Kies data
Amsterdam

Wandeltours

Amsterdam Wandeltours: Onze meest aanbevolen

Vanuit Amsterdam: uitstap halve dag naar de Zaanse Schans

1. Vanuit Amsterdam: uitstap halve dag naar de Zaanse Schans

Je treft je gids en chauffeur op een centraal ontmoetingspunt aan de overkant van het Centraal Station in Amsterdam. Een comfortabele bus met airconditioning brengt je in slechts 20 minuten naar je bestemming van vandaag. Het molendorp de Zaanse Schans is een openluchtmuseum met een verzameling van werkende windmolens, houten huizen, schuren en winkels, daterend uit de 18e en 19e eeuw. Alle gebouwen werden vanaf 1961 hiernaartoe gebracht om deze welvarende periode van de Zaanstreek weer tot leven te brengen. In de Gouden Eeuw ontwikkelde de Zaanstreek zich tot een industriegebied op een nooit eerder geziene schaal, met 600 actieve windmolens: houten fabrieken op windenergie. In deze kleine fabrieken werden veel taken uitgevoerd met behulp van windenergie: het zagen van hout en het malen van specerijen, bakolie en verf, bloem, cacaopoeder en nog veel meer producten. De welvaart van de 18e en 19e eeuw kun je in de Zaanse Schans op verschillende manieren zien. Naast windmolens, schuren en andere gebouwen, staan er prachtige huizen die oorspronkelijk werden gebouwd voor rijke windmolenbezitters en kooplieden. Bewonder de aantrekkelijke gevels die geschilderd zijn in traditionele tinten, zoals groen, beige en lichtblauw. Aangekomen in het dorp, neemt je gids je mee op een oriëntatierondleiding. Je neemt een kijkje in het klompenmuseum en de houten klompenmakerij, en proeft bovendien echte Hollandse boerenkaas in de kaasboerderij. Na afloop heb je ruimschoots de tijd om het terrein zelf te verkennen. Je gids zal je vooraf nog meer vertellen over het unieke karakter van de Zaanse Schans, zijn lokale geschiedenis en cultuur, en geeft maar al te graag insidertips die je zelfstandige wandeling extra boeiend en leuk maken.

Amsterdam: Culturele rondleiding in het Duits

2. Amsterdam: Culturele rondleiding in het Duits

Bezoek de beroemde bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam en krijg een overzicht van de stad tijdens deze 2,5 uur durende wandeling gewijd aan cultuur en geschiedenis. Profiteer van tips die elke avontuurlijke reiziger moet kennen en het beste uit je reis halen. Ontdek welk eten je moet proeven en welke wijken je op de fiets kunt ontdekken. Luister naar je gids en vertel welke architectonische ontwerpen in het verleden populair waren en krijg een idee van de inwoners van Amsterdam. Luister naar verhalen over hoe handelaars, verkopers en armen leefden in de Middeleeuwen, waarom de kunstwereld bloeide in de Gouden Eeuw, hoe de Tweede Wereldoorlog de mensen in de stad heeft veranderd en hoe het voelt om in het tolerante te leven , multiculturele stad vandaag. Begin je tour in het hart van de stad op de Dam, waar Amsterdam werd opgericht. De tour voert langs het Koninklijk Paleis van Amsterdam, de Nieuwe Kerk Nieuwe Kerk en langs het voormalige hoofdpostkantoor naar de Torensluisbrug. Bekijk een van de kleinste huizen van de stad en leer meer over de koloniale tijd bij het standbeeld van Multatuli op de Torensluis-brug. Wandel langs romantische grachtenpanden en steek het Spui-plein over om bij de parel van Amsterdam - Begijnhof te komen. Met zijn ingang verscholen in een smalle zijstraat staat dit heel bijzondere hofje op je te wachten om ontdekt te worden. Op de terugweg naar de Dam ziet u de rivier waar de stad zijn naam aan dankt: de Amstel. De rondleiding door de stad eindigt bij het nationale monument dat oorspronkelijk werd gebouwd om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, maar is nu een gedenkteken voor alle slachtoffers die in een oorlog over de hele wereld het leven lieten.

Amsterdam: culinaire wandeling door de Jordaan van 3,5 uur

3. Amsterdam: culinaire wandeling door de Jordaan van 3,5 uur

Geniet van een begeleide wandeling langs de unieke culturele en historische bezienswaardigheden van de Jordaan, evenals van een substantiële maaltijd in de vorm van verschillende kleine hapjes. Je leert hoe de Jordaan zich heeft ontwikkeld van een volkswijk tot een hippe en populaire buurt, vol speciaalzaken en fantastische restaurants. Bewonder het schilderachtige netwerk van grachten en gebouwen. Ontdek de lokale hotspots en ontmoet families die Nederlandse eettradities in ere houden. Onderweg kom je langs historische plekken die maar weinig toeristen kennen. Je ervaren lokale gids deelt verhalen met je over de Amsterdamse cultuur en geschiedenis.

Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

4. Marken, Voldendam en Edam: daguitstap vanuit Amsterdam

Geniet van een schilderachtige dagvullende bustour door Noord-Holland en ontdek een charmant landschap vol windmolens, grachten, pittoreske dorpen en lokale inwoners in traditionele klederdracht. De dagvullende tour vertrekt vanuit Amsterdam en voert onder andere naar het kleine vissersdorp Marken, dat bekend is omdat de traditionele Nederlandse cultuur er goed bewaard gebleven is. Je gids neemt je mee op een wandeling door de straten vol kleurrijke huisjes. Je bezoekt ook een klompenmakerij, waar je bij een demonstratie te zien krijgt hoe klompen gemaakt worden. Ga daarna aan boord van de Marken Express en vaar naar Volendam. Geniet onderweg van gratis koffie met gebak en van uitzicht over het IJsselmeer. Bij aankomst in Volendam heb je wat vrije tijd waarin je de winkeltjes van het vissersdorp kunt verkennen, of misschien zelfs een traditioneel kostuum aan kunt trekken voor een souvenirfoto. Er is ook een proeverij bij een traditionele Hollandse kaasmakerij in Volendam. Verzamel daarna weer om samen te lunchen bij een restaurant op de dijk. Ga verder naar het hart van Noord-Holland en bezoek het kleine stadje Edam, waar je getrakteerd wordt op een proeverij zodat je kunt genieten van de smaken van de wereldberoemde Edammer kaas. Hoor het verhaal van het voormalige scheepswerf en zie de Grote Kerk, letterlijk de grootste kerk van Nederland, terwijl je door de met kasseien beslagen straatjes wandelt. De laatste bestemming van de tour is het openluchtmuseum Zaanse Schans, waar een geweldige verzameling historische windmolens sinds de 18e eeuw bewaard is gebleven. Betreed één van de windmolens om meer te weten te komen over dit symbool van Nederlandse industriële architectuur. Bewonder daarna de pittoreske huisjes, houten schuren en schilderachtige weides van Noord-Holland op de weg terug naar Amsterdam aan het einde van de tour.

Amsterdam: Albert Cuypmarkt foodtour

5. Amsterdam: Albert Cuypmarkt foodtour

Geniet van een rondleiding op de Albert Cuyp, de grootste dagmarkt van Nederland, met een lokale foodie-gids. Loop langs de leukste kraampjes op de Albert Cuypmarkt en proef de lekkerste hapjes die de Nederlandse keuken te bieden heeft. Luister op een ontspannen manier naar leuke en boeiende verhalen over de geschiedenis van het eten en de Nederlandse cultuur van je lokale gids. De sfeer van de tour is open en gezellig. Stel gerust al je vragen over de Nederlandse keuken en cultuur en vraag om tips voor de rest van je verblijf. Ervaar een nieuwe kant van Amsterdam met een lokale ambachtelijke bierproeverij en vele heerlijke lokale snacks, dus kom met honger.

Brussel: dagexcursie vanuit Amsterdam

6. Brussel: dagexcursie vanuit Amsterdam

Ontdek de schatten van België tijdens een dagexcursie vanuit Amsterdam. Een verscheidenheid aan uitstekende bieren, wafels en chocolaatjes wacht op u, evenals bezienswaardigheden zo gevarieerd als het Koninklijk Paleis en het Atomium in Brussel. Je stopt eerst in Brussel, waar je een rondleiding krijgt langs de topattracties. Bekijk het Atomium, op de plaats van de Wereldtentoonstelling van 1958, en gedenkwaardige bezienswaardigheden zoals het Koninklijk Paleis, de gebouwen van de Europese Commissie, het Justitiepaleis en het graf van de onbekende soldaat. Hierna volgt een begeleide wandeling door het historische stadscentrum, waar u een bezoek brengt aan de Grote Markt, het prachtige centrale plein en het iconische standbeeld Mannekepis. Onderweg ziet u een demonstratie van een chocolatier en krijgt u de kans om beroemde Belgische chocolade te proeven. Na een hele dag sightseeing, ga je terug naar het centrum van Amsterdam.

Amsterdam: wandeltocht door coffeeshops

7. Amsterdam: wandeltocht door coffeeshops

Ontmoet uw gids voor het centraal station van Amsterdam en ga dan door het Red Light District om meer te weten te komen over de juridische cannabiscultuur en de cafés van de stad. Zie de eerste koffiewinkel ter wereld, ontdek de kleinste steegje van de stad en nog veel meer! Bezoek de grootste koffiewinkel ter wereld bij de Prix d'Ami en bekijk een demonstratie over hoe u een joint kan rollen. Rook legaal (als je dat wilt) en hoor over de vreemde nederlandse wetten over drugs. Krijg wat grondige kennis die alleen de lokale bevolking weet wanneer u de drugskultuur van Amsterdam verkent.

Amsterdam: 4-uur durende food- en grachtentour

8. Amsterdam: 4-uur durende food- en grachtentour

Stap weg van de gidsen naar enkele favoriete lokale trefpunten. Deze 4-uur durende Amsterdam Food and Canals Tour bevat een begeleide wandeling door de unieke culturele en historische bezienswaardigheden van Amsterdam, samen met een privéboottocht van een uur door de Amsterdamse grachten die op de werelderfgoedlijst staan. Geniet onderweg van een stevige maaltijd in de vorm van een tiental heerlijke Nederlandse proeverijen van tal van authentieke foodie-stops. Neem een kijkje achter de schermen en ontmoet de families die de Nederlandse eettradities in ere houden. Verken onderweg architectuur en weinig bekende historische bezienswaardigheden en bevredig de meest nieuwsgierige bezoekers. Je gidsen vertellen je graag hun eigen Amsterdamse verhalen en verbeteren je ervaring terwijl je eet, drinkt, wandelt - en vaart! - langs de grachten met vrienden. Duik samen Amsterdam in en verken deze historische stad in al zijn glorie.

Amsterdam: verkenningsspel door oude binnenstad

9. Amsterdam: verkenningsspel door oude binnenstad

Ontdek de interessantste plekken van Amsterdam door raadsels op te lossen en geweldige verhalen te onthullen. Tijdens het spel leer je fascinerende verhalen over de mensen die hier vroeger woonden, werkten en kunst creëerden. Ontdek verborgen geheimen over de plekken die je bezoekt en probeer de verloren diamanten van het schip de Medusa te vinden. Elk opgelost raadsel leidt naar een nieuw verhaal, waardoor je je verplaatst aan de hand van precieze aanwijzingen, zodat je geen kaart, GPS of gids nodig hebt. Wanneer je het raadsel hebt opgelost en het juiste antwoord geeft, wordt een nieuw geheim verhaal over de plek waar je je bevindt onthuld.  De tour duurt 1,5 tot 2 uur. Er is echter geen tijdslimiet en je kunt er zo lang over doen als je wilt. Nadat je het spel hebt gekocht wordt je per mail een toegangscode toegestuurd. Deze kun je in de gedownloade app invoeren. Je hebt geen gids nodig. Je kunt gewoon de app downloaden en naar het beginpunt gaan om met je avontuur te starten. Voor grotere groepen kan één persoon  toegang voor de hele groep kopen door het aantal personen in de groep te selecteren. Iedere deelnemer kan ook zijn of haar eigen ticket kopen. Alle groepsleden kunnen het stadsspel op hun smartphone spelen. De persoon die de aankoop doet, ontvangt een e-mail van de lokale partner met alle details. Je kunt als groep spelen en onderweg samen de aanwijzingen oplossen, of je kunt de groep opsplitsen in kleinere groepen/teams en het opnemen tegen de anderen. Elke persoon kan ook alleen spelen, los van de groep, en de rest van de groep aan het einde weer ontmoeten.

Amsterdam: wandeltocht Joodse wijk

10. Amsterdam: wandeltocht Joodse wijk

Leer meer over het roerige verleden van Amsterdam en krijg inzicht in hoe de Joodse gemeenschap leefde en overleefde in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam. Hoor over de nazi-bezetting van Nederland van 1940 tot 1945 en hoe deze de inwoners van Amsterdam en vooral de Joodse gemeenschap beïnvloedde. Ontdek de Portugese synagoge, het Joods Historisch Museum en wandel langs het hoofdkwartier van de Joodse Raad. Leer hoe de Nederlanders zich gedroegen ten opzichte van de joden in Amsterdam en hoe de mensen de ontberingen doorstonden terwijl je sites zoals het Auschwitz-monument en de Dokwerker passeert. De rondleiding eindigt voor het Anne Frank Huis, waar je meer te weten komt over haar bestverkochte dagboek, hoe het werd uitgegeven door haar vader Otto Frank en hoe het wereldwijde bekendheid verwierf. Kies tussen groeps- en privétouropties.

  • Rondleidingen
  • Privétours
80 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 80

Veelgestelde vragen over Wandeltours in Amsterdam

Welke andere activiteiten dan Wandeltours zijn de moeite waard in Amsterdam?

Sitemap Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Het was zo leuk om door de stad te lopen en gewoon te verkennen. Nooit gedacht "Zijn we verloren". Het spel zou niet veel tijd in beslag moeten nemen, maar we hebben het het grootste deel van de dag volgehouden omdat we onderweg veel moesten stoppen om de bezienswaardigheden, winkels en restaurants in je op te nemen. De game raakt zeker "de meeste" van de belangrijkste bezienswaardigheden en gebieden die je wilt bezoeken terwijl je in Amsterdam bent.

O passeio as cidades do interior da Holanda foi muito bonito. Als cidades visitadas são incríveis. O guia Sr. Alfredo foi especialmente atencioso e muito gentil. Nos deu informações muito relevantes e interesses. Certamente lembraremos desse dia com muta alegria !

Het was een absoluut fantastische ervaring. En onze Guif Patricia was geweldig. We raden deze ervaring echt aan. Bedankt voor vandaag

Perfecte manier om zowel de stad als de cultuur te leren kennen. Goede en lieve gids. Kan ten zeerste worden aanbevolen

Fantastische gids. Heel fijne trip. zeker de moeite om een bezoek aan de Zaanse Schans te overwegen.