Amsterdam
Wandeltours

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Op wandeltour door Amsterdam: vijf hoogtepunten

Amsterdam heeft een aantal grandioze bezienswaardigheden, maar het is vooral een charmante, levendige stad vol bijzondere winkels en unieke attracties. Hier vijf hoogtepunten op je wandelroute.

 • Damplein

  1. Damplein

  Misschien wel het belangrijkste plein van Nederland! Het Koninklijk Paleis, het Nationaal Monument, de 15e-eeuwse Nieuwe Kerk - hier zie je het allemaal.

 • De Wallen

  2. De Wallen

  Eerste keer in Amsterdam? Dan verbaast het je vast dat de [Wallen] (/de-wallen-l3022/) eigenlijk heel beschaafd zijn! Ga overdag en bekijk meteen de historische gebouwen en unieke winkels.

 • Anne Frank Museum

  3. Anne Frank Museum

  Van buiten zie je niet veel meer dan hele lange rijen, boek dus een tour met skip-the-line-toegang als je wil leren over Annes poging om de nazi's te ontvluchten.

 • Museumplein

  4. Museumplein

  Aan het Museumplein staan drie geweldige kunstmusea: het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Goghmuseum. Ook het bekijken waard als je niet naar binnen gaat!

 • Vondelpark

  5. Vondelpark

  Om de hoek van het Museumplein ligt het park dat voor veel Amsterdammers favoriet is: het Vondelpark. Eindig je wandelroute hier op een zonnige dag en laat je voeten lekker rusten in het gras.

Plan je bezoek

 • Wordt het zwaar?

  De stad is niet zo ingericht als bijvoorbeeld New York: de straten zijn smal en de grachten overal, dus de meeste wandeltours duren minstens 2 uur (maar ook niet vaak langer dan 3 uur). Zonder gids ben je waarschijnlijk wel langer bezig de straten te navigeren, want Amsterdam is een stad om makkelijk in te verdwalen!

 • Hoe werken gratis tours?

  Gratis wandeltours zijn ideaal als je op een klein budget reist, of niet zeker weet hoe veel je zou moeten betalen voor een wandeling. Denk er wel aan dat de gratis tours nog steeds het inkomen van de gidsen vormen. Het is gebruikelijk om aan het eind van de wandelroute een bedrag aan de gids te geven dat jij passend vindt.

Other Sightseeing Options in Amsterdam

Want to discover all there is to do in Amsterdam? Click here for a full list.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 13.383 beoordelingen

Enorm boeiende rondleiding van een goede en toffe gids! Ik bleef continue met mijn aandacht bij de toer en verveelde mij geen minuut! Een echte aanrader

Der Guide hat die Führung mit viel Humor interessanten Anekdoten echt super gemacht. Wirklich empfehlenswert!!!!

Geweldige gids met extreem veel kennis over Amsterdam. We hebben genoten van de verhalen van Sebastian!

De rolstoel begeleiding was super geregeld. We hebben echt genoten met z'n alle van de hele tour.

Onze kleinzoon vond het geweldig. Hij raakt niet uitgepraat. Super leuke rondleiding.