Belevingen in

Florence

De ziel van Toscane barst van de renaissance-invloeden, die zich uiten in de vele architectonische en artistieke wonderen.

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Typisch Florence: 10 hoogtepunten en hotspots

Florence is het hart van Toscane in Italië, en de renaissance heeft hier haar prachtige sporen nagelaten. Ontdek een weelde aan architectonische schoonheid en legendarische kunst in dit meesterwerk van een stad.

 • Galleria degli Uffizi

  1. Galleria degli Uffizi

  De Galleria degli Uffizi is het belangrijkste museum van de stad, en de plek waar je Botticelli's 'De Geboorte van Venus' kunt bewonderen. Tip: boek je ticket van tevoren om niet in de rij te hoeven staan.

 • Galleria dell'Accademia

  2. Galleria dell'Accademia

  Michelangelo's David moet je gezien hebben - hier kan het. Liefhebbers van klassieke muziek zullen het Museum van Muziekinstrumenten waarderen, eveneens te vinden in de Galleria dell'Accademia

 • David

  3. David

  David wordt al sinds 1504 bewonderd om zijn perfect gebeeldhouwde lichaam, en is het beroemdste beeld in Florence - en misschien wel de wereld.

 • Palazzo Vecchio

  4. Palazzo Vecchio

  Tot 1873 stond David hier nog voor de ingang, nu zie je een replica. De Zaal van de Vijfhonderd is een van de andere vele hoogtepunten in het Palazzo Vecchio.

 • Piazza della Signoria

  5. Piazza della Signoria

  Piazza della Signoria staat vol met beelden, waaronder de Neptunusfontein, het ruiterstandbeeld van Cosimo I de' Medici en beeldengalerij Loggia dei Lanzi.

 • De Duomo

  6. De Duomo

  Vanaf de legendarische rode koepel van il Duomo heb je een adembenemend uitzicht over de terracotta daken van de stad en de glooiende Toscaanse heuvels.

 • Het baptisterium

  7. Het baptisterium

  De wit-groene doopkapel is gewijd aan de beschermheilige van de stad, Johannes de Doper. Het interieur is rijkelijk versierd met gouden mozaïeken.

 • Santa Maria Novella

  8. Santa Maria Novella

  Misschien ziet deze kerk er van buiten normaal uit, maar de binnenkant van de Santa Maria Novella zal je versteld doen staan. In het klooster kun je een rustmoment nemen.

 • Ponte Vecchio

  9. Ponte Vecchio

  De oudste brug over de Arno, de Ponte Vecchio, staat bekend om de vele winkeltjes die zich erop bevinden, en is zowel overdag als 's avonds een plaatje.

 • Palazzo Pitti

  10. Palazzo Pitti

  Na een wandeling over de Ponte Vecchio bereik je de voormalige residentie van de familie de Medici. In Palazzo Pitti zijn vijf musea, waaronder het Museum van Moderne Kunst en de decadente Palatijngalerij.

Plan je bezoek

 • Hoeveel tijd breng je door in Florence?

  Vanaf vier nachten kun je de hoogtepunten zien zonder te hoeven haasten. Voor een volledige onderdompeling in de renaissance heb je een week of meer nodig.

 • Vervoer binnen de stad

  Het centrum van Florence is compact, dus je kunt de hoogtepunten te voet bezoeken. Het historisch centrum is zelfs UNESCO Werelderfgoed, waardoor er überhaupt geen autoverkeer mag komen. Als je van plan bent een auto te huren, moet je dus buiten de 'beperkt verkeer'-zone parkeren. Gratis parkeren is zeldzaam, dus reken €15 extra per dag voor een garage.

 • Hoe duur is Florence?

  Denk erom dat je voor de meeste bezienswaardigheden een toegangskaartje moet kopen, ook bij het gros van de kerken. De Duomo zelf is gratis, maar om de koepel in te gaan zul je ook een kaartje moeten kopen. In Italiaanse restaurants betaal je een extra bedrag aan 'pane e coperto' (brood en bestek). Het gaat om een paar euro meer per persoon, maar let op: het is geen fooi!

Goed om te weten

 • Taal
  Italiaans
 • Valuta
  Euro (€)
 • Tijdzone
  UTC (+01:00)
 • Landnummer
  +39
 • De beste periode voor een bezoek
  In oktober is het nog steeds lekker weer, maar zijn er veel minder toeristen.

Sitemap Florence

Wil je alle activiteiten in Florence ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Florence

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 51.925 beoordelingen

We would absolutely recommend this tour to everyone considering it. We found it an well organized and unforgettable trip. Our guide Olivia was kind and knowledgeable. Like said the trip was very well organized with a good time schedule, handy maps, an earpiece to hear the guide outside of the bus and, ofcourse a great bus. It even has small tv screens to illustrate the provided information. By participating you will get to see the best highlights of the smaller cities in Tuscany in only one day, how efficient! Although we didn’t feel like we were short on time. Well balanced. While visiting the different sites, local guides interested us with worthy information. We did book the lunch, when in doubt, it is worth it! A stunning view while tasting the local specialties made it unforgettable. Thanks and grazie for the great experience!

Deze dagtour mag je niet missen als je naar Toscane gaat. Onze gids Olivia was buitengewoon bekwaam, gedreven en enthousiast. Eerste stop Siena met rondleiding was geweldig. Vervolgens reden we naar Chianti. We hadden geen lunch met wijn geboekt maar kregen onderweg de mogelijkheid om alsnog aan te sluiten en hebben hier geen spijt van. Volgende stop was San Gimignano, ook boeiend. Laatste stop Pisa. Je moet het gezien hebben. Een echte aanrader!

Heel fijne ervaring!! Vriendelijke gids Valentina en chauffeur Raoul. Zowel een grotere als een kleinere wijngaard bezocht en veel interessante weetjes over de regio gehoord. Bij het proeven zijn de wijnboeren zeker niet zuinig en alle vragen worden krijgen een antwoord.

Enthusiasme, gepasseerde en gezellige chef. Heerlijk gegeten. Onder get genot van wat muziek, wijn, olijf- en truffelolie.

We gingen vroeg waardoor het heerlijk rustig was! Een prachtig paleis om te zien