Yogyakarta Cultuur & geschiedenis

Yogyakarta Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

1. Dagtocht bij zonsopgang Borobudur, vulkaan Merapi, Prambanan

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de tempel Borobudur om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Als de lucht koel is en de mist langzaam verdampt, omhult de zon de vulkanen en terrasvelden. Na zonsopgang heb je de mogelijkheid om de tempel Borobudur, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, te verkennen. Dit is het grootste boeddhistische bouwwerk ter wereld. Je komt als eerste aan als de deuren opengaan. Dit is een van 's werelds beste oude monumenten. Vervolg je tour aan boord van een jeep naar de vulkaan Merapi, een van de populairste vulkanen van het land. Creëer je eigen herinneringen aan de schilderachtige plekken van de vulkaan. Sluit de tour af met een bezoek aan een van de mooiste hindoetempels, Prambanan. Het complex werd gebouwd in de 10e eeuw en is een van de grootste tempelcomplexen in Indonesië gewijd aan de god Shiva. Bekijk de drie tempels, versierd met reliëfs die het epos van de Ramayana illustreren, gewijd aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma), en de dieren die hen dienen. Na afloop van de excursie kun je lekker ontspannen terwijl een chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Borobudur zonsopgang & Prambanan privéexcursie voor een dag

2. Borobudur zonsopgang & Prambanan privéexcursie voor een dag

Je wordt opgehaald bij je hotel en reist naar de Borobudurtempel om het adembenemende uitzicht op de zonsopgang te bewonderen. Hier kun je een lokale gids huren en meer te weten komen over de geschiedenis van het gebied. Je komt rond 05:00 uur aan in Borobudur en verkent de Borobudurtempel drie uur lang. Borobudur is  één van 's werelds echt grote oude monumenten, de grootste Boeddhistische structuur overal ter wereld. Na een bezoek aan Borobudur reis je  1,5-2 uur naar Prambanan. Besteed 2 uur aan het verkennen van Prambanan. Deze tempel werd gebouwd in de tiende eeuw en is de grootste tempelcomplex gewijd aan Shiva in Indonesië. Zie de drie tempels versierd met reliëfs ter illustratie van het epos van de  Ramayana, opgedragen aan de drie grote hindoegoden (Shiva, Vishnu en Brahma) en drie tempels gewijd aan de dieren die hen dienen. Nadat je Prambanan hebt verlaten, ga je terug naar je hotel, je hebt de mogelijkheid om tijdens de terugreis te pauzeren voor de lunch. Je bent rond 13:00 uur of 14:00 uur weer terug.

Borobudur-tempel: rondleiding van een halve dag vanuit Yogyakarta

3. Borobudur-tempel: rondleiding van een halve dag vanuit Yogyakarta

Je wordt opgehaald bij je hotel in Yogyakarta en gaat naar de Borobudur-tempel. Verken de grootste boeddhistische structuur op aarde. Dit is een van 's werelds grootste oude monumenten. Als 's werelds grootste boeddhistische tempel staat de Borobudur op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ontmoet 504 levensgrote Boeddhabeelden, elk uit één steen gesneden. Ontdek zittende Boeddhabeelden onder elke klokvormige torenspits. Bewonder de grootsheid, schoonheid en uniciteit. Bekijk 2.672 reliëfpanelen en leer meer over de leer van Boeddha. Rond uw reis af door een bezoek te brengen aan de nabijgelegen tempels Mendut en Pawon (optioneel). Deze zijn gepositioneerd langs een rechte lijn met de Borobudur voor een onbekend ritueel proces. Verken het wonder van de oude wereld vandaag! Als u klaar bent met uw reis, kunt u achterover leunen en ontspannen terwijl uw chauffeur u terugbrengt naar uw accommodatie in Yogyakarta.

Yogyakarta: Mount Merapi Jeep Safari met gids en transfer

4. Yogyakarta: Mount Merapi Jeep Safari met gids en transfer

Verlaat Yogyakarta en verken de berg Merapi op deze privé begeleide jeepsafari. Voel de spanning van het rijden op een van 's werelds meest actieve vulkanen, bezoek het museum en leer alles over de verwoestende uitbarsting van 2010, waarbij 353 mensen om het leven kwamen. Begin uw reis met een pick-up van uw accommodatie in Yogyakarta. Spring in de auto en bewonder de voorbijtrekkende uitzichten terwijl je gids je vertelt over de geschiedenis van de regio. Rijd de epische Mount Merapi-vulkaan op en voel de endorfines door je lichaam stromen terwijl je geniet van de rit. Stop bij verschillende uitkijkpunten, zoals de Bunker, om Instagram-perfecte foto's van de actieve vulkaan te maken. Bezoek het Minimuseum met je gids en leer over de uitbarsting van 2010 die 350.000 mensen trof die uit het gebied moesten worden geëvacueerd. Bekijk foto's van de heilige berg en ontdek waarom deze uitbarsting de grootste was sinds de jaren 1870. Sluit uw dag af met herinneringen en foto's die een leven lang meegaan tijdens deze onvergetelijke tour.

Yogyakarta: toegangsticket voor de Borobudur-tempel

5. Yogyakarta: toegangsticket voor de Borobudur-tempel

Boek vooraf uw toegangsbewijs voor de prachtige Borobudur-tempel, 's werelds grootste boeddhistische monument. Bewonder de architectuur en het metselwerk van deze unieke tempel die majestueus op een heuveltop ligt en uitkijkt over weelderige groene velden en heuvels in de verte. Ontdek een monument dat een wonder van design is, met een totale oppervlakte van ongeveer 2500 vierkante meter, versierd met 2.672 reliëfpanelen en oorspronkelijk met 504 Boeddhabeelden. Bekijk de stenen beelden die aan de tempel zijn bevestigd en die legendes en verhalen met een grote filosofische betekenis weergeven. Kies ervoor om vanaf de ingang door Green Park te lopen. Terwijl je door het gebied loopt, spot je verkopers die je souvenirs en andere snuisterijen aanbieden (er zijn regels om te voorkomen dat ze bezoekers storen). Gebouwd tussen 780 en 840 na Christus tijdens het bewind van de Sailendra-dynastie, weerspiegelt het ontwerp van de tempel in Gupta-architectuur de invloed van India op de regio. Er zijn echter genoeg inheemse taferelen en elementen verwerkt om de Borobudur uniek Indonesisch te maken. De tempel is zelfs na tien eeuwen van verwaarlozing sterk gebleven. In de jaren zeventig werkten de Indonesische regering en UNESCO samen om de Borobudur in zijn oude glorie te herstellen. De restauratie nam acht jaar in beslag, waardoor de Borobudur een van de meest waardevolle schatten van Indonesië is.

Borobudur zonsopgang of -ondergang privétour van halve dag

6. Borobudur zonsopgang of -ondergang privétour van halve dag

Je wordt opgehaald bij je hotel en gaat naar de Borobudurtempel, het grootste enkele boeddhistische monument op het zuidelijk halfrond. De reis duurt ongeveer 1,5 uur en je kunt kiezen  voor om een zonsopgang of zonsondergang te bewonderen voor een echt verhelderende ervaring.  Voor de zonsopgangervaring, vertrek je voor de dageraad, wanneer de lucht fris is en als de mist begint op te heffen, de zon omringt de vulkanen en terrasvormige velden, met nadruk op de stenen reliëfs en de vele Boeddhagezichten. Voor de zonsondergangervaring vertrek je 's middags. Als je de tempel na sluitingstijd binnengaat, betekent dit dat je de tempel vooral voor jezelf hebt. Gedurende deze tijd voel je hoe de atmosfeer sereen, vredig en stil wordt terwijl je getuige bent van de zonsondergang vanuit deze magische tempel. Na deze reis brengt je vriendelijke chauffeur je terug naar je hotel in Yogyakarta.

Yogyakarta: excursie naar Prambanan tempel & zonsondergang

7. Yogyakarta: excursie naar Prambanan tempel & zonsondergang

Op deze halfdaagse privéexcursie bezoek je de Prambanan tempel (Loro Jonggrang), dat deel uitmaakt van het Prambanan tempelcomplex, en zie je een magische zonsondergang. Je bezoekt het grootste Hindoe tempelcomplex van het land en komt meer te weten over de geschiedenis en volkskunde van het gebied. Het Prambanan Tempelcomplex is gebouwd in de negende eeuw en ligt in Centraal-Java op ongeveer 17 kilometer van Yogyakarta. Het is gewijd aan de Trimurti, de uiting van God als de Schepper (Brahma), de Beschermer (Vishnu) en de Verwoester (Shiva) en is een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Het is daarnaast het grootste Hindoe tempelcomplex van Indonesië en één van de grootste in Zuidoost-Azie. Je hebt ongeveer 3 à 3,5 uur om het complex volledig te ontdekken en van de zonsondergang te genieten voordat je terug naar je hotel gebracht wordt.

Tempel Prambanan: rondleiding van 1 uur met ticket

8. Tempel Prambanan: rondleiding van 1 uur met ticket

Zorg dat je met een gerust hart naar UNESCO-Werelderfgoed Prambanan vertrekt, namelijk door het ticket al in je hand te hebben. Dit machtige tempelcomplex, gebouwd tussen de 8e en 10e eeuw, is zowel aan het Hindoeïsme als het Boeddhisme gewijd. Het complex is zo enorm dat er een klein treintje is om je rond te leiden. Het tempelcomplex Prambanan werd gebouwd in de 9e eeuw en bevindt zich in Centraal-Java, ongeveer 17 km van Yogyakarta. Het is gewijd aan de Trimurti, de uiting van God als de Schepper (Brahma), de Beschermer (Vishnu) en de Verwoester (Shiva). Het staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is de grootste hindoeïstische tempel in Indonesië en een van de grootste in Zuidoost-Azië. Ontdek de grootste hindoeistische tempel ter wereld met een lokale gids, die je alles over deze plek kan vertellen.

Java: tour Selogriyo-tempel en wandeling door rijstterrassen

9. Java: tour Selogriyo-tempel en wandeling door rijstterrassen

Bezoek de mooie en afgelegen Selogriyo-tempel en wandel door de omliggende rijstterrassen. Kies uit een reeks interessante plekken om daarna te bezoeken. Je reist met je vriendelijke chauffeur van je accommodatie in Yogyakarta of Borobudur naar de vreedzame Selogriyo-tempel. De rit duurt ongeveer 2 uur vanaf Yogyakarta en 1 uur vanaf Borobudur. Bewonder het sprookjesachtige landschap terwijl je te voet naar de afgelegen tempel op de top van de heuvel gaat. Je wandelt door de typische rijstterrassen, waar rijst, bonen, mais en meer groeit. Geniet van het majestueuze landschap en de rust van het platteland. Bewonder de aparte architectuur van de hindoetempel en verken de weelderige tuinen die eromheen liggen. Je kijkt uit op het groen van de vulkanische helling. Je ontmoet de vriendelijke lokale bevolking, je hoort hun verhalen en leert van hun wijsheid.  Wie nog meer typische plekken in het gebied wil bezoeken, kan kiezen uit diverse opties: je kunt de Selogriyo-tempel en Borobudur-tempel gedurende de dag of bij zonsopgang bezoeken. Je kunt de Selogriyo-tempel en Prambanan-tempel gedurende de dag of bij zonsondergang bezoeken. Je kunt de Selogriyo-tempel, Borobudur-tempel en Prambanan-tempel gedurende de dag bezoeken. Na je excursie kun je lekker ontspannen terwijl je chauffeur je weer terugbrengt naar je accommodatie.

Hoogtepunten van Yogyakarta: privétrip naar jouw interesses

10. Hoogtepunten van Yogyakarta: privétrip naar jouw interesses

Er is veel te zien in Yogyakarta en omgeving. Boek deze privétrip op maat en ervaar alles wat de stad te bieden heeft, inclusief de lokale markten, eten, Javaanse cultuur en de belangrijkste bezienswaardigheden in Yogyakarta. Je gids haalt je op bij je accommodatie in een modern SUV-voertuig met airconditioning (Xenia of Avanza). Profiteer van een programma dat kan worden aangepast aan je interesses en ga naar waar je maar wilt tijdens dit 10-uur durende programma. Als je graag de vrijheid hebt om te kiezen en plezier hebt in je eigen tempo, dan is dit de beste manier om Yogyakarta en de omgeving te ontdekken.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Meerdaagse tours
  • Avonturen
22 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Sitemap Yogyakarta

Wil je alle activiteiten in Yogyakarta ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Yogyakarta

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 30 beoordelingen

Onze dagtocht met Praja was geweldig. Hij kwam ons ophalen en zette ons op tijd en veilig af. Tijdens de reis vertelde hij ons en kon hij zoveel uitleggen over het land en zijn mensen dat we er anders nooit achter zouden zijn gekomen. Helaas was het te bewolkt om van de zonsopgang te genieten en was het uitzichtpunt helemaal overvol vanwege een lokale feestdag, maar het bezoeken van de tempels zelf was geweldig en de moeite waard. Het was geweldig om niet alleen de hoofdtempel te bezoeken, maar het hele tempelcomplex. Het was daar veel rustiger en even mooi.

We hebben een fantastische dag gehad! De daguitstap is meer dan de moeite waard. De tempels waren heel mooi en de jeeptour was ook leuk om eens te doen. En Atok, onze chauffeur/gids, was ook echt top! Zo vriendelijk. Niks was hem te veel. Als we iets vroegen deed hij altijd zijn uiterste best om het te verwezenlijken. Ik zou hem direct aanraden aan vrienden/familie. Het was een dag om nooit te vergeten.

Mijn gids, Widi, was zeer beschikbaar, attent en zeer goed geïnformeerd over de geschiedenis van zijn land.

Thank you Arif for the wonderfull experience. We’ve had a great day!

Leuke dagtour en super aardige gids, zeker aan te raden!