Kies data

Amsterdam Musea & tentoonstellingen

Amsterdam Musea & tentoonstellingen: Onze meest aanbevolen

Amsterdam: ticket Van Gogh Museum

1. Amsterdam: ticket Van Gogh Museum

Eén van de populairste attracties van Amsterdam, het Van Gogh Museum, trekt meer dan een miljoen bezoekers per jaar.  Ontdek met dit ticket meer dan 200 schilderijen, 500 tekeningen en meer dan 750 brieven van Van Gogh, geheel op je eigen tempo. Bekijk een breed scala aan permanente en tijdelijke tentoonstellingen.  Het Van Gogh Museum bezit de grootste schilderijencollectie van Vincent van Gogh, en neemt je mee op een fascinerende reis door het leven van de kunstenaar en zijn tijdgenoten. In het museum kom je alles te weten over de kunstenaar: zijn werk, omgeving, persoonlijke ambities, emoties, de mythes die hem omringen  en de invloed die hij vandaag de dag nog heeft. Het Van Gogh Museum bezit wereldberoemde werken als de Zonnebloemen, Amandelbloesem en de Aardappeleters. Eveneens organiseert het museum 3 tijdelijke tentoonstellingen per jaar. Het Van Gogh Museum is 365 dagen per jaar geopend. Tickets zijn online beschikbaar. Mis je kans niet, en boek van tevoren. Als bezoeker kom je nog meer te weten over Van Gogh en zijn tijdgenoten met behulp van de audiogids, die beschikbaar is in 11 verschillende talen. Van Gogh bewonderde het werk van veel andere kunstenaars. Een daarvan was Jean-François Millet. Tussen 4 oktober 2019 en 12 januari 2020 zet het Van Gogh Museum het werk van deze Franse schilder in het zonnetje tijdens de tentoonstelling Millet en de Moderne Kunst, waarbij ook het werk van enkele tijdgenoten aan bod komt. Met meer tijd om te genieten in het museum, kun je een diepe duik nemen in de fantastische collectie.

Amsterdam: toegangsticket museum The Upside Down

2. Amsterdam: toegangsticket museum The Upside Down

Laat je fantasie de vrije loop in het grootste interactieve Instagrammuseum. Ga naar binnen op het tijdstip dat op je ticket staat en blijf zo lang je maar wilt.Neem alle poses aan die je maar kunt bedenken, maak digitale foto's met de camera's die rond het museum hangen en deel al je ontdekkingen. Ervaar de unieke mix van museum, pretpark, nachtclub en een paar achtergronden die 'picture-perfect' zijn. Ga op reis naar een geheel nieuwe dimensie die de grenzen van je eigen creativiteit verlegt. Bedrieg je hersenen, prikkel je zintuigen, verruim je geest en verrijk je kennis.

Amsterdam: toegangsbewijs WONDR - Immersive Experience

3. Amsterdam: toegangsbewijs WONDR - Immersive Experience

Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan? Of heb je zo hard gelachen dat je er buikpijn van kreeg? Neem even een pauze van het volwassen leven en maak opnieuw contact met het kind dat in je leeft - op een plek die draait om loslaten en plezier maken. Deze interactieve ervaring is een mix van alle geweldige dingen waarvan wordt aangenomen dat ze mensen gelukkig maken: confetti-douches? Check. Een zwembad vol met zachte en zoete marshmallows? Hebben we ook. Een springkasteel zoals je altijd al zou willen hebben? Yep. Graaimachines, karaokecabines, duizend discoballen en een gigantische ballenbak? Check, check, check. WONDR heeft alle ingrediënten in huis die nodig zijn voor een dag vol met slappe lach-momenten en onvergetelijke herinneringen. En nadat je het allemaal hebt meegemaakt? Ga lekker zitten en ontspan in het nieuwe Galaxy Café, waar je kunt genieten van overheerlijke lekkernijen en blitse cocktails terwijl je alle leuke en schattige kiekjes bekijkt die je van jouw ervaring zijn toegestuurd.

Amsterdam: ticket AMAZE Immersive Audiovisual Experience

4. Amsterdam: ticket AMAZE Immersive Audiovisual Experience

Reserveer alvast je toegangsticket en bereid je voor op de immersieve en multi-zintuiglijke ervaring die AMAZE is. Verken 7 kamers met interactieve shows van licht, geluid, video, rook en andere speciale effecten om je geest te stimuleren. Ontdek ultramoderne technologie van organisatoren met meer dan 30 jaar ervaring in de evenementen- en muziekindustrie. Ontsnap aan de realiteit en beleef interactieve ruimtes die een waaier van emoties teweegbrengen, van ontspannend tot intens. Ga op een reis die je weer in contact brengt met je innerlijke zelf. Interacteer met je omgeving via de vele sensoren en camera's om de onderdompeling van je ervaring te verrijken.

Amsterdam: entreeticket voor Madame Tussauds

5. Amsterdam: entreeticket voor Madame Tussauds

Begeef jezelf tussen de sterren met dit entreeticket voor Madame Tussauds in hartje Amsterdam. Drink een kop koffie met George Clooney, ga op de foto met Koningin Maxima en laat je vereeuwigen met wereldberoemde kunstenaars als Van Gogh en Rembrandt. Droom jij van een carrière als tv-presentator? Kom dan langs in onze nieuwe tv-studio en ontdek je presentatievaardigheden door van de autocue te lezen. Of ben jij meer van de muziek? Neem dan een duet op met Adele in de opnamestudio of ga bij Afrojack, Armin van Buuren, Tiësto, Hardwell of Martin Garrix in de dj-booth staan. Ga helemaal op in deze spannende interactieve wereld. Nooit eerder zag je zoveel sterren in Amsterdam als bij Madame Tussauds Amsterdam.

Amsterdam: expositie Fabrique des Lumières Dalí & Gaudí

6. Amsterdam: expositie Fabrique des Lumières Dalí & Gaudí

Haal het meeste uit je tijd in Amsterdam en maak een uitstapje naar de innovatieve Fabrique des Lumières, een digitaal kunstcentrum op het Westergasterrein, waar je jezelf kunt onderdompelen in de kunst. Met een ticket met tijdvenster kun je de verbazingwekkende meesterwerken van klassieke en moderne artiesten op een geheel nieuwe manier gaan ontdekken. Bezoek de grote industriële ruimte met muren tot wel 17 meter hoog, waar fantastische kunsttentoonstellingen van kunstenaars uit alle tijdperken worden georganiseerd. Met behulp van geavanceerde technologie worden de kunstwerken tot leven gebracht met lichtprojecties en begeleidende muziek. Stap een nieuwe wereld binnen en beleef een ode aan twee Spaanse meesters! Tijdens dit visuele en muzikale spektakel komen de beroemdste psychedelische werken van Salvador Dalí tot leven op het ritme van de muziek van de legendarische band Pink Floyd. Bewonder de werken van de Catalaanse architect Antoni Gaudí, een grote inspiratie voor Dalí, om de meeslepende ervaring compleet te maken. Ook de hedendaagse videocreatie 'Recoding Entropia' maakt deel uit van het avontuur, en neemt je mee op een visuele reis langs abstracte vormen en beweging.

Amsterdams gekste museum: Ripley's Believe It or Not!

7. Amsterdams gekste museum: Ripley's Believe It or Not!

Maak een ontdekkingsreis bij Ripley's Believe It or Not! - Amsterdam. Hier kun je een verzameling van ongelooflijke kunst bekijken die gemaakt is van vreemde en ongebruikelijke materialen. Bewonder een uit hout gesneden Bugatti en een 7-meter lange robot gemaakt van auto-onderdelen. Ontdek curiosa uit oude culturen. Bekijk echte gekrompen hoofden uit de Amazone en een authentiek Russisch ruimtepak. Er is zelfs een miniatuurversie van de Bijbel die aan boord van Apollo 14 werd gedragen. Maak foto's van bijzondere mensen van over de hele wereld en kom oog in oog te staan met de 2,7 meter lange Robert Wadlow. Schrik niet van de "Hagedis-man", die zich liet transformeren om zoveel mogelijk op een hagedis te lijken. Je bent ook uitgenodigd om jezelf onder te dompelen in de Nederlandse cultuur. Betreed een replica van een traditionele windmolen of kruip in een stuk kaas! Je verbeelding wordt tot leven gebracht met een aantal thematische kamers en je kunt zien hoe Amsterdam er onder water uit zou zien. Ook kom je meer te weten over de muziekscene van Amsterdam. Dat alles en nog veel meer beleef je bij Ripley's Believe It or Not! Amsterdam.

Amsterdam: combiticket grachtenrondvaart & Van Gogh Museum

8. Amsterdam: combiticket grachtenrondvaart & Van Gogh Museum

Ga naar het Van Gogh Museum en maak een ontspannende rondvaart door de grachten van Amsterdam en geniet zo van 2 topattracties met 1 handig combiticket. Ga naar het Van Gogh Museum en maak een ontspannende rondvaart door de grachten van Amsterdam en geniet zo van 2 topattracties met 1 handig combiticket. Je bent vrij om te bepalen welk deel van het ticket je het eerst wilt gebruiken. Stap in de boot en maak een grachtenrondvaart langs de prachtige historische grachtenpanden, de talloze bruggen en typische woonboten.   Proef de unieke sfeer van Amsterdam. Dit ticket bespaart je tijd en geld in verhouding tot twee afzonderlijke kaartjes. Het 2-in-1 ticket geeft je zowel toegang tot het Van Gogh Museum als een prachtige rondvaart door de stad.

Red Light Secrets: entreeticket voor prostitutiemuseum

9. Red Light Secrets: entreeticket voor prostitutiemuseum

Verken de geschiedenis van de beruchte Wallen, en ervaar een typische dag uit het leven van een sekswerker. Bekijk de kamers waar ze werken, en luister naar hun verhalen zoals verteld door de sekswerkers zelf. Krijg inzicht in hun perspectief dat ze op een luchtige en openhartige manier met je delen om de taboes rond sekswerk uit de wereld te helpen.  Neem even plaats achter één van de beroemde ramen van de Wallen in Amsterdam en ervaar hoe het is om aan de andere kant van het glas te staan. Ontdek de geschiedenis van de prostitutie in Amsterdam, en kom te weten hoe Amsterdam zo'n liberale metropool is geworden. Lees de teksten op de Confession Wall, een verzameling schriftelijke bekentenissen achtergelaten door museabezoekers - sommige zijn grappig, sommige zijn eye-openers, maar ze zijn allemaal onthullend.

Amsterdam: toegangsbewijs Museum Rembrandthuis

10. Amsterdam: toegangsbewijs Museum Rembrandthuis

Met een entreekaartje voor Museum Rembrandthuis heb je toegang tot het Amsterdamse huis waar Rembrandt 20 jaar lang woonde. Bekijk schilderijen van kunstenaars die zijn geïnspireerd door de Nederlandse meester en kom er meer over te weten. Ontdek meer over het leven en werk van de Nederlandse meester, Rembrandt Harmenszoon van Rijn, in het Amsterdamse huis waar hij 20 jaar woonde en werkte tot hij in 1656 failliet ging, met een entreekaartje voor Museum Rembrandthuis in het centrum van Amsterdam. Bij het ticket is tevens een audiogids inbegrepen, waarmee je het huis, gerestaureerd naar de 17e-eeuwse glorie, van binnen kunt verkennen. Ontdek de kamers waar Rembrandt werkte, en zie kunstwerken, meubels en andere objecten uit de tijd van Rembrandt. Het museum bezit ook een bijna volledige collectie van Rembrandt's etsen, en een deel daarvan wordt permanent tentoongesteld. Er zijn regelmatig tijdelijke tentoonstellingen die werken tonen van zijn voorgangers en tijdsgenoten, alsmede moderne kunstwerken in de nieuwe vleugel van het museum. In Rembrandt's gereconstueerde studio kun je een demonstratie verfpreparatie bijwonen, en zien hoe er met pigmenten en olie prachtige kleurrijke verf werd gemaakt.

100 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van de 7

Veelgestelde vragen over Amsterdam

Welke topattracties zijn een must-see in Amsterdam?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Amsterdam?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Keukenhof

Andere activiteiten in Amsterdam

Wil je alle activiteiten in Amsterdam ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Amsterdam

Youseum is echt een super leuk uitje. Ik en mijn vriendinnen hebben de dag van ons leven gehad. We hebben hele mooie foto's gemaakt en daarnaast vooral heel veel plezier gehad. Als je nog op zoek bent naar een leuke activiteit kan ik Youseum zeker aanraden!

Wij waren met een buitenlandse gast, hij vond het echt fantastisch! We zijn maar kort geweest ivm sluitingstijd dus alleen het Rembrandt gedeelte met de Nachtwacht bekeken.

Zeer goede informatie over de leefwereld van deze joodse gemeenschap in het heden en het verleden.

Leuke foto's kunnen nemen, vond de poppen wel niet zo realistisch

Zeker met elkaar te combineren en het is leuk meegenomen