Siem Reap
Fotografietours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Siem Reap Fotografietours: Onze meest aanbevolen

Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

1. Siem Reap: 2-daagse tour langs tempels met kleine groep

Dag 1 – Dagtour Tempels van Angkor met zonsopgang   Je rijdt de hele dag van tempel naar tempel met je lokale gids en benut je tijd bij het wereldberoemde tempelcomplex van Angkor zo optimaal. Deze tempels werden gebouwd tussen de 9e en 13e eeuw. Je vertrekt voor zonsopgang (tussen 04:20 en 05:00 uur) vanaf je hotel om de zonsopgang te zien bij Angkor Wat. Dan verken je de binnenkant van deze geweldige tempel. In 2 uur verken je de hallen, centrale vertrekken en bovenste terrassen. Je deskundige gids vertelt je de vele verhalen achter de bas-reliëfs en geeft inzicht in het leven tijdens het hoogtepunt van het Khmerrijk. Je bezoek aan Angkor eindigt met een ontbijt voor de tempel.   Dan bezoek je de zuidpoort van Angkor Thom bezoeken, die 54 stenen beelden aan elke kant heeft – goden links en demonen rechts. Je bezoekt ook de vestingstad Angkor Thom. Je bewondert de schitterend vervaardigde centrale torens, die met 200 gigantische gezichten bedekt zijn. Daarna verken je het beroemde Terras van de Leprakoning en het Terras van de Olifanten. Je dag eindigt met een bezoek aan de tempel Ta Prohm, waar bijna 3000 apen wonen. Je luncht bij een lokaal restaurant en gaat adn rond 13:00 uur weer naar je hotel terug.   Dag 2 – Dagtour Banteay Srei-tempels   Je wordt eerst opgehaald bij je hotel om ongeveer 08:00 uur. Dan bezoek je de meest interessante tempels buiten de stad Angkor Thom. Eerst ga je naar de hindoetempel Pre Rup, die gebouwd werd in 961 of 962 en gemaakt is van lateriet en zandsteen. Dan rijd je naar de prachtig versierde en goed behouden Banteay Srei. De gedetailleerde reliëfs op dit kleinere zandsteenbouwwerk worden beschouwd als de mooiste en beste van Cambodja.   Op de terugreis bezoek je Neak Pean, een boeddhistische tempel op een rond kunstmatig eiland in Jayatataka Baray. Ga dan verder naar de ruïnes van de tempel Preah Khan, een sfeervolle mix van boomwortels en afbrokkelende stenen structuren. De opdracht voor de bouw werd gedaan door de productieve tempelbouwer Jayavarman VII ter ere van zijn vader. Een bezoek aan deze kleinere locatie creëert een interessant contrast met de meer imposante Angkor Wat. Preah Khan wordt momenteel gerestaureerd door het Wereld Monumentenfonds en is op sommige plaatsen in opmerkelijk goede toestand.   In de late namiddag keer je weer terug naar Siem Reap na een gedenkwaardige dag vol ontdekking.

...
Angkor-regio: driedaagse privétour door toptempels

2. Angkor-regio: driedaagse privétour door toptempels

Dag een: Je wordt om 8:00 uur opgehaald bij je accommodatie door je chauffeur en gids en reist rechtstreeks naar Beng Mealea, een uitgestrekte jungletempel die meer dan een vierkante kilometer beslaat. Geniet van het avontuurlijke en mysterieuze gevoel van het verkennen van een tempelcomplex dat grotendeels wordt overspoeld door vegetatie en buiten de gebaande paden. Bespreek uw lunchvoorkeuren met uw gids voordat u stopt bij een lokaal restaurant. Ga daarna naar het drijvende dorp Kampong Phluk aan het Tonle Sap-meer, het grootste meer in Zuidoost-Azië. Geniet van een begeleide boottocht door het drijvende dorp. Laat je vervolgens weer afzetten bij je accommodatie. Dag twee: Laat je om 8:00 uur weer ophalen en koop een driedaagse tempelpas voordat je naar de oude stad Angkor Thom gaat. Bezoek enkele kleine tempels, waaronder Chau Say Tevoda, Thommanon en Ta Keo. Ga dan naar de jungletempel Ta Prohm waar de film Tomb Raider is opgenomen. Daarna bijtanken met lunch in een lokaal restaurant. Ga vervolgens naar de boeddhistische tempel van Banteay Kdei. Krijg inzicht in de geschiedenis van het machtige Khmer-rijk voordat je naar Phnom Bakheng gaat om een prachtige zonsondergang te zien. Dag drie: Begin vroeg om 5:00 uur op de laatste dag van de tour. Laat je ophalen en zie de zonsopgang bij Angkor Wat. Hierna kun je ervoor kiezen om meer tempels te bezoeken, waaronder Pre Rup en Banteay Samre. Ga dan naar Banteay Srey en arriveer voor de meeste drukte. Bewonder de meest ingewikkeld gesneden tempel in heel Angkor. Bekijk daarna een traditioneel Khmer-dorp en leer over de productie van palmsuiker. Als je geïnteresseerd bent, bezoek dan het Landmine Museum en leer hoe decennia van conflicten, buitenlandse bezetting en wrede burgeroorlog en genocide Cambodja hebben beïnvloed. Stop daarna voor de lunch in een lokaal restaurant. Op de terugweg stop je bij nog een paar tempels zoals East Mebon, Ta Som, Neak Pean en Preah Khan, een fascinerend groot kloostercomplex. De terugreis voert u door vele mooie dorpjes en biedt u geweldige fotomomenten. Laat je aan het eind van je dag weer terugbrengen naar je accommodatie.

...
Tonlé Sapmeer: zonsondergangsboottocht met dinerbuffet

3. Tonlé Sapmeer: zonsondergangsboottocht met dinerbuffet

Luister naar het geluid van het klokkende water tegen de boot en vergaap je aan het drijvende dorp dat machtig oprijst tegen de achtergrond van het uitgestrekte Tonlé Sapmeer. In dit idyllische dorp, op nog geen 15 km van Siem Reap, ga jij tijdens een fantastische zonsondergangsexcursie op verkenning uit. Om ongeveer 15:30 uur haalt een comfortabele auto of minibus met airconditioning je op bij je hotel of pension. Je gaat op weg met een deskundige gids die je in het Engels (of Khmer natuurlijk) meer kan vertellen over de cultuur en het dagelijks leven van de locals. Bezichtig dit verbluffende dorp op een onvergetelijke manier. Je komt onderweg langs rijst- en lotusvelden, waar je een foto kunt nemen van de voor boeddhisten zo belangrijke lotusbloem (houd wel in gedachte dat het uitzicht op de lotus- en rijstvelden seizoensafhankelijk is). Bij aankomst in de haven stap je aan boord van een Tara-bootje, met een ervaren stuurman aan het roer. Op het water wordt de boot stilgelegd bij de krokodillen- en vissenkwekerij (afhankelijk van het waterpeil) en kom je meer te weten over de broodwinning van de bewoners rondom het meer. Er is een souvenirwinkel om cadeautjes te kopen of je kunt een foto maken vanaf het observatiedek. Na dit bezoek keer je terug naar de boot. Je vaart door het drijvende dorp en krijgt zo een impressie van het dagelijks leven van de locals. Na een kalme vaart door de stad kom je aan bij Queen Tara, de grootste boot van het meer, in het hart van het drijvende dorp. Hier is het tijd voor een welverdiend maaltijdbuffet en all-inclusive drankjes. En dan eindelijk het moment daar, de reden van je komst: de zonsondergang. Ontspan met een drankje in de hand en laat de schoonheid om je heen bezinken. Als de laatste lichtstralen zijn verbleekt, brengt een voertuig met airconditioning je weer terug naar je pension of hotel.

...
Siem Reap: privé Phnom Kulen & Angkor Wat 2-daagse tour

4. Siem Reap: privé Phnom Kulen & Angkor Wat 2-daagse tour

Breng 2 dagen door met het verkennen van de schoonheid van Cambodja tijdens deze tempelgerichte excursie. Bespreek in uw eigen privégroep uw interesses met de gids, die uw ervaring zal afstemmen op uw voorkeuren. Dag 1: Je wordt om 7.30 uur opgehaald bij je accommodatie en gaat naar Phnom Kulen National Park, waar de 500 jaar oude leeftijd van Angkor begon. Bezoek dan Kampong Phluk, het drijvende dorp aan het Tonle Sap-meer. Als je wilt, kun je het dorp per boot verkennen op het grootste meer van Zuidoost-Azië. Geniet van de prachtige zonsondergang vanaf deze perfecte locatie. Dag 2: Begin vroeg om 5:00 uur om de zonsopgang te vangen in Angkor Wat, een tempelcomplex gebouwd in het begin van de 12e eeuw. Verken dit ongelooflijke monument op je eigen gemak met een ervaren gids. Mis de Banteay Srey niet, de meest ingewikkeld gesneden tempel in heel Angkor. Als er interesse is, kan de groep het Landmind Museum bezoeken voordat ze naar de jungletempel Ta Prohm gaan, waar de film "Tomb Raider" werd opgenomen. Stop voor een lunch in een lokaal restaurant voordat je de oude stad Angkor Tom bezoekt, waar je nog veel meer tempels en monumenten zult zien, waaronder het Terras van de Olifanten, Noord- en Zuid-Khleang en nog veel meer. Ten slotte wordt u afgezet bij uw accommodatie in Siem Reap.

...
Floating Village en Tonlé Sap Sunset Tour

5. Floating Village en Tonlé Sap Sunset Tour

Ervaar het echte Cambodjaanse leven op het water! Mey Chrey is een van de minst bezochte drijvende dorpen in het gebied, en daarom is het zo geliefd bij de weinigen die het ervaren! Op 45 minuten rijden door enkele van de mooiste landschappen van Siem Reap, gaat u naar de aanlegsteiger waar u uw reis op het water begint. Geniet van een 30-minuten durende motorboottocht over de kleine waterwegen voordat je het dorp bereikt waar je de kans krijgt om af te stappen en een lokale familie te ontmoeten. Het leven in een drijvend dorp is heel anders dan het leven op het land en dit is je kans om met een aantal geweldige mensen in contact te komen, met behulp van je gids als vertaler. Terug aan boord geniet u van een spectaculaire zonsondergang boven het water vanuit het comfort van uw motorboot voordat u terugkeert naar het land.

...
Siem Reap: Vespa-avontuur op het platteland

6. Siem Reap: Vespa-avontuur op het platteland

Verken het prachtige landschap buiten Siem Reap vanaf de achterkant van een Vespa. Je gids haalt je op bij je hotel en neemt je mee op reis om het traditionele leven buiten de stad te ervaren. Tijdens je reis passeer je de lokale bevolking die hard aan het werk is en leer je over de bloeiende kunsten en ambachten. Proef heerlijke bamboe plakkerige rijstwafels en leer hoe de lokale bevolking rijstnoedels maakt. De volgende stop, rijd naar het mandendorp waar je wordt begroet door getalenteerde dames die je laten zien hoe je een handgemaakte mand kunt maken. Ben je toe aan wat zen? Maak je geen zorgen, daarna bezoek je de oude boeddhistische tempel. Dompel jezelf onder in de boeddhistische beoefening, ontvang een spirituele zegen van een monnik en luister naar een betoverende Khmer-waarzegster.

...
Half-Day Tour of drijvende dorpen

7. Half-Day Tour of drijvende dorpen

Deze boottocht van een halve dag door het Drijvende Dorp is de perfecte optie voor degenen die niet de tijd hebben om Prek Toal of Kompong Phluk te verkennen tijdens hun verblijf in Siem Reap. Uw boottocht begint in uw hotel of pension, waar een deskundige gids u ophaalt en u naar de haven in de buurt van Phnom Krom begeleidt in een voertuig met airconditioning. Laat je vriendelijke Engelstalige en Khmer-sprekende gidsen langs de route wijzen op lokale bezienswaardigheden en beantwoord eventuele vragen die je hebt. Op weg naar de hoofdboot, maak een paar stops. Eerst, als je langs de rijstvelden en lotusvelden loopt, stop en neem wat foto's van de lotusbloemen, een zeer belangrijke bloem in het Boeddhisme (let op: afhankelijk van de tijd van het jaar, zullen de uitzichten op de lotus- en rijstvelden variëren) . Stop vervolgens bij de krokodil en de viskwekerij (afhankelijk van de huidige waterstanden) en leer over enkele van de beroepen waar mensen op het meer werken. Als meerval, krokodillen en grote slangen je niet interesseren, stop dan in de souvenirwinkel of kijk aan boord om cadeautjes voor dierbaren te kopen of een paar foto's te maken. Kijk tijdens de boottocht door het drijvende dorp naar gewone Cambodjanen die hun dagelijkse leven in het drijvende dorp doorlopen. Uw boot zal kort de rand van het Great Lake ingaan voordat u aanmeert aan de Queen Tara, de grootste boot op het meer, in het hart van het drijvende dorp. Geniet daar van een welverdiende snack met fruit. Ga daarna op het uitkijkplatform zitten. Als de lunch voorbij is, vertrek je met de Queen Tara en ga je terug naar de haven, waar je voertuig met airconditioning wacht om je terug naar je hotel of guesthouse te brengen.

...
Angkor Wat: Halve dag zonsopgang Vespa-tour met lunch

8. Angkor Wat: Halve dag zonsopgang Vespa-tour met lunch

Begin aan een leuke en unieke tourervaring terwijl je Angkor Wat verkent op een vespa. Bekijk meer van de beroemde locaties van de site in minder tijd, geniet van commentaar van je lokale gids en geniet van een heerlijk ontbijt en lunch. Ontmoet je chauffeur helder en vroeg, ontvang je helm en spring op de achterkant van je vespa om je weg te banen naar Angkor Wat, waar je de rest van je groep zult ontmoeten. Voel de koele ochtendbries en geniet van het zachte ochtendlicht terwijl je naar je perfecte plek loopt om de zonsopgang te bekijken. Zie hoe de tempel tot leven komt met licht terwijl je vervolgens door de onvergetelijke paden loopt en je verwondert over de ingewikkelde oude gravures op de façades en de kronkelende wortels die door de muren komen. Leer meer over een van de grootste koninkrijken in Cambodja van je historicusgids voordat je gaat ontbijten buiten het tempelcomplex. De route omvat andere beroemde bezienswaardigheden, waaronder de ommuurde stad Angkor Thom, de Bayon met zijn vele gezichten en de Ta Prohm-tempel - of de 'Tomb Raider'-tempel waar de film werd gefilmd. Luister terwijl je gids insidertips geeft over het vorige leven in Angkor Wat en je informatieve weetjes geeft over de locaties die op het reisschema staan. Na de tour ga je naar het Sras Srang-reservoir om te lunchen voordat je rond 14.00 uur terugkeert naar je hotel.

...
Angkor Wat: Private Sunrise Bike Tour vanuit Siem Reap

9. Angkor Wat: Private Sunrise Bike Tour vanuit Siem Reap

Begin uw tour met een pick-up in de vroege ochtend, rond 04.30 uur, vanuit uw hotel in Siem Reap. Maak een snelle stop om kaartjes voor de tempels te kopen voordat je naar Angkor Wat gaat voor zonsopgang. Na het bekijken van de prachtige zonsopgang, ga je op verkenning in Angkor Wat tijdens een begeleide wandeling en luister je terwijl je gids opmerkelijke architectonische kenmerken opmerkt en de fascinerende geschiedenis van het Khmer-rijk beschrijft. Na het ontbijt stap je op mountainbikes voor een gemakkelijke rit rond de Angkoriaanse ruïnes. Door een fiets te nemen, kun je de meeste wandelende drukte vermijden en een uniek perspectief krijgen van deze geweldige site. Neem de binnenwegen door lokale dorpen en het Angkor-complex in. Fiets langs de muur van de oude stad Angkor Thom. Met de gracht aan de ene kant en de dikke jungle aan de andere kant, heb je het gevoel dat je ruïnes ontdekt die onaangetast zijn door de hordes toeristen.

...
Siem Reap: jeeptour op het platteland

10. Siem Reap: jeeptour op het platteland

Ga op een begeleide jeeptour van 3 uur naar afgelegen gebieden buiten Siem Reap en ontdek de cultuur van Cambodja terwijl je geniet van het landschap. Je krijgt de kans om te zien hoe de lokale bevolking leeft en leert over het gebied van een deskundige gids. Je vintage legerjeep vaart door traditionele dorpen waar de lokale bevolking hun rijstvelden en buffelkuddes verzorgt terwijl je gids je vertelt over fascinerende lokale gebruiken en tradities. Stop onderweg op een aantal geweldige plekken. Krijg een meer intiem begrip van het traditionele Cambodjaanse leven terwijl je over landelijke wegen rijdt en vriendelijke lokale bevolking ontmoet tijdens deze begeleide jeeptour door het platteland rond Siem Reap.

...

Sitemap Siem Reap

Wil je alle activiteiten in Siem Reap ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Siem Reap

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 180 beoordelingen

De registratie liep vlot, de ophaling aan het hotel stipt.Mr Bun was een supervriendelijk en enthousiaste gids. Hij kon ons in goed verstaanbaar Engels inleiden in de geschiedenis van de tempels.

Super leuke trip. Goed Engels sprekende gids, die van een internationale groep een eenheid wist te maken. Genoten!

De gids van de eerste dag was top. Tweede dag was wat minder