Datums kiezen

RomeRolstoeltoegankelijk

Rome Rolstoeltoegankelijk: onze aanbevelingen

Rome: voorrangsticket voor Pantheon met audiogids-app

1. Rome: voorrangsticket voor Pantheon met audiogids-app

Ontdek de fascinerende geschiedenis en adembenemende schoonheid van het Pantheon in Rome met een audiorondleiding van 35 minuten op je smartphone. Haal het meeste uit een van de beroemdste bezienswaardigheden van Rome en leer over zijn rijke verleden en de verbluffende architectuur. Begin je reis op het trefpunt op Piazza Navona, op een ontspannen wandeling van 5 minuten van het Pantheon. Dompel jezelf onder in de betoverende schoonheid van de beroemde pleinen en fonteinen van Rome tijdens jouw zelfgeleide wandeling. Download de app en ontdek de meest fascinerende en must-visit attracties van de stad terwijl je op reis gaat. Reis langs het ontzagwekkende Pantheon op weg naar de majestueuze Trevi-fontein, met als hoogtepunt het charmante Piazza di Spagna. Reserveer jouw plek online en sla de lange rijen over met deze naadloze en tijdbesparende ervaring. Kom alles te weten over de legendes en mythen rond het Pantheon, de geschiedenis achter de oculus, de eminente graftombes en nog veel meer. Luister naar de fascinerende verhalen over de koepel van het Pantheon en zijn archeoastronomische verhaal, het interieur en de vloer. Luister naar 12 interessante audiopunten en raadpleeg een digitale kaart om deze punten in de basiliek te lokaliseren. In overeenstemming met ons streven naar transparantie, respect en passie in alle aspecten van ons bedrijf presenteren wij de kostenspecificatie van dit pakket ter overweging: - Tickets voor het Pantheon met Fast Track: 5 EUR. - Audiogids voor het Pantheon: 7.50 EUR. - Zelfgeleide rondleiding langs de beste pleinen en fonteinen in Rome: 5.00 EUR.

Rome: ticket Palatijn & Forum Romanum met multimediavideo

2. Rome: ticket Palatijn & Forum Romanum met multimediavideo

Begin je ervaring bij het kantoor van de lokale partner, waar je je tickets ophaalt en geniet van een multimediavideo van 25 minuten over het oude Rome. Ontdek met je ticket het Forum Romanum en de Palatijn. Bezoek het Forum Romanum waar gewone Romeinse burgers woonden om het graf van keizer Julius Caesar te zien en de oude ruïnes in je eigen tempo te verkennen. Je ticket bevat ook toegang tot de Palatijn, de plaats van de stichting van Rome, en de vestiging van de belangrijkste huizen van keizers en koningen. Het ligt op slechts een steenworp afstand van het Forum Romanum en Circus Maximum en is het meest centrale van de 7 heuvels van Rome.

Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang

3. Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: sneltoegang

Bezoek de Sixtijnse Kapel en de Vaticaanse Musea zonder in de vaak zo lange rij te staan. Maak een reis door de adembenemende musea, een schatkamer vol Romeinse standbeelden, renaissanceschilderijen en Italiaanse kunst. Met deze voorrangstickets voor de Vaticaanse Musea heb je meer tijd om de immense collectie kunst die in de Vaticaanse Musea te vinden is te verkennen. Wandel door de tentoonstellingen en galerijen, van de Ronde Kamer tot de Tapijtengalerij. Ontdek de binnenplaatsen Belvedere en Pinecone en de beroemde Kaartengalerij. Deze zaal met topografische kaarten van Italië uit 1583 door Danti blijft tot op heden een van de grootste geografische afbeeldingen. Al slenterend door het Museo Pio Clementino kun je de Griekse Kruiszaal, Galerij van de Beelden, Zaal van de Muzen en andere schilderijen, beeldhouwwerken en beelden van kunstenaars uit verschillende eeuwen bekijken. Loop door de majestueuze verzameling ceremoniële koetsen die nu deel uitmaken van het Rijtuigenpaviljoen. Ontdek de talloze schatten van het Vaticaan met een bezoek aan de Stanze van Rafaël. Bewonder de 4 zalen van het Vaticaan die beroemd zijn om hun fresco's van Rafaël, de grootheid uit de hoogrenaissance. Kijk vol ontzag naar Rafaëls School van Athene. Bezoek de beroemdste kapel ter wereld – de Sixtijnse Kapel. Bekijk de prachtige fresco's van Botticelli, Rosselli, Perugino en Ghirlandaio en het beroemdste fresco van allemaal – het plafond van de Sixtijnse Kapel van Michelangelo.

Rome: toegang zonder wachtrij tot het Pantheon en rondleiding

4. Rome: toegang zonder wachtrij tot het Pantheon en rondleiding

Ontdek het illustere Pantheon, een architectonisch juweeltje gelegen in het hart van Rome, met een rondleiding. Vermijd lange wachtrijen met skip-the-line toegang en ga vervolgens naar binnen met uw lokale gids om alles te leren over het rijke verleden en de verbluffende architectuur van het gebouw. Begin met het ontmoeten van je gids op het Piazza della Minerva naast het olifantenstandbeeld. Vanaf daar luister je naar je gids die je een kort overzicht geeft van de geschiedenis van het Pantheon. Ga vervolgens naar de tempel. Bewonder het gebouw van buitenaf en bewonder de massieve Corinthische zuilen en enorme koepel. Ga naar binnen. Scheur voorbij de wachtrijen met skip-the-line toegang. Dompel jezelf onder in een combinatie van kunst, geschiedenis en spiritualiteit. Bewonder het plafond versierd met gouden sterren. Als je wilt, kun je je respect betuigen aan beroemde figuren zoals Raphael, die daar samen met Italiaanse koningen en kunstenaars uitrust.

Rome: rondleiding door de Galleria Borghese

5. Rome: rondleiding door de Galleria Borghese

Bezoek de Galleria Borghese en de tuinen van Villa Borghese zonder in de wachtrij te staan. Je wordt rondgeleid in een groep van niet meer dan 15 personen. Deze populaire attractie is vaak van tevoren al uitverkocht. Door je ticket vooraf te kopen ben je er zeker van dat je een van 's werelds bijzonderse kunstcollecties in een van 's werelds mooiste musea niet hoeft te missen. Hier kun je namelijk Caravaggio's belangrijkste schilderijen bewonderen, zoals de 'Jonge zieke Bacchus' en 'Jongen met fruitmand', maar ook de prachtige collectie sculpturen van Bernini en Canavo, met werken als 'Apollo en Daphne', 'David', 'De verkrachting van Proserpina' en 'Paolina Bonaparte'. Ook Rafaels 'Graflegging van Christus' wordt natuurlijk niet overgeslagen. Laat je door de imposante vertrekken van het Casina Borghese voeren, met haar schitterende fresco's. Ontdek de geheimen, de verhalen en schildertechnieken achter de meesterwerken in een van de mooiste kunstmusea ter wereld. Je bezoek aan Rome is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de tuinen van de Villa Borgese en de galerie.

Rome: rondleiding door het Pantheon met audiogids

6. Rome: rondleiding door het Pantheon met audiogids

Bezoek het Pantheon en verken het best bewaard gebleven monument van het oude Rome. Haal je audiogids op bij de balie in het Pantheon en kom meer te weten over de boeiende geschiedenis van het gebouw. Maak gebruik van de 15 luisterpunten en een plattegrond om de interessantste plekken in de beroemde basiliek te vinden. Kom meer te weten over de geschiedenis van het gebouw en over hoe het later als kerk en als mausoleum werd gebruikt. Het Pantheon, dat tussen 25 en 27 voor Christus werd gebouwd, is het enige gebouw uit het oude Rome dat door de eeuwen heen bijna volledig intact is gebleven. De tempel was gewijd aan alle goden van het heidense Rome en werd in opdracht van keizer Hadrianus gebouwd op de plaats van een vroegere tempel, die tijdens de regeerperiode van Augustus in opdracht van Marcus Agrippa was gebouwd. Het wordt aangenomen dat het Pantheon een tempel is, maar hoe deze oorspronkelijk werd gebruikt en op welke manier mensen de goden aanbeden is niet bekend, want de structuur van het gebouw is anders dan andere traditionele Romeinse tempels, zoals het Forum Romanum.

Rome: toegangskaarten Galleria Borghese en museum

7. Rome: toegangskaarten Galleria Borghese en museum

Bekijk werken van meesterkunstenaars als Caravaggio, Mariano Rossi en Gian Lorenzo Bernini met dit ticket voor de Borghese Gallery and Museum in Rome. Geniet en geniet zelf van geweldige kunstwerken. Verbind je met het verleden in deze galerij die werd geïnitieerd door kardinaal Scipione Borghese, de neef van paus Paulus V en een fervent verzamelaar van werken van Caravaggio, die goed vertegenwoordigd is in de collectie met de 'Jongen met mand' van Fruit', 'Saint Jerome Writing' en 'Sick Bacchus'. Geniet van een groot fresco op het plafond van de eerste kamer, het werk van de Siciliaanse kunstenaar Mariano Rossi, die zo goed gebruik maakt van verkorting dat het bijna driedimensionaal lijkt. Bewonder het fresco waarop Marcus Furius Camillus de belegering van de hoofdstad door de Galliërs herbeleeft. Betreed de eerste kamer van de Salon, de Kamer van Ceres. Bewonder de marmeren vaas met afbeeldingen van Oedipus en de Sfinx. De tweede kamer heeft een plafondschildering van Francesco Caccianiga met de val van Phaeton. Ga naar de derde kamer met Bernini's Apollo en Daphne. Wandel door de werken van Gian Lorenzo Bernini die een aanzienlijk percentage uitmaken van zijn productie van seculiere beeldhouwkunst. Bekijk zijn vroege werken zoals de Geit Amalthea en Kind Jupiter en later werk dat baanbrekende werken zijn van de barokke beeldhouwkunst zoals de Verkrachting van Proserpine, Apollo, Daphne en David. Stap terug in de tijd in de Galleria Borghese waar verschillende portretbustes staan, waaronder een van paus Paulus V en twee portretten van een van zijn eerste beschermheren, kardinaal Scipione Borghese.

Vaticaanstad: digitale audiogids Sint-Pietersbasiliek

8. Vaticaanstad: digitale audiogids Sint-Pietersbasiliek

Begeef je op een reis door kunst en religie met een rondleiding met audiogids door de Sint-Pietersbasiliek. Ontdek de prachtige kunstwerken en architectuur die de muren en plafonds van de basiliek sieren, waaronder de Pieta van Michelangelo en de Baldacchino van Bernini. Kom meer te weten over de geschiedenis van de basiliek en de verschillende pausen die hun stempel op dit historische gebouw hebben gedrukt. Deze rondleiding met audiogids biedt een handige manier om de locatie te verkennen, met insider-kennis en verhalen over de kunst en architectuur. Verken de basiliek in je eigen tempo en pauzeer en spoel de audiogids zo nodig terug om de informatie volledig in je op te nemen.

Rome: kookcursus pasta en tiramisu en maaltijd met drankjes

9. Rome: kookcursus pasta en tiramisu en maaltijd met drankjes

Trakteer uzelf op de beste kookles van Rome. Ontdek de geheimen om traditionele Romeinse pasta en tiramisu te bereiden met een deskundige lokale chef-kok in de keuken van een lokaal geliefd restaurant bij het Vaticaan. Geniet tijdens de les van vrij stromende goede wijn. Blijf leren hoe je tiramisù maakt volgens traditionele recepten met alle ingrediënten — mascarpone, eieren, koffiesuiker, cacaopoeder en gereedschap indien nodig . Leer later de geheimen achter het maken van twee typen van pasta vanaf nul - fettuccine en ravioli. Van het creëren van het perfecte deeg tot het begrijpen van de beste ingrediënten, ontdek de benodigde ingrediënten die voor elk type pasta worden gebruikt. Ga later zitten en geniet van uw maaltijd en sluit uw maaltijd af met limoncello en Italiaanse koffie. Neem dan recepten mee naar huis om thuis te recreëren.

Rome: rondleiding door het Colosseum en Gladiator Chronicles

10. Rome: rondleiding door het Colosseum en Gladiator Chronicles

Ga mee op een reis door het oude Romeinse entertainment met een rondleiding door het Colosseum. Ontdek de spannende spektakels die plaatsvonden in deze iconische arena, waaronder gladiatorengevechten, dierenjachten en nagebootste zeeslagen. Bezoek de eerste en tweede verdieping, sta versteld van perfecte uitzichten en leer over het dagelijks leven van de gladiatoren en de technische wonderen die het Colosseum tot een van de technologisch meest geavanceerde gebouwen van zijn tijd maakten. Stel je het gebrul van de menigte en het gekletter van zwaarden voor terwijl je door dezelfde gangen loopt waar ooit keizers en gewone burgers juichten. Laat ons de geschiedenis van de oude Romeinse shows tot leven brengen in een tour die je niet snel zult vergeten. Haal het meeste uit je bezoek aan het Colosseum door er de avond door te brengen. Je kunt er met minder mensen van genieten en ook nog eens prachtige foto's maken dankzij de perfecte belichting.

401 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 26

Echte mustsees

Veelgestelde vragen over Rolstoeltoegankelijk in Rome

Welke andere activiteiten dan Rolstoeltoegankelijk zijn de moeite waard in Rome?

Andere activiteiten in Rome

Wil je alle activiteiten in Rome bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 72.859 beoordelingen

We kwamen 30 minuten te vroeg aan, zoals geadviseerd, en werden meegenomen om onze tickets op te halen en binnen te komen met minimale wachtrijen, zoals geadverteerd. Perfect! Draag wel comfortabele schoenen. Iemand zou het verantwoordelijke personeel van de Sixtijnse Kapel moeten vertellen dat mensen tot zwijgen brengen via luidsprekers het doel verslaat, elk spoor van ontzag vernietigt, en dat wat fotografie en video betreft, dat schip tientallen jaren geleden zeilde. We woonden de inzegening van de crèche bij door de paus, en iedereen daar had een telefoon. Als mensen hun eigen record willen van het bezoeken van een plaats die net zo'n aantrekkingskracht op Rome heeft als de Eiffeltoren in Parijs, moeten ze hun klanten/bezoekers/gasten niet behandelen alsof ze kinderen zijn.

Our guide at the Borghese was Mateo (?), who was super enthusiastic and really presented the tour to the level of the guests. We know this because we were all first-timers and so he showed us the high points of the collection though he would do a different tour for those who have been there before. As a result we feel we got a splendid introduction to the high points, and we really enjoyed his detailed commentary. We would highly recommend him!

De gids Frederica sprak perfect Engels, was bijzonder goed op de hoogte van de Galleria, de kunstwerken en de geschiedenis. Zij had ook oog voor de groep. Voor ons dus 10/10 /

Handig om je bagage achter te laten en de stad te bezoeken. Ideaal gelegen vlakbij station Roma Termini.

Super leuke Tour met een geweldige enthousiaste gids Carolina