Datums kiezen

AmsterdamFietstours

Amsterdam Fietstours: onze aanbevelingen

Amsterdam: fietstocht met gids door centrum van Amsterdam

1. Amsterdam: fietstocht met gids door centrum van Amsterdam

Ontdek de bezienswaardigheden van het centrum van Amsterdam met een deskundige gids aan je zijde. Je komt meer te weten over de cultuur van de stad, ziet belangrijke historische bezienswaardigheden en beroemde hotspots, maar ook minder bekende lokale favorieten.  Begin je reis in de buurt van het Centraal Station, ga langs de indrukwekkende A'DAM Tower, en dan naar de Westelijke Eilanden, waar je charmante ophaalbruggen, oude pakhuizen en chique kunstenaarsstudio's vindt.  Trap verder over de Brouwersgracht en bezoek de trendy Jordaan en Negen Straatjes, boordevol boetiekjes, sfeervolle cafés en hippe restaurants. Terwijl je dieper het centrum van de stad in fietst, ga je de grachtengordel in en flits je langs de Westerkerk en het historische Anne Frank Huis.  Rond het Leidseplein, met haar vele theaters en bruisende nachtleven, vind je ook vele straatartiesten en muzikanten.  Na alle opwinding heb je wel een aangename pauze in het Vondelpark, het grootste park van Amsterdam en wellicht het bekendste park van ons land, verdiend. Vervolgens maak je een rondje door het Museumkwartier en rij je door de smalle straatjes van De Pijp.  Steek de iconische Magere Brug, een houten ophaalbrug over de rivier de Amstel, over en kom uit bij de beroemde dierentuin Artis, waarna je naar het Maritiem Kwartier gaat.  Bewonder in de Zouthaven de indrukwekkende replica van een 17e-eeuws VOC-schip, voordat je weer terugkeert naar waar je fietstocht begon.

Amsterdam: e-biketour met windmolens, kaas & klompen

2. Amsterdam: e-biketour met windmolens, kaas & klompen

Begin je 3 uur durende fietstocht door de veerboot te nemen naar de noordkant van de stad. Bekijk de Amsterdam Tower en het EYE Filmmuseum, een unieke kennismaking met de Amsterdamse regio Old Holland. Je fietst vervolgens door het natuurgebied Waterland. In dit uitgestrekte polderlandschap met open velden en traditionele boeren kun je optimaal genieten van het moment. Fiets door het oude dorpje Broek in Waterland, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Het land wordt beschermd door kilometerslange dijken en pompstations, waardoor pittoreske dorpjes kunnen floreren en de regio een hotspot wordt voor buitenactiviteiten op land en water. Ten slotte bezoek je een windmolen en een lokale boerderij die kaas produceert die over de hele wereld wordt geëxporteerd.

Amsterdam: Sightseeing-fietstocht met een Franse gids

3. Amsterdam: Sightseeing-fietstocht met een Franse gids

Na het verzamelen van de kleine hoofdkantoor naast het centraal station, waar u uw fietsen te krijgen, ga je op een 2 en een half uur tour met een vriendelijke en ervaren gids. U vindt de grachten van Amsterdam, de geheimen van de Nederlandse architectuur, een van een soort locaties, de rijkdom van de Nederlandse Gouden Eeuw, en een aantal andere zeer goed bewaarde geheimen te ontdekken. De gids zal stoppen met het hele bezoek om u meer informatie over de belangrijkste locaties en historische gebouwen van Amsterdam geven. Dit geeft je voldoende tijd te geven om deze prachtige bezienswaardigheden met je camera vast te leggen! Je hebt ook de mogelijkheid om door de Jordaan, of langs het huis van Anne Frank, Vondelpark, historische gebouwen, en andere, minder bekende plaatsen, waardoor je je voelen als een Amsterdammer in slechts 2 uur en een half! Je rijdt op de top Nederlandse fietsen van het merk Batavus. Deze fietsen zijn vermaard om hun comfort, zodat u zich kunt concentreren alleen over bezienswaardigheden en de gids.

Amsterdam: begeleide fietstocht van 2 uur

4. Amsterdam: begeleide fietstocht van 2 uur

Amsterdam is een wereldstad als het om fietsen gaat en er is geen betere manier om de stad te verkennen dan met deze fietstocht van 2 uur. Je kunt rekenen op jaren aan ervaring en expertise van het bedrijf dat als eerste georganiseerde fietstochten in Amsterdam aanbood, met vriendelijke gidsen die je tijdens een ontspannen tocht door de stad het authentieke Amsterdam laten zien. Bekijk alle bezienswaardigheden en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van Amsterdam. Bezoek, al fietsend langs een doolhof van schilderachtige grachten, de oude westelijke haven en rijd verborgen binnenhoven in, met vele gelegenheden om foto's van de schilderachtige stad te maken. Krijg ook de gelegenheid om andere wijken van Amsterdam te bezoeken, zoals de Jordaan, fiets langs het huis van Rembrandt en ga dan door naar het Rijksmuseum, dat aan kunst en geschiedenis is gewijd, om verder nog de beruchte rosse buurt te verkennen, waar je de heimelijke cultuur van Amsterdam zelf kunt ervaren.

Amsterdam: City Highlights Electric Fat Bike Tour

5. Amsterdam: City Highlights Electric Fat Bike Tour

Baan je een weg door de stad als een echte Amsterdammer. Spring aan boord van een elektrische fatbike om de ingewikkelde fietspaden in te duiken zonder moe te worden. Ontdek levendige buurten en lokale bezienswaardigheden tijdens een rondleiding terwijl je op een soepele kruissnelheid rijdt. Ontmoet je gids op Damrak 34 en rijd het drukke stadscentrum uit om de verborgen juweeltjes van Amsterdam te ontdekken. Leer onderweg over de lokale cultuur, geschiedenis en architectuur. Stop langs de Prins Hendrikkade bij de Sint-Nicolaasbasiliek en bewonder deze prachtige rooms-katholieke kerk uit 1887. Fiets richting Amsterdam Centraal en het Prinseneiland op. Ervaar een rustige woonwijk met karakteristieke ophaalbruggen en woonboten. Stap aan boord van de veerboot voor een mooie rit naar de noordkant van de stad. Steek het IJ over en geniet van het uitzicht over Amsterdam vanaf het water. Eenmaal aan de noordkant merk je een heel andere sfeer op. Van street art op de NDSM-werf tot de vele antiekwinkels en toffe terrassen, je begrijpt waarom deze plek zo geliefd is bij de lokale bevolking. Neem na wat verkenning de veerboot terug over de rivier, vlakbij het EYE Museum. Fiets langs het IJ bij de Veemkade, en passeer de oude pakhuizen. Laat je gids je meer leren over de betekenis van deze gebouwen. Ga naar een van de weinige authentieke Nederlandse windmolens in Amsterdam, de 'de Gooyer'. Eindig je reis door naar het Oosterdok te fietsen, waar je een geweldig uitzicht hebt op het NEMO Science Museum, het Centraal Stationsgebouw en het Maritiem Museum met zijn indrukwekkende VOC-schip.

Amsterdam: begeleide bier- of prosecco-fietstocht

6. Amsterdam: begeleide bier- of prosecco-fietstocht

Roep je vrienden bij elkaar en klim aan boord van onze rijdende Party Beer Bike Bar! Neem plaats, pak een ijskoud biertje en peddel je een weg door Amsterdam! We voorzien deze bar van een nuchtere chauffeur zodat jullie allemaal kunnen genieten van een biertje! Je krijgt 20 liter bier, dus neem er een paar. Gedurende deze 1,5 uur beleef je Amsterdam op een onvergetelijke manier en heb je veel gelachen. Bekijk de mooie cafés waar we langs gaan en bekijk de omgeving van deze prachtige stad! Voor de sprankelende dames hebben we de mogelijkheid om elk een fles bubbels Prosecco te krijgen. Vervolg de boeking en kies de perfecte optie voor jou! En natuurlijk mogen we het beste van beide niet missen op onze Beer & Bubbles Mixed Bike! Kortom: boek deze ultieme ervaring nu want we gaan waarschijnlijk uitverkocht en we weten zeker dat je dit met je vrienden niet wilt missen tijdens je verblijf in Amsterdam! Kies de juiste optie en we zien je snel!

Vanuit Amsterdam: fietstocht door het platteland

7. Vanuit Amsterdam: fietstocht door het platteland

Ontsnap voor een dagje aan de drukte van Amsterdam en ontdek het Nederlandse platteland op de fiets. Vertrekkend vanuit het stadscentrum, neem je de pont over het prachtige IJ-meer. Fiets over dammen en dijken, langs pittoreske dorpjes en door schilderachtige landschappen. Je gids vertelt je over de geschiedenis van dit land en de dorpen die je gaat zien. Al fietsend over de dijken die de Nederlandse voeten droog houden, leer je over watermanagement. Halverwege de tour stop je voor koffie in een leuk klein restaurant in Holysloot, een klein dorpje in de landerijen van Holland. Stel je gids al je vragen en geniet van een ontspannen vakantie op deze rustige plek. De huisgemaakte appeltaart die hier wordt geserveerd is wereldberoemd en de perfecte brandstof om je op de been te houden. Na de verfrissing verder naar Ransdorp. Wees getuige van de schoonheid van deze voormalige hoofdstad van de regio Waterland met zijn iconische platte kerktoren en fascinerende geschiedenis. Begin later aan de reis terug naar de stad. Voordat je terugkeert, stop je om de laatste krijtmolen van Nederland te zien voor nog een iconisch fotomoment. Leer meer over de werking van windmolens en de molenindustrie van Holland in de 17e en 18e eeuw. Kort na het verlaten van de molen kom je weer terug in Amsterdam.

3 uur durende fietstocht door Amsterdam: achterafstraatjes en verborgen juweeltjes

8. 3 uur durende fietstocht door Amsterdam: achterafstraatjes en verborgen juweeltjes

Ervaar Amsterdam als een local met een fietstocht over de goed onderhouden fietspaden van de stad. Fiets door de Jordaan, het Vondelpark en naar het prachtige Museumplein. Ontmoet je gids bij het ophalen van je fiets en ga vervolgens op weg om een aantal verborgen pareltjes van de stad te vinden. Verken de verborgen binnenplaatsen en kerken van de Jordaan Ga naar binnenplaatsen en kerken die vaak door toeristen worden gemist. Luister terwijl de gids je onderweg meer vertelt over de oorsprong en geschiedenis van de verschillende locaties. Sluit de tour door de Jordaan af bij het Anne Frank Huis en kom meer te weten over een van de beroemdste en meest heldhaftige voormalige inwoners van Amsterdam. Geniet van een ontspannen pauze in een charmant café waar je iets te eten en te drinken kunt kopen. Fiets naar het Vondelpark en rijd door de favoriete stedelijke oase van Amsterdam. Fiets verder naar het Museumplein en bekijk de grootste culturele attracties van de stad, zoals het Van Goghmuseum, het Rijksmuseum en het Concertgebouw. Aan het einde van de fietstocht keer je weer terug naar het ontmoetingspunt. 

Amsterdam: fietverhuur

9. Amsterdam: fietverhuur

Huur een fiets en haal het meeste uit je tijd in de stad. Fiets gewoon van het ene herkenningspunt naar het andere, langs de prachtige grachten, door de artistieke Jordaan, de bekende rosse buurt en door het prachtige Vondelpark. Je kunt ook de stad uit rijden en een tocht maken door de prachtige landschappen rondom Amsterdam, waaronder het landelijke Waterland of het groene Amstelland aan de Amstel. Voor jouw perfecte fietstocht ontvang je aanbevelingen voor verschillende routes, verkeers- en parkeerregels en natuurlijk een kwalitatief hoogwaardige fiets. Met 5 fietsverhuurlocaties in Amsterdam is er altijd één in de buurt. Kies uit fietsen met voet- of handremmen op alle modellen en maten. Laat je fiets aanpassen aan je lengte en ga op een geweldig stadsavontuur.

Vanuit Amsterdam: Zaanse Schans & Zaandam E-Bike Tour

10. Vanuit Amsterdam: Zaanse Schans & Zaandam E-Bike Tour

Er is niets beter dan een zonnige zomerdag door te brengen op het platteland van Holland. Een korte tocht met de veerboot en een gemakkelijke fietstocht van 20 minuten door het noorden van de stad en we bereiken de Waterlands, het platteland net buiten Amsterdam. Al snel zijn het koeien en boerenborden die vers gemaakt ijs en melk aanbieden. Er zullen onderweg tal van fotomomenten zijn terwijl we door het landschap varen op weg naar het Nederlandse erfgoed van de Zaanse Schans. Je hebt vrije tijd om op verkenning te gaan, foto's te maken, wat kaas- en klompenstalletjes te bekijken of de allereerste Albert Heijn te bezoeken. Onze terugweg brengt ons terug naar de stad via Zaandam en het beroemde Intelhotel, gemaakt van bijna 70 traditionele houten huizen in Zaanse stijl. Terug in de stad komen we langs de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Aangezien we het grootste deel van onze tijd buiten de stad zullen doorbrengen, zal de stress van het fietsen in Amsterdam tot een minimum worden beperkt. Omdat Nederland relatief vlak is, hoeft men niet in topvorm te zijn om deel te nemen, maar de mogelijkheid om fysiek actief te zijn tijdens de tour wordt aanbevolen. Het gebruik van elektrische fietsen tijdens deze tour zal er zeker toe bijdragen dat de tour van ongeveer 40 km een fluitje van een cent wordt.

Beschikbare activiteiten

43 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 3

Andere activiteiten in Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.945 beoordelingen

Ik vond het heel positief dat onze gids, in tegenstelling tot andere tours, ook kritisch reflecteerde op de geschiedenis van Amsterdam en ook de oorlogen, kolonisatie en slavernij als onderdeel van de Gouden Eeuw noemde en de Joodse geschiedenis inging.

Het was een van de beste manieren om de stad Amsterdam te verkennen. De gids was ook goed geïnformeerd en enthousiast.

Als er regen wordt voorspeld, neem dan regenkleding mee. Ondanks de regen reden we door.

zeer goede gids, goede fiets, je kunt veel van Amsterdam zien en onderweg iets leren?

Een aangename fietstocht met een zeer boeiende gids. Een fijne ervaring.