De populairste activiteiten van Marseille

Colorbüs Marseille: sightseeing-bustour door de stad

1. Colorbüs Marseille: sightseeing-bustour door de stad

Let op: in verband met het evenement 'L'été Marseillais', van 7 juli tot 3 september 2023 georganiseerd door de stad Marseille, zal het vertrekpunt en de dienstregeling wijzigen. Vertrekadres: Rue Henri Barbusse 5, 13001 Marseille Duur van elke tour: 60-75 minuten Route met één halte (Rode route: Notre-Dame de la Garde - Blauwe route: Prado Shopping: Orange Vélodrome) Bewonder Marseille 1 of 2 dagen lang vanuit een panoramische dubbeldekkerbus en een busje met open dak. Verken het hart van Marseille met een rondleiding met audiogids. Ervaar de vele schatten van deze Phocaeaanse stad, zoals de basiliek Notre-Dame de la Garde, de kathedraal van La Major en meer. Beleef het mooiste wat Marseille te bieden heeft met 2 verschillende busroutes. Met de 14 haltes op de Rode route ontdek je de Oude Haven, de Notre-Dame de la Garde, de Vallon des Auffes, de Corniche Kennedy en vele andere plekken. Stap in een van cabrioletbussen om de nieuwere iconische plekken van de stad te ontdekken. Met de 11 haltes op de Blauwe route ervaar je de rustige, meer dorpse sfeer aan zee. Verken de stad zoals de inwoners van Marseille die kennen, vol rijkdom en charme.

Marseille: Côte Bleue Calanques halve dag kajaktour

2. Marseille: Côte Bleue Calanques halve dag kajaktour

Ontdek de ansichtkaart-waardige Calanque Côte Bleue terwijl je per kajak langs prachtige baaien, opvallende kliffen en schilderachtige huisjes vaart. Volg je gids van Estaque in Marseille helemaal naar Carry-le-Rouet voor een uitgebreid overzicht over dit prachtige natuurgebied. Na een korte briefing, routepresentatie en weerbericht ga je op pad met alle benodigde kennis voor een leuke en veilige tocht. Verken de kreken van Establon en Aragnols met een prachtig klein strand. Afhankelijk van het tempo van de groep kun je misschien zelfs de prachtige Figuerolles-kreek bereiken. Leer van jouw gediplomeerde gids over elk verborgen hoekje en bewonder de adembenemende rotslandschappen terwijl je dobbert. Bovendien kun je je steentje bijdragen aan de zorg voor het lokale zeeleven door drijvend afval op te rapen en in de zak te doen waarmee je kajak is uitgerust. Beginners wordt aangeraden de ochtendtocht te kiezen, omdat de zee dan over het algemeen rustiger is dan 's middags. Er zijn ter plaatse verschillende opties beschikbaar. Te huur (5 EUR): - waterschoenen. - comfort rugleuningen. - snorkelset. Te koop: - 1,5L water (3 EUR). - Waterdichte zakken voor mobiele telefoons (10 EUR).

Marseille: boottocht Calanques met lunch

3. Marseille: boottocht Calanques met lunch

Zeil langs de kust van Nationaal park Calanques, een van de meest bijzondere natuurgebieden van Frankrijk, aan boord van een maxi-catamaran. Ontdek de rotsachtige kustlijn langs de Middellandse Zee tussen La Madrague en de stad Cassis die zich over 20 km uitstrekt, met onder andere de plaatsen Les Goudes en Callelongue. Reis naar het hart van dit natuurlijke erfgoed en ontdek de Calanques van het Nationaal park Marseille Calanques, of de Calanques van de Côte Bleue of de Frioul Archipel. Tijdens de boottocht bewonder je het prachtige landschap van Nationaal park Calanques terwijl je op de boot kunt genieten van de zon en kunt zwemmen in paradijselijke baaien.. Geniet van de lunch, bestaande uit een plancha, verschillende bijgerechten en een dessert. In de winter is het menu anders en kan het vis en andere zeevruchten bevatten.. Het instappen is om 11:00 uur en om 16:00 uur keer je weer terug naar de haven. Er zijn verschillende routes mogelijk: Nationaal park Calanques met de maxi-catamaran, de Calanques van de Côte Bleue en de Frioul-archipel met de kleine catamarans.

Marseille: rondvaart bij zonsondergang met diner

4. Marseille: rondvaart bij zonsondergang met diner

Kijk hoe de zon ondergaat tijdens een cruise bij zonsondergang vanuit de haven van Marseille. Geniet van een heerlijke maaltijd terwijl je de rustige sfeer van het zeilen op de Middellandse Zee in je opneemt. Vertrek in de vroege avond vanuit de haven van Marseille. Tijdens de boottocht krijg je de kans om de kleuren van de lucht te zien veranderen naar steeds diepere tinten oranje, paars en rood. Geniet van een heerlijk diner op het openluchtdek en geniet van het prachtige omringende landschap terwijl je langs de kust van Marseille vaart. Gooi, bij het ondergaan van de zon, het anker uit in een beschutte baai en geniet van een maaltijd in de koele avondlucht. Daarna ben je in de late avond terug in de haven. 

Vanuit Marseille: boottocht op de Frioul-eilanden met zwemstop

5. Vanuit Marseille: boottocht op de Frioul-eilanden met zwemstop

Vanuit de oude haven van Marseille stapt u aan boord van een comfortabele semi-rigide boot. De kapitein garandeert uw veiligheid en de ontdekking van de prachtige natuur op slechts 15 minuten afstand. Tijdens uw excursie ontdekt u de juwelen van de Frioul-archipel, leert u de geschiedenis van dit erfgoed kennen, waardeert u de schoonheid van een mooie kreek en geniet u van de vele geneugten van een korte boottocht naar Marseille. Aan boord stopt de tijd en komen onvergetelijke herinneringen naar boven. Van het uitzicht op Marseille vanaf de zee tot de calanque met turquoise water, u zult genieten van alle privileges die u mag verwachten van een professionele, persoonlijke en gepassioneerde excursie. We kijken ernaar uit u de beste ervaring te bieden die u wenst en we zien u graag aan boord! Carlo Boot Marseille Calanques Gedetailleerd programma: -Vertrek vanuit de oude haven van Marseille aan de Mucem op de J4 esplanade -Verlaat de oude haven en presentatie van de belangrijkste monumenten van de site -15 minuten varen naar de Calanque de l'Éoube en presentatie van het Chateau d'If en de geschiedenis van het eiland Frioul -30 minuten stop in de baai van de Eoube, geniet van de geneugten van de boot (zwemmen, zonnen, picknicken... en de schoonheid van de plaats (turkoois water, wild strand, natuurlijk zwembad) -15 min navigatie naar de oude haven (Mucem) -Einde van dit korte moment dat exotisch, verfrissend en rustgevend moet zijn.

Van Marseille: zeiltocht van een halve dag in Frioul Calanques

6. Van Marseille: zeiltocht van een halve dag in Frioul Calanques

Ga mee op een zeilexcursie van een halve dag van Marseille naar een calanque op de Frioul-eilanden. Leer de basis van de schipper, ga zwemmen, snorkelen en geniet van het uitzicht op het indrukwekkende landschap en de rotsformaties in de baai voordat je terugkeert naar het vasteland. Vaar naar de eilanden van Frioul waar u de vele prachtige baaien en de kust van Marseille kunt bewonderen. Maak van de gelegenheid gebruik om een verfrissende duik te nemen, te gaan snorkelen en de zeebodem te bewonderen, of gewoon te ontspannen aan boord. Uw staatsgediplomeerde schipper leert u de beginselen van het zeilen en kan de meer ervaren zeevarenden tips geven. Keer terug naar het land na een ontspannende middag en bekijk enkele van de beste kustlandschappen die Zuid-Frankrijk te bieden heeft.

Marseille: boottocht bij zonsondergang op de Frioul-archipel

7. Marseille: boottocht bij zonsondergang op de Frioul-archipel

Duik in de geschiedenis van Marseille en verken de Frioul-archipel. Leer interessante feiten over Kennedy Corniche en ga zwemmen in het water bij Calanque des Cambrettes. Bezoek het eiland Pomègues en ga snorkelen als je wilt. Zie de zon ondergaan en vaar 's nachts terug naar Marseille. Maak 's avonds kennis met de activiteitenaanbieder in de Oude Haven. Stap vervolgens aan boord van uw boot en luister naar interessant commentaar over de monumenten van het gebied op weg naar zee. Vaar vervolgens langs de Kennedy Corniche, een kuststraat vernoemd naar de voormalige president Kennedy. Bezoek dan Vallon des Auffes. Bewonder deze traditionele vissershaven met een fascinerende geschiedenis. Hierna vaart u naar de Frioul-archipel, een groep van 4 eilanden die in een beschermd gebied liggen. Zie het Caroline Hospital, dat diende als quarantainegebouw voor matrozen. Zwem in de natuurlijke poelen van de Calanque des Cambrettes. Ga hierna naar de viskwekerij Calanque de Pomègues. Stop op het eiland en geniet van wat vrije tijd om het café of de ijssalon te bezoeken. Bekijk de monumenten en het strand. Vaar vervolgens rond de archipel. Stop bij een kreek om te genieten van de prachtige zonsondergang en ga snorkelen. Keer 's avonds terug naar de oude haven en bekijk alle helder verlichte gebouwen langs de kust. Stap vervolgens van de boot om uw ervaring af te ronden.

Marseille: zeilcruise bij zonsondergang met diner en drankjes

8. Marseille: zeilcruise bij zonsondergang met diner en drankjes

Stap aan boord van de boot in Vieux-Port, voor het stadhuis van Marseille. Vaar langs Château d'If en bewonder een perfect uitzicht op de Notre-Dame de la Garde op weg naar de baai van Marseille. Hoor over de geschiedenis van het gebied en de lokale cultuur van de bemanning aan boord. Ga voor anker in een mooie afgelegen baai in de Frioul-archipel en ga zwemmen in het kristalheldere water. Klim terug aan boord om te genieten van een licht dinerbuffet gemaakt van biologische, seizoensgebonden lokale producten. Geniet van twee glazen rosé bij uw maaltijd. Ontspan na het diner aan boord en bewonder de zonsondergang met muziek op de achtergrond. Je gaat dan terug naar de Vieux-Port.

Vervoersdiensten vanaf luchthavens of luchthavens

9. Vervoersdiensten vanaf luchthavens of luchthavens

1. Selecteer de transportservice als u geen gebruik maakt van het voertuig (kies een voertuig dat overeenkomt met de grootte van uw bagage): het aantal passagiers en de bagage. Geef de volgende informatie door: Nom complet, volnummer, datum en prijsprijs, en nummer van de telefoon. 2. Schrijf u in voor uw bon d'échange. Meld u aan of registreer uw telefoon. 3. 48 uur voordat u op reis gaat, ontvangt u de coördinatie van uw chauffeur. 4. 24 uur vooruit, u hoeft alleen maar informatie te krijgen over het punt waarop u uw chauffeur wilt huren. 5. Rencontrez votre chauffeur au lieu de price en charge. 6. Presenteer uw bon en identificeer uw chauffeur. 7. Ga op reis naar een maximale valise en een klein hoofdzakje. Grotere bagage of overtollige bagage (surfplanken, golfclubs of fietsen) kunnen bepaalde beperkingen met zich meebrengen. U kunt uw reis vooruit laten gaan door de reis te bevestigen of uw bagage buitensporig is. 8. Houd rekening met de capaciteit van de bagage en de functie van het aantal passagiers. Voor groepen plus aantallen met artikelen en volumes kunnen meer voertuigen plus appropriés worden gebruikt.

Marseille: ticket met voorrangstoegang voor Mucem

10. Marseille: ticket met voorrangstoegang voor Mucem

Kom meer te weten over de geschiedenis en de cultuur van de Middellandse Zee met een ticket met voorrangstoegang voor het fascinerende Museum van de Beschavingen van Europa en de Middellandse Zee (Mucem). Het Mucem in Marseille is geopend in juni 2013 en heeft zich met dank aan een programma vol tentoonstellingen en culturele programma's nu aangesloten bij de meest bezochte musea ter wereld. Bewonder de prachtige architectuur van het gebouw van Rudy Ricciotti en wandel door de gangen van het museum om een prachtig uitzicht op de oude haven en de Middellandse Zee te krijgen. Bekijk tentoonstellingen die antropologie, geschiedenis, archeologie, kunstgeschiedenis en hedendaagse kunst met elkaar combineren om de mediterrane wereld en zijn dialoog met Europa tot in de kleinste details uit te leggen. Tentoonstellingen: Jeff Koons Mucem, werken uit de Pinault-collectie. Te zien van woensdag 19 mei 2021 tot maandag 18 oktober 2021. Déflagrations - Kindertekeningen en massaal geweld Mucem. Te zien van woensdag 19 mei 2021 tot en met zondag 29 augustus 2021. Connectivities Mediterranean Gallery 2 Mucem. Te zien van maandag 29 juni 2020 tot maandag 13 maart 2023.

Datums kiezen

Ontdek het beste van
Marseille
De op een na grootste stad van Frankrijk combineert de Provençaalse keuken, mediterrane cruises en diverse cultuur.

Topactiviteiten

Marseille: de topbezienswaardigheden

Alle activiteiten

192 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 12

Voor ieder wat wils

In de buurt van Marseille

Meer zien

Veelgestelde vragen over Marseille

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Marseille?

Andere activiteiten in Marseille

Wil je alle activiteiten in Marseille bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Marseille

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 5.177 beoordelingen

Deze rit is ongelooflijk mooi en ik raad het echt aan. De bemanning aan boord is super aardig. Er was een klein ontbijt en een echt heerlijke lunch. Dan was er kaas en cake. De stop om in de zee te zwemmen was ongelooflijk mooi. Ik zou de reis op elk moment opnieuw boeken. Absoluut geweldige prijs-kwaliteitverhouding.

Peddelen langs deze kust was een geweldige ervaring. De pauze in de baai en tijd om in het water te springen, heerlijk.

De rode informatieborden zouden een stuk groter moeten zijn !! We ontdekten dus pas een eerste stop bij de kathedraal.

Het is geweldig om alles te ontdekken. De twee lijnen bieden verschillende activiteiten

Kleinschaligheid was een pluspunt. Bemanning héél attent voor de deelnemers.