Willemstad, Curaçao
Natuur & avontuur

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Willemstad, Curaçao Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Vanuit Willemstad: 2 uur kajakken in Curaçao

1. Vanuit Willemstad: 2 uur kajakken in Curaçao

Peddel over Caracasbaai en ga naar Curaçaos populairste snorkelgebied tijdens deze 2 uur durende kajaktocht vanuit Willemstad. Na een veiligheidsbriefing stap je in de kajak en volg je je gids naar afgelegen gebieden vol tropische flora en fauna. Je peddelt een keer over de baai en brengt ongeveer 20 minuten door op open zee. Daarna peddel je verder langs de kust door beschermde wateren, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het pittoreske Fort Beekenburg, een goed bewaard gebleven fort gebouwd in 1703 om de baai te beveiligen. Meer aan op een verlaten stuk strand voor de beste snorkelplekken op het eiland. Geniet van de natuurlijke onderwaterschoonheid en de afgelegen ligging. Zie het onderwaterleven zoals kleurrijk koraal, murenen, schorpioenvissen en kreeften. Voordat je aan de terugreis begint, kun je een duik nemen in de ongerepte tropische wateren op het strand. Hier zie je ook het Quarantainehuis, dat in 1700 werd gebouwd om matrozen te behandelen. Na het strand peddel je in 30 minuten weer terug langs de baai.

...
Vanuit Willemstad: boottocht naar Klein Curaçao

2. Vanuit Willemstad: boottocht naar Klein Curaçao

Geniet van een boottocht van een halve of hele dag vanuit Willemstad naar het kleine, onbewoonde eilandje Klein Curaçao. Na de ophaalservice vanaf de pier word je overgebracht naar de botenwinkel, die ongeveer 30 minuten verderop ligt. Stap aan boord van een comfortabele en toch razendsnelle dubbeldeks Hatteras of Bertram van 13 of 15 meter lang. Je kapitein en bemanning doen al het werk voor je, zodat je zelf ontspannen van je reis kunt genieten. Tijdens de tocht vaar je aan de kust langs de Spaanse waterlagune, de Fuiklagune en de Duivelsklip, die ontoegankelijke gebieden van Curaçao zijn. Afhankelijk van de weersomstandigheden kom je in ongeveer 1 uur en 15 minuten op Klein Curaçao aan. Eenmaal op het eiland krijg je tijd om over het strand te wandelen, de vuurtoren te bezoeken of bij het rif te snorkelen. Tijdens je tocht zijn er versnaperingen, zoals chips, kaas/ananas/vlees, vers fruit, frisdrank, water, sap, bier en fruitpunch verkrijgbaar. Behalve de versnaperingen en drankjes krijg je ook lunch aangeboden.

...
Curaçao: vis-ervaringen van halve en hele dag

3. Curaçao: vis-ervaringen van halve en hele dag

Of je nou een ervaren professionele openzeevisser bent of juist je eerste diepzeetrip plant, Curaçao is de beste plek. Je vaart aan boord van een 13 meter lange Hatteras sportvisboot tijdens deze spannende excursie van een halve of hele dag op het mooie water van de Zuid-Caraïben. Je gaat met experts de oceaan op om verschillende soorten vis te proberen te vangen, zoals de blauwe marlijn, witte marlijn, zeilvis, wahoo, goudmakreel, tonijn en barracuda, afhankelijk van het seizoen. Je weet nooit wat er aan het eind van je hengel komt te hangen! Een Bertram vissersboot van 15 meter kan indien nodig de ruige zee weerstaan en heeft alle luxe voorzieningen zodat je optimaal van je vis-ervaring geniet. Elke boot is uitgerust met visuitrusting, aas en een deskundige bemanning. Bij de optie van een hele dag kun je je vis-ervaring combineren met een lunchpauze op een van de prachtige stranden van Curaçao of op Klein Curaçao, een verafgelegen eiland op ongeveer 24 kilometer van de stad.

...
Curacao: privétour met jacht bij zonsondergang

4. Curacao: privétour met jacht bij zonsondergang

Je wordt opgehaald bij de pier en naar de botenwinkel gebracht die ongeveer 30 minuten verderop ligt. Stap aan boord van je comfortabele, 15 meter lange jacht. Je kapitein en bemanning doen al het werk voor je, zodat je zelf ontspannen van je reis kunt genieten. De vaart van 2 uur neemt je mee langs de kust, bij de Spanish Water Lagoon en Fuik Lagoon. Je komt ook langs Jan Thiel en het Sea Aquarium. Houd je ogen open voor vliegende vissen en dolfijnen terwijl je naar Willemstad vaart. Ontspan op de boot met een verfrissend drankje en eet wat snacks terwijl je geniet van de Caribische zonsondergang. De bemanning serveert chips, kaas, vers fruit, frisdrank, water, vruchtensap, bier en fruit punch voor een perfecte avond vol verwenning in Curacao. 

...

Sitemap Willemstad, Curaçao

Wil je alle activiteiten in Willemstad, Curaçao ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Willemstad, Curaçao

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 21 beoordelingen

Zeer mooie dagtocht. Bemanning erg aardig en klaar om te helpen, boten in zeer goede staat. Ondanks de zeer onstuimige zee hebben we nooit de indruk gehad dat we in gevaar waren. De rit met de raceboot was een nieuwe maar erg leuke ervaring :-) Het eiland is op zich al mooi, maar komt niet overeen met het gebruikelijke Caribische cliché zonder enige Plamen. Er was een heerlijke lunch - hamburgers die ter plaatse werden gegrild en pasta, evenals drankjes zoveel je wilde gedurende de dag ... (bier, cola, water enz.) We willen de hele bemanning en de tour prijzen 100% aanbevelen.

Heel grappig

Het was uitstekend. Hoewel we niet werden opgehaald en gebeld, voegden we ons bij een andere groep, maar we hadden een geweldige tijd. Alle super attente gidsen en zowel de kajakrit en snorkelen op het strand vonden we erg leuk. Mis deze rit niet echt. Het is zuinig en ze hebben een geweldige tijd. Ze hoeven geen expert te zijn in kajakken, de gidsen zijn zeer attent!

Wat een super leuke ervaring. Onze schipper Paul en zijn crew, Elvis en Roberto, hebben ons in de watten gelegd. Paul en Elvis vertellen veel over de omgeving. Heerlijk drinken en lekkere toast en druiven. Voor ieder wat wils. Een echte aanrader. Dank jullie wel!

Ik was helemaal weg van de gehele reis en de kapitein van onze powerboat!! Grtjss Davis.

Het was heel erg leuk. Vergeet stevige badschoenen niet. Het strand is rotsachtig.