Kies data
Doubtful Sound

Natuur & avontuur

Doubtful Sound Natuur & avontuur: Onze meest aanbevolen

Nationaal park Fiordland: boottocht Doubtful Sound wildernis

1. Nationaal park Fiordland: boottocht Doubtful Sound wildernis

Breng een dag door in de afgelegen wildernis van Doubtful Sound, gelegen in het hart van het Fiordland Nationaal Park en drie keer langer dan Milford Sound. Je rijdt zelf naar Manapouri en gaat aan boord van een boot over het schilderachtige Lake Manapouri, gevolgd door een busrit over de Wilmot Pass. Stop onderweg en ervaar het dichte Fiordland-regenwoud. Bij Deep Cove stap je aan boord van de Patea Explorer, een speciaal gebouwde catamaran, voor een 2 uur en 45 minuten durende boottocht over de Doubtful Sound. Zie watervallen, het regenwoud en bergen tijdens de boottocht. Je kunt de bewoner tuimelaardolfijn, de kolonie pelsrobben aan de monding van de fjord of zelfs zeldzame Fiordland-kuifpinguïns zien. Tijdens de boottocht zullen deskundige natuurgidsen informatief commentaar geven.  Wanneer het in Fiordland regent, is het landschap adembenemend: rotswanden met watervallen, mist hangt rond de toppen van de bergen en rivieren en beken woeden.  Vanuit een droge comfortabele uitkijkpost aan boord van de bus of het schip is dit landschap spectaculair. Bereid je altijd voor op een lekkere plensbui tijdens je bezoek. Velen zeggen dat je Fiordland niet hebt gezien tenzij je het in de regen hebt gezien!

Vanuit Queenstown: premium dagtocht naar Doubtful Sound

2. Vanuit Queenstown: premium dagtocht naar Doubtful Sound

Bezoek Doubtful Sound tijdens een dagtocht vanuit Queenstown. Je stapt aan boord van een luxe bus en rijdt langs de kust van het Wakatipumeer, door het glooiende landschap van Manapouri. Onderweg geniet je van informatief commentaar van je vriendelijke chauffeur. Vanaf Manapouri vaar je over het kristalheldere water van het Manapourimeer naar West Arm. Vervolgens stap je aan boord van een bus om de bergweg door de Wilmot Pass te nemen, door een van de meest dichte stukken regenwoud van Nationaal park Fiordland. Wanneer je Deep Cove bereikt, stap je op een moderne catamaran voor een boottocht van 2 uur en 45 minuten, tijdens welke je de wateren van deze serene en geïsoleerde fjord verkent. Zie watervallen, regenwoud, bergen en wilde dieren. Jouw goed geïnformeerde natuurgids voorziet je gedurende de tour van boeiend en informatief commentaar. Geniet van het geluid van de stilte wanneer de motoren van de boot worden uitgeschakeld. Drijf in de fjord, met alleen het geluid van de watervallen en het vogelgezang om je heen. Neem je eigen lunch mee of koop snacks aan boord in de cafés van het vaartuig. Als je een picknicklunch wil bestellen, neem dan direct na de boeking contact op met de lokale partner. Het landschap is bijzonder adembenemend als het regent in Fiordland. Het landschap is spectaculair en je zult droog en comfortabel te blijven vanaf jouw uitkijkpunt op de catamaran. Aan het einde van je reis keer je per bus terug via de Wilmot Pass en per boot over het Manapourimeer, om vervolgens de bus terug naar Queenstown te nemen.

Te Anau: schilderachtige watervliegtuigvlucht van 40 minuten met twijfelachtig geluid

3. Te Anau: schilderachtige watervliegtuigvlucht van 40 minuten met twijfelachtig geluid

Vertrek vanaf het meer in Te Anau en verken het beroemde Doubtful Sound Fiordland op een manier die niet veel mensen de kans krijgen om dit te doen aan boord van het enige watervliegtuig van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Vlieg met een ervaren en persoonlijke lokale piloot die tijdens uw vlucht informatief commentaar zal geven. U kunt luisteren en spreken met uw headset. Vlieg over de Doubtful Sound, die bekend staat als een van de diepste fjorden en lang en kronkelend is met drie verschillende armen. Bekijk adembenemende watervallen en ongerepte landschappen in zijn meest dramatische vorm tijdens een vlucht van 40 minuten met de hoogste veiligheidsnormen, opererend in overeenstemming met de strikte Civil Aviation New Zealand Rules.

Doubtful Sound: Scenic Flight with 2 Landings

4. Doubtful Sound: Scenic Flight with 2 Landings

Ervaar het adembenemende Fiordland National Park vanuit de lucht. Stijg hoog boven de Iris Burn Valley en Lake Manapouri, ook bekend als het "Lake of Many Islands". Zoek de beruchte West Arm-krachtcentrale op Lake Manapouri voordat je over de Wilmot-pas omhoog vliegt naar Doubtful Sound. Deze lange en bochtige fjord is een van Fiordlands diepste en herbergt een aantal prachtige watervallen. Je helikopter zal een omweg maken naar het magische Campbell's Kingdom, een prachtige hangende vallei met een meer en een waterval. Dit is het spul van sprookjes. Neem vanaf hier een kijkje in Bradshaw Sound voordat je over de Main Divide van de Zuidelijke Alpen zweeft voor een tweede afgelegen landing op de schilderachtige Mount Kidd. Zorg ervoor dat je de camera of telefoon goed opgeladen hebt voor deze vlucht - je wilt de scènes en landschappen die je bezoekt keer op keer opnieuw bezoeken.

Te Anau: Vlucht over Dusky and Doubtful Sound

5. Te Anau: Vlucht over Dusky and Doubtful Sound

Geniet van een lokale vlucht van de township Te Anau naar Doubtful en Dusky Sound. Vlieg met een ervaren lokale piloot die tijdens de vlucht informatief commentaar zal geven. Beleef de ultieme Fiordland-ervaring waarbij je meer dan 250 eilanden ziet. Ervaar een prachtig, ongerept landschap in zijn meest dramatische vorm. Met een onberispelijk veiligheidsrecord worden uw veiligheid en comfort serieus genomen. Het bedrijf opereert in overeenstemming met de strikte Civil Aviation New Zealand Rules.

Van Te Anau: schilderachtige vlucht naar Doubtful en Milford Sound

6. Van Te Anau: schilderachtige vlucht naar Doubtful en Milford Sound

Zweef hoog boven Lake Manapouri en diep in het hart van Doubtful Sound, ook bekend als de "Sound of Silence" vanwege de afgelegen locatie. De eerste landing is in Campbell's Kingdom, een unieke hangende vallei die midden in de bergen hangt. Bekijk de schilderachtige vallei met zijn eigen waterval en meer. Vlieg vanaf hier nog een aantal fiords voordat je aankomt op Milford Sound en de beroemdste bestemming van Fiordland bezoekt. Een schilderachtige vlucht met Milford Sound is de beste manier om alles te zien wat de fjord te bieden heeft, want je zult versteld staan van de steile granieten rotsen en inktzwart water. De tweede landing is aan Lake Quill, hoog boven Milford zelf en bevindt zich aan het hoofd van de spectaculaire Sutherland Falls, een van de hoogste watervallen op het zuidelijk halfrond.

Veelgestelde vragen over Doubtful Sound-Natuur & avontuur

Welke andere activiteiten dan Doubtful Sound-Natuur & avontuur zijn de moeite waard in Fiordland en Milford Sound?

Andere onmisbare dingen om te doen in Fiordland en Milford Sound:

Sitemap Doubtful Sound

Wil je alle activiteiten in Doubtful Sound ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Doubtful Sound

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 118 beoordelingen

Dit was een van de beste dagen van onze vakantie! Het landschap In Doubtful sounds was adembenemend, het was een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. We waagden ons naar de oceaan en slaagden erin om een walvis te zien. De bultrug was speels en bleef voor ons uit het water springen. De gidsen waren zeer goed geïnformeerd en de informatie die ze deelden was interessant. Het enige negatieve is dat hun Te Reo Maori-uitspraak erg slecht was. Al met al was het zo'n GEWELDIGE DAG!