Kies data

Dingen om te doen Reims

Reims: De beste dingen die je niet wil missen

Reims: exclusieve tour naar Moët et Chandon & Taittinger

1. Reims: exclusieve tour naar Moët et Chandon & Taittinger

Ontdek een van de grootste wijnproducerende gebieden in Frankrijk op een tour in een kleine groep door de Champagne-regio. Proef de bruisende producten van dit wereldberoemde gebied, zoals de Champagne Taittinger, een van de laatste champagnehuizen die nog eigendom is van de oorspronkelijke familie.  Met cépages bestaande uit 50% pinot noir, 15% pinot meunier en 35% chardonnay, is de Taittinger-wijngaard een onovertroffen voorbeeld van een champagnesoort waarin chardonnay een belangrijke rol speelt. De productie van de wijngaard wordt aangevuld met de contractuele overname van druiven van onafhankelijke leveranciers die de beste wijngaarden in de regio Champagne bedienen.  Onderweg naar Épernay reis je door de wijngaarden van de Marne-vallei naar de legendarische monnik Dom Pérignon, die de duurste Franse wijnen van de 17e eeuw produceerde en nu begraven is in de kerk van de voormalige Benedictijner abdij van Hautvillers. Bezoek Épernay, vaak de hoofdstad van de Champagne genoemd, waar de hoofdstraat een opeenvolging vormt van luxe herenhuizen, beroemd als Maisons de Champagne.  Ontdek enkele van de meest prestigieuze namen, zoals Moët & Chandon, Perrier-Jouët en Pol Rogeren leer over de 100 kilometer aan tunnels onder de straten. Je krijgt 1 uur vrije tijd om te lunchen bij een van de vele restaurants in het centrum.  Daarna krijg je een rondleiding en een proeverij bij de wereldberoemde Maison de Champagne Moët & Chandon. Het Grand Maison is opgericht in 1743 door Claude Moët en zijn geschiedenis is gekoppeld aan bekende figuren zoals Marquise de Pompadour en Napoleon I. Moët & Chandon Champagne is verkocht bij vele belangrijke historische gebeurtenissen, met inbegrip van de kroning van koning Eduard VII, het Filmfestival van Cannes en de 120e verjaardag van het Vrijheidsbeeld.

Reims: Veuve Clicquot Champagne-dagtour

2. Reims: Veuve Clicquot Champagne-dagtour

Ga ondergronds naar de kelders van de iconische champagnehuizen Veuve Clicquot en Pommery. Leer meer over hun productieproces, hun champagne en de speciale geschiedenis van elk huis. Geniet van begeleide proeverijen op beide locaties en een heerlijke 3-gangenlunch. Begin je rondleiding in de kelders van Veuve Clicquot. Doe een proeverij met uitleg over de smaak van de iconische champagne.Luister terwijl je gids de subtiele tonen van de drank uitlegt. Kom dan langs bij de Veuve Clicquot-winkel en geniet van wat winkeltherapie terwijl je verschillende merkproducten bekijkt. Geniet daarna van een traditionele Franse lunch in een klassiek Frans restaurant met zelfgemaakte gerechten en een champagne-aperitief. De 3-gangenlunch geeft je de energie om op je champagnedag te gaan met een rondleiding in Pommery Champagne. Ga naar Pommery, het mooiste huis met diepe kelders vol champagneflessen en een verrassing: een tentoonstelling van moderne kunst midden in de kelders. Verken de kelders in uw eigen tempo en geniet, eenmaal terug op de grond, van een laatste proeverij van de Brut Royal Champagne.

Vanuit Reims: ochtendtour Pommery Champagne & proeverijen

3. Vanuit Reims: ochtendtour Pommery Champagne & proeverijen

Ontmoet je lokale gids in de buurt van het treinstation in het centrum van Reims en begin de dag met het verkennen van het centrum van Reims per minibus. Rijd langs de 'Notre-Dame de Reims', een van de eerste monumenten op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Verken een aantal iconische plekken in de stad, zoals de 'Porte de Mars', een 2.000 jaar oude boog en de laatste Romeinse poort van de stad. Neem de historische sfeer van de stad in je op, waar de kroning van de koningen van Frankrijk plaatsvond. Haal het meeste uit je ochtend in de Champagnestreek, en begin met het verkennen van het beroemde Champagnehuis Pommery, inclusief een complete rondleiding door de kelders die zijn geclassificeerd als UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Sluit je bezoek in stijl af met twee champagneproeverijen. Pauzeer even bij een uitkijkpunt met uitzicht over de elegante wijngaarden van de Montagne de Reims, waar de gids je wijst op de bijzonderheden van de regio: waarom zijn de wijnstokken hier op hellingen geplant? Waarom bestaat de ondergrond uit zulke zuivere kalk? Waarom komt champagne alleen uit de Champagnestreek? Sluit de ochtend af met een bezoek aan een familiebedrijf. Bezoek de nog steeds in gebruik zijnde traditionele pers- en kuipkamer terwijl je dankzij de concrete en visuele benadering van de gids meer te weten komt over de traditionele Champagne-methode. Geniet van verschillende proeverijen van eigen productie en doe proefkennis en -expertise op met deze zeldzame champagnes. De ochtendtour eindigt voor het centraal station van Reims.

Reims: toegangsbewijs Notre-Dame kathedraal en rondleiding

4. Reims: toegangsbewijs Notre-Dame kathedraal en rondleiding

Reis terug in de tijd tijdens een rondleiding door de kathedraal Notre-Dame de Reims, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, een monument van Franse gotische kunst en architectuur waar veel van de koningen van Frankrijk werden gekroond. Bewonder bij aankomst de adembenemende façade van de kathedraal, die dateert uit de middeleeuwen, voordat je naar binnen gaat om de vele geheimen van de kerk te ontdekken. Bewonder binnen mooie wandtapijten en glas-in-loodramen uit de 13e tot 20e eeuw. Leer meer over de geschiedenis van de kerk van je gediplomeerde gids en ontdek welke koningen daar werden gekroond.

Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

5. Vanuit Parijs: dagtrip Champagne met 8 proeverijen & lunch

De activiteit begint bij je hotel (als het in Parijs ligt) of een trefpunt in het centrum van Parijs. Je chauffeur/gids haalt je rond 07:30 uur op in een gezellige minibus met airconditioning. Geniet van lekkere croissants op weg naar de Champagne, terwijl je gids je alles vertelt wat je moet weten over het sprankelende universum van de champagne. Bij aankomst in de Champagne begint je dag met een bezoek aan een zeer prestigieus champagnehuis (Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Mercier etc. afhankelijk van de beschikbaarheid). Ontdek de nooit eindigende gangen met flessen en eindig je rondleiding met een proeverij. Als je weer in je minibus met airconditioning bent, kun je de landschappen bewonderen en pauzeer je in het hart van de wijngaard voor een masterclass van je deskundige wijngids. Hij leert je de basis van het professioneel proeven van wijn. Je oefent met een bijzondere cuvée. Daarna lunch je in een door een familie gerund champagnehuis of een lokaal restaurant (afhankelijk van de beschikbaarheid). Je hebt de kans om diverse glazen champagne en ratafia (een andere lokale wijn) te proeven die bij het lokale eten passen. Blanc de Blancs, Blanc de Noirs, Champagne Rosé… waar zou jij die bij drinken? Na de lunch krijg je een rondleiding door de wijngaard van de Côte des Blancs en Vallée de la Marne. Leer meer over de kenmerken van Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier en geniet van een geweldig uitzicht over de wijngaard. Je kunt ook mooie foto's maken! Je gids brengt je vervolgens naar Hautvillers, een typisch Frans dorp, waar de legendarische Dom Perignon vandaan komt. Verder bezoek je nog een door een familie gerund wijnhuis waar je de kunst van het sabreren of disgorgement 'à la volée' leert (een techniek voor het openen van een champagnefles), afhankelijk van de beschikbaarheid. Proef diverse heerlijke champagnes voordat je weer teruggaat naar Parijs, waar je wordt afgezet op een centrale plek met goede verbindingen.

Vanuit Parijs: dagtour Reims en champagneproeverij

6. Vanuit Parijs: dagtour Reims en champagneproeverij

Geniet van een exclusieve dagtrip naar de stad Reims en ontdek waar veel Franse koningen werden gekroond vóór de Franse Revolutie. Transfer van Parijs naar de historische stad in de Champagnestreek van Frankrijk. Maak bij aankomst een begeleide wandeling door het stadscentrum en ga vervolgens naar de unieke kathedraal van Reims. Leer meer over zijn plaats in de Franse geschiedenis als de traditionele kroningsplaats voor de koningen van Frankrijk. Bewonder de mooie Franse gotische architectuur en hoor over enkele van de schatten die binnen de muren te vinden zijn. Ga vervolgens naar de legendarische wijngaarden van de Champagnestreek om verschillende soorten mousserende wijn te proeven. Ga dan zitten en maak van de gelegenheid gebruik om de lokale gastronomie te ontdekken. Geniet van een driegangenlunch inclusief voorgerecht, hoofdgerecht en dessert in een lokaal restaurant. Bezoek een van de bekendste producenten in de regio. Leer hoe champagne wordt gemaakt, van het snoeien van de wijnstokken tot het persen, mengen en bewaren van wijn. Bekijk oude kelders gevuld met glazen containers en waardevolle inhoud die stof verzamelt voordat u de wijnen proeft. Eindelijk, aan het einde van de dag, keert u terug naar uw accommodatie in Parijs.

Vanuit Reims: Champagnetour op e-bike met lunch

7. Vanuit Reims: Champagnetour op e-bike met lunch

Verken het charmante platteland van de Champagne tijdens een ontspannen e-bike-tour. Fiets door Premier- en Grand Cru-dorpen en bekijk de wijnstokken die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van staan. Rijd langs het Marnekanaal en proef verschillende champagnes en geniet van een traditionele lunch. Ontmoet jouw lokale gids in Reims, in Epernay of in Mareuil-sur-Ay. Na een rit naar een typisch Champagnehuis in het hart van de Champagne, Le Clos Corbier, staan jouw fietsen klaar om te rijden. Rijd mee op je fiets en ontdek enkele van de meest afgelegen locaties van de Champagne. Verdien je champagneglazen fietsend door Premier- en Grand Cru-dorpen en ervaar de complexiteit van het gebied ten volle. Geniet van adembenemende uitzichten op de wijnstokken van de Champagne, die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staan. Ontdek het dorp Hautvillers, de bakermat van de Champagne. Eindig je tijd in Hautvillers met een begeleid bezoek aan de kerk waar de beroemde monnik Dom Pérignon begraven ligt. Beleef een fietstocht langs het Marne-kanaal om terug te keren naar Le Clos Corbier. Bezoek de kelders en proef verschillende champagnes uit het familiedomein, waar je het champagnebereidingsproces ziet en leert. Dompel jezelf vervolgens onder in de Franse levensstijl met een traditionele lunch bestaande uit zelfgemaakte regionale specialiteiten gecombineerd met een verscheidenheid aan champagnes, kaassoesjes, paté en croute, quiche, linzen, kazen, en roze koekjes uit Reims (de lunch kan worden aangepast aan allergieën of specifieke diëten).

Vanuit Parijs: dagtrip naar champagne in een kleine groep met zes proeverijen

8. Vanuit Parijs: dagtrip naar champagne in een kleine groep met zes proeverijen

Bezoek de enige plaats ter wereld waar champagne wordt verbouwd en geproduceerd tijdens een dagexcursie vanuit Parijs. Volg een rondleiding door het Nicolas Feuillatte Champagnehuis en een door een familie gerunde wijnmakerij. Geniet van inbegrepen proeverijen en de kans om de kathedraal van Reims overdag te ontdekken. Start de tour vanuit Parijs met een minibus die je naar Champagne brengt. Bezoek de schilderachtige kapel van de abdij van Hautvillers, waar ook Dom Pérignon, de vader van de Champagne, begraven ligt. Leer meer over hem met je gids en ontmoet vervolgens een lokale producent om te horen over het wijnbouwproces. Geniet van een volledig begeleide rondleiding in het huis van Nicolas Feuillatte, 's werelds grootste producent van champagne. Proef 3 glazen champagne tijdens uw rondleiding door het champagnehuis. Je hebt ook de mogelijkheid om ten minste 3 verschillende soorten champagne te proeven bij een lokale wijnmakerij die door een familie wordt beheerd en om wat flessen te kopen voor souvenirs. Voordat je terugkeert naar Parijs, bezoek je de Notre Dame-kathedraal van Reims, een van de bepalende modellen van gotische kunst, en heb je vrije tijd om het gebied te zien waar 25 Franse koningen werden gekroond.

Reims: workshop Sabragetechniek en champagneproeverij

9. Reims: workshop Sabragetechniek en champagneproeverij

Stap in de oude traditie van Reims met een workshop Sabragetechniek. Leer alles over de Saber en hoe je een fles champagne opent met een zwaard. Nadat je bent geslaagd, proef je de vruchten van je werk met een drankje uit de fles. Ontdek de traditie van het maken van sabels, geërfd van de vele regimenten van Frankrijk, waaronder de huzaren van Napoleon. Leer de methoden van het sabelleggen op het prachtige terrein van The Golden Sabre Academy. Nadat je hebt gehoord over de geschiedenis en tradities van het maken van deze historische zwaarden, leer je het zwaard met gouden handvat te gebruiken om je missie te volbrengen: open een fles Canard-Duchene. Vind jezelf succesvol en ontvang de ultieme beloning voor het proeven van champagne uit de fles die je zojuist hebt gesneden. Ontvang ook een certificaat van zwaardvechten, in een veilige en spannende ervaring.

Reims/Epernay: privédagtour champagne met proeverijen

10. Reims/Epernay: privédagtour champagne met proeverijen

Ontdek de sprankelende wereld van champagne in Champagne tijdens een privédagtrip. Bezoek een ondergrondse kelder, loop door wijngaarden en geniet van een traditionele Franse maaltijd voor de lunch op een geweldige dag in de Champagne-regio. Ontdek wat champagne anders maakt dan andere mousserende wijnen met een privégids die u rondleidt op deze door UNESCO beschermde bestemming. Het schilderachtige dorpje Hautvillers ligt op een heuvel en biedt een van de mooiste uitzichten van de regio. Tegen het nabijgelegen bos staat een benedictijnenabdij, wiens rentmeester en keldermeester Dom Pérignon zelf was. De lunch wordt geserveerd in een restaurant met heerlijke lokale gerechten en traditionele Franse gerechten. Geniet van een korte wandeling in de wijngaarden en hoor over het belang van goede grond voor kwaliteitswijnstokken en druiven. Kom meer te weten over het zware handwerk van de 15.000 wijnbouwers in de Champagnestreek om wijn van hoge kwaliteit te produceren. Voordat de dag voorbij is, zal uw privégids u vergezellen op een rondleiding door de kelder van een onafhankelijke wijnmakerij en een geleid bezoek aan een champagnehuis. De finishing touch zal schitteren in uw champagneglazen tijdens proeverijen van de bubbelwijn zelf met commentaar.

Beschikbare activiteiten

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Andere belevenissen
  • Citycards
  • Privétours
  • Avonturen
  • Transfers
  • Workshops en cursussen
27 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Reims

Welke topattracties zijn een must-see in Reims?

De topattracties in Reims zijn:

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Reims?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Épernay

Overzicht activiteiten in Reims

Wil je alle activiteiten in Reims ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Reims

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 1.446 beoordelingen

We lijken veel geluk te hebben gehad dat de dag dat we de ballon boekten, echt vloog ... Ik merkte dat veel van de dagen voorafgaand aan onze reis het was geannuleerd, dus ik had geen idee of het echt zou gebeuren, omdat we alleen die ene hadden kans op een ochtend tussen andere geboekte proeverijen. Toevallig kwamen we om 10.30 uur aan en liepen meteen de ballon in en op en het was erg rustig en een mooie heldere dag dus we hebben echt genoten van onze korte vlucht met een glas champagne …. Het was geweldig om ons te oriënteren voor een kort bezoek aan Epernay en aan te kruisen en te ervaren van de bucketlist.

Geweldige ervaring. Leuke excursie door de wijngaarden op de fiets In totaal 22 km Elektrische fietsen... wees niet bang!!! Eten bij le Clos Le corbier.geweldig. 's Middags bezoek aan wijnhuizen met champagneproeverij. De gids Thomas, uitstekend. Erg leuke groep. ik raad het 100% aan

Ik heb er echt van genoten en blij dat ik twee vluchten heb geboekt - de eerste was druk en ik nam foto's en de tweede had er maar twee en ik kon op een rustige manier van het uitzicht genieten:)

Dit is zonder twijfel het beste wat je kunt doen in de wijk Champgne. Martin was een goede en aangename gids. De omgeving was prachtig tussen de wijnranken. Sterk aanbevolen.

Super tour. Leuke verhalen goede lunch en heerlijke champagne gedronken.