Datums kiezen

FlorenceTours

Florence Tours: onze aanbevelingen

Florence: doopkapelrenovatiesite en rondleiding door de kathedraal

1. Florence: doopkapelrenovatiesite en rondleiding door de kathedraal

Geniet van exclusieve toegang tot de renovatiesite van het Baptisterium van Florence met uw gidsen en bewonder de adembenemende mozaïeken van de achthoekige koepel van een korte afstand. Verken vervolgens de kathedraal van Florence tijdens een rondleiding met skip-the-line tickets. Ontmoet je gidsen op Piazza San Giovanni en bewonder de iconische marmeren gevels en oranje daken van het Duomo-complex in Florence. Begin je rondleiding bij de doopkapel van Florence, die momenteel wordt gerenoveerd. Eenmaal binnen kijk je omhoog naar de achthoekige koepel versierd met gouden mozaïeken uit 1225. Hoor over dit indrukwekkende bouwwerk en zijn plaats in de Florentijnse geschiedenis voordat je je helm opzet en je gidsen volgt naar de bouwplaats. Bekijk de ingewikkelde mozaïeken van een korte afstand en wees getuige van cruciale bijbelse scènes die zich aan het plafond ontvouwen, waaronder Het Laatste Oordeel. Ga dan verder naar de kathedraal van Florence en bewonder de adembenemende details van de beroemde buitenkant. Omzeil de drukke drukte met skip-the-line tickets en stap binnen in dit gotische wonder en juweel van de Florentijnse skyline. Zie het gewelfde plafond zich boven je uitstrekken terwijl je aan je rondleiding begint. Leer meer over de bouw van de kathedraal door de eeuwen heen terwijl je gidsen je de prachtige kunstwerken laten zien. Hoor over de opmerkelijke figuren die een rol hebben gespeeld bij het vormgeven van de kathedraal tot wat het nu is, van Filippo Brunelleschi tot Giotto. De kathedraal en de doopkapel van Florence, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, liggen in het hart van de oude stad en belichamen het Florentijnse erfgoed van middeleeuwse oorsprong tot de hoge renaissance. Bewonder het plafond van de doopkapel vanaf een exclusief uitkijkpunt en wandel door de sierlijke zalen van de magnifieke kathedraal.

Florence: wijnhuizentour Chianti met proeven van eten & wijn

2. Florence: wijnhuizentour Chianti met proeven van eten & wijn

Nadat je je gids hebt ontmoet en op de bus bent gestapt rijd je naar de Chianti-regio. Op weg naar de eerste wijnmakerij vertelt je gids interessante feiten en wetenswaardigheden over bezienswaardigheden langs de route. Bij de eerste 'cantina' van de dag word je verwelkomd door de wijnmakers. Na het luisteren naar een korte introductie over de geschiedenis van de wijnmakerij en de soorten wijn die daar worden gemaakt, kun je deelnemen aan een rondleiding langs de faciliteiten en de nabijgelegen wijngaarden. Leer alles over de wijnproductie, de materialen die worden gebruikt om de vaten te maken en wat er nodig is om te worden geclassificeerd als een Chianti Classico. Begin vervolgens met je eerste proeverij van 4 verschillende wijnen. Je krijgt uitleg bij elke wijn die je proeft, evenals enkele tips over hoe je van de wijn kunt genieten en de kwaliteiten ervan kunt begrijpen. De wijnen worden vergezeld van lokale snacks die in de regio worden geproduceerd, zoals kaas, brood, olijfolie en salumi. Stap in de bus en vervolg je reis naar de tweede wijnmakerij. Onderweg stop je bij een schilderachtig uitkijkpunt om het prachtige uitzicht op de heuvels van Chianti te bewonderen. Ontdek bij de tweede wijnmakerij de productiemethoden, wat uniek is aan hun wijnstokken en hoe het weer de druiven kan beïnvloeden. Verken de faciliteiten tijdens een korte rondleiding en wandel door de wijngaarden. Proef vervolgens nog een ronde van maximaal 3 wijnen, terwijl de lokale charismatische wijnproducent je vertelt over de eigenaardigheden van elke soort. Na wat vrije tijd keer je weer terug naar Florence.

Florence: rondleiding Galleria dell'Accademia

3. Florence: rondleiding Galleria dell'Accademia

Dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis van Italië, zoals verteld door zijn betoverende kunst. Begin aan een rondleiding door de Galleria dell'Accademia in Florence en leer alles over de kunstenaars achter elk stuk. Bekijk de wereldberoemde David van Michelangelo met eigen ogen. Ontmoet je gids en betaal je toegangskaarten, en stap dan rechtstreeks de Galleria dell'Accademia binnen zonder in de rij te hoeven wachten. Begin uw inzichtelijke wandeling door de ongelooflijke collectie en ontdek majestueuze schilderijen van Filippino Lippi, Domenico Ghirlandaio en meer. Luister naar geheime verhalen over de kunstwerken en kunstenaars die in de galerij te zien zijn, evenals oude verhalen over de machtige Medici-familie. Begrijp waarom de Renaissance in Florence werd geboren en waarom deze familie zo belangrijk was voor Michelangelo. En kom natuurlijk dicht bij de reus David.

Florence: dagtrip Pisa, Siena en San Gimignano met lunch

4. Florence: dagtrip Pisa, Siena en San Gimignano met lunch

Ervaar de wonderen van Toscane tijdens een onvergetelijke dagtocht. Laat Florence even achter je voor een 12 uur durende excursie en bekijk de prachtige landschappen, architectuur en kunstwerken van de regio. Trakteer jezelf op lokale gerechten en kies voor een rondleiding in een taal naar keuze om nog meer te leren over het historische gebied. Dan ga je verder naar Pisa en bezoek je het prachtige Piazza dei Miracoli. Bewonder de doopkapel, de kathedraal en natuurlijk de beroemde scheve toren. Na je vrije tijd in Pisa ga je naar een typisch Toscaans wijnhuis in de Chianti-streek en geniet je van een heerlijke lunch met lokale wijn. Verken Siena met een bezoek aan Piazza del Campo, waar de paardenrace Palio di Siena gehouden wordt, en Piazza del Duomo, waar je de buitenkant van de imposante kathedraal kunt bekijken. Geniet tot slot van je laatste bestemming: San Gimignano, een middeleeuws stadje dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, wereldberoemd om zijn Vernaccia di San Gimignano. Het systeem van torens van San Gimignano vertelt de glorie van de machtige families. Van saffraanvelden tot de kenmerkende inheemse wijngaarden, deze stad heeft aardig wat ansichtkaarten in de aanbieding.

Florence: Skip-the-Line Uffizi-rondleiding met kleine groepen

5. Florence: Skip-the-Line Uffizi-rondleiding met kleine groepen

De Galleria degli Uffizi is een must-see bij een bezoek aan Florence. Gebouwd in 1560 en bekend als 's werelds oudste museum, werd het ontworpen door de beroemde renaissance architect Giorgio Vasari. De groothertog van Toscane, Cosimo I de Medici, besloot het gezag van de Medici-familie te herstellen. Nadat Cosimo I de meeste van zijn rivalen had uitgeschakeld, gaf hij een kantoor aan de rest om ze in de gaten te houden. In feite betekent Uffizi kantoren. Na zijn dood verloren zijn kinderen interesse in politiek. Zijn oudste zoon, Francesco I, bracht zijn privécollectie kunstwerken mee en maakte van de Uffizi zijn privémuseum. Bespaar tijdens deze Uffizi-tour tijd, maar leer ook de verhalen achter enkele van de meest opmerkelijke meesterwerken die in Florence bewaard zijn gebleven. Geniet na uw rondleiding van een drankje in de cafetaria op het terras van de Galleria degli Uffizi. Geniet van het unieke uitzicht over de stad, ontspan en maak foto's.

Florence: Rondleiding door het Palazzo Vecchio

6. Florence: Rondleiding door het Palazzo Vecchio

Palazzo Vecchio was het huis van de Medici-familie en een belangrijke plek in de Renaissance. Bekend als het belangrijkste symbool van de burgerlijke macht van Florence, leer meer over de uitgebreide geschiedenis van het paleis met een rondleiding van 90 minuten. Bekijk de "Salone dei Cinquecento", de zaal die de grootste en belangrijkste kamer is in termen van artistieke en historische waarde in het paleis. Bewonder plafonds met panelen, grote muurfresco's, gouden decoraties en imposante sculpturen. Verken de tweede verdieping van het paleis, met de elegante appartementen van de elementen, de appartementen van Eleonora van Toledo en de oorspronkelijke priorenzaal, samen met vele kleine kamers en een kapel met fresco's van Bronzino.

Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

7. Florence: rondleiding door de kathedraal van de Duomo

Leer meer over de geschiedenis van Florence tijdens het verkennen van de Duomo. Ontmoet je deskundige gids tijdens deze rondleiding door een van de meest iconische locaties van Florence. Verken de prachtige en historische Duomo terwijl je fascinerende verhalen over Florence en de kathedraal hoort van je gediplomeerde gids. Headsets zijn aanwezig, zodat u de werken in uw eigen tempo kunt bewonderen terwijl u geniet van het commentaar van uw gids. Ga terug in de tijd toen Florence werd geregeerd door de Medici-familie, een van de machtigste en rijkste in de geschiedenis van Italië. Betreed de kathedraal, bekijk de binnendecoratie en ontdek hoe de koepel is gemaakt door Filippo Brunelleschi. Bewonder het ongelooflijke fresco van Giorgio Vasari, The Last Judgement. Ervaar de kathedraal van Santa Maria del Fiore, die wordt beschouwd als een van de belangrijkste ter wereld. Zie waarom het Duomo-complex op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Kathedraal van Florence: entree met voorrang en gids

8. Kathedraal van Florence: entree met voorrang en gids

Ontdek, onder begeleiding van een professionele, Engelstalige gids, alle gebouwen in het prachtige religieuze centrum van Florence: het Duomo-complex, met zijn Aartsbisschoppelijk paleis, de doopkapel van San Giovanni, de Duomo (kathedraal van Santa Maria del Fiore) en het museum Misericordia van Florence. Deze promenade is kenmerkend voor de oudheid die teruggaat naar de middeleeuwen en de renaissance van Florence, en toont daarmee het werk van vele handen en geesten die volledig waren toegewijd aan het creëren van iets overweldigend moois voor toekomstige generaties. Ontmoet om 10:00 uur je gids, die je via een speciale ingang zonder wachtrij de Duomo mee in zal nemen, en je meer zal vertellen over alle belangrijke bezienswaardigheden in de Duomo, van de gigantische architectonische elementen tot de spectaculaire geometrische, marmeren vloer. Bekijk de mysterieuze wijzerplaat, de fresco's uit de renaissance van twee huurlingenlegerleiders, de sacristieën en de grootste frescocyclus die ooit in een christelijk gebouw is geschilderd. Je gids zal je uitleg geven over alles wat je ziet, waaronder de geschiedenis van de bouw van deze koepel, die de expertise en de moed van 500 mannen die blindelings vertrouwden op de visie en bouwkunde van de architect Brunelleschi aantoont. Je gids zal je afzetten bij de het museum van de Misericordia van Florence, de beroemdste liefdadigheidsinstelling in de omgeving, die je zolang als je wilt zelf kunt verkennen.  

Florence: Uffizi Gallery rondleiding met Skip-the-Line toegang

9. Florence: Uffizi Gallery rondleiding met Skip-the-Line toegang

Verken de Uffizi-galerij met een gids en skip-the-line tickets. Bekijk artistieke meesterwerken van enkele van de beroemdste kunstenaars uit de Renaissance. Bewonder Botticelli's Geboorte van Venus, de Aankondiging van Leonardo Da Vinci en meer. Wandel door prachtige zalen ontworpen door de beroemde renaissance-architect Giorgio Vasari. Leer meer over de vele artistieke schatten die in het museum zijn ondergebracht en dompel jezelf onder in de gouden eeuw van Florence.

Florence: kathedraal, Duomo-museum en doopkapeltour

10. Florence: kathedraal, Duomo-museum en doopkapeltour

Bezoek de belangrijkste religieuze monumenten op het Duomo-plein in Florence met vooraf gereserveerde tickets. Concentreer u op de historische en culturele betekenis van de kathedraal van Santa Maria del Fiore en de aanvullende structuren, uitgelegd door een deskundige lokale gids. Begin je tour op het Duomo-plein. Leer meer over de iconische kathedraal en de constructie ervan door de eeuwen heen en hoe deze het centrum van het religieuze leven van Florence werd. Profiteer van de kennis van uw gids om de relatie met de rest van de prachtige gebouwen op het plein te begrijpen. Betreed de kathedraal van Florence vanaf een aparte lijn voor kleine groepen. Zie het als een artistiek wonder vanwege zijn grootte en zijn verbazingwekkende marmeren decoraties. Geniet van de schoonheid van onschatbare schatten van gotische en renaissancekunst. Krijg voorrang bij de toegang tot de achthoekige doopkapel van St. John, vooral bekend om zijn plafond versierd met gouden mozaïeken en zijn glimmende bronzen deuren, de zogenaamde Poorten van het Paradijs. Bekijk het reliëfwerk op de gedetailleerde panelen. Leer hoe dit niet de originele bronzen deuren zijn en dat de authentieke East Doors momenteel in het museum te zien zijn. Ga verder naar het Duomo-museum, waar ongelooflijke meesterwerken zoals de poorten van de doopkapel, de sculpturen van Donatello en de originele houten steigers van de koepel worden tentoongesteld. Je kunt urenlang door de displays dwalen, maar je gids zal zich concentreren op hoogtepunten zoals de Pietà van Michelangelo en andere prachtige kunstwerken. Kies ervoor om de klokkentoren van Giotto (optioneel) te beklimmen aan het einde van de rondleiding, een meesterwerk van gotische architectuur dat hoog naast de kathedraal staat. Beklim de toren alleen op uw gereserveerde tijd en bewonder vanaf de top het panoramische uitzicht over Florence. Terwijl je de toren beklimt, neem je de ingewikkelde details van de constructie van de toren in je op, inclusief de ingewikkelde sculpturen en de kleurrijke marmeren buitenkant.

810 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 51

Echte mustsees

Andere activiteiten in Florence

Wil je alle activiteiten in Florence bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 19.810 beoordelingen

Dit is de tweede keer dat ik Walkabout Tours gebruik omdat de eerste keer zo geweldig was. Deze keer was Angela onze geweldige gids en Nicola was onze zeer efficiënte chauffeur. Toen mijn vriend met wie ik op tour was, zich aan het begin van de tour niet lekker voelde, was Angela zo aardig om bij ons te blijven en mijn vriendin te helpen een comfortabel café te vinden waar ze een beetje kon uitrusten. Over het algemeen was de tour interessant en ik vond het leuk om alle fascinerende feiten op te sommen die Angela met ons deelde.

In 1 woord een geweldige manier om de belangrijkste steden van Toscane te ontdekken en te proeven van elke stad. Daarnaast ontmoet je onwijs leuke mensen en kan je als je solo reist, genieten van de sfeer en de omgeving. Absoluut tot in de puntjes geregeld. Mijn complimenten voor de organisatie en voor voor onze Tour leidster uit Iran, ben alleen even haar naam vergeten.

We hebben erg genoten van de rondleiding. Ik hou vooral van Siena, een goed bewaard gebleven middeleeuws stadje. Mijn dochter houdt van de Toscaanse wijnmakerij. We hebben geluncht en wijn geproefd met het druivenveld en het middeleeuwse stadje San Gimignano in het zicht. De wijn was erg goed. De gelati in San Gimignano was ook geweldig!

Het was een fantastische dag! Onze gids was Angela en ze was heerlijk! Super deskundig en zeer interactief. Zij en onze chauffeur, Nicola, maakten de dag onvergetelijk! Zou aanraden!

a great tour with a very nice and very interesting guide!