Kies data
Venetië

Musea & tentoonstellingen

Populaire Musea & tentoonstellingen in Venetië

Venetië Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Basiliek van San Marco Skip-the-line ticket en audiogids

1. Basiliek van San Marco Skip-the-line ticket en audiogids

Bespaar tijd tijdens uw bezoek aan Venetië met een skip-the-line ticket naar de populaire Basiliek van San Marco. Bewonder de honderden gouden mozaïeken in de basiliek en leer details over de Byzantijnse kunst binnen met je audiogids. Download je audiogids naar je mobiele apparaat en ga naar de Basiliek van San Marco om je tour te beginnen. Blaas langs de lange rijen en zet je koptelefoon op. Verken de vijf koepels en een scala aan kunstwerken. Luister naar legendes en verhalen over deze kerk die al bijna 1000 jaar bestaat. Wees getuige van het oogverblindende effect van de 43.000 vierkante meter aan mozaïeken in de kerk. Geniet van het prachtige marmeren inlegwerk op de vloeren. Proef de sfeer in het gebouw dat het San Marcoplein domineert.

Venetië: Four Seasons Concert Ticket in de Vivaldi-kerk

2. Venetië: Four Seasons Concert Ticket in de Vivaldi-kerk

Het was in het ruime koor in de kerk van Santa Maria della Visitazione, ook bekend als Chiesa della Pietà, dat de Dochters van de Choro optraden, verborgen achter hoge schermen. Het waren jonge vondelingenmeisjes, die muziek en belcanto kregen van beroemde musici uit die tijd, zoals Francesco Gasparini, maar vooral van Antonio Vivaldi. Ze werden zelf virtuoze muzikanten, bekend om hun kunst in heel Europa. Antonio Vivaldi werkte hier vanaf 1703 als vioolleraar en later als concertmeester en leraar van de Dochters van het Choro. Deze jonge vondelingmeisjes, wiens identiteit tijdens hun optredens mysterieus aan het zicht werd onttrokken, waren achtergelaten als pasgeboren baby's in de zogenaamde scafetta, dat is waar pasgeboren vondelingen werden achtergelaten door hun anonieme moeders in het Ospedale della Pieta'. De jonge meisjes kregen muziek en belcanto volgens hun talenten. In deze kerk bracht Antonio Vivaldi veertig jaar van zijn leven door en componeerde hij zijn prachtige werken, zoals de verzameling van 12 vioolconcerten Il Cimento dell'Armonia e dell'Invenzione, waaronder zijn meesterwerk Le Quattro Stagioni. En opnieuw is het deze kerk die de luisteraar vangt met de geïnspireerde uitvoeringen van de I Virtuosi Italiani, waar je het oogsten van de tarwe, de druivenoogst, de zomerstormen, de sneeuw die in de winter valt, de warme herfstkleuren en de heldere bloei van bloemen in de lente. Vivaldi is Venetië zelf: de Chiesa della Pietà koestert zijn genialiteit en de fascinatie van zijn persoonlijkheid en muziek.

La Fenice: toegangsticket met audiogids

3. La Fenice: toegangsticket met audiogids

Je bezoek aan Venetië wordt onvergetelijk met een bezoek aan operahuis La Fenice. Geen tijd om een voorstelling te bezoeken? Geen zorgen: met dit skip the line-ticket geniet je nog steeds van het sensationele gebouw in avant garde-stijl. Kies voor je audiogids uit 7 talen en verken de geheimen van het theater. Leer over de geschiedenis van het gebouw, van het prille begin tot de huidige tijd. La Fenice is de plek waar de belangrijkste internationale opera's in première gaan, en hier worden meer dan honderd voorstellingen per jaar opgevoerd.

Venetië: entreeticket Museo Leonardo da Vinci

4. Venetië: entreeticket Museo Leonardo da Vinci

Duik in Venetië in het leven van één van de grootste kunstenaars en uitvinders aller tijden: Leonardo da Vinci. Verken het werk van da Vinci tijdens een bezoek aan een tentoonstelling die geschikt is voor het hele gezin. Wandel door de afdelingen aarde, water, lucht en vuur, en ontdek machines die zijn gebouwd naar de ontwerpen van da Vinci. Kom meer te weten over enkele van zijn belangrijkste studies van de menselijke anatomie en bekijk replica's met hoge resolutie van achteren van zijn belangrijkste schilderijen. Een blik op zowel zijn medische als zijn kunstzinnige werk brengt de uomo universale (universele mens) een stuk dichterbij. Bij de werken staat uitleg in meerdere talen, en multimedia-displays helpen je verder om da Vinci en zijn leven beter te begrijpen.

Venetië: ticket voor de Peggy Guggenheim Collection

5. Venetië: ticket voor de Peggy Guggenheim Collection

Bewonder de moderne kunst van Picasso en Pollock met een dagkaart voor de Peggy Guggenheim Collection aan het Canal Grande in Venetië. Verken een van Europa's bekendste moderne kunstmusea in je eigen tempo en slenter langs meesterwerken uit onder andere het kubisme, surrealisme en het abstracte expressionisme. De Amerikaanse erfgename Peggy Guggenheim stelde deze collectie aanvankelijk samen voor de eerste naoorlogse Biënnale van Venetië. In het daaropvolgende jaar verwierf Peggy het Palazzo Venier dei Leoni, een onvoltooid 18e-eeuws paleis aan het Canal Grande. Bij het samenstellen van de collectie kreeg ze assistentie van artiesten en critici als Marcel Duchamp, Herbert Read, Nellie van Doesburg en Howard Putzel. Ga zelf op ontdekking uit in deze schatkamer van de kunst met werken van Picasso, Ernst, Magritte, Calder en vele andere kunstenaars van de avant-garde. Wandel rond in de beeldentuin van Patsy R. and Raymond D. Nasher Garden, tussen de werken van Arp, Duchamp-Villon, Fazzini, Giacometti, Holzer, Minguzzi, Mirko, Merz, Moore, Ono en Richier. Bewonder ook een collectie met kunstwerken van Italiaanse, Europese en Amerikaanse kunstenaars van 1945 tot nu. Hier vind je topstukken van Burri, Capogrossi, de Kooning, Dubuffet, Rothko, Oldenburg, Stella, Twombly, Warhol en Kapoor.

Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

6. Venetië: Museumpas & entree Dogepaleis

Bewonder de San Marco-burgermusea, zoals het Dogenpaleis, het Correr-museum, het Nationaal Archeologisch Museum en de Biblioteca Marciana. Je kunt ook de geschiedenis van de joodse gemeenschappen van Venetië in het gettomuseum verkennen. Opgericht in 1953, gelegen tussen de 2 meest historische synagogen van de stad, is het museum gewijd aan de cyclus van Joodse feestelijkheden en objecten die worden gebruikt voor de liturgie, en verkent het de geschiedenis van de Venetiaanse Joden door middel van afbeeldingen en objecten. Musea van het San Marcoplein (beschikbaar met de museumpas van Venetië en de museumpas van Venetië): • Dogenpaleis • Correr Museum • Nationaal Archeologisch Museum • Biblioteca Marciana Als u de optie Venetië Museum Pass Plus selecteert, kunt u ook genieten van toegang tot de volgende openbare musea: • Ca 'Rezzonico • Het huis van Carlo Goldoni • Mocenigo Palace • Ca 'Pesaro (moderne kunstgalerij en oosterse kunstgalerie) • Glasmuseum (Murano) • Kantmuseum (Burano) • Natuurlijk geschiedenismuseum Beide opties omvatten de volgende historische kerken in de Chorus Pass : • Chiesa di Santa Maria del Giglio • Chiesa di Santo Stefano • Santa Maria dei Miracoli • San Giovanni Elemosinario • Ca 'San Polo • Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari • San Giacomo dell'Orio • San Stae • Sant'Alvise • San Pietro di Castello • San Redentore • Santa Maria di Rosario • San Sebastiano • San Giobbe • San Giuseppe di Castello • San Vidal • San Giacomo di Rialto.

Venetië: toegangsticket voor Palazzo Contarini del Bovolo

7. Venetië: toegangsticket voor Palazzo Contarini del Bovolo

Ontdek de meesterlijke architectuur die schuilgaat achter de hoofdstraten van Venetië en krijg een prachtig uitzicht met een toegangsticket voor het Palazzo Contarini del Bovolo. Kom dicht bij de unieke, externe wentel trap , die ook bekend staat als de Scala Contarini del Bovolo ('Van de slak'). Bekijk de bijzondere mengeling van renaissance, gotische en Byzantijnse stijlen van dichtbij en krijg een indrukwekkend uitzicht over de daken van de stad. Ga naar de galerij bovenaan de trap voor zicht op het doolhof van straten en grachten.

Venetië: toegangsticket Palazzo Grassi en Punta della Dogana

8. Venetië: toegangsticket Palazzo Grassi en Punta della Dogana

Bewonder de collecties in huidige tentoonstellingen in Grassi Palace en Punta della Dogana met dit gecombineerde toegangsticket. Ontdek de tentoonstelling "Marlene Dumas. Open-end" in het Grassi Palace en de tentoonstelling "Bruce Nauman: Contrapposto Studies" in Punta della Dogana. Ontdek de schoonheid van het interieur van Grassi Palace, een 18e-eeuws gebouw dat het laatste paleis was dat vóór de val van de Venetiaanse Republiek aan het Canal Grande werd gebouwd. Het werd gekocht door kunstverzamelaar François Pinault en gerenoveerd door de Japanse architect Tadao Ando. Bewonder de Punta della Dogana, het voormalige zeedouanekantoor van Venetië dat werd omgebouwd tot een ruimte voor hedendaagse kunst. Krijg toegang tot het dak van het gebouw en kijk uit over een weids uitzicht op de lagune van Venetië en het laatste deel van het Canal Grande. Geniet van deze locaties waar enkele van 's werelds belangrijkste tijdelijke tentoonstellingen van hedendaagse kunst worden gehouden. Krijg toegang tot beide locaties en begin gerust uw bezoek aan een van de twee locaties.

Dogenpaleis Skip-the-Line toegangsticket met gids

9. Dogenpaleis Skip-the-Line toegangsticket met gids

Bespaar kostbare tijd en sla de lange rijen over naar de voormalige zetel van de macht in Venetië. Geniet van snelle toegang tot het prachtige Dogenpaleis en dwaal in je eigen tempo door de verbazingwekkende zalen en gangen. Steek de Brug der Zuchten van binnenuit over om de gevangenissen te bereiken waar criminelen werden vastgehouden, waaronder Casanova! Gebruik de handige gids, geleverd in de door u gekozen taal, om de geschiedenis van het paleis en zijn meesterwerken te leren kennen. Ga verder naar het nabijgelegen Museo Correr om de manier van leven van de lokale bevolking van Venetië door de eeuwen heen te verkennen op de bovenste verdiepingen van de Procuratorie Nuove. Creëer je eigen avontuur en gebruik de 8 voorgestelde routes in de gids om de verschillende paleizen van het San Marcoplein te ontdekken. Bekijk sculpturen, schilderijen en bibliotheken die de ware macht van de maritieme geschiedenis van de stad onthullen.

Venetië: Private Accademia Gallery en Dorsoduro Tour

10. Venetië: Private Accademia Gallery en Dorsoduro Tour

Geniet van een privétour door de Accademia-galerijen waar je gids je meeneemt naar de buitengewone verzameling Venetiaanse schilderijen die tussen de 14e en 18e eeuw is gemaakt door grote meesters van de Europese schilderkunst. Bewonder werken van de Byzantijnse tot de Gotische periode. Bekijk het werk van renaissancekunstenaars zoals Bellini, Giorgione, Tintoretto en Carpaccio en de 17e-eeuwse landschapskunstenaars van Longhi, Canaletto en Guardi. Als je geluk hebt, bekijk je de beroemde potloodtekening van Leonardo da Vinci van de Vitruviusman. Vanwege zijn onschatbare waarde wordt het werk slechts in zeldzame gevallen aan het publiek getoond. Aan het einde van je museumtour loop je rond de universiteit en het artistieke district van Dorsoduro. Bekijk populaire bezienswaardigheden zoals Campo Santa Margherita, Fondamenta Zattere en Campo San Barnaba.

Veelgestelde vragen over Musea & tentoonstellingen in Venetië

Welke andere activiteiten dan Musea & tentoonstellingen zijn de moeite waard in Venetië?

Andere onmisbare dingen om te doen in Venetië:

Welke Musea & tentoonstellingen in Venetië nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Venetië

Wil je alle activiteiten in Venetië ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Venetië

Heel mooi theater!!! Mis het niet, het is een must om te zien in Venetië, Rococo-stijl zoals heel Venetië! La Fenice = de Feniks... een mythische vogel die herboren wordt na zijn dood zoals dit theater dat herboren wordt na al de vele branden die het heeft geleden!!!

Ik hield van de ervaring om in La Fenice te zijn, het is een tour die nog interessanter wordt met de audiogids die supergemakkelijk te gebruiken is en die perfect wordt aangegeven in de ruimtes van de locatie. Ik raad het ten sterkste aan!!!

Een zeer interessante en informatieve rondleiding. Audiogids was beschikbaar in het Duits en was perfect verstaanbaar, niet alleen met taal maar ook met muziek. Elke bezoeker krijgt een eigen device voor de audiogids.

Elegantie van de plaats, spijt dat ik een voorstelling niet heb kunnen bijwonen?

Geweldige plek om absoluut jammer te zien dat er geen vertegenwoordiging was.