Datums kiezen

Reims
Cultuur & geschiedenis

Cultuur & geschiedenis

Reims Cultuur & geschiedenis: onze aanbevelingen

Vanuit Parijs: Dagtocht naar Champagne met 8 proeverijen & Lunch

1. Vanuit Parijs: Dagtocht naar Champagne met 8 proeverijen & Lunch

De tour begint bij uw hotel (indien gevestigd in Parijs) of op het centrale ontmoetingspunt van Parijs. Je chauffeur-gids haalt je rond 07.30 uur op in een gezellige minibus met airconditioning. Geniet van lekkere croissants op weg naar Champagne, terwijl je gids je alles vertelt wat je moet weten over het sprankelende universum van champagne! Eenmaal aangekomen in Champagne, begint u uw dag met een bezoek aan een zeer prestigieus landgoed (Moët & Chandon, Mumm, Veuve Clicquot, Mercier, Pommery, Lanson, enz. > afhankelijk van de beschikbaarheid van de leverancier). Ontdek oneindige galerijen gevuld met flessen en sluit de rondleiding natuurlijk af met een proeverij. Afhankelijk van de dag kan er een tussenstop zijn in Epernay of Reims. Terug in uw minibus met airconditioning, bewondert u de landschappen en stopt u in het hart van de wijngaard om te genieten van een proeverij onder leiding van uw wijnexpertgids. Hij leert je de basis van het wijnprofessioneel proeven. De volgende stop is voor de lunch in een door een familie gerund champagnehuis of in een lokaal restaurant (afhankelijk van beschikbaarheid). Je krijgt de kans om verschillende glazen champagne en ratafias (een andere lokale wijn) te proeven, gecombineerd met lokale gerechten. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé… waar zou jij ze bij combineren? Geniet na de lunch van een digestieve tocht door de wijngaard van de Côte des Blancs en Vallée de la Marne. Leer de kenmerken van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier kennen en geniet van een fantastisch uitzicht over de wijngaard. Maak je klaar om wat foto's te maken! Last but not least, bezoek een andere door een familie gerunde wijnmakerij waar je de kunst van sabrage of disgorgement "à la volée" (een techniek voor het openen van een champagnefles) kunt leren, afhankelijk van beschikbaarheid. Proef verschillende heerlijke champagnes voordat je terugkeert naar Parijs, waar je wordt afgezet in een centraal Hotel de Ville.

Reims: rondleiding door de kathedraal van Notre Dame de Reims

2. Reims: rondleiding door de kathedraal van Notre Dame de Reims

Reis terug in de tijd tijdens een rondleiding door de kathedraal Notre-Dame de Reims, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een monument van Franse gotische kunst en architectuur waar veel van de koningen van Frankrijk werden gekroond. Bewonder bij aankomst de adembenemende façade van de kathedraal, die dateert uit de middeleeuwen, voordat je naar binnen gaat om de vele geheimen van de kerk te ontdekken. Bewonder binnen mooie wandtapijten en glas-in-loodramen uit de 13e tot 20e eeuw. Leer meer over de geschiedenis van de kerk van je gediplomeerde gids en ontdek welke koningen daar werden gekroond.

Epernay: ballonvaart

3. Epernay: ballonvaart

Ga op avontuur in een vastgebonden gigantische met helium gevulde ballon, vastgemaakt aan de onderkant van de Avenue de Champagne en vlieg tot 150 meter boven de grond.  Geniet van het uitzicht over de stad en de omliggende wijngaarden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.Bewonder dit prachtige gebied vanuit vogelperspectief.  Kijk naar beneden in de verborgen tuinen van de prachtige Belle Epoque-herenhuizen en geniet van de unieke sfeer.

Vanuit Reims: Champagne en Tour door familie gerunde wijnhuizen

4. Vanuit Reims: Champagne en Tour door familie gerunde wijnhuizen

Betrek uw zintuigen met champagneproeverijen in door een familie gerunde boetiekwijnhuizen tijdens deze tour vanuit Reims. Ga de kelders in en ontdek de geheimen van het produceren van champagne. Reis in een comfortabel busje met airconditioning en bezoek het charmante dorpje Hautvillers. Ontmoet uw lokale gids om 14.00 uur voor het VVV-kantoor van het treinstation Reims Centre en begin uw middag met een rit door het platteland. Ga verder met een bezoek aan een door een familie gerunde wijnmakerij. Bezoek de nog steeds gebruikte traditionele pers- en tankkamer terwijl uw gids de traditionele productiemethoden voor champagne beschrijft met een concrete en visuele benadering. Waardeer verschillende proeverijen van hun producten en verwerf smaakkennis en expertise met deze zeldzame champagnes. Geniet van een moment in de wijngaard, met een adembenemend uitzicht op de champagnewijnstokken die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, en verwerf kennis over de bijzonderheden van het terroir. Geniet van het dorp Hautvillers, de geboorteplaats van de Champagne. Bezoek de kerk waar de beroemde monnik Dom Pérignon begraven ligt. Sluit uw tour af met een bezoek aan een andere door een familie gerunde wijnmakerij, waar u verschillende ‘cuvées’ kunt proeven en vergelijken. Na een middag vol ervaringen en waardevolle souvenirs zet uw gids u tussen 18.30 en 19.00 uur af voor het VVV-kantoor van het centraal station van Reims.

Vanuit Parijs: Reims en Champagne Proeverij Hele Dag Tour

5. Vanuit Parijs: Reims en Champagne Proeverij Hele Dag Tour

Verken de Champagnestreek en bekijk de historische stad Reims om te ontdekken waar Franse royalty's werden gekroond tijdens een begeleide dagtour vanuit Parijs. Bezoek de kelders van gerenommeerde champagneproducenten, leer over de geschiedenis van de regio, proef lokale wijnen en geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Begin met een pick-up van uw hotel of accommodatie en ga naar het hart van de champagnestreek, Épernay. Volg een rondleiding door een van de grand champagnehuizen zoals: Mercier, Nicolas Feuillatte, Veuve Clicquot, Taittinger, Moet & Chandon of andere beroemde champagnehuizen, afhankelijk van beschikbaarheid, evenals een kleiner landgoed later op de dag. Leer meer over de geschiedenis van zijn naamgenoot en geniet van fijne champagne. Ontdek de lokale gastronomie en geniet van een driegangenlunch in een lokaal restaurant. Bekijk de wijnstokken omhoog en persoonlijk terwijl je ervaren gids je vertelt over de verschillende soorten druiven, het terroir en wat champagne zo gevierd maakt. Bezoek een lokaal champagnehuis en ontmoet de mensen achter de productie hiervan geweldig drankje. Proef hun elegante en exclusieve product en hoor over de geschiedenis van hun champagnelandgoed. Transfer naar de historische stad Reims in de Champagnestreek van Frankrijk. Zie de magnifieke kathedraal van Reims, bewonder de gotische architectuur en leer er meer over rol in de geschiedenis van de regio en enkele van de gekoesterde binnen de muren. Eindig met een drop-off in je hotel, nadat je het beste hebt geproefd en ervaren champagne te bieden heeft.

Vanuit Reims: ochtendtour Pommery Champagne & proeverijen

6. Vanuit Reims: ochtendtour Pommery Champagne & proeverijen

Ontmoet je lokale gids in de buurt van het treinstation in het centrum van Reims en begin de dag met het verkennen van het centrum van Reims per minibus. Rijd langs de 'Notre-Dame de Reims', een van de eerste monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verken een aantal iconische plekken in de stad, zoals de 'Porte de Mars', een 2.000 jaar oude boog en de laatste Romeinse poort van de stad. Neem de historische sfeer van de stad, waar de kroning van de koningen van Frankrijk plaatsvond, in je op. Haal het meeste uit je ochtend in de Champagnestreek, en begin met het verkennen van het beroemde Champagnehuis Pommery, inclusief een complete rondleiding door de kelders die zijn geclassificeerd als UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Sluit je bezoek in stijl af met twee champagneproeverijen. Pauzeer even bij een uitkijkpunt met uitzicht over de elegante wijngaarden van de Montagne de Reims, waar de gids je wijst op de bijzonderheden van de regio: waarom zijn de wijnstokken hier op hellingen geplant? Waarom bestaat de ondergrond uit zulke zuivere kalk? Waarom komt champagne alleen uit de Champagnestreek? Sluit de ochtend af met een bezoek aan een familiebedrijf. Bezoek de nog steeds in gebruik zijnde traditionele pers- en kuipkamer terwijl je dankzij de concrete en visuele benadering van de gids meer te weten komt over de traditionele Champagne-methode. Geniet van verschillende proeverijen van eigen productie en doe proefkennis en -expertise op met deze zeldzame champagnes. De ochtendtour eindigt voor het centraal station van Reims.

Vanuit Parijs: dagtrip naar champagne in een kleine groep met zes proeverijen

7. Vanuit Parijs: dagtrip naar champagne in een kleine groep met zes proeverijen

Bezoek de enige plaats ter wereld waar champagne wordt verbouwd en geproduceerd tijdens een dagexcursie vanuit Parijs. Volg een rondleiding door het Nicolas Feuillatte Champagnehuis en een door een familie gerunde wijnmakerij. Geniet van inbegrepen proeverijen en de kans om de kathedraal van Reims overdag te ontdekken. Start de tour vanuit Parijs met een minibus die je naar Champagne brengt. Bezoek de schilderachtige kapel van de abdij van Hautvillers, waar ook Dom Pérignon, de vader van de Champagne, begraven ligt. Leer meer over hem met je gids en ontmoet vervolgens een lokale producent om te horen over het wijnbouwproces. Geniet van een volledig begeleide rondleiding in het huis van Nicolas Feuillatte, 's werelds grootste producent van champagne. Proef 3 glazen champagne tijdens uw rondleiding door het champagnehuis. Je hebt ook de mogelijkheid om ten minste 3 verschillende soorten champagne te proeven bij een lokale wijnmakerij die door een familie wordt beheerd en om wat flessen te kopen voor souvenirs. Voordat je terugkeert naar Parijs, bezoek je de Notre Dame-kathedraal van Reims, een van de bepalende modellen van gotische kunst, en heb je vrije tijd om het gebied te zien waar 25 Franse koningen werden gekroond.

Passy-Grigny: champagnetour met 3 Meunier-proeverijen

8. Passy-Grigny: champagnetour met 3 Meunier-proeverijen

Ga naar het hart van de Marne-vallei naar het charmante dorpje Passy-Grigny, waar je champagne-avontuur wacht. Geniet van een rondleiding en ontdek alles wat er te weten valt over champagne, inclusief de unieke druiven die worden gebruikt om het te maken en hoe het wordt geproduceerd. Bekijk zowel oude als nieuwe champagnepersen, bekijk een minifilm over wijnstokken en wijnen en ontsteek uw passie voor Meunier-druiven. Geniet aan het einde van de tour van een proeverij van drie champagnes.

Reims: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

9. Reims: zelfgeleide hoogtepunten speurtocht en wandeltocht

Leer Reims in je eigen tempo kennen tijdens deze interactieve speurtocht die op je telefoon wordt gespeeld. Ontcijfer raadsels, communiceer met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en ontgrendel interessante feiten en legendes. Een ideale buitenactiviteit voor nieuwe bezoekers, koppels, groepen, gezinnen en kinderen. Kan worden gebruikt als een geweldige activiteit voor teambuilding. Na het downloaden van de speurtochttour op uw mobiele apparaat (via een link en inloggegevens ontvangen op boeking), gebruik de mobiele app en geïntegreerde kaarten om 10 van de belangrijkste bezienswaardigheden van Reim te voet te bereiken. Leer bij elke stop meer over de attractie en los een locatiegebaseerd raadsel op dat alleen opgelost als u de specifieke locatie bereikt. Gebruik logica, verbeeldingskracht, observatie en teamgeest om de juiste code te ontgrendelen en de volgende bestemming van het city sightseeing-spel te onthullen. Terwijl je door de stad loopt, geniet je van de flexibiliteit om je game op elk moment te pauzeren om een pauze, maak de perfecte foto's, stop voor de lunch of bezoek een museum. Kies ervoor om het stadsverkenningsspel later voort te zetten of bewaar de rest voor een andere dag. Start de activiteit op elk gewenst moment, het schema is indicatief. Download de app en laat de pret beginnen op het prachtige Square Colbert. Ontcijfer de aanwijzingen en ga naar je volgende haltes, de historische triomfboog La Porte de Mars en het 13e-eeuwse Musée-Hôtel Le Vergeur. Stop vervolgens bij de Cryptoportique, een doorgang uit de oude Romeinse tijd. Ga verder en ontdek tijdloze bezienswaardigheden zoals de Carnegie-bibliotheek, de kathedraal Notre-Dame en het Palais de Justice, het historische gerechtsgebouw van Reims. Verken het prachtige operagebouw van Reims en ontgrendel je laatste raadsels voordat je de tour beëindigt op de Place Drouet d'Erlon, het plein met een iconisch verguld overwinningsstandbeeld.

Passy-Grigny: proeverij van chocolade en champagne

10. Passy-Grigny: proeverij van chocolade en champagne

De wortels van dit Champagnehuis liggen in Passy-Grigny, een dorp in het hart van de Marne-vallei waar een beroemde priester, Aime Caudron, een visionair en veelbelovend idee had. In 1929 verzamelde hij de wijnmakers van het dorp om te creëren wat bekend is geworden als de Meunier-druif. Die Engelse tour geeft je de kans om achter de schermen te kijken en te leren hoe champagne wordt gemaakt. Van de eerste persing van de wijnbouwer Passy-Grigny tot het huidige moderne vatenhuis, het nodigt zowel beginners als experts uit in het unieke en prestigieuze universum van de champagne. Je maakt de ervaring af met een proeverij van 3 champagnes gecombineerd met 3 chocolaatjes.

13 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Andere aanbevelingen

Voor ieder wat wils

Reims

Reims

Andere activiteiten in Reims

Wil je alle activiteiten in Reims bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reims

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 296 beoordelingen

Vriendelijke én aimabele gids. In de nodige comfort de tour in een gezellig busje gekregen, met duidelijke uitleg.

Interessante tour, bezoek aan Kathedraal is kort vanuit het busje. Lekkere tasting en fijne bezoeken.

Geweldige tour, geweldige gids. Zeker de moeite waard om te doen. Goeie uitleg, lekkere champagne.

Angelique is een geweldige reisgids, heel gemoedelijk en vriendelijk

Zeker doen onze gids was tot niet was haar te veel