Kies data
Rome

Minivan- & bustours

Rome Minivan- & bustours: Onze meest aanbevolen

Rome: City Sightseeing hop on, hop off-bus met audiogids

1. Rome: City Sightseeing hop on, hop off-bus met audiogids

Ontdek de eeuwige stad aan boord van een hop on, hop off-bus met een ticket voor 1 dag, 24, 48 of 72 uur. Reis langs de bezienswaardigheden van de stad, stap uit bij een van de 8 haltes en stap in wanneer je weer verder wilt. Ontdek alle prachtige bezienswaardigheden van Rome op een flexibele manier. De legende vertelt over Romulus en Remus en de 7 heuvels van Rome. Vandaag de dag is de stad het thuis van één van 's werelds grootste kerken, de Sint-Pieterbasiliek van het Vaticaan, die toegankelijk is vanaf een schitterend, ovaalvormig plein. Met zijn levendige cafécultuur en vele eetgelegenheden, verveelt Rome nooit. De totale rondrit duurt 100 minuten en je kunt bij een van de volgende haltes uitstappen: Haltes: Halte 1: Terminal A. Termini Marsala / Terminal B. Largo di Villa Peretti / Terminal C Piazza dei Cinquecento, op de hoek van de Via Cavour Halte 2: Santa Maria Maggiore Halte 3: Colosseo Halte 4: Circo Massimo Halte 5: Piazza Venezia Halte 6: Vaticano  Halte 7: Fontana Di Trevi  Halte 8: Piazza Barberini The ticket voor 1 dag verloopt na de laatste busrit van de dag. Je kunt echter de dagticket omwisselen voor een 24-uurs ticket, in dit geval verloopt je kaartje 24 uur na het eerste gebruik. Bijvoorbeeld, in het geval je een dagticket hebt omgewisseld voor een 24-uurs ticket om 14:00 uur op maandag, was de ticket voorheen enkel geldig tot de laatste busrit op maandag. Na het omwisselen is de ticket echter geldig tot dinsdagmiddag 14:00 uur. Hetzelfde principe geldt ook voor de 48 en 72-uurs tickets.

Rome: ticket hop on, hop off-bus voor 24, 48 of 72 uur

2. Rome: ticket hop on, hop off-bus voor 24, 48 of 72 uur

Verken Rome in je eigen tempo op de open hop on, hop off-sightseeingbus en zie de keizerlijke monumenten van het oude Rome en barokke en renaissance gebouwen van het historische stadscentrum. Een audiogids aan boord geeft je een stadscommentaar tijdens je rondleiding en je kunt zo vaak als je wilt in- en uitstappen tijdens de periode van 24 uur of 48 uur vanaf het moment waarop je je ticket voor het eerst hebt gevalideerd. De bussen rijden elke 50 minuten van 09:00 tot ongeveer 18:30 uur vanaf de volgende haltes: • Terminal • Santa Maria Maggiore • Colosseum • Bocca della Vertita/Circus Maximus • Piazza Venezia/Campidoglio • Piazza Navona/Pantheon/Castel Sant' Angelo • St. Peters/Vaticaanse musea • Piazza di Spagna/Piazza del Popolo • Trevifontein • Piazza Barberini

Rome: hop on, hop off-bustour

3. Rome: hop on, hop off-bustour

Zie alle bezienswaardigheden van de 'eeuwige stad' met dit ticket voor een bus met open bovendek. Stap zo vaak je wilt op en af bij de bezienswaardigheden die jij het liefst wilt zien en ontdek de meest betoverende buurten van de stad. Kom meer te weten over de geschiedenis van Rome en de beroemde bezienswaardigheden met het audiocommentaar aan boord (beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Russisch, Chinees, Arabisch en Portugees). Kies tussen de ticketopties Classic, Premium en Deluxe. Ontdek de beroemdste bezienswaardigheden van de 'eeuwige stad'. Bussen rijden elke dag van 09:00 tot 19:00 uur van maart tot oktober en van 09:00 tot 18:00 uur van november tot april, waarbij de eerste en laatste bussen vertrekken vanaf treinstation Termini. Stap af bij het Colosseum, het Forum Romanum en de Palatijn. Of ga naar de Engelenburcht en loop verder naar de Sint-Pietersbasiliek. Gooi een muntje in de Trevifontein en bewonder de monumenten van de Piazza Venezia. Als bonus krijg je ook nog 4 begeleide wandelingen bij elk ticket. Wandelroute 1: Het Vaticaan en Sint-Pietersplein: je gaat langs Castel Sant'Angelo en ziet de belangrijkste plekken in en rond Vaticaanstad en je bereikt de Sint-Pieter. Wandelroute 2: Het Pantheon en Piazza Navona: je begint tegenover Castel Sant'Angelo en ontdekt het geweldige Piazza Navona en het Pantheon. De tour eindigt bij Piazza Venezia Wandelroute 3: het Forum Romanum en het Colosseum: je begint bij Piazza Venezia en gaat langs de majestueuze Altare della Patria, het Forum Romanum en je eindigt voor het Colosseum Wandelroute 4: Piazza Barberini en de Spaanse trappen: de tour begint bij Piazza Barberini leidt naar het beroemde Piazza di Spagna. Zie de prachtige Spaanse trappen Het Classic ticket omvat 1 dag hop on, hop off-plezier in het centrum van de stad en 4 begeleide wandelingen om Rome te voet te verkennen. Kies het Premium ticket voor 2 dagen hop on, hop off-plezier bij alle routes, plus de genoemde begeleide wandelingen. Met de optie Deluxe ticket krijg je de mogelijkheid om Rome te ontdekken met 3 dagen hop on, hop off-bus op alle lijnen, de gratis begeleide wandeltochten en het genieten van een panoramische nachttour. City Center Line: 1. Treinstation Termini  2. Piazza Indipendenza 3. Santa Maria Maggiore 4. Colosseum 5. Circo Massimo 6. Piazza Venezia 7. Vaticaan 8. Ludovisi/Spaanse trappen 9. Piazza Barberini Paarse lijn/Catacomben-lijn: 1. Treinstation Termini 2. Santa Maria Maggiore 3. Colosseum 4. Porta San Sebastiano/Museo della Mura 5. Catacomben en Kerk van San Sebastiano 6. Caffarella Park 7. Domine Quo Vadis-kerk 8. Thermen van Caracalla 9. Circus Maximus 10. Piazza Venezia

Vanuit Rome: Villa d'Este en Hadrian's Villa Tour met lunch

4. Vanuit Rome: Villa d'Este en Hadrian's Villa Tour met lunch

Reis per bus met airconditioning van Rome naar Tivoli om te genieten van een rondleiding door het Villacomplex van Hadrianus en de 16e-eeuwse Villa d'Este. Proef lokale smaken met een lokale lunch met wijn en koffie. Vertrek vanuit Rome en reis per bus naar het mooie stadje Tivoli, vooral bekend om de Renaissance Villa d'Este en het grote Romeinse archeologische complex van de Villa van Hadrianus. Leer de rijke geschiedenis van de UNESCO-werelderfgoedlocaties van een deskundige gids. Ga terug in de tijd terwijl je de oude Romeinse nederzetting Tibur verkent, waar de Villa van Hadrianus ooit diende als een toevluchtsoord voor de Romeinse keizer en waar hij het Romeinse rijk regeerde tijdens zijn laatste jaren of regeerperiode. Ontdek de geheimen van het complex terwijl je de ruïnes van weelderige zwembaden, openbare baden en fonteinen ontdekt. Bewonder de klassieke Griekse architectuur en de overblijfselen van prachtige kunstwerken. Lunch in een typisch Italiaans restaurant voordat je verder gaat naar Villa d'Este, dat vooral bekend staat om zijn prachtige terrassen. Ga naar de appartementen van de kardinaal en kijk uit over het spectaculaire uitzicht op de tuinen en binnenplaatsen. Wandel tussen de vele decoratieve fonteinen, zoals de ovale fontein en de drakenfontein op het weelderige terrein. Keer aan het einde van je tour met de bus terug naar je ontmoetingspunt.

Vanuit Rome: retourtransfer naar Pompeï en haar ruïnes

5. Vanuit Rome: retourtransfer naar Pompeï en haar ruïnes

Profiteer van een handige transferservice en verken de archeologische ruïnes van Pompeii tijdens een tour vanuit Rome. Geniet onderweg van een korte panoramische tour door Napels en ontdek de schoonheid van deze stad vanuit het comfort van je bus. Beklim de Vomero-heuvel met uitzicht op de baai van Napels en ervaar het majestueuze uitzicht op de Vesuvius. Bij aankomst in Pompeii kun je dit UNESCO-werelderfgoed in je eigen tempo verkennen tijdens een zelfgeleide tour. Loop door de oude straten van de goed bewaarde ruïnes en bekijk het leven van de Romeinen. Ontmoet 's middags je reisleider op het ontmoetingspunt en ontspan in de bus op de terugreis naar Rome.

Rome: 4 uur kookles pizza en pasta

6. Rome: 4 uur kookles pizza en pasta

Beleef de meest authentieke manier om van pizza te genieten. Maak deze zelf, van begin tot eind, in Rome. Jouw gids/kok neemt je mee door alle stappen, van het bereiden van het deeg tot het bereiden van jouw pizza in een houtoven, en leert je meer dan 10 verschillende pastavormen.Nadat je op een centrale plaats bent samengekomen, wordt jouw groep van maximaal 10 deelnemers naar de keuken gebracht waar je de kunst van het Napolitaanse pizza maken zult leren.Je krijgt ook onbeperkt rode wijn. Als dessert geniet je van originele Italiaanse tiramisù. Je maakt Pizza Margherita of Capricciosa en Pasta alla Carbonara of Amatriciana en nog veel meer. Zorg ervoor dat je hongerig komt, want de pizza en pasta is all-you-can-eat. Aan het einde van jouw ervaring wordt je teruggebracht naar het oorspronkelijke trefpunt.

Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

7. Vanuit Rome: dagtrip Pompeï, Amalfikust en Positano

Stap aan boord van een comfortabele minibus met airconditioning en begin jouw reis naar Pompeï, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bij aankomst in Pompeï kun je met jouw voorrangsticket langs de lange rijen lopen en binnengaan in deze tijdscapsule van de oude Romeinse wereld, waar jouw lokale deskundige gids je een rondleiding zal geven door deze prachtig bewaard gebleven ruïnes. Ga daarna naar Positano, waar de huizen tegen de helling naar beneden tuimelen, en slenter tussen de boetiekjes. Koop wat van de plaatselijke limoncello, bezoek de kerk van Santa Maria Assunta of ga mensen kijken vanaf een restaurantterras. Na wat vrije tijd en lunch (op eigen kosten) in Pompeï, gaat de tour verder naar het zuiden langs de pittoreske wegen van de Amalfikust waar je verstelt zult staan van de spectaculaire kustlijnen terwijl de bergen in de zee vallen en romantische dorpjes als wijnranken de bergen beklimmen.

Rome: Dagtour Villa D'Este & Hadrianus Villa Tivoli

8. Rome: Dagtour Villa D'Este & Hadrianus Villa Tivoli

Vertrek vanuit Rome en ga naar Tivoli om 2 van de meest indrukwekkende villa's van Italië te bekijken met een dagtour naar Villa D'Este en de Villa van Hadrianus. Tijdens deze dagtour is er genoeg tijd om de twee indrukwekkende villa's te bekijken. Daarna reis je naar de villa van Hadrianus, welke werd gebouwd in de 2e eeuw voor deze heerser. Het werd ooit belangrijker geacht dan het centrum van het Romeinse keizerrijk! De grootste en meest luxueuze residentie die ooit gebouwd werd in Italië bestaat uit een indrukwekkende hoeveelheid paleizen, tempels, theaters, thermale baden en zwembaden. Na de lunch  verken je het terrein van Villa D'Este terwijl je gids je vertelt over de geschiedenis en de ontwikkeling van de villa. Deze villa wordt gezien als een van de meest bijzondere plekken van de late Italiaanse Renaissance. Het was ooit het thuis van Lucrezia Borgia's zoon en het staat bekend om zijn spectaculaire tuinen en bomen, maar ook om zijn watervallen en fonteinen zoals Fontana dell'Ovato en Le Cento Fontane (de honderd fonteinen). Hoogtepunten van deze plek zijn de beelden en pilaren van de Canopus en Serapeum, het zwembad van de villa en de kunstmatige grot die genaamd is naar de Egyptische stad, de tempel die gewijd is aan de god Serapis en het maritieme theater waar een klein Romeins huis de plek was om te ontsnappen aan het drukke leven.

Van Rome: Daguitstap naar Pompeii met lunch en gids

9. Van Rome: Daguitstap naar Pompeii met lunch en gids

Maak een geweldige reis terug in de tijd tijdens deze dagexcursie naar de archeologische ruïnes van Pompeii: een uniek document van het Grieks-Romeinse leven. Reis door het beroemde Romeinse platteland en geniet van een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee, de Vesuvius en talloze historische bezienswaardigheden. De eerste stop is in Napels. Deze mediterrane stad staat bekend om haar rijke geschiedenis, kunst, cultuur en gastronomie. Je rijdt de Vomero-heuvel op voor een uitzicht over de stad die uitkijkt over de baai van Napels en zich uitstrekt van het schiereiland van Sorrento tot het vulkanische gebied van de Phlegrean-velden. De skyline wordt gedomineerd door de majestueuze en nog steeds actieve vulkaan Vesuvius. Dit is de perfecte plek om foto's te maken van dit prachtige monument. Rijd naar de haven van Mergellina en reis zuidwaarts richting de Vesuvius en de stad Pompeii. Stop voor een traditionele lunch van Napolitaanse pizza met een drankje voordat je de archeologische vindplaats bereikt. Ga verder naar Pompeii, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en ga naar binnen met skip-the-line tickets. Breng de middag door met het verkennen van deze eens zo bloeiende stad die in de tijd was bevroren door lagen vulkanische as. Dwaal door de oude straten en leer over de geschiedenis van deze plek vanuit je gids. Geniet na uw rondreis door Pompeii van de ontspannen terugreis naar Rome.

Dagtrip naar het eiland Ponza vanuit Rome met bootexcursie

10. Dagtrip naar het eiland Ponza vanuit Rome met bootexcursie

Ontsnap aan de hitte van het centrum van Rome en ontdek het kristalheldere water, de adembenemende uitzichten en de ontspannen sfeer van Ponza, een klein mediterraan eilandparadijs op slechts een paar uur van de stad. Nadat je bent ingecheckt op het ontmoetingspunt, stap je aan boord van een comfortabel voertuig met airconditioning voor een snelle transfer naar de vertrekhaven. Hier neemt u de snelle veerboot rechtstreeks naar het eiland Ponza (veerbootkosten niet inbegrepen en moeten op de dag worden betaald). Bij aankomst stapt u aan boord van de boot die u voor de dag naar huis zult bellen. U wordt aan boord begroet door de kapitein. Vertrek vervolgens op een route die wordt bepaald door de wind- en zeeomstandigheden van de dag. Wat de route ook is, u zult genieten van stops bij enkele van de mooiste grotten en zwemplekken van het eiland. Beroemd om zijn kristalheldere water en prachtige kliffen, Ponza zit ook vol met legendes waar je kapitein je over zal vertellen terwijl je vaart. Bezoek de grot van Circe, de tovenares van Homerus 'The Odyssey', die de mannen van Odysseus in dieren veranderde. Leer het hartverscheurende waargebeurde verhaal van Lucia Rosa, wiens naam nu voortleeft in een van de mooiste zwemgebieden van Ponza. Als het tijd is voor de lunch, serveert de bemanning een eenvoudige maar smakelijke pasta-lunch in "mariner's style", bereid in de keuken van de boot. De lunch wordt aan dek geserveerd, met wijn en dranken. Pak daarna je strandlaken en luier aan dek terwijl je geniet van de zeebries. Er is genoeg te beleven aan boord en in het water. Uw reisleider staat voor u klaar om aan uw behoeften te voldoen. Ruil aan het eind van de dag je zeebenen in en geniet van wat tijd om te winkelen op Ponza Island. Verken de typische steegjes rond het havengebied, of drink een glas wijn voordat je veerboot om 17:00 uur teruggaat naar het vasteland (niet inbegrepen). Hier wacht een voertuig om je terug naar Rome te brengen.

Populaire Minivan- & bustours in Rome

Veelgestelde vragen over Minivan- & bustours in Rome

Welke andere activiteiten dan Minivan- & bustours zijn de moeite waard in Rome?

Sitemap Rome

Wil je alle activiteiten in Rome ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

Gemiddelde beoordeling

4.3 / 5

gebaseerd op 24.668 beoordelingen

De touringcars waren live te volgen in de app. Koptelefoons worden gratis verstrekt wanneer u voor het eerst in de bus stapt, zodat u tijdens de reis naar de audiogids kunt luisteren. In- en uitstappen over meerdere dagen bij alle haltes is eenvoudig en ongecompliceerd. De route nadert alle bezienswaardigheden zodanig dat u in slechts enkele minuten naar uw bestemming kunt lopen. Als je er doorheen rijdt, duurt de hele tour ongeveer 2 uur in Romeins verkeer, wat geweldig was in het cabrio-compartiment van de bus. Je krijgt ook een QR-code voor een gratis app die een audiogids biedt bij de bezienswaardigheden en die ter plaatse via gsm kan worden beluisterd. Aanbevolen! :)

We werden begroet door de chef-kok op het ontmoetingspunt die meteen een gastvrije omgeving creëerde. De keukens waren mooi en het gemaakte eten overtrof de verwachtingen. We vertrokken uiterst tevreden na pizza, pasta, tiramisu en een verscheidenheid aan drankjes. De kennis van de koks was niet te geloven. De klas was interactief, boeiend en over het algemeen een van onze hoogtepunten in Rome. Zou het aanbevelen aan iedereen die het gebied bezoekt.

hele mooie tour, veel verschillende plaatsen gezien en een hele enthousiaste tour gids! Tijdens de tour was de kerk Santa Maria Maggiore dicht, en i.p.v. dat ze het onderdeel weg lieten vallen gingen we als vervanging naar het Pantheon

Roberto is een uitstekende gids. Zeer vriendelijk, goed gevoel voor humor en wacht altijd op ons om een leuke tijd te hebben. Je moet voorbereid zijn op lange uren rijden met de bus, maar het zal het uiteindelijk waard zijn.

Onze gids Sonia is een vrolijke, vriendelijke en humoristische persoon. Ondanks dat alles heel strak gepland is, voelden we ons niet gestrest.