Reykjavik
Sightseeingtours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Reykjavik Sightseeingtours: Onze meest aanbevolen

IJsland: Noorderlicht-bustour vanuit Reykjavik

1. IJsland: Noorderlicht-bustour vanuit Reykjavik

Vertrek vanuit Reykjavik om de dansende lichten van de Aurora Borealis te bekijken. Dit fenomeen staat ook bekend als het 'Noorderlicht' en is een van de spectaculairste gebeurtenissen tijdens de wintermaanden. Ga naar de plek waar de meteorologen voorspellen dat je het licht het beste kunt zien. Om het beste uitzicht op de hemel te hebben ga je naar een plek waar zo weinig mogelijk kunstlicht is. Luister naar informatie over hoe de Aurora Borealis ontstaat als resultaat van de gasdeeltjes in onze atmosfeer die samenkomen met geladen deeltjes van de atmosfeer van de zon. De bestemming varieert van dag tot dag, maar je gaat in ieder geval naar de plek waar je de grootste kans hebt om het werk van moeder natuur te bewonderen. Omdat de tour afhankelijk is van de weersomstandigheden en er geen garantie kan worden gegeven dat het licht te zien zal zijn, ben je van harte welkom om gratis aan een andere noorderlichttour deel te nemen als er de eerste keer niets te zien was.  Verken het noorderlicht bij het Aurora Museum. De noorderlichttour bevat een gratis ticket voor het museum in Reykjavik op Grandagarður 2, 101 Reykjavik. 

...
Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

2. Reykjavik: dagtour Gouden Cirkel met krater van Kerid

Bekijk het beste van Zuidwest-IJsland tijdens een 8 uur durende Gouden Cirkel-ervaring vanuit Reykjavik. Bezoek het spectaculaire gebied Geysir en de Gullfoss Waterval. Ontdek waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische platen samenkomen in Þingvellir National Park. Je reist naar het geothermische gebied van Geysir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolg je reis naar een van IJslands grootste bezienswaardigheden: de Gullfoss Waterval (Gouden Waterval). Voel de nevel van de gletsjerrivier Hvítá terwijl het water naar beneden klettert in een 32 meter diepe kloof. Reis daaropvolgend naar het Þingvellir Nationaal Park, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen ieder jaar een paar centimeter uit elkaar drijven. Þingvellir behoort sinds 2004 tot het werelderfgoed van de UNESCO vanwege de culturele waarde, en bezit een prachtige vallei en deRock of Law - het eerste parlement van de Vikingen. Bewonder de vulkanische krater bij Lake Kerið, en passeer de boerderijen van het zuiden van IJsland tijdens je rit rondom de Gouden Cirkel.

...
Reykjavík: wandeltocht met gids naar vulkaan Fagradalsfjall

3. Reykjavík: wandeltocht met gids naar vulkaan Fagradalsfjall

Geniet van een middag- of avondwandeling in de Geldingadalur-vallei om de Fagradalsfjall-vulkaan te zien, waar lava uit de uitbarstende vulkaan stroomt. Luister naar het verhaal van de vulkanen in het gebied van je deskundige gids. Laat je ophalen in Reykjavík en maak een mooie rit met adembenemende uitzichten op de Fagradalsfjall-vulkaan en de Geldingadallur-vallei. De Fagradalsfjall-vulkaan is voor het eerst in 7000 jaar uitgebarsten. Eenmaal in de vallei, trek je je wandeluitrusting aan en ga je richting de vulkaan om hopelijk de lavastroom te zien. Neem snacks mee op reis en geniet ervan terwijl je naar de spectaculaire natuurshow kijkt. Terwijl je daarna langs het schiereiland rijdt, zal je gids je vertellen over de vulkanische geschiedenis van het gebied. Veel liggen sluimerend en zijn bedekt met zacht, groen lavamos.

...
Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

4. Vanuit Reykjavik: dagtocht naar het zuiden van IJsland

Verken een dag het dramatische zuiden van IJsland en de kustlijn op een volledige dagtour van Reykjavik. Na een pick-up bij geselecteerde hotels of accommodaties in centraal Reykjavik reis je naar de prachtige Seljalandsfoss en Skógafoss watervallen. Langs de weg passeer je een scala aan rivieren, watervallen, bergen en gletsjers. Loop bij de Seljalandsfoss-waterval achter de cascades en voel de spetters op je gezicht. Ga verder naar Skógafoss en bewonder de 60-meter hoge waterval. Passeer de zwarte zandstranden van de zuidelijke kust en geniet van de kracht van de zee. Bezoek de gletsjertong van Sólheimajökull om een uitlaatgletsjer van de Mýrdalsjökull te zien. Bewonder de altijd veranderende Moeder Natuur van dichtbij. Kijk vervolgens naar de basalten zeestapels in de charmante stad Vik, IJslands zuidelijkste dorp net ten zuiden van de Mýrdalsjökullgletsjer, vóór de terugkeer naar Reykjavik.

...
Reykjavik: luxe jachtervaring Noorderlicht

5. Reykjavik: luxe jachtervaring Noorderlicht

Zie het ongelooflijke noorderlicht vanaf de panoramische dekken van een luxe jacht. Deze activiteit is perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een ontzagwekkende ervaring en kijken naar de hemelse weergave van de aurora borealis. Ontmoet je kapitein en bemanning in de oude haven van Reykjavik, waar je aan boord van het luxe jacht gaat. Je vaart tussen de kleine eilanden in de baai van Faxafloi en langs de kust van Reykjavik voordat het jacht begint weg te varen van de lichten van de stad. Hierdoor bewonder je optimaal de schoonheid van het noorderlicht. Dankzij het panoramische drievoudige dekgedeelte kan elke passagier de adembenemende kleuren van de Aurora bewonderen en enkele verbazingwekkende foto's maken van de groene, roze en witte lichten. De activiteit wordt in een kleine groep uitgevoerd, dus je ervaring zal zowel persoonlijk als onvergetelijk zijn. Maak je geen zorgen als er regen of wind is, omdat de dekken gedeeltelijk zijn bedekt om beschutting te bieden tegen de elementen. Als je tijdens de reis binnen wilt blijven, vindt je een mooie bar en een lounge waar je comfortabel kunt ontspannen. Als de lichten niet verschijnen, zorgen de kapitein en de bemanning nog steeds voor een plezierige reis. Je krijgt de kans om IJslandse delicatessen zoals haai, gedroogde vis en brennivin,  de lokale drank te proeven. 

...
Reykjavík: geothermische tour rond vulkaanuitbarstingen

6. Reykjavík: geothermische tour rond vulkaanuitbarstingen

In de Geldingadalur-vallei in IJsland zijn nu voor het eerst in 7000 jaar meerdere kraters uitgebarsten, waarvan de Fagradalsfjall-vulkaankrater de meest actieve is. Begin met een pick-up in Reykjavík voordat je op een mooie rit gaat, omringd door adembenemende uitzichten. De eerste stop is het Kleifarvatn-meer, waar je kunt genieten van de scènes van het zwarte strand en de omliggende bergen. Trek vervolgens je wandeluitrusting aan en wandel naar de Geldingadalur-vallei om live vulkanische activiteit van de Fagradalsfjall-vulkaan te zien. Tijdens de wandeling kun je genieten van je lunchpakket terwijl je lava uit de vulkaan ziet stromen. Rijd daarna langs het schiereiland Reykjanes, waar de vulkanen uit het verleden landformaties hebben gecreëerd die nu bedekt zijn met zachtgroen lavamos. Je zult dan de Gunnuhver Hot Springs zien en voelen, waar kokend water en stoom je zintuigen zullen prikkelen. Slechts 5 minuten rijden vanaf daar, stop je bij de fotogenieke vuurtoren van Reykjanes en de Valhnúkamöl Boulder Ridge om de kliffen en zeestapels gevormd door de Atlantische Oceaan te bewonderen. De laatste halte voor we terugkeren naar Reykjavík is de Brug tussen de Continenten, waar aardbevingen een scheur hebben veroorzaakt tussen de Euraziatische en de Noord-Amerikaanse tektonische platen. Het is een leuk fotomoment en een kans om tussen de continenten te wandelen.

...
Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

7. Vanuit Reykjavik: daguitstap naar schiereiland Snæfellsnes

Vertrek vanuit Reykjavik en ga naar het schiereiland Snæfellsnes om de veelzijdige IJslandse natuur in één enkel gebied te beleven. Bewonder het imposante landschap vol vulkanische pieken, zeekliffen, gouden stranden en sprankelende fjorden. Je bezoekt charmante vissersdorpen, zoals Grundarfjordur, Arnarstapi en  Hellnar. Bewonder de spectaculaire bergen en vulkanische kraters, waaronder Kirkjufell en Ljósufjöll. Laat je blik over het zwarte zandstrand glijden bij  Djúpalónssandur en bekijk de indrukwekkende gletsjer Snæfellsjökull. Neem de tijd en beleef de imposante omgeving van het schiereiland op je gemak. De excursie van 10 uur bevat een verscheidenheid aan landschappen in een overzichtelijk gebied dat vereeuwigd is in het boek 'Naar het middelpunt der aarde' van Jules Verne. 

...
Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

8. Vanuit Reykjavik: Gouden Cirkel, Keriðkrater en Blue Lagoon

Beleef IJslands 2 meest bezochte natuurlijke bezienswaardigheden, de Gouden Cirkel en de Blue Lagoon, binnen een dag met een comfortabele en handige minibus. Je vertrekt vanuit Reykjavik, waarna je eerste stop Nationaal Park Þingvellir is, het punt waar de Euraziatische en Amerikaanse tektonische platen samenkomen. Wandel door dit prachtige gebied met vele meren, waarbij je telkens over de grens tussen twee continenten springt. Je ziet ook de plek waar het eerste IJslandse parlement samenkwam, van 930 tot 1798. Vervolgens ga je verder naar Geysir. Geysir herbergt een aantal geothermale baden, waarin temperaturen worden bereikt tot 200 graden. Het belangrijkste fenomeen in het gebied is het uitbarsten van de Strokkur-geiser, die elke paar minuten kokend water tot 30 meter de lucht in spuwt. In het gebied rond Geysir kun je wat eten, als je wilt, voordat je verder gaat naar Gullfoss, de krachtigste en meest indrukwekkende waterval in IJsland.  Het volgende punt op het programma is de vulkanische krater van de Kerið, die ontstond tijdens een uitbarsting 3000 jaar geleden. Stuur naar het donkerblauwe water in de diepte, dat is omringd door felrode rotsen. Je tour eindigt met een stop bij IJslands meest iconische bezienswaardigheid, de Blue Lagoon. Geniet van het warme, geothermale water en van een inbegrepen moddermasker. Nadat je van het prachtige landschap en het kleurrijke water hebt genoten keer je weer terug naar Reykjavik, met je herinneringen aan IJslands meest voorname natuurlijke pracht.

...
Reykjavik: tocht langs Gouden Cirkel, Kerid & Geheime Lagune

9. Reykjavik: tocht langs Gouden Cirkel, Kerid & Geheime Lagune

Je wordt opgehaald bij de afgesproken ophaallocatie in het centrum van Reykjavik en gaat naar de Secret Lagoon, waar je 1,5 uur de tijd hebt om te badderen in de thermale wateren en te genieten van de rustige natuurlijke omgeving. De stoom die de lucht in spuit vanuit het water van 38 tot 40 graden Celcius geeft de omgeving een magisch tintje. Daarna staat een tour langs IJslands legendarische Golden Circle op het programma, die de hele dag duurt (10 uur). Zie het mooiste van het zuidwesten van IJsland, waaronder het spectaculaire Geysir-gebied, de Gullfoss-waterval en het nationaal park Þingvellir. Verwonder je over de actieve geiser van Strokkur die iedere 8 minuten stomend water 30 meter hoog de lucht in spuit. Vervolgens ga je naar de Gullfoss-waterval, een van de meest iconische bezienswaardigheden van IJsland. Voel de spetters van het water van de ijsrivier Hvítá waar deze naar beneden stort in een 32 meter diepe kloof. Daarna bezoek je het nationaal park Þingvellir, waar de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tectonische platen elk jaar een paar centimeter verder uit elkaar gaan. Þingvellir werd in 2004 op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet.

...
Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

10. Vanuit Reykjavik: dagtrip Jökulsárlón-gletsjerlagune

Verken het dramatische landschap in het zuiden van IJsland bij een sightseeingtour van een dag en bezoek de gletsjerlagune Jökulsárlón, de grootste gletsjer van Europa. Na het ophalen vanaf je hotel in Reykjavik rij je langs de zuidkust en naar de dramatische gletsjerlagune. Geniet van voldoende tijd om de drijvende ijsbergen te zien en om van het indrukwekkende landschap te genieten. De gletsjerlagune Jökulsárlón is de grootste en diepste gletsjerlagune van IJsland. Het ligt aan Breiðamerkurjökull, een gletsjertong van Vatnajökull, de grootste gletsjer van Europa. Zorg ervoor dat je gedurende het seizoen de spectaculaire boottocht over de Jökulsárlón zelf boekt om het spektakel van de gletsjerlagune van dichtbij zelf te zien. Als je vooruit boekt, is je plek gegarandeerd. Ga terug richting Reykjavik en stop bij de mooie Seljalandsfoss-waterval. Bezoek het zwarte strand van Diamond Beach en maak een extra pitstop in het meest zuidelijke dorp van IJsland, Vík í Mýrdal, voor het avondeten.

...

Sitemap Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Reykjavik ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 771 beoordelingen

Ondanks het wat minder mooie weer een geweldige ervaring!!! Spectaculaire stops. Van absolute meerwaarde was onze gids Hendrik, die met ontzettend veel enthousiasme over niet allen de stops, maar ook het leven en de ins & outs van de icelander. Absolute aanrader!

Mega! na lang wachten en "bevriezen" hadden we toch de gelegenheid om het geweldige schouwspel te bewonderen bedankt voor de hulp dat we het mochten meemaken!!

Wij zijn een gezin van 4 en dit was onze favoriete tour van onze vakantie. . zeer goed georganiseerde, comfortabele bus en de bezienswaardigheden waren geweldig

Erg gave tour langs mooie bezienswaardigheden, een heerlijk rustig natuurbad en een enthousiaste gids

Great tour guide took us at the perfect time on the perfect spot