Kasteel van Fontainebleau Cultuur & geschiedenis

Kasteel van Fontainebleau Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Château de Fontainebleau: snel toegangsticket

1. Château de Fontainebleau: snel toegangsticket

Krijg voorrang bij de toegang tot Fontainebleau, het enige koninklijke en keizerlijke kasteel dat acht eeuwen lang onafgebroken bewoond is geweest. Naast het verkennen van kapellen, galerijen en gastappartementen die zouden zijn gebruikt door Fransen en bezoekende royalty's, zie je het bed van Marie Antoinette, de troon van Napoleon, het portret van François Gérard uit 1807 van keizerin Josephine en meer! Je wandelt door meer dan 1500 kamers en 130 hectare aan parken en tuinen, waaronder de Franse renaissancetuin, geïnspireerd door de Italiaanse renaissancetuinen; de Franse formele tuin, de favoriete stijl van Lodewijk XIV; en de Franse landschapstuin, geïnspireerd op de Engelse landschapstuin. Je zult ook in staat zijn om de musea te bezoeken en te voelen hoe het moet zijn geweest als een koning of koningin die hier opgroeide.

Fontainebleau & Vaux-le-Vicomte Châteaux-dagtour vanuit Parijs

2. Fontainebleau & Vaux-le-Vicomte Châteaux-dagtour vanuit Parijs

Deze dagexcursie vanuit Parijs neemt je mee naar de kastelen van Vaux-le-Vicomte en Fontainebleau voor rondleidingen door de kastelen en een kans om hun tuinen te verkennen. Vertrek om 09:15 uur vanuit Parijs voor een rit van een uur naar Vaux-le-Vicomte, het kasteel dat koning Lodewijk XIV inspireerde om zijn paleis van Versailles te bouwen. Een meesterwerk van klassieke architectuur uit het midden van de 17e eeuw, het kasteel en het terrein zijn gemaakt door 3 getalenteerde kunstenaars die werken voor Nicolas Fouquet, een rijke, hoge Franse ambtenaar en hoofdinspecteur van Financiën van Lodewijk XIV. De 3 kunstenaars waren de schilder en decorateur Charles Le Brun, de architect Louis Le Vau en de landschapsarchitect André Le Nôtre. Met een audiogids verken je de privé-appartementen van Nicolas Fouquet, de staatskamers en de grote keukens en gewelfde kelders van het kasteel. Geniet van een wandeling door de prachtige formele tuinen in Franse stijl op het terrein van 86 hectare van het landgoed, met gebeeldhouwde struiken, meren en veelkleurige bloembedden. Als u wilt kunt u lunchen op het grasveld of in restaurant Vaux-le-Vicomte. Je verlaat Vaux-le-Vicomte om 13.30 uur voor het tweede deel van de tour, richting het hart van het bos van Fontainebleau. Fontainebleau is het enige koninklijke kasteel dat gedurende 7 eeuwen onafgebroken bewoond is geweest. Het dateert uit de 12e eeuw en was een van de residenties van Franse heersers van Frans I tot Napoleon III. Tijdens je audiogeleide bezoek verken je het rijkelijk ingerichte kasteel en bewonder je de unieke collecties en sleutelstukken zoals de troon van Napoleon I en de beroemde hoefijzervormige trap. Je ziet ook de ruime privé-appartementen. Na de rondleiding heb je tijd om het uitgestrekte terrein rondom het kasteel te verkennen, evenals de 3 prachtige tuinen. Vertrek vanuit Fontainebleau is gepland om 17.00 uur, met aankomst terug in het centrum van Parijs rond 18.15 uur.

Vanuit Parijs: kastelen van Fontainebleau & Vaux-Le-Vicomte

3. Vanuit Parijs: kastelen van Fontainebleau & Vaux-Le-Vicomte

Ontdek twee van de mooiste en historisch interessantste kastelen in de omgeving van Parijs op deze dagtocht voor een kleine groep. Je bezoekt het prachtige chateau en de tuinen van Vaux-le-Vicomte, waar de Franse baroktuinstijl tot bloei kwam. Vervolgens ervaar je de koninklijke grandeur van het  kasteel van Fontainebleau, dat meer dan zeven eeuwen bewoond werd door koningen en keizers die hun stempel drukten op de geschiedenis.  Chateau de Vaux-le-Vicomte betovert met zijn luxe 17e-eeuwse decor en uitzonderlijke Franse tuinen. Het is zo mooi dat het voor de Zonnekoning een directe inspiratiebron was bij de bouw van het Paleis van Versailles – om het te overtreffen. Je komt meer te weten over de fascinerende geschiedenis van het landgoed en zijn voormalige eigenaars, wandelt door de perfect gearrangeerde Franse tuinen en krijgt volop de gelegenheid om het kasteel van binnen te zien. Chateau de Fontainebleau is ongeëvenaard in zijn extravagante architectuur en verbintenis met belangrijke gebeurtenissen uit de Franse geschiedenis. Met meer dan 1500 kamers is dit een overdadig paleis en volgens Napoleon ‘een waardig onderkomen voor koningen, een huis van tijdperken’. Het bood onderdak aan drie koningsdynastieën, een paus en twee Franse keizers; in die zin onderscheidt het zich daadwerkelijk van andere Europese kastelen. Je mag rondlopen door de majestueuze zalen, extravagant vergulde kamers, de prachtig gedecoreerde kapel en alles te weten komen over de intrigerende geschiedenis.

  • Dagtochten
  • Privétours
3 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Sitemap Kasteel van Fontainebleau

Wil je alle activiteiten in Kasteel van Fontainebleau ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kasteel van Fontainebleau

Gemiddelde beoordeling

4.8 / 5

gebaseerd op 5 beoordelingen

Gemakkelijk om online tickets te boeken en op te slaan op smartphone (Apple-portemonnee in mijn geval). We bezochten zowel dit kasteel als Versailles. Als je vanwege tijdgebrek maar één optie hebt, zou ik voor Fontainebleau gaan. Zeer interessant en vooral genoten van de Napoleon-tentoonstelling. Get Your Guide-prioriteitstickets worden sterk aanbevolen.

Leuk bezoek, jammer dat we de Covid als voorwendsel gebruiken om de audiogidsen niet beschikbaar te stellen, wetende dat we de dag ervoor Versailles hebben bezocht en dat ze het beschikbaar stellen, hij desinfecteert ze gewoon voor ons, het duurt een minuut en het verrijkt heel veel het bezoek

Zeer indrukwekkend kasteel. Geweldig om originele meubels en stoffering te zien, zodat je je Napoleon etc echt in residentie kunt voorstellen. Alleen jammer dat de meeste panelen alleen in het Frans zijn en audiogidsen momenteel niet beschikbaar zijn (begrijpelijk) want als Covid 19.

Heel makkelijk de zelfde dag nog online te bestellen en met de mobiele telefoon heb je je toegangsticket.

Waanzinnig mooi om te bezoeken !!! Een van de meest impressionante Chateaus