Kies data
Nairobi

Ontmoet de locals

Nairobi Ontmoet de locals: Onze meest aanbevolen

Van Nairobi: dagtrip naar olifantenweeshuis en giraffencentrum

1. Van Nairobi: dagtrip naar olifantenweeshuis en giraffencentrum

Nadat je bent opgehaald bij je hotel in Nairobi, ga je naar het Giraffe Center, waar je giraffen kunt zien leven in een semi-wilde staat. Leer meer over hun gedrag, eigenschappen en inspanningen op het gebied van natuurbehoud. Je krijgt ook de kans om deze vriendelijke reuzen te voeren. Ga vervolgens naar de David Sheldrick Wildlife Trust. Maak een wandeling door het centrum waar babyolifanten wachten om gevoerd te worden. Kijk hoe ze in het water spelen en met hun melk gorgelen en ontdek elk persoonlijk verhaal van de olifant. Zodra de jongsten zijn gevoed, is het tijd om de 2-3-jarigen te voeden, van wie sommigen oud genoeg zijn om zichzelf te voeden. Kijk hoe ze hun gigantische melkflessen in hun koffers houden en snel werk maken van enkele liters melk. Je laatste stop voordat je terugkeert naar Nairobi is de Kazuri Beads Factory. Krijg de kans om de prachtige kralen en aardewerk te bewonderen die handgemaakt zijn door Afrikaanse vrouwen.

Van Nairobi: Safari van de Maasai Mara-groep van 3 dagen / 2 nachten

2. Van Nairobi: Safari van de Maasai Mara-groep van 3 dagen / 2 nachten

Maak een driedaagse tour om het Masai Mara-reservaat te ontdekken, de meest populaire toeristische bestemming in Kenia. Het reservaat, gelegen in de Great Rift Valley, wordt beschouwd als de parel van Kenia's natuurgebieden. De jaarlijkse migratie van de gnoes, waarbij meer dan 1,5 miljoen dieren arriveren in juli en vertrekken in november, is een fenomenaal spektakel dat alleen te zien is in de Maasai Mara. De meeste bezoekers krijgen de kans om een van de Big 5-leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns te spotten. Dag 1: Je wordt om 08.00 uur opgehaald bij je hotel in het centrum van Nairobi en rijdt vervolgens naar het natuurreservaat Maasai Mara. Passeer het geweldige uitkijkpunt Rift Valley voor adembenemende uitzichten en stop onderweg voor de lunch. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel, vertrekt u voor een safaritocht in het Mara-reservaat. Keer terug naar het kamp voor een uitgebreid dinerbuffet. Overnacht in een grote tent met daarin een bed, beddengoed, douche en toilet. Muskietennetten en een warme douche in de avond zijn aanwezig. Dag 2: Breng de hele dag door met het verkennen van Masai Mara op zoek naar de Big Five. Geniet van picknicklunches in het reservaat terwijl je de prachtige oevers van de Mara-rivier ontdekt. Na de gamedrive keert u terug naar het kamp voor diner en overnachting. Dag 3: Geniet van de laatste gamedrive in de vroege ochtend in Mara Reserve, gevolgd door het ontbijt. Rijd vervolgens terug naar Nairobi, waar u bij aankomst wordt teruggebracht naar uw accommodatie in het stadscentrum. Upgrade uw tour met een ballonvaart. Laat je ophalen door het ballonsafari-voertuig en rijd naar het lanceergebied. Drijf over het park terwijl je de dieren bekijkt, geniet van de geweldige zonsopgang met een ontbijtbuffet en champagne. U kunt ook 's avonds een bezoek brengen aan het plaatselijke Masai-dorp voor een culturele tour. Leer meer over de Masai-gemeenschap en communiceer met de lokale bevolking.

Nairobi: nationaal park & olifanten- en giraffenreservaat

3. Nairobi: nationaal park & olifanten- en giraffenreservaat

Je wordt 's ochtends vroeg opgehaald bij je accommodatie voor een tour door het Nairobi National Park. In de ochtend zijn de dieren het actiefst na hun nachtelijke jacht. Bezoek vervolgens het olifantenweeshuis van David Sheldrick om babyolifanten te ontmoeten die hun moeder grotendeels hebben verloren door stroperij, dood of andere tragedies. Maak vervolgens kennis met de majestueuze Rothschild giraffen van het Giraffen-centrum, dat is opgezet om bedreigde dieren te beschermen en te fokken. Voer de giraffen veilig met de hand vanaf een verhoogd uitkijkplatform en ervaar deze prachtige dieren van dichtbij. Leer alles over het behoud van giraffen en de verschillende activiteiten van het centrum. Je wordt teruggebracht naar je accommodatie of luchthaven om je vlucht naar huis te halen.

Nairobi Storytelling Tour met Former Street Kids

4. Nairobi Storytelling Tour met Former Street Kids

Ontdek een andere kant van Nairobi met deze buitengewone rondleiding. Nadat je je gidsen hebt ontmoet, die voormalige straatkinderen zijn die in het hart van de stad zijn opgegroeid, begin je aan een 3-uur durende begeleide wandeling terwijl je samen de Downtown-regio in het centrum van de stad verkent. Terwijl je loopt, krijg je echt inzicht in de levens van lokale jongeren en straatkinderen, terwijl je gidsen je meenemen in hun vroegere 'thuis'. Deel hun boeiende levensverhalen verbonden met de plaatsen die je bezoekt. Hoor hoe ze op straat zijn beland en leer hoe ze het hebben overleefd terwijl ze je wat van hun street skills leren. Tijdens je reis door Nairobi leggen je gidsen niet alleen uit hoe ze hun leven hebben veranderd, maar ook hoe ze de situatie van hun familie en vrienden blijven verbeteren. Raak geïnspireerd door hun getto-energie met deze meer intieme en persoonlijke tour.

Nairobi: Carnivore Restaurant Dining Experience

5. Nairobi: Carnivore Restaurant Dining Experience

Geniet van een handige ophaalservice van je hotel in Nairobi en ga naar het Carnivore-restaurant. Ga zitten voor een driegangenmenu, beginnend met de soep van de dag en wat zelfgebakken bruin brood met boter. Maak je vervolgens klaar voor een unieke culinaire ervaring terwijl een zinderend gietijzeren bord voor je wordt geplaatst. Kies uit de grote verscheidenheid aan vleeswaren die beschikbaar zijn als carvers uw tafel passeren, elk uitgerust met een traditioneel Masai-zwaard en professionele snijvaardigheden. Proef de selectie van vleeswaren, waaronder lamsbout, varkensvlees, struisvogel, runderrug, runderlende, lamsrack, spareribs, worstjes, kippenvleugels, doorstoken nieren, krokodil, kameel en meer. Geniet van een assortiment salades en plantaardige bijgerechten samen met uw vleesfeest. En als je wat kruiden wilt toevoegen, kun je de handige saustoren in het midden van je tafel gebruiken. Rond uw heerlijke diner af met een selectie desserts en Keniaanse koffie voordat u terugkeert naar uw hotel.

Masai Mara National Reserve: 1 nacht gedeelde kampeersafari

6. Masai Mara National Reserve: 1 nacht gedeelde kampeersafari

Dag 1: Begin met het ophalen van je accommodatie in Nairobi om 06:00 uur en reis door de Great Rift Valley-vallei naar de stad Narok. Na een korte pauze om uit te rekken en wat frisse lucht te krijgen, betreed je het Masai Mara National Park vóór 12:00 PM, waar je naar de lodge gaat voor lunch en check-in. Na de lunch kunt u ontspannen in het kamp tot 14.30 uur, waarna u uw eerste safaritocht maakt. Rijd over de gevlekte vlaktes, op zoek naar de enorme kuddes gnoes die over het nationale park migreren. Met je deskundige gids heb je de beste kans om de uitzonderlijk grote populatie leeuwen, luipaarden en cheeta's te zien die het uitgestrekte nationale park thuis noemen. Na uw spannende verkenning van het park, gaat u terug naar uw camping (een van de volgende accommodaties, afhankelijk van beschikbaarheid Lenchada camp / Goshen Mara Camp / Miti Mingi Camp) voor het diner en om te genieten van een nachtrust. Dag 2: Na een vroeg vertrek in de ochtend om 06:00 uur, check je uit je kamer en vertrek je op tijd voor een andere gamedrive om de middagwarmte te voorkomen. Kijk uit over de savanne die bedekt is met de levendige kleuren van de zonsopgang. Kijk uit over het landschap om een glimp op te vangen van een grote kat. Op weg terug naar Nairobi, bezoek een Masai dorp om meer te weten te komen over hun complexe en historische cultuur. Bekijk een traditionele Masai-dans die al eeuwen wordt beoefend en leer over de levensstijl van een groep die nauw verbonden is met de landen om hen heen. Stop daarna in Narok voor de lunch, voordat je terugkeert naar je accommodatie in Nairobi.

Van Nairobi: 2-daagse tour Nakuru & Naivasha Lakes

7. Van Nairobi: 2-daagse tour Nakuru & Naivasha Lakes

Dag 1: Nairobi naar Lake Nakuru National Park Ontmoet je safarichauffeur en gids in je hotel in Nairobi en vertrek vervolgens naar het noordwesten richting Lake Nakuru. Maak onderweg een korte stop om de Great Rift Valley vanaf een verhoogde positie te bekijken. Kom op tijd aan in Lake Nakuru National Park voor een gamedrive vóór de lunch. Kijk uit voor giraffen, waterbokken, zwarte en witte neushoorns, buffels, leeuwen en luipaarden, naast andere dieren in het wild die het Nationaal Park naar huis noemen. Aan de oevers van het meer vind je duizenden flamingo's die zich voeden met de algen. Stop dan voor de lunch bij Lake Nakuru Lodge, Sarova Lion Hill Lodge of een vergelijkbare locatie in de buurt. Geniet ten slotte van nog een gamedrive in de middag rond Lake Nakuru en het bos. Diner en accommodatie vinden plaats in Fisherman's Camp Lake Naivasha. Dag 2: Hell's Gate & Lake Naivasha Kom halverwege de ochtend aan bij de ingang van Hell's Gate, waar je op een fietstocht van 2 uur begint. Er is de mogelijkheid om te rijden, voor degenen die liever niet fietsen. Tijdens de rit heb je de kans om bushbucks, dikdiks, giraffen, gazellen, gnoes, hartebeesten, impala's, klipspringers, buffels, hyraxen, zebra's, hyena's, jakhalzen, mangoesten, bavianen, apen en stekelvarkens te zien. Het park is van oudsher een belangrijk thuis geweest voor de zeldzame lammergiergieren. Bezoek de kloven en leg prachtige panorama's vast en breng de fiets dan rond 12.00 uur terug naar de ingang. Bezoek onderweg de Masai-gemeenschap. Daarna, om 13.00 uur, lunchen in Naivasha Fisherman's Camp. Geniet daarna van een ontspannende boottocht op Lake Naivasha, waar u enkele van de lokale dieren in het wild kunt zien, waaronder nijlpaarden, buffels, visarenden en pelikanen. Aan het einde van de tour word je rond 18.00 uur teruggereden naar Nairobi.

Nairobi: 3-daagse Maasai Mara Group Camping of Lodge Safari

8. Nairobi: 3-daagse Maasai Mara Group Camping of Lodge Safari

Dag 1: Nairobi naar Maasai Mara Je tour begint als je vertrekt vanuit Nairobi naar het Maasai Mara-reservaat via het Great Valley Viewpoint, waar je een tussenstop hebt voor sightseeing (als het weer het toelaat). Van daaruit arriveert u op tijd voor de lunch in een tentenkamp en kunt u later genieten van een gamedrive in dit adembenemende land om echt de wildernis in te gaan. Je kunt jagen op de "big five", evenals op het gewone wild zoals de gnoes (die in dit gebied overvloedig aanwezig zijn). Dag 2: Masai Mara Op je tweede dag geniet je van een volledige dag gameviewing door het glooiende gras van de Mara, die bestaat uit eindeloze vlaktes waar meer dan 2 miljoen wilde beest-gnoes migreren vanuit de Serengeti in Tanzania met hun kalveren. Je bezoekt dan de oevers van de Mara-rivier om te proberen nijlpaarden te spotten, voordat je de mogelijkheid hebt om een Maasai-dorp te bezoeken om meer te weten te komen over hun onveranderde traditionele cultuur. Dag 3: Maasai Mara naar Nairobi Je dag begint met een ochtendrit om te proberen te zoeken naar wat je tot nu toe niet hebt gezien, voordat je terugkeert naar het kamp voor de lunch en het uitchecken. Het is dan tijd om "kwaheri", een Swahili-woord voor afscheid, te zeggen tegen de pastorale Maasai terwijl je vertrekt voor je terugreis naar Nairobi.

Van Nairobi: Masai Village-dagtour

9. Van Nairobi: Masai Village-dagtour

Ontdek een cultuur die bijna onaangetast is door de moderne wereld en bezoek een Masai-gemeenschapsdorp. Geniet van de rit met mooie uitzichten, verken het dorp, hoe de mensen leven en leer over het dagelijkse leven van de Masai. Wees getuige van zang, dans en blader door de handwerkmarkt van de gemeenschap. Begin je reis vanuit elke accommodatie in Nairobi en geniet van het adembenemende panoramische uitzicht op de Masai-regio. Aankomst in het dorp, bezoek een authentiek Masai-huis en leer de mensen kennen die in deze ongeëvenaarde oude cultuur leven. Geniet van een welkomstceremonie door de Masai-krijgers en word begeleid naar de struikgewas, het centrum van de gemeenschap. Ontmoet moeders en kinderen van het dorp en wees getuige van het traditionele aansteken van vuur. Maak gedenkwaardige foto's, neem deel aan lokale ceremonies en dansen en vind het perfecte souvenir van de ambachtelijke markt.

Amboseli National Park: begeleide dagtour

10. Amboseli National Park: begeleide dagtour

Geniet van een unieke ervaring om de Big Five in het wild te zien in Amboseli National Park. Sta versteld van olifanten, leeuwen en zebra's die vrij rondlopen in hun natuurlijke habitat. Leer meer over de ongelooflijke dieren in het wild in het park van een gids tijdens een dagtour. Wauw bij het schouwspel van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro, die boven het park uittorent. Kijk door uw verrekijker naar meer dan vierhonderd soorten vogels, van flamingo's tot pelikanen, terwijl u geniet van het comfort van een op maat gemaakte tourbus. Ontspan tijdens de lunch in een van de parklodges, voordat je de kans krijgt om een Maasai-dorp te bezoeken. Maak onderweg gedenkwaardige foto's van buffels, impala's en gnoes.

Veelgestelde vragen over Ontmoet de locals in Nairobi

Welke andere activiteiten dan Ontmoet de locals zijn de moeite waard in Nairobi?

Sitemap Nairobi

Wil je alle activiteiten in Nairobi ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Nairobi

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 89 beoordelingen

Als je een dag in Nairobi bent is deze safari tour echt een aanrader. We werden zoals afgesproken rond 5:30 opgehaald van ons hotel. Vanuit daar werden we naar het safari park toegereden waar we overstapte op een ander busje met 3 andere toeristen. Je moet daar wel nog betalen voor het park en dat kan alleen met creditcard dus niet met cash. Vervolgend het park in zagen we heel veel dieren: Neushoorns, Nijlpaarden, Giraffen, Leeuwen, Antilopen, Hyena's, Struisvogels en de secretarisvogel. Na het park gingen we naar de olifantenopvang. Ook hier moest je extra voor betalen alleen dat ging in KES en dat had de chauffeur voor ons gedaan. De opvang was erg toeristische maar je kon wel de olifanten aaien mochten ze naar je toe lopen. Je mag er niet zelf naar toe. Hierna gingen we naar de Rothschild giraffen. Een van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb. De giraffen eten zo uit je hand en je kan ze rustig aaien. De gids betaalde de toegang. Uiteindelijke duurde de tour van 5:30 - 14:00

Zeer deskundige en aangename gids, dag vol actie?

Chauffeur Alex was geweldig, nam telefonisch contact met ons op om klaar te staan (om 05.45 uur, we vermoedden dat hij misschien vroeg zou zijn) en bracht ons naar het park om 6.30 uur na het laden van gasten in hotels. Hij reed tot bijna 11 uur door het park en vond grote aantallen leeuwen, witte en zwarte neushoorns, giraffen, struisvogels, enz. Hij heeft een goede communicatie met de andere chauffeurs en ze helpen elkaar bij het lokaliseren van dieren. (Let op dat je niet te veel koffie drinkt voordat je begint, want we hebben daar geen toilet gezien) Na het park bracht hij ons op tijd naar het David Sheldrick Elephant Sanctuary voor de uitstekende show daar, die de individualiteit, speelsheid, nieuwsgierigheid en levens van elke kleine weesolifant, ondanks hun trieste ervaringen. Lunch was een beetje duur en niet zo lekker, ze konden een andere locatie kiezen. Het Giraffe Centre was geweldig, zowel dichtbij als persoonlijk met zeer tamme giraffen en geweldig personeel dat ons het m

Ik heb echt genoten van de reis. Alex is een zeer ervaren bestuurder en gids en slaagde erin ons door Nairobi National Park te krijgen zonder vast te zitten in tegenstelling tot veel andere voertuigen. We hadden ook veel geluk met een aantal geweldige waarnemingen. Helaas kwamen we een beetje laat aan bij de olifanten, maar het was toch een geweldige ervaring. Ik was een beetje teleurgesteld door het Giraffe Sanctuary omdat ik verwachtte dat het een beetje meer georganiseerd en geleid zou zijn. Het was een beetje overvol.