Kies data
Noord-Brabant

Toegangstickets

Noord-Brabant Tickets: Onze meest aanbevolen

Eindhoven: Motion Imagination Experience

1. Eindhoven: Motion Imagination Experience

Versteld staan Motion Imagination Experience is een immersieve ervaring die de bezoeker meeneemt in een denkbeeldige wereld van beeld, geluid en interactie. Deze unieke combinatie prikkelt je zintuigen en laat je even ontsnappen aan de realiteit. Ontdek, lach en sta versteld. Ontdek deze nieuwe ervaring en laat je verrassen door lichtshows met meeslepende muziek en enorme vloerprojecties. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur?

Eindhoven: entree PSV Museum

2. Eindhoven: entree PSV Museum

Reserveer vooraf jouw ticket voor het PSV Museum in Eindhoven en dompel je onder in de meest begeerde prijzen uit de geschiedenis van de club. Bekijk het Philips Stadion van dichtbij en ervaar het rood-witte gevoel op een interactieve manier. Bezoek de Hall of Fame met enkele van de grootste spelers, waaronder Jan van Beveren en sambaster Romário. Wandel langs de displays en kom meer te weten over de historische momenten van de club. Neem de jonge bezoekers mee naar interactieve tentoonstellingen, waaronder een projectiebol met touchscreen vol bijzondere plaatsen, een periscoop waarmee ze een kijkje in het stadion kunnen nemen, en het Phoxy Stadium waar ze een partijtje voetbal kunnen spelen. Kies voor één van de drie restaurants ter plaatse: Avant-Garde, het toprestaurant in het Philips Stadion; De Verlenging, de bar waar eten wordt geserveerd; of Ikigai, een topklasse Aziatisch restaurant (op eigen kosten). Het Philips Stadion is de thuisbasis van PSV. Dit prachtige, moderne stadion ligt in het centrum van Eindhoven, op precies dezelfde plek als waar het sportpark lag toen de Philips Sport Vereniging in 1913 werd opgericht. Het stadion, dat bekend staat als een van de mooiste stadions van Nederland, is niet alleen een voetbalstadion, maar is ook multifunctioneel met allerlei congres- en feestfaciliteiten. 

Nuenen: toegangsbewijs Museum Vincentre met audiotour

3. Nuenen: toegangsbewijs Museum Vincentre met audiotour

Vincent van Gogh woonde en werkte twee jaar in Nuenen, van 1883 tot 1885. Tijdens zijn verblijf produceerde hij bijna 25% van zijn totale werk en schilderde hij zijn eerste wereldberoemde meesterwerk de "Aardappeleters". In het Vincentre Museum hoor je alles over Van Gogh en lees je zijn eigen verhalen over Nuenen. Begrijp waarom hij zo gepassioneerd was over deze stad en de omgeving van Eindhoven. Ook gaf Vincent tijdens zijn tijd in Nuenen les. Ontdek een unieke collectie originele kunstwerken van vier leerlingen van Vincent. Profiteer van een audiogids in maar liefst acht talen: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Japans en Chinees. In het dorp zelf zijn 23 locaties die een directe link hebben met Van Gogh. Samen vormen ze een wandel- en fietsroute met interactieve informatieborden in het Nederlands en Engels.

Zundert: entreeticket voor het Vincent van Goghhuis

4. Zundert: entreeticket voor het Vincent van Goghhuis

Treed in de voetsporen van de Hollandse meester Vincent van Gogh bij interactief museum het Van Goghhuis in de kleine plaats Zundert. Van Gogh werd geboren en groeide op in het pittoreske plaatsje in Noord-Brabant, dat bekend staat vanwege de aardbeien- en tuinbouwindustrie die er te vinden is. Het museum werd gebouwd op de plek waar de kunstenaar geboren werd en biedt een wereld aan actieve ervaringen. Zie de permanente tentoonstelling 'Vincent van Gogh: de wortels van een meester' om de kindertijd van Vincent te verkennen en bekijk ook tijdelijke tentoonstellingen van kunstenaars uit de 20e en 21e eeuw die zich door Van Gogh en zijn technieken lieten inspireren. Studenten en wetenschappers kunnen toegang krijgen tot het archief en de uitgebreide boekencollectie in het Van Gogh Documentatiecentrum. Het onderzoeksteam geeft een korte presentatie over hun werk, dat steeds in ontwikkeling is. Het fijne café met tuin en terras is daarna de perfecte plek voor een kop koffie of een maaltijd.

Eindhoven: Zelfgeleide Vincent van Gogh Fietstocht

5. Eindhoven: Zelfgeleide Vincent van Gogh Fietstocht

Treed in de voetsporen van Vincent van Gogh terwijl je tussen Eindhoven en Nuenen rijdt op een zelfgeleide fietstocht langs locaties die belangrijk waren voor de beroemde Nederlandse kunstenaar. Bezoek het Vincente Museum in Nuenen en ontdek nog meer over de schilder. De tour start in het centrum van Eindhoven op het historische NRE-terrein waar de ophaalservice is voor de fietsverhuur indien gehuurd. Volg de route die Vincent liep vanaf het station in Eindhoven naar zijn ouders in Nuenen. De route is beschikbaar in een speciaal ontworpen webapp (Nederlands en automatisch vertaald in 8 talen) te volgen op je telefoon. Ervaar de plekken (zichtbaar en onzichtbaar) waar zijn schildervrienden Antoon Hermans, Anton Kerssemakers, Willem van de Wakker en Dimmen Gestel woonden en waar hij zijn schilderspullen kocht. Je ziet het huis van zijn vriend Anton Hermans en de Catharinakerk die Van Gogh schetste vanuit de achtertuin van Hermans, maar ook de wijk Tongelre met de Collse watermolen en het Van Gogh-Roosegaarde fietspad. Daarna fiets je Nuenen binnen en drink je koffie/thee met gebak bij de Watermolen van Opwetten, geschilderd door van Gogh. Via de Clemenskerk, molen de Roosdonck, de plaats waar het aardappeletershuis stond, de Van Goghkerk en het Vincentiusmuseum. Onderdeel van deze tour is het Vincentre museum, waar je na het fietsen even op adem kunt komen in de koffiecorner. Na de rust heb je de mogelijkheid om het museum te bezoeken inclusief een audiosysteem (met dezelfde talen als de webapp). Nergens in Nederland kun je zo dicht bij de schilder komen. Nuenen alleen al heeft 14 locaties geschilderd of geschetst door Vincent van Gogh en Eindhoven heeft 4 officiële locaties. Na het museumbezoek fiets je langs een aantal belangrijke punten zoals het domineehuis, Nune Ville, de Begemannfabriek, het natuurgebied Broek en enkele monumenten. Fiets terug naar Eindhoven via een mooie landelijke route en kijk terug op een mooie rondreis waarbij je echt dichter bij Van Gogh kwam.

Eindhoven: stadswandeling door het centrum

6. Eindhoven: stadswandeling door het centrum

Ontdek het rijke industriële verleden van Eindhoven , de moderne en transparante architectuur van het Blob en van Abbemuseum en de algemene geest van creatief ondernemerschap tijdens een begeleide wandeling door de binnenstad. Wat maakt Eindhoven zo uniek? Het hergebruik van rauwe industriële erfgoedfabrieken, de creativiteit op het gebied van design en de opwindende transformatie van deze vriendelijke stad. Ontdek onder leiding van een ervaren en enthousiaste stadsgids de veelzijdigheid van deze moderne, maar tegelijk historische stad. Bekijk getransformeerde gebouwen zoals de Stadsbrouwerij (brouwerij) en de Kazerne (design hotspot), de eerste gloeilampenfabriek van Philips en de prachtige St. Catharinakerk. Krijg een echt gevoel voor Eindhoven, bekend als het centrum van de Brainport-regio.

Brabant: Food Tour Road Trip via mobiele app

7. Brabant: Food Tour Road Trip via mobiele app

Geniet van een roadtrip door Brabant in je eigen auto of motor. Bekijk enkele van de mooiste locaties in de omgeving en geniet onderweg van 4 culinaire stops. Begin je rondreis in het Kampina-gebied van Oisterwijk. Volg een uitgestippelde route en leer meer over het gebied met je mobiele app. Zodra u bij elke halte aankomt, leest u de achtergrondinformatie en tips over wat u daar kunt doen en waar u kunt eten. Geniet van 120 kilometer aan schilderachtige wegen met 20 mogelijke haltes, inclusief haltes om lokale specialiteiten te proeven, voordat je je tour in Moergestel beëindigt. Voedselopties bij de 4 haltes zijn onder meer: Halte 1 (volwassene): Warme drank of frisdrank naar keuze + een gebakje Halte 1 (kind): Drankje + Hollandse Stroopwafel (koekje) of zak chips (keuze ter plaatse) Halte 2 (volwassene): Worstenbrood (worstenbroodje) + warme drank of frisdrank naar keuze Halte 2 (kind): Worstenbrood+limonade Halte 3 (volwassenen): Tomatensoep met broodje abdijham of oude kaas + drankje naar keuze Halte 3 (kind): portie poffertjes (goed gebakken) Halte 4 (volwassene): Twee bolletjes hoeveijs naar keuze met toppings naar keuze (slagroom, nougatine, discodip) of koffie/thee/cappuccino met een mini-ijshoorntje met topping naar keuze (slagroom, nougat , discodip) Halte 4 (kind): Twee bolletjes ijs

Heeswijk: Toegangsbewijs Kasteel Heeswijk met audiogids

8. Heeswijk: Toegangsbewijs Kasteel Heeswijk met audiogids

Bezoek de voormalige waterburcht Heeswijk, een 11e-eeuws kasteel in Noord-Brabant dat is omgebouwd tot museum. Leer meer over de geschiedenis van het kasteel en de omgeving met je audiogids. Dwaal door de authentiek ingerichte kamers van het museum en ontdek hoe de elite van Nederland leefde. Leer meer over de rol van het kasteel in middeleeuwse oorlogen en zijn voormalige eigenaren terwijl je jezelf onderdompelt in meer dan 10 eeuwen geschiedenis. Na uw rondleiding door het gebouw kunt u door de historische steegjes van het landgoed slenteren en ontspannen in de tuinen in Italiaanse stijl. Breng een bezoek aan het restaurant van het hotel voor een drankje of een hapje na al je verkenningstochten.

Breda: ONSTAGE (DJ & Festival Experience) Entreeticket

9. Breda: ONSTAGE (DJ & Festival Experience) Entreeticket

Beleef met deze ervaring een avond uit het leven van een DJ. Loop door een fotoshoot, bezoek backstage-ruimtes en neem deel aan een multimediale liveshow op het hoofdpodium. Ontmoet de ONSTAGE-tourmanager en volg ze door studiosessies, fotoshoots en mysterieuze backstage-gebieden. Maak je vervolgens klaar voor het grote moment: je eerste spectaculaire liveshow op het hoofdpodium. Na je optreden krijg je je eigen track, een perspakket met foto's en een filmpje van je tijd als DJ op ONSTAGE.

Vught: Rondleiding met kleine groepen van het WWII National Memorial Camp

10. Vught: Rondleiding met kleine groepen van het WWII National Memorial Camp

Tijdens deze kleine groepsreis bezoeken we de overblijfselen van het concentratiekamp met zijn gereconstrueerde wachttorens, kazernes, crematorium en kindermonument. Dit indrukwekkende monument, dat centraal op de campings staat, vermeldt de namen en leeftijden van de 1.269 Joodse kinderen die in juni 1943 zijn gedeporteerd. Na een bezoek aan het herdenkingscentrum en museum is er tijd om naar het executiegebied te lopen, gelegen in de omliggende bossen. Hier is een gedenkteken opgericht met de namen van de gevangenen die op deze plek zijn geëxecuteerd.

Veelgestelde vragen over Tickets in Noord-Brabant

Welke andere activiteiten dan Tickets zijn de moeite waard in Noord-Brabant?

Andere onmisbare dingen om te doen in Noord-Brabant:

Sitemap Noord-Brabant

Wil je alle activiteiten in Noord-Brabant ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.