Bali
Natuur & avontuur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Bali Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Bali: Batur hike met zonsopgang en natuurlijke warmwaterbron

1. Bali: Batur hike met zonsopgang en natuurlijke warmwaterbron

Je wordt vroeg opgehaald vanaf je hotel op Bali, zodat je op tijd bent om de zon op te zien komen bovenop de berg Gunung Batur. Vertrek tussen 01:30 en 02:30 uur (afhankelijk van de lokatie van je hotel) en reis dan naar de actieve vulkaan vlakbij het dorpje Kintamani. Wanneer je aankomt bij de voet van de Gunung Batur ontvang je een korte introductie en veiligheidsbriefing van je privégids. Alle gidsen zijn lokale inwoners en hebben van kinds af aan de Gunung Batur beklommen. Maak gebruik van hun uitgebreide kennis en passie voor het gebied. Begin dan aan je wandeltocht van 1,5 uur naar de hoogste krater van Bali zodat je de zonsopgang meemaakt. Bij aankomst op de top geniet je van een ontbijt en neem het geweldige uitzicht in je op terwijl de dag aanbreekt. Geniet na zonsopgang van wat tijd om rond de krater van de vulkaan te lopen en steek daarna een heuvel van lava en zwart zand over. Trek terug de berg af en kalmeer je pijnen bij een natuurlijke hete lente om 09:00 uur. Bezoek een koffieplantage op de terugweg naar je accommodatie en laat je tegen het einde van een geweldige ochtend om 13:00 uur afzetten!

...
Bali: dagtour langs hoogtepunten voor je Instagram

2. Bali: dagtour langs hoogtepunten voor je Instagram

Maak je Instagram-volgers jaloers terwijl je Bali verkent tijdens een aanpasbare dagtrip naar de meest herkenbare hotspots.  Alle toegangsprijzen zijn inbegrepen, evenals een deskundige lokale gids die onderweg alle weetjes over de Balinese geschiedenis en cultuur met je deelt. Je eerste halte is de hindoetempel Pura Lempuyang. Bij de beroemde gespleten poort, de "poort naar de hemel", kun je zelf zo'n foto maken die je zo vaak op Instagram ziet.  Je wordt daarna meegenomen naar Tirta Gangga, een voormalig koninklijk paleis beroemd om zijn heilige en uiterst fotogenieke waterpartijen en tuinen.  Vervolgens ga je naar Tukad Cepung, een grot met een verbazingwekkende waterval, waar je het water in kunt duiken.  Het landelijke Ubud, de thuisbasis van vele weelderige groene rijstvelden, staat hierna op het programma. Last but not least kun je een van de beroemde jungleschommels van Bali uitproberen.   Je kunt tijdens deze dagtrip de exacte ervaring kiezen die jij wilt: van privétours met ophaalservice en drone-opnames, tot rondleidingen in kleine groepen, waar je andere avontuurlijke reizigers kunt ontmoeten.

...
Vanaf Bali: zwem met mantaroggen in Nusa Penida

3. Vanaf Bali: zwem met mantaroggen in Nusa Penida

Profiteer van de ophaalservice bij je hotel op geselecteerde locaties op Bali, om van daaruit naar Nusa Penida te reizen, op ongeveer 20 kilometer van de zuidoostelijke kust. Het grootste van de drie zustereilanden van Bali (Nusa Lembongan, Nusa Penida en Nusa Ceningan), Nusa Penida, is een stuk minder ontwikkeld en is bedekt met pure natuur. Bewonder het ruige landschap en de steile kliffen aan de kust op weg naar de beste snorkelplekken op het eiland. Ontdek zodra je aankomt bij de beschermde baai van Manta Bay een oceaan vol plankton dat prachtige rifmantaroggen aantrekt. Deze roggen kunnen soms wel een spanwijdte van maar liefst 4 tot 5 meter hebben. Ga naar 3 van de beste snorkellocaties op het eiland, waaronder populaire plekken (afhankelijk van de omstandigheden) als Crystal Bay, Toyapakeh en Gamat Bay. De situatie zal zorgvuldig in de gaten worden gehouden, aangezien de sterke stroming in de Indische Oceaan de omstandigheden kan beïnvloeden, zodat je altijd veilig met de roggen kunt zwemmen op minder dan 1,5 meter afstand van het zeeoppervlak. Als de omstandigheden niet geschikt zijn, zal je snorkelplanning worden aangepast, aangezien jouw veiligheid altijd de hoogste prioriteit heeft. Na je magische snorkelavontuur kun je op het strand pauzeren en lunchen bij Paradise Beach op Nusa Lembongan. Je lunch is een heerlijk Indonesisch buffet. Na de lunch heb je nog de kans om 's middags het mangrovebos te ontdekken door te kajakken, te peddelsurfen of met een privégondel het water te doorklieven.  

...
Bali: spirituele reiniging en sjamanistische heling

4. Bali: spirituele reiniging en sjamanistische heling

Neem deel aan een combinatieprogramma van spirituele genezing en spirituele reiniging in de Tirta Empul-tempel. Deze 8-uur durende spirituele reis begint om 08:00 uur in je hotel, waar je wordt opgehaald en naar de tempel wordt gebracht om de genezer Cokorada Rai uit Puri Negari te ontmoeten. Heling door Cokorda Rai combineert Yagna, Yatra en Mantra-genezingspraktijken. Yagnaheling wordt uitgevoerd om negatieve factoren in je leven te verwijderen en om je te helpen vrede en geluk te vinden. Mantraheling, uitgevoerd door het reciteren van mantra's, wist lagere trillingen uit je systeem en verhoogt je energie. Een mantra is een precieze combinatie van de heilige geluiden die een kern van geestelijke energie aantrekken van high spirituele vibraties vormt, wat leidt tot spiritueel ontwaken, emancipatie en hulp. Yatraheling is ontworpen om aandoeningen te verwijderen die kunnen voorkomen dat je een bepaald resultaat behaalt. Dit kan inhouden het verwijderen van blokkades in je carrière en slechte bedoelingen van je vijanden, je beschermen tegen negatieve krachten, en auraheling en chakra balanceren. Deze algemene werkwijze is bekend als melukat door de lokale bevolking en wordt uitgevoerd om geestelijk te zuiveren van de geest en ziel. Het kan worden gedaan op elke plaats die door de Balinezen als heilig wordt beschouwd, hoewel de Tirta Empul (of Heilige Bron Tempel) als de heiligste plaats voor deze reiniging wordt beschouwd.

...
Eiland Komodo: 3-daagse privétour met boot & hotel

5. Eiland Komodo: 3-daagse privétour met boot & hotel

Verken het Nationaal Park Komodo tijdens een driedaags avontuur. Je vaart naar het prachtige eiland Rinca en komt oog in oog te staan met de wereldberoemde komodovaraan. Snorkel rond het eiland Kalong en bezoek de intrigerende Spiegelgrot. Dag 1 Je begint de dag met een boottocht naar Rinca Island. Een lokale ranger leidt door de wilde natuur van het eiland en vertelt meer over de beroemde komodovaranen. Aan het eind van de dag ga je naar het eiland Kalong voor het avondeten. Je overnacht op de boot. Dag 2 Ervaar na het ontbijt van het snorkelen rond het eiland Kalong. Daarna vervolg je met een sightseeing- en wandeltocht op de Komodo-eilanden. Je bewondert de schoonheid van het unieke Pink Beach, waar het zand een glinsterende lichtroze tint heeft. Snorkel rond de levendige koraaltuinen. Na de lunch ga je terug naar het hotel in Labuan Bajo voor het avondeten en de overnachting. Dag 3 Na het ontbijt in het hotel bezoek je de Spiegelgrot en ervaar je het fenomeen van het licht dat lekt door de muren van de grot. Ga daarna terug naar Labuan Bajo Airport om naar je volgende bestemming (terug naar Bali) te vliegen. Of verleng je verblijf in Labuan Bajo. Als je een avondvlucht hebt, kunnen we nog een plaats toevoegen om te bezoeken - Grot van Rangko. Laat het ons weten als je deze add-on tour op dag 3 wilt hebben ..

...
Bali: ATV Quad Bike & White Water Rafting Experience

6. Bali: ATV Quad Bike & White Water Rafting Experience

Vaar over de ongerepte Ayung-rivier en rijd met de ATV door rijstvelden, bamboebossen en weelderige tropische landschappen van Bali. Begin met het ophalen van uw hotel in Bali en transfer naar het vertrekpunt met een auto met airconditioning. Bij aankomst in Singakerta Village in Ubud, heb je wat tijd om te oefenen met het besturen van je ATV voordat je begint. Ontdek junglepaden, landelijke dorpjes en plantages van Bali, volg je gids off-road door het regenwoud en de rijstvelden. Nadat je trek hebt gekregen, kun je lunchen in een lokaal restaurant voordat je naar de Ayung-rivier gaat voor de tweede activiteit van de dag. Vaar langs de spannende stroomversnellingen en bekijk de watervallen en schilderachtige kloven van de Ayung-rivier tijdens een wildwaterrafting-excursie. Eindig met een retourtransfer naar uw hotel.

...
Ubud: privé-ervaring Monkey Forest, Rijstterras en Tanah Lot

7. Ubud: privé-ervaring Monkey Forest, Rijstterras en Tanah Lot

Profiteer van de ophaalservice vanaf je hotel om 08:30 uur en ga dan naar je eerst bestemming: een traditioneel Balinees huis in Batuan, op ongeveer 15 kilometer van Denpasar, in het regentschap Gianyar. Je bezoekt 1 van de huizen waar de locals wonen en hun alledaagse leven doorbrengen. De compound is een typisch voorbeeld van Balinese architectuur en bestaat uit meerdere gebouwen, waarbij het oostelijke gebouw wordt gebruikt om offers te brengen en het zuidelijke gebouw als keuken. Het westelijke gebouw wordt vaak gebruikt als kamer van de ouders, en het gebouw op het noorden is de kinderkamer of een ruimte om offers te brengen. Echter, de hindoes op Bali bouwen hun  familietempel in het noordoosten van het huis, en ze brengen er elke dag offers. Vervolgens reis je verder naar de rijstvelden van Ubud. Het gebied, gelegen in Tegallalang, is beroemd om zijn prachtige landschap van rijstvelden en het traditionele subak irrigatiesysteem. Geniet van prachtige uitzichten op de rijstterrassen die op de hellingen van de heuvels in de vallei liggen en van het koele en winderige klimaat. Om ongeveer 11:30 uur bezoek je een koffieplantage om meer te leren over de beroemde luwak-koffie, gemaakt van bonen van koffiebessen die gedeeltelijk uit uitwerpselen van Aziatische palmkatten en andere katachtigen worden gehaald. Leer hoe de boeren de nog steeds intacte bonen van de grond in het bos rapen, ze schoonmaken, ze roosteren en vermalen net als bij andere koffiesoorten. Bekijk het volledige productieproces van dit ongewone brouwsel en krijg de kans om enkele koffiesoorten, thee en cacaodranken te proeven. Koop wat unieke luwak-koffie om thuis te proberen. Dan  rijd je verder naar het Koninklijk Paleis van Ubud (Puri Saren Ubud) en bewonder je een van de opvallendste monumenten in de streek. Het paleis werd in traditionele Balinese stijl gebouwd tijdens de heerschappij van Ida Tjokorda Putu Kandel (1800-1823) en is goed onderhouden door zijn nakomelingen. Bewonder de prachtige tuinen en de Banyan boom die beschutting biedt tegen de hitte. Daarna ga je naar het Sacred Monkey Forest en ontdek je dit bos in Ubud waar ongeveer 200 apen leven. De makaken met lange staarten, die volgens de inwoners 'Gods wachters van de Dalem Agung-tempel' zijn, verblijven in bepaalde gebieden en kunnen vaak vanaf de weg gezien worden.  Je tour eindigt bij de Tanah Lot tempel, bekend om zijn prachtige ligging aan zee en als een perfecte plek om aan het eind van de dag de zonsondergang te zien. Kijk in verwondering naar dit oude hindoe-heiligdom, midden in de branding, en zie de zon verdwijnen achter de horizon. Tenslotte reis je weer terug naar je hotel of accommodatie.

...
Bali: wildwaterraften op de rivier de Ayung met lunch

8. Bali: wildwaterraften op de rivier de Ayung met lunch

Beleef de toekomst van wildwaterraften met een revolutionaire nieuwe raftervaring op een rivier in Bali. Na te zijn opgehaald bij je hotel ga je naar de recent gebouwde faciliteit die op ingenieuze wijze ontworpen is, met een futuristische ontvangsthal en een innovatieve uitrustingsgalerij. Grijp deze unieke kans om te raften op het voorheen onbevaren water van de rivier de Ayung en start noordelijker dan waar andere expedities beginnen. Kies uit 2 dagelijkse raftsessies met 33 stroomversnellingen en kom tijdens het eerste deel van je avontuur door de natuurlijke pracht van rivierlandschappen die nog niet eerder te zien waren. Ga de uitdaging aan met nieuwe stroomversnellingen die de langste wildwaterraftexpeditie van Bali extra spannend maken. Kom maalstromen van kolkend en wervelend water, natuurlijke hellingen en plotselinge hoogteverschillen tegen met de stroomversnellingen van klasse II en III. Voel je hart tekeer gaan en de adrenaline door je aderen stromen tijdens een activiteit waar iedereen tussen de 5 en 65 jaar oud veilig aan kan deelnemen.

...
Vanuit Bali: west Nusa Penida & snorkelen in kleine groep

9. Vanuit Bali: west Nusa Penida & snorkelen in kleine groep

Nusa Penida is een charmant eiland voor de oostkust van Bali, bekend om zijn pittoreske stranden en uitstekende snorkelmogelijkheden. Met een grootte van meer dan 200 km is het een groot eiland dat onmogelijk te zien is slechts één dag. Om die reden wordt je meegenomen op een avontuur rond het westelijke deel van het eiland! Of je er nu in bent voor het geweldige onderwaterleven, het prachtige landschap of de ontspannende duik, we zullen een geweldige tijd hebben om het kristalheldere water rond Nusa Penida te verkennen. En het beste gedeelte? Je hoeft geen ervaren duiker of zwemmer te zijn om plezier te hebben en de overvloed aan kleurrijk zeeleven in de omgeving te bekijken. Je hoeft je zelfs geen zorgen te maken over snorkelspullen of toegangsprijzen - het wordt allemaal verzorgd door je vertrouwde gids. Je krijgt de kans om te snorkelen bij enkele van de populaire watergaten, zoals Manta Point Nusa Penida, Wall Point Nusa Penida en Mangrove Point Nusa Penida. (Als je sierlijke mantaroggen wilt zien, kies dan Manta Point!) Er is 85% kans op mantaroggen en je hebt zeker plezier tijdens deze ervaring. Je bezoekt ook 3 stranden: Kelingking Beach - waar je meer mantaroggen en schildpadden kunt zien onder de golven, Angel's Billabong - een natuurlijk blauw en groen infinity pool en Broken Beach - een enorm wervelend zwembad die je niet mag missen in Nusa Penida!

...
Nusa Dua: zeewandelervaring onder water

10. Nusa Dua: zeewandelervaring onder water

Loop over de bodem van de zee zonder dat je haar nat wordt. Sea walker is een systeem dat speciaal is ontworpen voor diegenen die geen zelfverzekerde zwemmers zijn of zij die niet willen duiken. Het enige wat je hoeft te doen is een helm met een doorzichtig vizier opzetten en je bent klaar om naar beneden te gaan en samen met een professionele gids het prachtige onderwaterleven van Bali te ontdekken. Nadat je je zwemkleding hebt aangetrokken, word je meegenomen naar de ponton die zich op slechts 3 minuten van het strand bevindt. Ga de trap af naar de bodem van de zee, terwijl je de wilde vissen om je heen ziet. Wees niet bang, stap er gewoon in! De instructeurs zullen je altijd begeleiden tijdens de activiteit. Ontspan en voel je verbonden met de natuur. Met dit unieke helmontwerp kom je oog in oog te staan met het zeeleven en kun je hetzelfde ademen als op het oppervlak. Je kunt ook nog steeds je bril of contactlenzen dragen. Je kunt gedurende 15 minuten rondlopen in de oceaan en spelen met sommige vissen in hun natuurlijke habitat. Na afloop van de activiteit kun je je opfrissen en een douche nemen in de doucheruimte, droge kleren aantrekken en je klaarmaken om naar huis te gaan.

...

Sitemap Bali

Wil je alle activiteiten in Bali ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Bali

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 11.861 beoordelingen

Aardige grote tempel met mooie vergezichten - opgepast want vlakbij de tempel vrij agressieve/impulsieve aapjes - en impressionante folkloristische zang en dans. Mijn jonge (20j) gids Putu Kupit was punctueel, stond open voor enkele grapjes en was behulpzaam - hij waarschuwde (terecht!!) voor diefstal door de aapjes en bood mij een paraplu aan toen tijdens de kecakdans plots hevige regen uitbrak. Ik bleef niet meer voor het avondeten.

Het ophalen was op tijd. We reden ongeveer 2 uur en 20 minuten daarna was er koffie en om 6 uur begon het. Ga een beetje naar buiten en er waren veel dolfijnen. Daarna ontbijten en dan naar de gate. Onze gids Tawan was erg vriendelijk en sprak Engels. Het was geen probleem als je ergens wilde stoppen. Er is ook veel te zien van Bali tijdens de rit.

Vandaag een erg leuke tour gehad onder begeleiding van Agus. Super sympathieke gids die erg veel weet over de omgeving, de cultuur en Bali zelf. Absolute aanrader.

Zeer mooie snorkeltrip. Het zien van de manta's was een geweldige ervaring. Helaas was de zee op dit punt erg vervuild met afval.

onvergetelijke ervaring het snorkelen de gidsen zeer vriendelijk