Alhambra
Minivan- & bustours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Sitemap Alhambra

Wil je alle activiteiten in Alhambra ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Alhambra

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.910 beoordelingen

Op 18 oktober 2019 gingen we met een groep van 8 personen op dagtrip naar het Alhambra. Alles was prima georganiseerd. De bus was 's morgens tijdig aanwezig. De gids op de bus gaf voldoende uitleg. Onderweg werd er even halt gehouden bij een benzinestation voor een korte break. In de voormiddag bezochten we Granada. Voor ons was dit zeker geen meerwaarde. In vergelijking met de oude stad Malaga, waar we logeerden, heeft Granada véél minder te bieden. In de namiddag ging het richting Alhambra. Deze toeristische trekpleister is zeker de moeite ! Prachtige tuinen en zéér mooie gebouwen. Op weg naar Malage werd er weeral halt gehouden bij hetzelfde benzinestation. Dat vonden we van het goede te veel !

Prima georganiseerd. Bij aankomst werden we al gelijk aangesproken door de organisatie. Onze namen stonden op de lijst en werden afgekruisd. We kregen een apparaatje met oordoppen om de gids goed te kunnen verstaan. De gids vertelde in het Spaans en Engels. Engels was goed te verstaan en we kregen veel te horen over de geschiedenis van het Alhambra. We kregen op iedere plek goed de tijd om rond te kijken en foto’s te maken. Vragen stellen aan de gids was geen probleem. Hij wist echt waar hij het over had. In drie uur tijd de tuinen gezien. Het zomerpaleis. Paleis van Karel V en het fort. Allemaal prachtig!!! Emilio is een topgids!!

Prima georganiseerde excursie! De rondleiding in het Alhambra had wat ons betreft best iets langer mogen duren. De betreffende gids was deskundig, maar ging wel heel snel. Ook Granada is een prachtige stad om te bezoeken, ook hier voor gold, iets langer tijd was fijn geweest. Nu begrijpen wij wel dat je in deze combi eigenlijk niet veel anders kan. Organisatie van de trip was top. Reisleider in de bus deskundig en correct!

De gids startte met een vervelende kwestie, een aantal documenten waren niet op orde en de oplossing liet op zich wachten. Naar ons idee door de organisatie niet goed opgepakt. De gids kwam wat haastig over door deze kwestie, wilde ook met de rondleiding beginnen... Hij sprak snel in t Engels, dat was lastig voor sommigen. Deze gids speelde minder in op zijn publiek. We hebben veel gezien en t was een mooie rondleiding.

Het was de enige manier om op korte termijn de Alhambra te kunnen bezoeken. Het was echter heel fijn om via deze weg te gaan. De uitvoerende reisorganisatie (Julia) deed het heel goed. Men beloofde zich uit om het iedereen naar de zin te maken. Dit was een goede keuze.