Kies data
Amsterdam

Tours voor soloreizigers

Amsterdam Tours voor soloreizigers: Onze meest aanbevolen

Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

1. Vanuit Amsterdam: dagexcursie Zaanse Schans, Edam & Marken

Dompel jezelf onder in de cultuur van Nederland op deze bijzondere tour naar de pareltjes van het Nederlandse platteland. De tour begint op het Centraal Station in Amsterdam, van waaruit je naar de eerste bestemming van de dag gaat: de   Zaanse   Schans. Breng wat tijd door om de typisch Nederlandse windmolens van de stad te bewonderen en leer meer over hoe ze vandaag de dag nog worden gebruikt. Vervolgens rijd je naar het   Waterland gebied om bij de tweede bestemming van de tour te komen: Edam. Loop rond de historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder het stadsplein waar vroeger de beroemde kaasmarkt plaatsvond. Ga dan naar   Volendam   om een lokale kaasproducent te bezoeken en te leren over de productie van Goudse en Edammer kaas van de kaasmeester. Ga dan richting een klompenmakerij om de geheimen van deze typisch Nederlandse schoen te ontrafelen. Vervolgens reis terug in de tijd naar de 17e eeuw als je dwaalt langs de vissershuisjes in   Marken en dit typische vissersdorp verkent.

Amsterdam: excursie Volendam, Edam en windmolens met gids

2. Amsterdam: excursie Volendam, Edam en windmolens met gids

Ontsnap uit de Amsterdamse drukte en maak een tour van een halve dag door het Hollandse platteland. Je begint met een rit van 20 minuten naar het dorpje Zaanse Schans aan de oever van de Zaan. Zaanse Schans staat vol goed bewaarde 18de en 19de-eeuwse architectuur, waaronder meerdere functionele windmolens. Traditionele ambachtslieden demonstreren hun werk, zoals een klompenmaker die typisch Nederlandse klompen vervaardigt. Je hebt wat vrije tijd om het dorpje op eigen voet te verkennen voordat je verderreist door de Beemsterpolders. De volgende halte is Edam, ook wel de parel van de Zuiderzee genoemd. Aan de rustige straten en grachten zie je prachtige 17de-eeuwse gebouwen zoals de Carillontoren, de Grote Kerk en het stadhuis. Het beroemdste gebouw in Edam is de Kaaswaag, waar 's zomers op woensdag nog altijd Edammer kaas wordt verkocht. Na een wandeling door het historische stadje heb je de mogelijkheid om te zien hoe de wereldberoemde Edammer kaas wordt gemaakt in een kaasboerderij in de buurt. Natuurlijk krijg je ook een hapje te proeven! Dit typische vissersdorp, met zijn drukke haven, was al in 1875 een belangrijke toeristische attractie. Mensen kwamen van heinde en verre om de kleine gebouwen en huizen, evenals de lokale inwoners met hun traditionele klederdracht te zien. Het is de perfecte plek om souvenirs te kopen en een foto van jezelf te laten maken in Hollandse klederdracht. Je gids neemt je mee op een wandeling door de oudste delen van de stad, waar je in een doolhof van kronkelende straatjes bezienswaardigheden als de Sint-Vincentiuskerk, de houten Stolphoevekerk en de Visafslag tegenkomt.

Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

3. Rotterdam, Delft en Den Haag: dagtour met kleine groep

Ontmoet je gids en chauffeur bij de Heineken Experience. Ga aan boord van een comfortabele luxe minibus met airco voor de 90-minuten durende rit naar Rotterdam, de eerste bestemming van deze dagtour. Rotterdam is de tweede grootste stad in Nederland en staat bekent om de commerciële haven. Stop bij Spido voor een 75-minuten durende boottocht, de beste manier om een van 's werelds grootste havens te bekijken. Je ziet de imposante skyline van Rotterdam, geavanceerde architectuur, havens, werven en dokken. Bezoek de pittoreske stad Delft, de geboorteplaats en de laatste rustplaats van de Nederlandse meester Johannes Vermeer. De stad staat bekend als de Prinsenstad, omdat talloze leden van de Nederlandse Koninklijke familie hier naartoe zijn verhuisd, getrouwd en al eeuwenlang zijn begraven. Ontdek het historische stadscentrum van Delft, gevuld met historische monumenten zoals de oude kerk, nieuwe kerk en het stadhuis. Bezoek De Delftse Pauw, een fabriek gespecialiseerd in handgemaakte Delfts blauw aardewerk, het meest begeerde porselein sinds de 17e eeuw. Volgende halte is Den Haag, die, naast het feit dat de Nederlandse regering hier gevestigd is, ook de thuisbasis van de Nederlandse Koninklijke familie en de derde grootste stad van het land is. Dit is de locatie van de meeste buitenlandse ambassades in Nederland en 150 internationale organisaties, met inbegrip van het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. In Den Haag vindt je ook het Vredespaleis, het Mauritshuis (met werken van onder andere Vermeer, Rembrandt en Andy Warhol), een aantal koninklijke paleizen en het Binnenhof (het Nederlandse Parlement). Aan het einde van de tour reis je terug naar Amsterdam met een beter begrip van het leven buiten de culturele hoofdstad.

Kleine groepsreis naar UNESCO Kinderdijk & Den Haag

4. Kleine groepsreis naar UNESCO Kinderdijk & Den Haag

Ontmoet je gids en chauffeur op een centraal ontmoetingspunt in Amsterdam. Een comfortabele luxe minivan met airconditioning brengt u in ongeveer 75 minuten naar de bestemming van vandaag. Leun achterover, ontspan en geniet van het karakteristieke uitzicht op het Nederlandse vlakke landschap. Een bezoek aan Kinderdijk geeft je de buitengewone kans om een UNESCO-werelderfgoed in Nederland te bezoeken. In 1997 werd het molencomplex van Kinderdijk vanwege het unieke karakter toegevoegd aan de prestigieuze UNESCO Werelderfgoedlijst. UNESCO beschouwt het poldergebied met zijn dijken, molens en gemalen als een bewijs van menselijke vindingrijkheid bij het terugwinnen en beschermen van het land. Dit is een wereldwijde erkenning van het feit dat dit kwetsbare gebied voor de toekomst behouden moet blijven. Bij aankomst in Kinderdijk neemt uw persoonlijke gids u mee naar het bezoekerscentrum, gevestigd in een oud gemaal. Bekijk de film over het Kinderdijkgebied voordat u door het gebied wandelt. Indien mogelijk bezoek je een werkende windmolen van binnenuit (afhankelijk van hoe druk het is). Na een bezoek van 90 minuten is het terug aan boord van de minivan en naar Den Haag. Deze stad is niet alleen de zetel van de Nederlandse regering, maar ook de thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie en de op twee na grootste stad van het land. Den Haag is waar de meeste buitenlandse ambassades in Nederland zijn gevestigd, evenals 150 internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof. Het is ook de thuisbasis van het Vredespaleis, een aantal koninklijke paleizen, het Mauritshuis en het Binnenhof (het Nederlandse parlement). Bij aankomst in Den Haag maak je een stadstour in een minibus om al deze hoogtepunten te zien en wordt er een stop gemaakt voor de lunch voordat je gaat genieten van een bezoek aan een van de 3 culturele hoogtepunten van Den Haag: - Het Mauritshuis; de thuisbasis van enkele van de beste Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw. Ontdek meesterwerken zoals Vermeers Meisje met de parel en schilderijen van de beroemde Rembrandt van Rijn. Geniet van een audiotour. - Escher in Het Paleis; Dit voormalige koninklijke winterpaleis herbergt nu meer dan 120 prenten van de beroemde MC Escher. Door de manier waarop hij speelde met perspectief, ruimte en realiteit, blijft hij tot op de dag van vandaag fascineren. Zijn speelse prints zijn een lust voor het oog en zijn al jaren een rijke inspiratiebron voor wiskundigen, filmmakers en architecten over de hele wereld. - Madurodam; wat maakt het kleine land Nederland zo groot? Ontdek dit en meer in Madurodam, een kleine stad vol prachtige miniaturen, ludieke activiteiten en de leukste attracties. In de late namiddag keert u terug naar Amsterdam. Een professionele, ervaren en vriendelijke chauffeur / gids zal je tijdens de tour begeleiden.

Amsterdam: wandeltocht met rondvaart

5. Amsterdam: wandeltocht met rondvaart

Begin vanaf het ontmoetingspunt op het Beursplein de wandeling langs de belangrijkste centrale attracties met je deskundige gids. Luister naar verhalen die je anders nooit zou horen en ervaar de geschiedenis van deze stad. Vanaf het begin als een modderig dorp aan de rivier de Amstel, tot de wilde geschiedenis van prostitutie en decriminalisering van drugs, tot de tragedie van Anne Frank en de nazi-bezetting, het doel is om u een perfecte introductie tot Amsterdam te geven. Je gids neemt je vervolgens mee naar de cruiseboot om de rondleiding langs de iconische kanaalroutes van de stad voort te zetten. Ontspan aan boord en geniet van de gedenkwaardige bezienswaardigheden die u omringen. U kunt de stad niet echt ervaren zonder de waterwegen te leren kennen, en tijdens deze cruise ziet u de belangrijkste grachten, de rivier de Amstel en de beroemde zeven bruggen.

Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Giethoorn met lunch

6. Vanuit Amsterdam: dagtocht naar Giethoorn met lunch

Ontmoet je gids / chauffeur voordat je in ongeveer 90 minuten in een comfortabele luxe minibus met airconditioning naar je eerste bestemming gaat. De reis neemt je mee door het typisch platte Nederlandse 'polderlandschap'. Polder is land dat is teruggewonnen uit de zee, en het grootste deel van het land dat je vandaag doorkruist was een zee tot de jaren 1950. Giethoorn is absoluut een van de meest pittoreske dorpen van Nederland. De stad is een van de populairste toeristische dorpen van het land en heeft de bijnaam het Nederlandse Venetië. Net als Venetië heeft Giethoorn vele grachten en de enige manier om de stad te verkennen is per boot of te voet. Na een korte wandeling door het dorp, hebt u vrije tijd om het dorp op eigen gelegenheid te ontdekken. Je chauffeur / gids onthult het unieke karakter van de stad en geeft je insider-tips over geweldige lokale restaurants, winkels, attracties, activiteiten en meer. Eind van de middag teruggereden naar Amsterdam.

Kleine groepsreis naar Kröller Müller en de Hoge Veluwe

7. Kleine groepsreis naar Kröller Müller en de Hoge Veluwe

Ontmoet uw gids en chauffeur voordat u een comfortabele, luxe minibus met airconditioning naar uw bestemming brengt in ongeveer 75 minuten. Leun achterover, ontspan en geniet van het uitzicht op het Nederlandse vlakke landschap voordat je aankomt in het nationale park: de Hoge Veluwe. Het Kröller-Müller Museum herbergt de op één na grootste Van Gogh-collectie ter wereld: bijna 90 schilderijen en meer dan 180 tekeningen. Verder vind je er meesterwerken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Er zijn ook vaak opmerkelijke tijdelijke tentoonstellingen. In de beeldentuin, een van de grootste van Europa, kun je genieten van zowel beelden als de prachtige natuur van het Nationaal Park. Verspreid door de tuin staan meer dan 160 sculpturen van iconische kunstenaars, van Auguste Rodin tot Henry Moore. Bij aankomst in Kröller Müller neemt uw persoonlijke gids u mee voor een korte oriëntatietour door het museum voordat u geniet van wat vrije tijd om het museum in uw eigen tempo te verkennen. Vervolgens heb je een keuze uit activiteiten die je misschien wilt doen: • Geniet van een fietstocht. Fietsen is de ideale manier om het park te verkennen, vooral omdat je gratis gebruik kunt maken van de bekende witte fietsen. Onderweg kom je alle landschappen tegen die het park te bieden heeft: van loof-, naald- en gemengde bossen tot natte en droge heide en stuifzand. • Laat je gids / chauffeur je meenemen voor een mooie rit door het park De keuze is aan jou! Aan het einde van de dag wordt u teruggebracht naar Amsterdam.

Amsterdam: Keukenhof & Platteland Kleine Groepstour

8. Amsterdam: Keukenhof & Platteland Kleine Groepstour

Ontmoet je gids en chauffeur in het centrum van Amsterdam. Een comfortabele luxe minivan met airconditioning brengt u naar de huidige bestemming Keukenhof. Na een korte rit van Amsterdam naar het bloembollengebied rond Lisse, begin je je tour met een mooie rit in dit gebied. Afhankelijk van het seizoen zie je een landschap met kleurrijke bolbloementapijten in bijna elke denkbare kleur. Probeer een plek te vinden waar je kunt stoppen om wat foto's te maken. Ga dan verder naar het echte hoogtepunt van deze tour, het park Keukenhof. Ooit een moestuin vol groenten en kruiden, onderscheidt de Keukenhof zich nu als 's werelds grootste bloementuin, met zo'n 1.000.000 bezoekers per jaar. Dwaal door de 15 kilometer aan wandelpaden en 32 hectare aan tuinen, waar jaarlijks miljoenen bollen worden geplant. Tulpen, hyacinten, narcissen en andere voorjaarsbollen met een verscheidenheid aan levendige kleuren bedekken het terrein. Na ongeveer 3,5 uur in de tuinen te hebben doorgebracht, gaat u verder naar het windmolendorp Zaanse Schans. Dit beschermde natuurgebied ligt aan de oevers van de rivier de Zaan en herbergt traditionele 18e- en 19e-eeuwse architectuur, waaronder verschillende functionerende windmolens. Bekijk live demonstraties van ambachtslieden aan het werk, waaronder een klompenmaker die de beroemde klompen van Nederland maakt. Er is wat vrije tijd om het dorp op eigen gelegenheid te verkennen voordat u door de karakteristieke polders (land gewonnen op het water) van het Beemstergebied reist. Vervolgens is er de mogelijkheid om te zien hoe de wereldberoemde Hollandse kaas wordt gemaakt en natuurlijk te proeven op een kaasboerderij. Tot slot stop je in de prachtige badplaats Volendam. Dit typische vissersdorpje met zijn bruisende haven is al in 1875 een belangrijke toeristische trekpleister. Mensen komen van overal om de kleine gebouwen en huizen te zien en de lokale bevolking in hun traditionele Nederlandse kleding te bewonderen. Dit is een geweldige plek om souvenirs voor thuis of een aandenken voor jezelf op te halen en foto's te laten maken in traditionele Nederlandse klederdracht. Eindelijk keert u terug naar de stad en kunt u terugkijken op een dag vol leuke en typisch Nederlandse hoogtepunten.

Rotterdam: fietsen langs de highlights van de stad

9. Rotterdam: fietsen langs de highlights van de stad

Ontdek alle highlights van Rotterdam tijdens één fietstour. Trap als een local van noord naar zuid. Je bezoekt topattracties zoals de Erasmusbrug, de Markthal, de Euromast en alle andere belangrijke plekken tijdens deze epische 3 uur durende fietstour. Je gepassioneerde lokale gids weet de tour voor alle leeftijden leuk te maken. Het heeft de perfecte mix: adembenemende uitzichten op de skyline, grappige verhalen van de beste verhalenvertellers, en weetjes over de naoorlogse geschiedenis van Rotterdam. Tijdens deze gezinsvriendelijke tour zijn er ook meer dan genoeg mogelijkheden waarop je een foto of selfie kunt maken. Vergeet dus niet je camera mee te nemen om alle gedenkwaardige momenten vast te leggen.

Amsterdam: korte rondvaart langs lichtkunst met glühwein

10. Amsterdam: korte rondvaart langs lichtkunst met glühwein

Maak een korte rondvaart met glühwein, een vergezicht op de stad en de beste zitplaats om prachtige kunsttentoonstellingen te zien. De wendbare boot brengt je heel dicht bij de vele betoverende kunstwerken. Je gids volgt dit festival al 5 jaar op de voet en kent alle ins en outs. Je kunt dus goed met je gids van gedachte wisselen over de inspiratiebronnen en beweegredenen van de kunstenaars, en wat ze proberen uit te drukken in hun werk. Je kunt je ideeën, inzichten en meningen delen, zodat je na deze ervaring hopelijk zelf ook geïnspireerd, enthousiast en wijzer bent geworden over kunst en wat het te bieden heeft. Naast alle verlichte kunstwerken, bezoek je ook enkele van de belangrijkste hoogtepunten van Amsterdam. Je vaart langs highlights als de zeven bruggen, de grachtengordel die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, en nog veel meer mooie avondtaferelen.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Dagtochten
  • Combi-aanbiedingen
36 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 36

Veelgestelde vragen over Tours voor soloreizigers in Amsterdam

Welke andere activiteiten dan Tours voor soloreizigers zijn de moeite waard in Amsterdam?

Sitemap Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 7.638 beoordelingen

Dit was een plezierige excursie die ons uit Amsterdam naar het platteland bracht. De keuze van de locaties en de timing die eraan werd besteed was precies goed. We werden op het aangewezen startpunt opgewacht door onze uiterst gastvrije en informatieve gids. Het reisschema werd volledig uitgelegd en we werden op ons gemak gesteld. We hebben wandelgroepen meegemaakt waar we achterbleven vanwege een mobiliteitsprobleem, maar dit gebeurde hier niet en we voelden ons echt een deel van de groep.

Voor een toerist was deze ervaring zeker de beste die iemand kan krijgen ... De gids was briljant en hield ons allemaal bezig gedurende de 6 uur van de reis. Evelyn was vol met informatie over Nederland en het was erg interessant. Alle dijken en dammen van Holland zijn erg interessant. Bedankt voor het maken van zo'n ervaring voor de buitenstaanders.

Helemaal genoten van deze reis! De tijden voor elk deel van de excursie waren perfect! De gids was uitstekend. Hij sprak perfect Engels en Spaans. Leer veel over Nederland. De sites waar ze ons naartoe brachten waren prachtig! De coachbus was erg schoon en comfortabel! Ik raad deze tour zeker aan als je in de buurt bent!

Un tour precioso, muy agradable en especial por la atencion de Elizabeth, la guia, crea una atmosfera de grupo muy amigable. Compartió con nosotros datos históricos super interesantes y estuvo muy atenta a las necesidades del grupo. Los lugares que visitamos muy bonitos. Un paseo muy refrescante! Lo recomiendo.

Zeer leuk om als nederlander, info te krijgen over Nederland , zoals buitenlanders die krijgen. Leuke gids en goede chauffeur. Leuke excursie.