Ontdek het beste van
Saint-Malo

Onze aanbevelingen voor Saint-Malo

Saint-Malo: boottocht Smaragdkust met gids

1. Saint-Malo: boottocht Smaragdkust met gids

Ontdek de geschiedenis van Saint-Malo met een gids aan boord. Zie Saint-Malo vanaf het water en hoogtepunten zoals de stad Alet en Petit Bé. Bekijk maritieme forten zoals het Petit Bé Fort en Fort National terwijl u geniet van het uitzicht op de Smaragdkust. Vertrek vanuit Saint-Malo in de buurt van de Solidoor-toren en ga naar een plek beschut tegen de wind en de golven. Gedurende ongeveer 30 minuten zal de kapitein u een inleiding geven in het verhaal van het gebied en u vertellen over de lokale geschiedenis met geïllustreerde borden. De bootroute onthult de landschappen die verbonden zijn met het verhaal van dit gebied. Zie Alet met zijn getijmeter, de voorhaven van Saint-Malo met de hotels van reders, de pier van de zwarte zeewering, de kleine muren aan de westkant van de stad, het getijdeneiland Petit Bé en maritieme forten.

Vanuit Parijs: 2-daagse Normandië & Bretagne Tour

2. Vanuit Parijs: 2-daagse Normandië & Bretagne Tour

Ontdek de historische D-Day-stranden tijdens een tweedaagse reis door de prachtige Franse regio's Normandië en Bretagne. Gedetailleerd reisplan Dag 1: Parijs - Caen (Maaltijden: D) Neem de snelweg van Normandië en maak uw eerste stop in Rouen voor een wandeltocht door de oude stad voordat u doorgaat naar Honfleur. Geniet onderweg tussen Rouen en Honfleur van het uitzicht op de nieuw gebouwde Pont de Normandie, een tuibrug. Neem eenmaal in Honfleur vrije tijd voor de lunch, ga dan verder naar de stranden van Normandië en passeer het landingsgebied bij Omaha Beach. Bezoek de Amerikaanse begraafplaats van Saint-Laurent, stop in Arromanches en ga dan verder voor het diner en een overnachting in Novotel Caen (of vergelijkbaar). Dag 2: Caen - Parijs (Maaltijden: O) Verlaat Caen in de richting van Saint-Malo in Bretagne. Volg een rondleiding door de stad, inclusief een wandeling langs de wallen en de kathedraal. Na vrije tijd voor de lunch vertrek je naar Mont-Saint-Michel, de grens tussen de regio's Bretagne en Normandië. Vervolg uw middag met een geleid bezoek aan de abdij en vrije tijd om te wandelen en winkelen, voordat u terugkeert naar Parijs.

Saint-Malo: zelfgeleide wandeling door de historische oude binnenstad

3. Saint-Malo: zelfgeleide wandeling door de historische oude binnenstad

Leer Saint Malo op een ontspannen manier kennen. Start de rondleiding met gids en breng een gevarieerde tijd door in deze prachtige stad. De rondleiding begint voor het toeristeninformatiecentrum bij de poorten van de oude stad. Van daaruit ga je naar het indrukwekkende kasteel van Saint Malo, dat nu als stadhuis wordt gebruikt. De rondleiding gaat verder over de enorme vestingmuren, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de zee en de baai van Saint Malo. Bezoek het Bastion van de Meeuwen en geniet van het uitzicht op de eilanden Grand Bé en Petit Bé. Leer meer over de geschiedenis van de kapers en bekijk het oudste huis van de stad. Wandel door de "schelpenstraat", waar talloze visrestaurants in de rij staan en specialiteiten uit de zee aanbieden, en ontdek verrassende details in de smalle steegjes. De tour brengt je ook naar de Saint Vincent kathedraal, een van de bekendste bezienswaardigheden van Saint Malo. De rondleiding eindigt vlakbij het startpunt, zodat je de gelegenheid hebt om de stad verder te verkennen of te snuffelen in een van de vele winkels. Bij de haltes van de tour zijn er leuke opdrachten om op te lossen en leuke vragen om te beantwoorden. Wie weet bijvoorbeeld wat ... maar nee, dat verklappen we nog niet! De tour is een geweldige manier om naar buiten te gaan en nieuwe dingen te ontdekken met familie, vrienden of alleen. Het is alsof je Saint Malo wordt rondgeleid door een goede vriend. Veel anekdotes zullen je wandeling door de stad verrijken. Je kunt de tour op elk gewenst moment en zo vaak als je wilt starten in de browser van een smartphone. Ter plekke of zelfs vanuit je luie stoel. Geniet van je tijd in Saint Malo! *** Goed om te weten *** Je ontvangt de link om de tour te starten direct na boeking in een e-mail.

Saint-Malo: Ontdek een zeereis rond de baai

4. Saint-Malo: Ontdek een zeereis rond de baai

De bootroute onthult de landschappen zoals Alet met zijn getijmeter, de voorhaven van Saint-Malo met de hotels van reders, de pier van de zwarte zeewering, de kleine muren aan het westelijke deel van de stad, het getijdeneiland Petit Bé, en maritieme forten. Deze boottocht geeft je een globale benadering van de stad Saint-Malo en Dinard, altijd in een kleine groep.

Saint-Malo: privéwandeling van 2 uur en commentaar

5. Saint-Malo: privéwandeling van 2 uur en commentaar

Ontdek de prachtige stad Saint-Malo met onze deskundige gids, die je de geschiedenis laat ontdekken terwijl je 2 uur rondloopt en geniet van de frisse zeelucht. U kunt op uw eigen ritme de bezienswaardigheden van Saint-Malo verkennen, langs de kantelen, de Sint-Vincentiuskathedraal en vele andere plaatsen... Het voordeel van het boeken van een privéwandeling is dat het bezoek in je eigen tempo plaatsvindt. Deze tour biedt een hoge mate van flexibiliteit, of je nu op zoek bent naar een tour die langs alle beroemde bezienswaardigheden gaat of iets meer buiten de gebaande paden. Uw privégids heeft de kennis en expertise om de perfecte wandeltocht te maken, volgens uw wensen!

Saint-Malo 1944 : Onder de as, vrijheid

6. Saint-Malo 1944 : Onder de as, vrijheid

Duik in een meeslepende ervaring waarin je wordt meegevoerd naar Saint-Malo in 1944, aan de zijde van de Amerikaanse soldaat Joseph Guthrie van de 83e Infanteriedivisie, die deelnam aan de gevechten voor de bevrijding van de stad. Volg zijn voetstappen door de straten van Saint-Malo naar het schiereiland Grand-Bé, herleef de zomer van 1944 en wees getuige van de bevrijding gevolgd door de verwoesting van de stad. Deze ervaring stelt je in staat om het vooroorlogse Saint-Malo te ontdekken en de gevolgen van de bezetting van deze iconische stad te begrijpen. Je krijgt de kans om de herinnering aan deze gebeurtenissen te bewaren door middel van historische foto's, terwijl je de veerkracht bewondert van een stad die vastbesloten was om zichzelf weer op te bouwen. Door de persoonlijke herinneringen van Joseph Guthrie biedt deze ervaring een aangrijpend historisch perspectief op de donkere periode van Saint-Malo tijdens de Tweede Wereldoorlog en eert de moed en vastberadenheid die de geschiedenis van de stad hebben getekend.

Het lot van de laatste Corsairs van Saint-Malo in de 18e eeuw

7. Het lot van de laatste Corsairs van Saint-Malo in de 18e eeuw

Ontdek de wereld van de 18e-eeuwse Malouin-kapiteins tijdens een meeslepende rondleiding door de straten van Saint-Malo tot Grande Bé. Begeleid door je gids in klederdracht herbeleef je de maritieme heldendaden van legendarische zeerovers in een periode die werd gekenmerkt door grote historische omwentelingen, van de Revolutie tot het Eerste Keizerrijk. Je verkent de stad en dompelt je onder in hachelijke avonturen op zee en epische gevechten tijdens de eerste jaren van de Revolutie. De climax van dit avontuur leidt je naar rotsachtige stranden, met spectaculaire uitzichten waar de golven de kust raken. Onder leiding van Pierre, je gids en voormalig bemanningslid van de beroemde kapitein Surcouf, word je teruggevoerd naar het einde van de 18e eeuw, als in Italië een zekere generaal Bonaparte glorieus ten onder gaat. Met de zee als belangrijkste toneel, veldslagen als dagelijkse kost en allianties als strategie, belichaamt Surcouf de onverschrokken geest van de Malouinse kapers rond de eeuwwisseling. Bereid je voor op een meeslepende ervaring die de historische charme van Saint-Malo combineert met de maritieme heldendaden van de legendarische helden.

2-daagse privé Mont Saint-Michel Normandië Bretagne Mercedes

8. 2-daagse privé Mont Saint-Michel Normandië Bretagne Mercedes

DAG 1: Parijs - Rouen - Etretat - Honfleur - Calvados proeverij - Mont Saint-Michel 07:30 Ophaalservice vanaf je hotel en vertrek naar Rouen. De gids geeft je algemene informatie over de Franse geschiedenis. Het duurt ongeveer 2 uur (135 km). 10:00 - 12:00 Aankomst in Rouen. Wandeltour. Rouen is de hoofdstad van de hertog van Normandië, de stad van de honderd klokkentorens, beroemd om zijn gotische kathedralen. De wandeltour duurt ongeveer 1 uur. 12:00 Vertrek van Rouen naar Etretat. De rit duurt 1,15 uur (80 km). 13:15 - 15:15 Aankomst in Etretat. Wandeling naar de kliffen. Étretat is beroemd om zijn krijtrotsen, waaronder drie natuurlijke bogen en de Naald, die 70 meter boven de zee uitsteekt. Etretat was in het verleden een populaire plek voor impressionisten. Vrije tijd voor de lunch. 15:15 Vertrek naar Honfleur. Het duurt 45 minuten (50 km.) Onderweg naar Honfleur rijd je over de beroemde Pont de Normandie, een van de 2 grootste bruggen in Frankrijk. 16:00 - 17:30 De stadsrondleiding duurt ongeveer 1 uur. Wandeltour door Honfleur met zijn beroemde haven. Honfleur, de belangrijkste verdedigingshaven van Normandië in de XVe eeuw, omgetoverd tot een charmant vakantieoord. 17:00 - 17:30 Vrije tijd in Honfleur. 17:30 Vertrek uit Honfleur naar de plaatselijke Calvados producent. Het duurt 30 min. (25 km) 18:00 - 18:45 Bezoek aan Calvados distilleerderij met Calvados tasing. Tijdens het bezoek aan een lokale Calvadosproducent kun je uitleg krijgen over hoe het al eeuwen wordt gemaakt en de echte Calvados van Normandië proeven. Je leert alle geheimen van de Calvados productie. 18:45 Vertrek naar Mont Saint-Michel. Het duurt 1,5 uur (160 km) 20:15 Aankomst in de omgeving van Mont Saint-Michel. Hotelovernachting in een 3*+/4* hotel. DAG 2: Mont Saint-Michel - Cancale - Pointe du Grouin - Saint Malo - Parijs 08:30 - 12:00 Aankomst op het UNESCO Werelderfgoed Mont Saint-Michel en bezoek aan de benedictijnenabdij. 12:00. Vertrek naar Cancale. De rit duurt ongeveer een uur (47 km). 13:00 - 14:30 Aankomst in Cancale - de oesterhoofdstad van Frankrijk. Ontdek de schilderachtige charme van Cancale, een kustplaatsje in Bretagne dat beroemd is om zijn oesters. Bezoek aan de oestermarkt. Vrije tijd voor de lunch 14:30 Vertrek naar Pointe du Grouin. Het duurt ongeveer 10 minuten (4 km). 14:40 - 15:10 Aankomst in Pointe du Grouin, Bretagne. Wandeling naar de kliffen. Ontdek de ontzagwekkende schoonheid van Pointe du Grouin. Deze dramatische landtong biedt een panoramisch uitzicht op de ruige kustlijn en de Atlantische Oceaan. 15:10 Vertrek naar Saint Malo. De rit duurt slechts 30 minuten (18 km). 15:40 - 17:40 Aankomst in Saint-Malo (Bretagne). Wandeltour Saint-Malo. Saint Malo is een historische Franse havenstad in Bretagne aan de kust van het Kanaal. 17:40 Vertrek bestemming Parijs. De reis duurt ongeveer 4,5 uur (424 km). Er wordt één stop gemaakt op een rustplaats. 22:00 Terugkomst in Parijs. Afzetten bij je hotel. P.S. Nog 10 meerdaagse trips van Parijs naar Normandië, Mont Saint-Michel en D-Day landingsstranden door Clewel Travel in kleine groepen en als privé ervaring op GetYouGuide.

Van Rennes: privétour van een hele dag Mont-Saint-Michel

9. Van Rennes: privétour van een hele dag Mont-Saint-Michel

Rij langs de Smaragdkust naar Mont-Saint-Michel met een lokale gids die verhalen vertelt over de monniken, abten, pelgrims en piraten die deze plek hun thuis noemden. Geniet van de rust van deze abdij aan zee en geniet van het uitzicht vanuit de hoge ramen. De dag begint om 9:00 uur met het ophalen van je accommodatie in Rennes. Terwijl je over een van de charmantste wegen van Frankrijk rijdt, vertelt je gids je alles over de geschiedenis en de goed bewaarde geheimen van deze plek. Om ongeveer 10:00 uur arriveert u op Mont-Saint-Michel en geniet u van een rondleiding door de abdij, de kerk en het omliggende dorp. Nadat je honger hebt gekregen, ga je zitten voor wat lokale specialiteiten in het beste restaurant van het eiland. Vergeet niet om de Mère Poulard-omelet en het gezouten lamsvlees te proberen. Rij vervolgens naar Cancale, een klein dorpje genesteld in een baai. Leer de geschiedenis kennen van deze stad, de thuisbasis van de "Belon van Cancale" en de beste plek in Frankrijk om oesters te oogsten. Zie hoe deze wezens worden grootgebracht en proef ze zelfs. U kunt ook een bezoek brengen aan Pointe du Grouin, een heerlijke plek voor vogelaars en landschapsliefhebbers. De laatste stop van de dag is Saint Malo, de beroemde ommuurde stad met een lange geschiedenis van piraterij. Verhalen van lang geleden komen tot leven terwijl je deze populaire toeristische bestemming verkent met je gids. Na een hele dag touren eindigt het avontuur om ongeveer 19:00 uur in Rennes.

Veelgestelde vragen over Saint-Malo

Wat zijn de topattracties van Saint-Malo?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Saint-Malo?

Wat zijn de leukste buitenactiviteiten om te doen tijdens een bezoek aan Saint-Malo?

Andere activiteiten in Saint-Malo

Wil je alle activiteiten in Saint-Malo bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.