Split Natuur & avontuur

Split Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Split: speedboottocht Blue Lagoon, Trogir en Šolta

1. Split: speedboottocht Blue Lagoon, Trogir en Šolta

Ontspan aan de oevers van de Blue Lagoon tijdens een speedboottocht van een halve dag vanuit Split. Beleef 4000 jaar geschiedenis tijdens een rondleiding door Trogir en verken de haven van Maslinica met vrije tijd op Šolta. Ga vanuit Split op een mooie speedboottocht en geniet van het uitzicht op de Dalmatische kust. Voel de golven onder je terwijl je naar de eerste bestemming vaart: Trogir. Ga van boord en geniet van vrije tijd om deze stad, die op de UNESCO-lijst staat, te verkennen. Je kunt ook deelnemen aan een begeleide wandeltocht door Trogir. Navigeer door de kronkelige steegjes naar de kathedraal van St. Laurentius, en stop daarna bij het paleis van Cipiko. Maak een bocht en zie het kasteel Kamerlengo en de Toren van St. Marcus. Vervolg je weg naar de indrukwekkende klokkentoren en de stadsloggia, voordat je onder de palmbomen over de promenade wandelt. Tot slot ga je naar de Landpoort en hoor je van je gids de geschiedenis achter dit imposante bouwwerk. Ga aan boord van de speedboot voor de volgende halte, de Blue Lagoon. Neem een duik in het turquoise water van de lagune of geniet van de zon aan de ongerepte stranden. Je hebt ruim de tijd om de paradijselijke omgeving te verkennen met de meegeleverde snorkeluitrusting. Vervolgens leg je aan in de stad Maslinica op het eiland Šolta. Dwaal rond in de straatjes van deze oude havenstad, met vrije tijd om te winkelen, te lunchen of de idyllische stranden te bezoeken. Als je de ochtendrondleiding neemt, kun je op eigen kosten lunchen in het Martinis Marchi-kasteel. Tot slot neem je nog 1 keer de speedboot voor je terugkeer naar Split.

Split: Raften en van rotsen springen in de rivier de Cetina

2. Split: Raften en van rotsen springen in de rivier de Cetina

Duik de natuur in en geniet van het geweldige uitzicht op de prachtige landschappen van Dalmatië tijdens een raftingavontuur in de rivier de Cetina. Stop onderweg om te zwemmen en van de rotsen te springen. Kijk uit naar wilde dieren en planten, en zoek verkoeling onder een waterval terwijl je de omgeving verkent.  Tijdens de tocht kom je langs verschillende kleine meren gevuld met kristalhelder drinkwater uit een waterval. En je krijgt een adrenalinekick als je 5 kilometer lang op hoge snelheid door het water peddelt. Bij de kloof Tisne Stine pauzeer je om te zwemmen en als je wilt van 4 tot 5 meter hoge rotsen te springen. Verken de unieke, prachtige onderaardse wereld in een grot verborgen achter een waterval. Zwem in het ongelooflijk heldere bronwater en bewonder de stalactieten en stalagmieten.

Split: zipline-avontuur met vervoer

3. Split: zipline-avontuur met vervoer

Je begint met een volledige veiligheidsinstructie en demonstratie van technieken onder leiding van een gecertificeerde gids, die gedurende je avontuur bij je blijft. De tour zelf gaat via een reeks dekken en platforms, verbonden met traversen, gemonteerd op rotsen en riffen.  Ervaar een adembenemend uitzicht op het binnenland van Dalmatië en de Adriatische zee tijdens een reeks spannende tokkelbaanritten. Vlieg door de bergen met een nieuw perspectief terwijl je dit prachtige gedeelte van Dalmatië verkent. Beginnend in het hart van de berg Kozjak, vlieg je per tokkelbaan over bergen en bossen. 

Vanuit Split: Krka-watervallen en wijn- en eetproeverij

4. Vanuit Split: Krka-watervallen en wijn- en eetproeverij

Bezoek het prachtige Krka Nationaal Park tijdens een dagtocht vanuit Split met een bus met airconditioning. Bij aankomst in het park wandel je over het houten pad door het park en ontdek je een groene oase met inheemse vogelsoorten, vissen en vlinders. Breng een bezoek een mooi etno-dorp en bekijk de traditionele klederdrachten en ambachten. Dan gaat de tocht verder naar de waterkrachtcentrale van Jaruga, de op één na oudste waterkrachtcentrale ter wereld en de eerste in Europa. Nadat je met je gids tijd in het park hebt doorgebracht, maak je een boottocht naar Skradin. Bezoek een klein dorp en probeer heerlijke Dalmatische wijn voordat je rond 17:45 uur weer terugkeert naar Split.

Krkawatervallen: budgetvriendelijke dagexcursie

5. Krkawatervallen: budgetvriendelijke dagexcursie

Je staat na een korte rit vanuit Split verstelt van de schoonheid van deze ongerepte natuur, frisse lucht en houten paden verspreid over het nationale park. Dit deel van Krka National Park is je kans om meer vertrouwd te raken met haar culturele kant en met haar flora en fauna. Terwijl je langs deze educatieve routes loopt, kun je van verschillende zichten op het Nationaal Park genieten. Na het verkennen van een prachtige natuur en verborgen pareltjes van het park, is het tijd voor het hoogtepunt van deze excursie, namelijk zwemmen in de natuurlijke poelen gevormd door de Krkarivier. Je zoekt je eigen plek op een groot groen gebied en dompelt jezelf onder in de adembenemende natuur. Krka National Park heeft een aangewezen gebied waar zwemmen is toegestaan. Je houdt tijd over voor de lunch, want het proeven van traditionele gerechten in deze omgeving is een must voor deze excursie. 

Split: Krka-watervallen met boottocht, zwemmen en proeverij

6. Split: Krka-watervallen met boottocht, zwemmen en proeverij

Ontsnap aan de drukte van het stadscentrum van Split tijdens een tour van een hele dag door een van de mooiste nationale parken van Kroatië, Krka. Vaar over het kalme water van de Krka-rivier tijdens een boottocht en profiteer van je vrije tijd in het park zodra je aankomt. Ontmoet je gids bij de Gouden Poort van het paleis van Diocletianus voor een transfer naar Nationaal Park Krka. Je kunt ook rechtstreeks naar het park rijden in een privévoertuig, afhankelijk van de gekozen optie. Bij aankomst ga je naar het kleine stadje Skradin om een korte boottocht over de Krka-rivier te maken. Je stapt uit bij de Skradinski buk-watervallen en bewondert het grootste travertijncascadesysteem van Europa. Geniet van de frisse lucht en de wilde natuur, of ga naar het Etnomuseum in een van de oude molens. Bekijk de overblijfselen van oude nederzettingen en kleine stenen huizen, samen met de eerste hydro-elektrische krachtcentrale van Europa. Na het Nationaal Park bezoek je het zandstrand van Skradin voor een verfrissende rust. Als je voor de proeverij-optie hebt gekozen, bezoek je dan een lokale wijnmakerij en geniet je van een wijnproeverij, olijfolieproeverij, of combinatie.

Van Split: begeleide dagtour Plitvicemeren met tickets

7. Van Split: begeleide dagtour Plitvicemeren met tickets

Ervaar het door UNESCO beschermde Nationaal Park Plitvicemeren op een dagtrip vanuit Split met je toegangsbewijs en een rondleiding. Luister naar interessante verhalen over Kroatië voordat je bij het park aankomt. Loop het pad rond de meren en ontspan tijdens een boottocht. Ga 's ochtends naar het reisbureau en ontmoet je vriendelijke gids en groep voor de dag. Geniet van een korte introductie en begin de stad uit te rijden, het Kroatische platteland te bewonderen en te luisteren naar live commentaar op weg naar het park. Kom aan bij de meren en verken de bovenste en onderste watervallen. Maak geweldige foto's aan het water en ontdek stromende bronnen, bloeiende weiden en mysterieuze grotten. Rust je voeten uit na het parcours met een treinrit en een schilderachtige boottocht op het turquoise water met oevers van weelderige groene bomen. Kijk nog een laatste keer naar de watervallen voordat je terugkeert naar Split.

Split: peddelsurfen bij avondschemering

8. Split: peddelsurfen bij avondschemering

Deze peddeltocht combineert Dalmatische wateren, zee en rivier. Op stand-up paddleboards met ledverlichting aan de onderkant, ben je er zeker van dat je alles rond en onder je ziet tijdens het peddelen. Je begint je avontuur in de avond wanneer de omgeving rustig is en de natuur kalm. Je pakt je board en peddelt door de zee bij zonsondergang.  Al snel zie je de witte rotsen en kliffen, waarin de inheemse bevolking haar traditionele huizen heeft gebouwd.  Vaar de rivier op een neer met de sterren boven je, terwijl de lampjes onder je het dierenleven aan het licht brengen. Het licht op je paddleboard geeft je een compleet nieuw perspectief op alles wat je tijdens deze tocht ziet.

Vanuit Split: dagtocht per speedboot naar Blauwe Grot & Hvar

9. Vanuit Split: dagtocht per speedboot naar Blauwe Grot & Hvar

Krijg een ultiem kijkje in centraal-Dalmatië tijdens een daguitstap op een speedboot en ontdek een van de prachtigste natuurlijke wonderen van Kroatië: de Blauwe Grot op het eiland Biševo. Zie hoe de zonnestralen de grot blauw doen oplichten. De volgende halte is de grot van de monniksrobben, een van de meest verbluffende natuurlijke wonderen van het land. Bekijk het helderblauwe fenomeen van dichtbij en ga vervolgens zonnen in de baai van Stiniva op het eiland Vis. Bewonder de schoonheid van het kiezelstenenstrand dat is omringd door rotsen.  Verken haar schoonheid vanaf de speedboot en schiet wat foto's van deze onaangetaste locatie. Daarna dompel je je onder in het turquoise meer van Budikovac of laat je door nieuwsgierigheid langs het verlengde kiezelstenenstrand van het enige eiland van Dalmatië leiden, dat slechts één inwoner telt! Ontdek de Pakleni-eilanden, een groep van 14 ongerepte eilandjes. Ook kun je een cocktailbar met goede muziek bezoeken of een verfrissende duik in het azuurblauwe water van de Adriatische Zee nemen. Ga in stijl verder naar het stadje Hvar. De stad ligt op het zonnigste eiland van Kroatië dat ook nog dezelfde naam draagt. Hvar is een favoriete vakantiebestemming voor wereldberoemdheden en mensen met een jacht. Maar te midden van alle glitter en glamour ligt een charmant stadje aan de kust met 8 eeuwen architectuur te wachten om ontdekt te worden. Ga de trappen op naar het oude fort Fortica, omringd door het landschap boven de stad. Adem de dennengeur in en bewonder het uitzicht op de oude stad eronder en de Pakleni-eilanden in de verte. Bekijk een van de eerste publieke theaters van Europa, en houd dit als je referentiepunt, voordat je het labyrint aan straatjes van de stad ingaat om de ambachtelijke winkeltjes en cafés te bekijken die in oude Venetiaanse paleizen verscholen liggen. De volgende halte is de Seal Monk Cave, een van Kroatië's indrukwekkende natuurlijke wonderen.

Vanuit Split: dagtocht naar Plitvicemeren

10. Vanuit Split: dagtocht naar Plitvicemeren

Het Nationaal park Plitvicemeren is één van de grootste natuurlijke wonderen van Europa. Op 8 april 1949 werd het uitgeroepen tot eerste nationale park van Kroatië. De Plitvicemeren werden op 26 oktober 1979 internationaal erkend met hun toevoeging aan de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Om al deze redenen is het een onweerstaanbare bestemming voor toeristen van over de hele wereld. Je tour begint om 07:30 uur en duurt 12 uur. Je verzamelt in Split en wordt begroet door je Engelssprekende gids, waarna je aan boord stapt van je vervoersmiddel voor de dag. Tijdens de rit kun je genieten van het prachtige Kroatische landschap richting Nationaal park Plitvicemeren. Eenmaal aangekomen, en met een ticket in je hand, legt je gids je alles uit. Je krijgt een plattegrond van het park en een exacte uitleg van het programma. Je hebt 5 uur aan vrije tijd om de 16 prachtige meren met hun kristalheldere, blauwgroene water en hypnotiserende watervallen te verkennen, 7 verschillende routes kiezen, 4 verschillende wandelpaden uitproberen, of ontspannen in de schaduw. De Plitvicemeren staan bekend als een natuurverschijnsel, omdat zij blijven veranderen als gevolg van de sedimentatie van calciumcarbonaat, waarin bijzondere soorten algen ontstaan, alsook het tufsteen of travertijn dat is en wordt afgezet en daarmee natuurlijke dammen creëert en de meren van elkaar scheidt. Aangezien dit proces nog steeds gaande is, ontstaan steeds nieuwe barrières van travertijn, gordijnen, stalactieten, kanalen en cascades en worden reeds bestaande steeds veranderd. Het maakt dus niet uit of je de meren al eens hebt bezocht, aangezien ze er vandaag de dag waarschijnlijk anders uitzien. Je kunt ze dus steeds opnieuw bezoeken en nooit verveeld raken. Naast de meren zijn er enkele interessante grotten waarin overblijfselen van prehistorische nederzettingen zijn gevonden. Na het verkennen van het park kun je ook een treinrit of een boottocht maken. Rond 17:00 keer je weer terug naar Split, waar je rond 20:00 uur aankomt

  • Rondleidingen
  • Wateractiviteiten
  • Dagtochten
  • Avonturen
  • Privétours
113 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 8

Veelgestelde vragen over Split

Welke topattracties zijn een must-see in Split?

De topattracties in Split zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Split?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Nationaal park Plitvicemeren

Split: wat zijn de populairste musea en tentoonstellingen?

Sitemap Split

Wil je alle activiteiten in Split ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Split

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 3.686 beoordelingen

Dit is een ideale tour voor degenen die niet te veel willen lopen, aangezien deze bij de top van de waterval afdaalt en je door het park naar de bodem loopt voordat je de boot pakt. De gids, Martin, was zeer behulpzaam en gaf alle nuttige informatie via een Watts-app. Precies de juiste hoeveelheid tijd - niet te vroeg beginnen, zodat u op tijd bij het ontmoetingspunt en terug in Split bent om van de avond te genieten.

Als je van mooie natuur houdt en ervan geniet, is dit een reis voor jou. Het landschap bij de watervallen is adembenemend, het pad is gemakkelijk te volgen en de plaats heeft dezelfde ouderwetse charme als de rest van het Split-gebied. Ik heb echt genoten van mijn dag en heb heel veel mooie foto's voor mijn reisdagboek. Dank je!

Voor het eerst een zip-line gedaan en vond het erg leuk. De guides zijn ook heel aardig en geven een goede uitleg. Zou het zeker nog een keer doen!

It was so much fun! Amazing guides, amazing view. 10/10 recommend <3

Super tour!!! Goed geregeld en goede wijnproeverij.