Datums kiezen

Reykjavik(Mini)bustours

Reykjavik (Mini)bustours: onze aanbevelingen

Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

1. Reykjavik: hop on, hop off-bustour: 24- of 48-uurs ticket

Reykjavik is een moderne, hippe en progressieve stad die tegelijkertijd dicht bij de natuur staat. Daardoor combineert deze het beste van beide werelden. Het is een magische plek om te bezoeken. Je ticket voor 24 of 48 uur geeft je toegang tot de stad door middel van een hop on, hop off-tour met meertalig commentaar aan boord. De berg Esja kijkt uit over de noordelijkste hoofdstad. Op zonnige dagen verschijnt de mystieke gletsjer Snaefellsjokull kristalhelder en lichtblauw aan de westelijke horizon. Bekijk plekken zoals de haven van Reykjavik, het stadhuis, de National Gallery of Iceland, de Hallgrímskirkja en de thermale baden en spa van Laugardalur. De tour komt langs de volgende haltes:  1- Concert- en Congrescentrum Harpa  2 - De oude haven 3 - Viking Maritiem museum 4 - Walvissen van IJsland 5 - Nationaal Museum 6 - Lækjargata 7 - Laugavegur winkelstraat 8 - Reykjavik Kunstmuseum 9 - Hallgrímskirkja 10 - Busstation BSÍ 11 - Perlan 12 - Winkelcentrum Kringlan 13 - Hilton Reykjavik Nordica 14 - Vallei van Laugardalur 15 - Skarfabakki-haven (alleen in de zomer) 16 - Hofdi-huis

Vanuit Reykjavik: lavatunnel Raufarhólshellir met de bus

2. Vanuit Reykjavik: lavatunnel Raufarhólshellir met de bus

Voel de sensatie van het ontdekken van de unieke rotsformaties in de lavabuis Raufarhólshellir tijdens een rondleiding. Ga de grot in met een hoogwaardige zaklamp en een helm op. Blijf verbonden tijdens je reis met gratis wifi in de bus met klimaatregeling van Reykjavik naar de grot. Reis met de bus van Reykjavik naar de lavatunnel Raufarhólshellir op ongeveer 30 minuten van de hoofdstad. Verken na aankomst één van de langste IJslandse lavatunnels, waarvan het plafond in de buurt van de ingang is ingestort, waardoor nu prachtige zuilen van licht te zien zijn.  Bewonder het fantastische kleurenspectrum in de tunnelwand, dat wordt veroorzaakt door de verschillende soorten mineralen in het gesteente. Beleef de krachten van de natuur zoals je die nog nooit eerder hebt meegemaakt als je de grot hoort 'praten'. Doe eens wat anders en bezoek een plaats die zo bijzonder is dat die werd geselecteerd als filmlocatie voor de Hollywood-film 'Noah' met Anthony Hopkins.

Vanuit Reykjavik: noorderlichtrondleiding met foto's

3. Vanuit Reykjavik: noorderlichtrondleiding met foto's

Ga op jacht naar de aurora borealis tijdens een begeleide groepsreis vanuit Reykjavik. Wees getuige van de unieke sterrenhemel met de lichtflits die door het IJslandse landschap snijdt. We ontmoeten elkaar bij de Tour-bushaltes in het centrum en andere geselecteerde hotels buiten het centrum en in Reykjavik. Onze groepsgrootte kan variëren op basis van het seizoen, het kan maximaal 30-40 personen per groep zijn. De reis zal buiten de stadsgrenzen gaan, weg van zoveel mogelijk lichtvervuiling, het noorderlicht is moeilijker te zien vanuit Reykjavík. De eindlocatie is niet vooraf bepaald, omdat deze afhankelijk is van de bewolking en activiteit in de avond. De rit wordt zo kort mogelijk gehouden en u kunt op verschillende locaties stoppen omdat de lichten nogal ongrijpbaar kunnen zijn. Als we een plek hebben die de gids als een goede locatie bepaalt, blijven we misschien op die plek. Het is vaak wachten op dit prachtige fenomeen, maar het is altijd de moeite waard. Terwijl je naar de aurora borealis zoekt, stelt je gids zijn camera in voor foto's van je groep. Je gids zorgt ervoor dat iedereen de kans krijgt om op de foto te gaan. Kruip in warme dekens en geniet van een zelfbedieningsselectie van warme chocolademelk en snacks en geniet van sterrenkijken terwijl we wachten tot de aurora verschijnt. Als onze jacht succesvol is, e-mailen we foto's met behulp van een dropbox-link binnen 7 dagen na uw tour naar de e-mail die bij de boeking is geleverd. Deze tour is afhankelijk van het weer - elke dag beoordelen we de situatie en beslissen we of we de tour al dan niet willen uitvoeren. Deze beslissing wordt om 17.00 uur genomen, in het geval van een geannuleerde tour vanwege het weer wordt u op dit moment op de hoogte gebracht en kunt u ons gerust vragen sturen naar onze e-mail. We kunnen ook geen uitzonderingen maken voor ophalen buiten Reykjavik - maak alsjeblieft afspraken als je niet in de stad bent. We zijn begonnen als één gids die meer wilde delen en geven. Met een groeiende vraag is het team gegroeid en ons team van avontuurlijke gidsen zal je vergezellen op je tour met ons. Dit is geen eenmansbedrijf, maar een familie van gidsen die geloven in de visie die David heeft voor de branche.

Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

4. Reykjavík: hop-on, hop-off-bus en toegangsticket voor het Perlan-museum

Verken de stad Reykjavík in je eigen tempo met de Hop on Hop off-bus. Met het beste van twee werelden; Reykjavík is een moderne, trendy en toekomstgerichte stad en ligt tegelijkertijd dicht bij de ongerepte natuur. Het is echt een magische plek om te aanschouwen. In het Perlan Museum hebben kunstenaars en technologen hun krachten gebundeld om een werkelijk opmerkelijke tentoonstelling te creëren. Bezoekers zullen de kracht van vulkanen en aardbevingen voelen. Inbegrepen is ook een kaartje voor de noorderlichtexpeditie en de ijsgrot. Het toegangsbewijs voor Perlan is geldig op de dag die je kiest om te boeken.

Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

5. Reykjavik: tour langs lavagrot, spa en watervallen

Nadat je bij je accommodatie bent opgehaald, reis je in westelijke richting naar het historische gebied van Borgarfjörður, een regio die kan worden beschouwd als het decor van de meeste IJslandse sagen. Eerst bezoek je de charmante Glanni-waterval en het geothermisch gebied Deildartunguhver. Daarna zie je de grote Hraunfossar, een reeks watervallen verspreid over een afstand van ongeveer 900 meter. Het water stroomt uit de Hallmundarhraun, een lavaveld dat ongeveer 1000 jaar geleden werd gevormd tijdens een massale uitbarsting van een vulkaan die onder een Langjökull-gletsjer lag. Riviertjes die vanuit het lavaveld stromen, leveren één van de meest adembenemende uitzichten van IJsland op. En op slechts een paar meter afstand vind je nog een interessante waterval.  Het hoogtepunt van de dag is een bezoek aan een kleurrijke lavagrot van Vidgelmir. De grot is bijna 1.600 meter lang en heeft verbazingwekkende kleuren en lavaformaties die in de diepte schuilen. Het gebied rond de ingang van de grot doet je beseffen hoe krachtig uitbarstingen van vulkanen kunnen zijn. Tot slot bezoek je de historische plek Reykholt waar je meer te weten komt over de geschiedenis van IJsland en Snorralaug ziet, een kleine warmwaterbron die sinds de 12e eeuw door de lokale bewoners wordt gebruikt. Deze plaats werd voor het eerst genoemd in middeleeuwse geschriften van Snorri Sturluson, de beroemde IJslandse dichter en politicus die daar ging baden.

Reykjavik: combinatietour Gouden Cirkel en noorderlicht

6. Reykjavik: combinatietour Gouden Cirkel en noorderlicht

Bekijk overdag de populairste plekken van IJsland en duik 's nachts de wildernis in op zoek naar het noorderlicht op deze dagtrip vanuit Reykjavik. Begin je tour met een verkenning van Þingvellir National Park, een UNESCO-werelderfgoedlocatie waar de tektonische platen van Noord-Amerika en Eurazië uit elkaar trekken. Bekijk een van de grootste natuurlijke meren van IJsland. Ga verder door het majestueuze landschap en je komt bij de Gullfoss-waterval en de Geysir-warmwaterbronnen. Voel de mist van het gletsjerwater van de waterval terwijl het naar beneden stroomt in de smalle Hvítárgljúfur-kloof. Maak een mooie terugreis voordat u een paar uur pauze neemt. Na je rust ga je de stad uit op zoek naar het noorderlicht. Laat je deskundige gidsen je leiden op jacht naar dit ongrijpbare fenomeen.

Reykjavik 3-uur durende oudejaarsavondvuurtour

7. Reykjavik 3-uur durende oudejaarsavondvuurtour

Oudejaarsavond in Reykjavík wordt gevierd met vuurwerk en vreugdevuren, en lokale bewoners verzamelen zich rond verschillende vreugdevuren die overal in de stad te vinden zijn. Deze festiviteiten vinden hun oorsprong in de Middeleeuwen toen mensen vreugdevuren maakten om de oude dingen te verbranden die ze niet langer nodig hadden. De traditie is bewaard gebleven, maar tegenwoordig verzamelen IJslanders zich gewoon rond de vreugdevuren om te zingen en symbolisch het oude jaar te verbranden. Deze unieke 3-uur durende tour maakt het voor jou mogelijk om dit feest met de IJslanders te beleven. Het is een spectaculair gezicht dat je niet mag missen als je in IJsland bent in deze feestelijke tijd van het jaar! Houd er rekening mee dat deze tour elk jaar alleen beschikbaar is op oudejaarsavond.

Leidarendi Cave: Lava Tunnel Caving vanuit Reykjavik

8. Leidarendi Cave: Lava Tunnel Caving vanuit Reykjavik

Ga speleologie in de Leidarendi-grot van IJsland. Je moet zeker op deze tour gaan als je wilt zien wat er onder alle lava in IJsland zit. Je zult de verborgen wereld van de lavavelden verkennen terwijl je naar The End of the Road (I. Leiðarendi) wordt gebracht. Leiðarendi is ongeveer 900 meter lang en je loopt er ongeveer 150 meter naartoe. De grot ligt in een cirkel en is pikzwart zonder licht, maar je krijgt een helm en koplamp, zodat je gemakkelijk de wonderen van de grot kunt zien. Je zult prachtige lavaformaties zien zoals stalactieten en druppelstalagmieten, en een ondergronds avontuur beleven. Je moet misschien een beetje bukken en kruipen, maar al met al geeft de grot een gemakkelijke toegang tot de onderwereld van de IJslandse lavavelden. De lava boven de grot is meer dan 2000 jaar geleden gevormd.

Van Reykjavik: Northern Lights Experience privétrip

9. Van Reykjavik: Northern Lights Experience privétrip

Privé reizen biedt u de mogelijkheid om het noorderlicht te ervaren in een meer exclusieve omgeving, weg van de drukte, voor een meer verhoogde ervaring. Nadat je privégids je heeft opgehaald, nemen ze je mee de stad uit, weg van lichtvervuiling, om de perfecte plek te vinden waar je het noorderlicht op zijn best kunt ervaren. Locatie is afhankelijk van bewolking en activiteit elke avond. De aurora borealis, algemeen bekend als noorderlicht, is een uitbarsting van gekleurd licht, dat een patroon vormt in de nachtelijke hemel, veroorzaakt door deeltjes van de zon die interageren met het magnetische veld van de aarde. Het zijn natuurlijke fenomenen die het hele jaar door voorkomen, maar alleen zichtbaar zijn voor het menselijk oog tijdens de wintermaanden als het donker is. Het noorderlicht kan alleen zichtbaar zijn onder de juiste omstandigheden, met een gedeeltelijk heldere lucht en duisternis, en omdat het een natuurlijk fenomeen is, kan het onvoorspelbaar en zeer ongrijpbaar zijn. Tijdens de winter houden we de weersvoorspelling voor dezelfde dag nauwlettend in de gaten om de zichtbaarheid voor elke avond te voorspellen. Onze ervaring is gebaseerd op het jarenlang bekijken van gedetailleerde voorspellingsvoorspellingen van bewolking, het weer en zonneactiviteit. Aangezien voorspellingen slechts een voorspelling zijn en het noorderlicht een natuurverschijnsel, kunnen waarnemingen ondanks onze inspanningen niet worden gegarandeerd. We proberen altijd alleen naar het noorderlicht te gaan als er gunstige omstandigheden worden voorspeld, om de beperkte tijd van onze gasten tijdens hun bezoek aan IJsland niet te verspillen. Als de zichtbaarheid voor de avond niet gunstig wordt voorspeld, wordt u hiervan op de hoogte gesteld en wordt u aangeboden om een nieuwe avond in te plannen. Als u echter niet in staat bent om een nieuwe afspraak te maken, krijgt u het volledige bedrag terugbetaald. Ons team van ervaren gidsen doet er alles aan om de ervaring van onze gasten een leven lang uniek, gastvrij en onvergetelijk te maken!

De Golden Circle & Hop on - Hop off combi-deal

10. De Golden Circle & Hop on - Hop off combi-deal

Maak kennis met de IJslandse natuur en de stad Reykavík. Deze combinatiedeal begint met een Golden Circle van 8 uur, waarbij je drie van de beroemdste bezienswaardigheden van IJsland bezoekt en leert over het telen van tomaten zonder pesticiden met geothermisch water. Op Hop-off bus. In het geothermische gebied van Geysir kun je zien hoe de geiser Strokkur elke 4-8 minuten een waterkolom tot 30 meter de lucht in schiet. De Gullfoss-waterval is een getrapte waterval, ontstaan door de gletsjerrivier Hvítá, die tuimelt en stort in een spleet van zo'n 32 m diep. Bezoek het historische en geologische wonder dat Þingvellir National Park is, waar de Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen met een snelheid van enkele centimeters per jaar uit elkaar trekken. Bezoek daarnaast het Friðheimar-kassenteeltcentrum, waar je leert over de magie achter het telen van heerlijke, pesticidenvrije tomaten met behulp van geothermische warmte die IJsland in overvloed heeft. Kom in de middag terug in Reykjavík. Je kiest de datum en tijd waarop je Reykjavík wilt gaan verkennen in onze Reykjavík Sightseeing Hop On – Hop Off bus.

Beschikbare activiteiten

28 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 2

Andere activiteiten in Reykjavik

Wil je alle activiteiten in Reykjavik bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reykjavik

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 20.245 beoordelingen

De stad is klein, maar over het algemeen was het een geweldige tour. De bus kwam elke keer +/- op tijd en de aankomsttijd staat bij elke bushalte aangegeven. Het was koud, maar gelukkig was de bus overdekt en warm. Pas op dat de laatste bus vrij vroeg is, dus plan uw tours dienovereenkomstig als u een gebied buiten het stadscentrum bezoekt.

prachtige tunnel, gids die zichzelf goed uitlegde en erg aardig was (gids van 25/09 om ongeveer 14:00 uur). Uitstekende transportservice ex zeer aardige chauffeur

Excursie en combi para pocas personas excelente. Lugares excepcionales y guia (Jonas) excepcional también. De alt profesionalismo

Bijzondere omgeving die het (historische) natuurgeweld waar IJsland door gevormd is en wordt goed zichtbaar maakt.

Zeer leuke ervaring, maar ik had een langere tour verwacht gezien de kosten?