Datums kiezen

RomeMusea & tentoonstellingen

Rome Musea & tentoonstellingen: onze aanbevelingen

Rome: open de deuren van de Sixtijnse Kapel

1. Rome: open de deuren van de Sixtijnse Kapel

Sinds tien jaar geeft Gianni elke ochtend leiding aan het team dat de enorme taak heeft om de 24 onderling verbonden galerieën, musea en kapellen van de Vaticaanse Musea te openen voor publiek. Ga mee met een kleine groep tijdens Gianni's ochtendroutine, waarbij je de deuren tot 's werelds meest gerenommeerde kunstwerken geopend ziet worden. Luister naar het geluid van oude sloten die geopend worden terwijl je de sleutels vasthoudt, en bekijk hoe de historische zalen zich vullen met licht wanneer je de lichtknop indrukt. Ontdek de Vaticaanse Musea en hun schatten zoals weinig andere bezoekers dat kunnen. Luister terwijl je je door de statige hallen begeeft naar Gianni's ervaringen en anekdotes over zijn werk als hoofdclavigero, en naar de verhalen achter de Vaticaanse meesterwerken. In de rust van de vroege ochtend krijg je niet alleen de kans om de indrukwekkendste zalen te zien, maar ook de ruimtes die normaal gesproken niet voor publiek toegankelijk zijn. Ga na je rondleiding naar de Cortile della Pigna om te smullen van een heerlijk ontbijt, waarbij je kunt kiezen uit een croissant of pain au chocolat, pannenkoeken met pindakaas of jam, sinaasappel- of appelsap, en thee of koffie.

Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

2. Het Vaticaan: toegangsticket Musea & Sixtijnse Kapel

Bezoek met je voorrangsticket de Vaticaanse Musea en de Sixtijnse Kapel en maak een meeslepende reis door de geschiedenis van kunst en religie. Vermijd de lange ticketrijen en geniet van je bezoek in je eigen tempo.  Wandel door de Sala a Croce Greco om de uitbundig bewerkte sarcofagen te zien, die mogelijk de stoffelijke resten van beroemde koningen en koninginnen uit de oudheid bevatten. Bekijk het Gabinetto delle Maschere of maak een rondje door de Sala degli Animali om een virtuele menagerie van gefantaseerde en bestaande beesten te zien. Loop door de bovenste galerijen, zoals de Kaartengalerij, om te zien hoe cartografen de wereld door de eeuwen heen uitbeeldden. Zie meesterwerken van grootheden uit de Renaissance in de Stanze di Raffaello en rust een tijdje uit in de Borgia-appartementen. Ten slotte is het tijd om te genieten van Michelangelo's prachtige Sixtijnse Kapel: het kroonjuweel van het Vaticaan – en misschien zelfs wel van de hele kunstwereld.

Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

3. Rome: tour Vaticaanse Musea, Sixtijnse Kapel en de Basiliek

Volg een rondleiding door een van de heiligste plekken van het Christendom tijdens deze wandeling met gids door de Vaticaanse Musea, de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. Bezoek eerst de Dennenhof, de Belvederehof, de Kaartengalerij, de Galerij van de Kandelaar, de Kamers van Pio Clementino, de Tapijtengalerij, de Rafaëlkamers (alleen bij rondleidingen in de vroege ochtend) en de Sixtijnse Kapel. Laat je vervolgens door een deskundige gids naar een aantal van de belangrijkste attracties leiden, en bezoek ook een paar minder bekende plekken die andere toeristen vaak missen. Je krijgt ook andere galerijen van de Vaticaanse gangen te zien. Bezoek ten slotte de Pietà van Michelangelo in de Sint-Pietersbasiliek voordat je de rondleiding in de Sixtijnse Kapel afsluit.

Rome: voorrangstickets Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

4. Rome: voorrangstickets Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel

Stel je eigen programma samen met dit voorrangsticket voor een hele dag, een plattegrond en een korte introductie, zodat je helemaal klaar bent om in je eigen tempo van de beroemde kunstcollecties in de Vaticaanse musea te genieten. Begin met het verkennen van de ruimtes waar de meeste groepsrondleidingen nooit komen, zoals de schilderijen in de Pinacoteca en het Etruskische museum, of breng meer tijd door om de mooie omgeving van de beroemde Cortile della Pina en de Kaartengalerij te bewonderen.  Geen bezoek aan het Vaticaan is compleet zonder een bezoek aan het hoogtepunt, de Sixtijnse Kapel. Je ticket biedt toegang tot de kapel en je introductie omvat informatie over wat je tijdens je bezoek aan deze prachtige schat kunt bekijken.

Rome: Vaticaanse musea, rondleiding door de Sixtijnse Kapel & toegang tot de basiliek

5. Rome: Vaticaanse musea, rondleiding door de Sixtijnse Kapel & toegang tot de basiliek

Ontdek de kunstcollectie in de Vaticaanse Musea tijdens een rondleiding met een kunsthistorische gids, met optionele toegang tot Castello Gandolfo. Wandel door de galerijen en bewonder meesterwerken van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel.  Ontmoet je gids, een kunsthistoricus die je alles vertelt over de meesterwerken die je tegenkomt. Luister naar fascinerende feiten en verhalen terwijl je de Kaartengalerij, de Tapijtengalerei en de Kandelaargalerij bezoekt. Rond de rondleiding af met een ontmoeting met de wonderen van de Sixtijnse Kapel, met fresco's van Michelangelo. Sta versteld wanneer je oog in oog staat met het beroemdste kunstwerk van Michelangelo: Het Laatste Oordeel. Haal alles uit de ervaring door gebruik te maken van extra toegang tot het Castello Gandolfo (indien optie geselecteerd).

Rome: ticket voor Galleria Borghese met begeleide entree

6. Rome: ticket voor Galleria Borghese met begeleide entree

Sla de rij over en reserveer een getimede toegangsplek voor de Galleria Borghese met dit toegangsticket. Verken de galerij in jouw eigen tempo terwijl je werken van beroemde kunstenaars door de eeuwen heen ziet. De Galleria Borghese, waar je verschillende meesterwerken van renaissance-, Romeinse en barokke kunstenaars kunt vinden, is een van de meest populaire attracties in Rome. Mis je kans niet om de galerij te verkennen door een toegangsticket met tijdvenster te reserveren. De Galleria is gevestigd in het 17e-eeuwse huis van kardinaal Borghese en herbergt de levenslange kunstcollectie van de kardinaal. Bekijk kunstwerken van Caravaggio, Titiaan, Canova, Raphael en Bernini terwijl je door de galerij met 2 verdiepingen loopt.

Rome: rondleiding door de Galleria Borghese

7. Rome: rondleiding door de Galleria Borghese

Bezoek de Galleria Borghese en de tuinen van Villa Borghese zonder in de wachtrij te staan. Je wordt rondgeleid in een groep van niet meer dan 15 personen. Deze populaire attractie is vaak van tevoren al uitverkocht. Door je ticket vooraf te kopen ben je er zeker van dat je een van 's werelds bijzonderse kunstcollecties in een van 's werelds mooiste musea niet hoeft te missen. Hier kun je namelijk Caravaggio's belangrijkste schilderijen bewonderen, zoals de 'Jonge zieke Bacchus' en 'Jongen met fruitmand', maar ook de prachtige collectie sculpturen van Bernini en Canavo, met werken als 'Apollo en Daphne', 'David', 'De verkrachting van Proserpina' en 'Paolina Bonaparte'. Ook Rafaels 'Graflegging van Christus' wordt natuurlijk niet overgeslagen. Laat je door de imposante vertrekken van het Casina Borghese voeren, met haar schitterende fresco's. Ontdek de geheimen, de verhalen en schildertechnieken achter de meesterwerken in een van de mooiste kunstmusea ter wereld. Je bezoek aan Rome is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan de tuinen van de Villa Borgese en de galerie.

Rome: voorrangsticket Galleria Borghese en audiogids

8. Rome: voorrangsticket Galleria Borghese en audiogids

Boek je bezoek aan een van de beroemdste villa's in Rome met dit toegangsticket voor de Galleria Borghese. Bespaar tijd door de rij over te slaan, verken de galerij in je eigen tempo en voeg de audiogids toe aan je rondleiding om het verhaal achter het beroemde beeld van Apollo en Daphne te leren. Als u de optie audiogids kiest, downloadt u de gids naar uw telefoon voordat u begint. Ga vervolgens de galerij binnen en ontdek de meesterwerken van Bernini, Canova en Caravaggio. Loop door de 20 kamers van de galerij en stop om het beroemde schilderij "Young Sick Bacchus" van Caravaggio en "Boy with a Basket of Fruit" te bewonderen. Laat u betoveren door de werken van Gian Lorenzo Bernini, waaronder een aanzienlijk percentage van zijn productie van seculiere beeldhouwkunst. Bekijk vroege werken zoals 'Goat Amalthea with Infant Jupiter and Faun', 'zijn dynamische' Rape of Proserpine' en het iconische 'Apollo and Daphne'. Als je de audiogids kiest, luister dan terwijl je wandelt en leer over de werken die je ziet en de kunstenaars die ze hebben gemaakt.

Rome: toegangsticket voor de Borghese-galerij zonder wachtrij

9. Rome: toegangsticket voor de Borghese-galerij zonder wachtrij

Boek uw skip-the-line toegangsticket voor de Borghese Gallery in Rome en ontdek de werken van Bernini, Canova, Caravaggio, Titiaan en andere meesters. Profiteer van een begeleide ingang voordat u het museum op eigen gelegenheid gaat verkennen. Bespaar tijd terwijl u langs de lange rijen buiten de galerij loopt en naar binnen stapt om de boeiende schatten te bewonderen die hier worden tentoongesteld. Terwijl je loopt, bewonder je de uitgebreide collectie sculpturen en schilderijen, waaronder beroemde werken zoals Caravaggio's 'Saint Jerome Writing' en Raphael's 'Deposition'. Maak voordat u vertrekt een wandeling door de tuinen en geniet van het uitzicht over de Piazza del Popolo.

Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: tour met voorrangtoegang

10. Vaticaanse Musea & Sixtijnse Kapel: tour met voorrangtoegang

Volg een rondleiding van 3 uur door de heiligste plek in het christendom tijdens een begeleide wandeling door de Vaticaanse Musea, inclusief een uitgebreid bezoek aan de Sixtijnse Kapel. Sla de wachtrij bij de kassa over en ga naar binnen via een speciale ingang voor partners van de Vaticaanse Musea. Zo vermijd je de lange wachttijden voor wereldberoemde attracties als deze. De rondleiding begint in het museum, één van de belangrijkste plekken in de geschiedenis van de menselijke beschaving, waar je de waardevolle kunstcollecties kunt bekijken die verschillende pausen in de loop der eeuwen hebben verzameld. Bekijk talloze bekende beelden en meesterwerken uit de rennaissance. Dompel jezelf onder in de geschiedenis en bekijk schilderijen van Rafaël, Giotto, Leonardo da Vinci, Caravaggio en Michelangelo, inclusief zijn meesterwerk in de Sixtijnse Kapel.

399 activiteiten gevonden
Sorteren op:
Pagina 1 van de 25

Echte mustsees

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Rome

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Rome?

Andere activiteiten in Rome

Wil je alle activiteiten in Rome bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Rome

We kwamen 30 minuten te vroeg aan, zoals geadviseerd, en werden meegenomen om onze tickets op te halen en binnen te komen met minimale wachtrijen, zoals geadverteerd. Perfect! Draag wel comfortabele schoenen. Iemand zou het verantwoordelijke personeel van de Sixtijnse Kapel moeten vertellen dat mensen tot zwijgen brengen via luidsprekers het doel verslaat, elk spoor van ontzag vernietigt, en dat wat fotografie en video betreft, dat schip tientallen jaren geleden zeilde. We woonden de inzegening van de crèche bij door de paus, en iedereen daar had een telefoon. Als mensen hun eigen record willen van het bezoeken van een plaats die net zo'n aantrekkingskracht op Rome heeft als de Eiffeltoren in Parijs, moeten ze hun klanten/bezoekers/gasten niet behandelen alsof ze kinderen zijn.

Wat een geluk om al op voorhand tickets te hebben. Er stond een lange rij waar we zo omheen konden lopen. Binnen was het even zoeken naar het juiste loket maar voor de rest blij het op deze manier gedaan te hebben

De gids Frederica sprak perfect Engels, was bijzonder goed op de hoogte van de Galleria, de kunstwerken en de geschiedenis. Zij had ook oog voor de groep. Voor ons dus 10/10 /

Prima gids die zorgt voor goede uitleg en doorstroming in de musea ondanks drukte.

Heel prettig om zo door te kunnen lopen en direct aan de activiteit te beginnen.