fascinerende verhalen en legendes over de mensen die hier ooit woonden. Terwijl je rondwandelt, bewonder je de levendige tinten van de rotsen waaruit de meeste gebouwen hier zijn gebeeldhouwd, waardoor Petra de bijnaam ‘rode roosstad’ kreeg. Krijg na je rondleiding wat vrije tijd om op je gemak door de site te dwalen en je te concentreren op de gebieden die je het meest interesseren. Na de tour start je de terugreis naar  Eilat  in de richting van de havenregio van  Akaba. Onderweg bezoek je een aantal observatiepunten om het adembenemende landschap van de Wadi Rum-woestijn te bewonderen, waar de rode rotsachtige bergen opgaan in de zonnige horizon.

...
Vanuit Eilat: 2-daagse excursie naar Petra

5. Vanuit Eilat: 2-daagse excursie naar Petra

Dag 1: Je vertrekt vroeg vanuit Eilat en passeert de Jordaanse grens. Je rijdt vervolgens 2 tot 3 uur langs de schilderachtige bergroute en door de woestijn naar Petra, een van de zeven wereldwonderen. Er is een korte pauze om van het uitzicht te genieten. Nadat je de obelisken voor het grafmonument passeert betreed je de 1.200 meter lange siq (kloof). Je hebt de optie de eerste paar honderd meter met paard en wagen af te leggen. Loop door de torenhoge kloof en bewonder hoe de stad is uitgehouwen in het rode gebergte. Laat je beïndrukken door de Ad Deir (tempel), een monumentaal gebouw van meer dan 40 meter hoog met zuilen hoger dan twee verdiepingen. Bezichtig het Romeinse theater, de uniek ontworpen graftombes en het offeraltaar. Vervolgens geniet je na een heerlijk diner in Petra van  je vrije avond.  Dag 2: In de ochtend heb je alle tijd om Petra op je gemak te leren kennen en de bedoeïenenmarkt te bezoeken. Na de lunch begint de terugtocht. Tijdens de reis stop je bij enkele observatiepunten om te genieten van het schilderachtige uitzicht op het woestijnlandschap en Wadi Rum, voordat je Eilat doorkruist.

...
Van Eilat: privétour Petra Day

6. Van Eilat: privétour Petra Day

Petra werd ontdekt in het begin van de 19e eeuw en werd in 1985 genoemd als een van de 7 wereldwonderen. Je zult begrijpen waarom je ooit door de Siq bent gegaan. Het voor de eerste keer zien van de Schatkist is adembenemend. Het vakmanschap en de omvang ervan zal u verbazen. Verken Petra en zie gevels, graven, een Romeins theater en grafgrotten. Zie hoe de Nabateeërs het hele water van de regio beheersten en verwonderen over de grote waterreservoirs die ze hebben gebouwd. Een chauffeur haalt je 's morgens op bij je hotel in Eilat. Na ongeveer 3 uur arriveer je in Petra om te genieten van de bezienswaardigheden en tour met je persoonlijke gids. Dineer in een lokaal restaurant en probeer een uitgebreide selectie oosterse gerechten. Je komt 's avonds terug in je hotel.

...

Sitemap Eilat

Wil je alle activiteiten in Eilat ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Eilat

Gemiddelde beoordeling

4.2 / 5

gebaseerd op 169 beoordelingen

Zeer goed georganiseerde reis met een torenhoge gids Nizar. Hij was geweldig in de bus op weg naar Petra en gaf ons veel achtergrondinformatie over Jordanië en Petra. Toen we op de terugweg werden tegengehouden door de Jordaanse politie, beheerste hij de situatie zodat we konden doorgaan zonder dat de politie de bus in kwam! Petra is mooi en opwindend en achteraf gezien is het beter om meer tijd te plannen dan een 1-daagse reis. Als je weinig tijd hebt, is deze reis ideaal.

Zeer goede organisatie en assistentie bij de grensovergang in Israël en Jordanië. Alles ging heel snel. En de reis naar Petra ... waw! Nizar is de beste ... verdiende al het geld. Een goed opgeleide man, met een brede algemene cultuur, die ons de hele geschiedenis van Petra, maar ook van het Midden-Oosten heeft gepresenteerd! Everiting is ok!

Het is niet erg goedkoop. De tour kost 183 euro plus een visum van 125 dollar. MAAR: Alleen de invoer in de prijs van meer dan 100 euro is inbegrepen in de 183 euro. In die zin is de prijs OK. De bus is modern en beschikt over wifi. Aan de grens kostte het ons ongeveer 2 uur om aan te komen.

Uitstekende organisatie. Beschikbaarheid en betrouwbaarheid van mantelzorgers. Geen probleem (omdat vergezeld en voortdurend op de hoogte) voor de doorgang door de douane zowel op de terugweg als op de terugweg.

ongelooflijk

De tour is goed, ze waren punctueel, hoewel je bij de grensovergang veel verliest dat je beter kunt exploiteren in Petra. De Jordaanse gids was erg aardig, vriendelijk en legde het onderwerp goed uit.