Kies data

Akropolis van Athene Toegangstickets

Akropolis van Athene Toegangstickets: Onze meest aanbevolen

Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

1. Athene: ticket voor Akropolis & topattracties met audiogids

Verken de oude Akropolis in jouw eigen tempo met voorrangs e-tickets. Je kunt jouw ervaring uitbreiden met optionele combitickets voor de belangrijkste archeologische bezienswaardigheden en musea van de stad, waaronder het Akropolismuseum, de Oude Agora, Kerameikos, Olympieion, het Forum Romanum, de Bibliotheek van Hadrianus, het Lyceum van Aristoteles en het Nationaal Archeologisch Museum. Je kunt kiezen voor de ticket-only optie of de ticket met audiogids-optie om toegang te krijgen tot 6 boeiende audiotours op jouw smartphone. Ontdek de geschiedenis van de stad en een aantal fascinerende plekken die het hedendaagse Athene hebben vormgegeven tijdens een zelfgeleide audio-wandeltour. Na het boeken, download je gewoon je ticket en de audiogidsen op je telefoon met de link die jou is toegestuurd. Zodra je de attractie binnengaat, zet je je koptelefoon op en ontdek je de locaties via de kracht van de verhalen en leer je historische informatie en ongewone anekdotes uit de oudheid kennen.

Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

2. Athene: combiticket Akropolis en 6 archeologische locaties

Bespaar tijd en geld tijdens je verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket dat je voorrangstoegang geeft tot 7 van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Athene. Geniet van kortingen tot 50% en vermijd de lange wachtrijen met toeristen bij de Akropolis, de oude Agora, de Romeinse Agora, de Tempel van Zeus, de Aristotelesschool, de bibliotheek van Hadrianus en de oude begraafplaats van Kerameikos. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, dat op de Akropolis-heuvel staat, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Bezoek daar de oude Agora die op de noordwestelijke hellingen van de Akropolis ligt. Kom meer te weten over dit voormalige artistieke, spirituele en commerciële centrum. Verken net ten noorden van de Akropolis de vindplaats van de Romeinse Agora, die ooit het middelpunt was van het openbare leven in Athene. Je hebt ook toegang tot de beroemde bibliotheek van Hadrianus en de tempel van Olympische Zeus op de Olympische locatie, evenals Kerameikos, de oude begraafplaats die zich uitstrekt tot aan de oevers van de rivier de Eridanos en het nabijgelegen Lyceum.

Athene: entree Akropolis met audiogids

3. Athene: entree Akropolis met audiogids

Bezoek de adembenemende Akropolis met een vooraf gereserveerd entreeticket. Ontdek een van de beroemdste en meest bezochte monumenten uit de wereld van de oudheid. Wandel omhoog naar de plek die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat en vroeger diende als citadel, en bekijk de gebouwen in jouw eigen tempo. Ontvang je ticket in je e-mail, samen met instructies om jouw audiotour te downloaden en rechtstreeks naar de zuidingang te gaan, dicht bij het metrostation Akropolis. Scan je ticket bij de kaartjesautomaten, zet jouw koptelefoon op en luister naar onze professionele, gediplomeerde gidsen die jou historische informatie geven en originele, handgeplukte verhalen vertellen. Neem zoveel tijd als je wilt. Het toegangsticket omvat ook de toegang tot de Propylae, de Tempel van Athena Nike, het Parthenon en het Erechtheion met zijn Veranda van de Maagden. Na het verkennen van de ruïnes bezoek je het Akropolismuseum, dat enkele belangrijke werken van de toenmalige architectuur en onbetaalbare vondsten uit de Akropolismonumenten bevat. Met jouw audiogids zie je de belangrijkste bezienswaardigheden zoals votieven, artefacten uit het dagelijks leven, beelden uit de archaïsche periode, kariatiden, en natuurlijk de majestueuze zaal van het Parthenon met de metopen, de frontons en het fries.

Tickets voor Akropolis, Akropolismuseum en Archeologisch Museum

4. Tickets voor Akropolis, Akropolismuseum en Archeologisch Museum

Bespaar tijd en geld tijdens uw verblijf in Athene met een vooraf geboekt combiticket waarmee u zonder wachtrij toegang krijgt tot 3 van de belangrijkste archeologische plekken van Athene. Vermijd de lange rijen toeristen bij de Akropolis, het Akropolismuseum en het Nationaal Archeologisch Museum. Bezoek de adembenemende Akropolis in je eigen tempo. Ontdek een van de beroemdste en meest bezochte monumenten in de wereld van de oudheid. Bewonder het Parthenon, een UNESCO-werelderfgoed, en dompel jezelf onder in de 2500 jaar rijke geschiedenis van dit indrukwekkende bouwwerk. Na het verkennen van de ruïnes, bezoek je het Akropolismuseum waar je alle wonderen kunt bewonderen die zijn hersteld van de Akropolis, waaronder bijna 4000 voorwerpen uit het oude Athene. Ga verder naar het Nationaal Archeologisch Museum. Wandel rond en bewonder de artefacten en de majestueuze beelden. Leer meer over de Griekse geschiedenis terwijl je fascinerende tentoonstellingen uit de oudheid ontdekt.

Athene: entreeticket Akropolis met audiogids

5. Athene: entreeticket Akropolis met audiogids

Grijp de kans om de Akropolis te bezoeken, het beroemdste monument van het oude Griekenland. Ontvang je ticket per e-mail, samen met instructies om de audiotour te downloaden en rechtstreeks naar de zuidingang te gaan, vlak bij het metrostation Akropolis. Scan je ticket bij de validatiemachines, zet je koptelefoon op en luister - terwijl je de berg op wandelt en de unieke locatie verkent - naar de historische informatie en de originele verhalen van de professionele, gediplomeerde gidsen en verhalenvertellers. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. De Akropolis is een archeologisch wonder, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie en één van de meest direct herkenbare bezienswaardigheden van Athene. Loop het Dionysustheater binnen en bekijk het imposante Parthenon dat op de UNESCO-lijst staat en is gewijd aan Athena, de godin van de oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nike, het Erechtheion en bekijk de Odeon van Herodes Atticus van bovenaf. Je kunt naar alle kanten van de heuvel lopen en het prachtige uitzicht op Athene, de omringende bergen en natuurlijk de Egeïsche Zee bewonderen. De Akropolis is een behoorlijk indrukwekkende plek die boven de hoofdstad uittorent, en die je een gevoel van ontzag en een besef van de grootsheid van de oude Grieken geeft wanneer je er rondloopt.

Athene: combiticket voor musea en hop-on hop-off bus

6. Athene: combiticket voor musea en hop-on hop-off bus

Sla het gedoe over en gebruik een handige combinatiepas om toegang te krijgen tot enkele van de bekendste bezienswaardigheden van Athene en 48 uur per dag toegang tot een Hop-on Hop-off bus. Neem drie dagen de tijd om te zien wat je wilt: van het Parthenon tot dans en theater, er is voor elk wat wils. De attractielijst omvat: • Combiticket Acropolis en 6 archeologische vindplaatsen (deze tickets moeten voorafgaand aan uw bezoek worden opgehaald bij de activiteitenaanbieder; alle andere attracties kunnen rechtstreeks worden bezocht met alleen uw combipas) • Akropolismuseum • Panatheense Stadion • Oorlogsmuseum van Athene • Museum voor Cycladische kunst • Frissiras Museum voor Hedendaagse Schilderkunst • Grieks motormuseum • Ilias Lalaounis Sieradenmuseum • Museum van Griekse cultuur (Benaki) • Museum voor Islamitische Kunst (Benaki) • De Ghika-galerij (Benaki) • Speelgoedmuseum (Benaki) • Museum van oude Griekse technologie • Herakleidonmuseum • Museum van illusies • Hop on, hop off-tour door Athene (48 uur toegang tot alle lijnen)

Athene: voorrangstoegang Akropolis met audiotour

7. Athene: voorrangstoegang Akropolis met audiotour

Bezoek de Akropolis, waarschijnlijk een van de belangrijkste en meest bezochte bezienswaardigheden van Griekenland. Boek dit ticket met voorrangstoegang en vermijd de lange wachtrijen bij de kassa. Haal het maximale uit je bezoek met een audiogids op je telefoon, en ontdek de geschiedenis van de stad. Ontvang je e-ticket per e-mail en controleer je voucher voor instructies voor het downloaden van de audiogids. Ga vervolgens, met je telefoon en koptelefoon in de hand, rechtstreeks naar de zuidelijke ingang, dicht bij metrostation Akropolis, en scan je ticket bij de validatie-automaten. Zet je koptelefoon op en open de app op je telefoon om je tour te beginnen. Luister naar professionele, erkende gidsen, en experts op het gebied van verhalen vertellen, en kom meer te weten over de boeiende geschiedenis en hoor originele anekdotes. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Bekijk het Dionysius-theater en het imposante Parthenon, dat op de UNESCO-lijst staat. Deze tempel is opgedragen aan Athena, godin van de oorlog. Bezoek de Propylaea, de tempel van Athena Nikè en het Erechtheion en bezichtig het Odeion van Herodes Atticus. Ontdek de heuvel vanuit iedere zijde en geniet van het prachtige uitzicht op de Griekse hoofdstad. Zie de omliggende bergen en de blauwe Egeïsche Zee die Athene omringt. 

Athene: toegangskaarten Akropolis en museum met audiotour

8. Athene: toegangskaarten Akropolis en museum met audiotour

Verken in je eigen tempo de fascinerende Akropolis-heuvel van Athene en het bijbehorende museum met deze combinatie van vooraf geboekte e-tickets en drie meeslepende audiotours, te downloaden naar je smartphone. Ontvang uw tickets via e-mail, download vervolgens eenvoudig de zelfgeleide audiotours en u bent helemaal klaar voor uw avontuur in Athene. Kom aan op de Akropolis-heuvel en loop rond op deze unieke imposante plek, door de muren van de Propylaea en de reeks grote tempels rond de site. Bezoek de Tempel van Nike, het Erechtheion en het illustere Partheon en luister naar talloze verhalen over de goddelijke voorouders van de Atheners en de mythische oorsprong van deze glorieuze stad. Treed in de voetsporen van wereldberoemde historische figuren zoals Socrates en Pericles en krijg waardevolle inzichten in het leven van deze oude Grieken. Ontgrendel tijdens de wandeling de geheimen van oud metselwerk en wees getuige van de ongeëvenaarde uitmuntendheid van de Atheense architectuur. Laat u in het Akropolismuseum door de exposities leiden door de boeiende reis van Athene's overgang naar democratie. Geniet van een uitgebreide presentatie van de evolutie van de oude Griekse stijl van de vroege stappen tot de artistieke revoluties van het klassieke tijdperk.

Athene: ticket Akropolis, Agora en tempel van Zeus met audio

9. Athene: ticket Akropolis, Agora en tempel van Zeus met audio

Profiteer met je voorafgeboekte e-ticket van voorrangstoegang tot de Akropolis en de heuvels, de oude Agora, de Romeinse Agora en de tempel van de Olympische Zeus. Ervaar de grandeur van de Gouden Eeuw van Athene met drie fascinerende zelfgeleide rondleidingen die zijn ontworpen door een erkend expert. Ontrafel de geheimen van illustere monumenten uit de antieke tijd.   Download eenvoudig de audiogidsen 'Acropolis Classic', 'The Great Debt: the Olympieion' en 'Ancient Agora: The Birth of Democracy' op je smartphone en laat de kracht van het vertellen van verhalen zijn betoverende werk doen. Tijdens je wandeling bewonder je het Museum van de Agora, de Tempel van Nike, de Propylaea, het Parthenon en de tempel van de Olympische Zeus naast vele andere fascinerende attracties en  krijg je de kans om te genieten van een prachtig uitzicht over de stad vanaf de beste uitkijkpunten. Dit is een unieke kans om zonder gedoe en in je eigen tempo de geschiedenis van het oude Athene te doorgronden en het tot leven te laten komen dankzij een vermakelijke en originele manier van verhalen vertellen.

Athene: toegangsticket Akropolis met audiotour via telefoon

10. Athene: toegangsticket Akropolis met audiotour via telefoon

Er is een ritueel verbonden aan een bezoek aan Athene. Allereerst, smul je van souvlaki en een authentieke Griekse salade. En daarna... beklim je zo snel mogelijk de Akropolis! Sla de wachtrij over om de bekendste bezienswaardigheid van Athene te zien! Je ontvangt je entreebewijs per e-mail, zodat je meteen door kunt lopen naar de ticketvalidatie bij de ingang. Daarnaast kun je de digitale zelfstandige 'Acropolis Classic-audiotour downloaden. De app combineert de geschiedenis, politiek, kunst, religie en allerdaagse verhalen uit het oude Athene en presenteert het in een modern en aantrekkelijk jasje. Elk onderdeel van de excursie is voorzien van meerdere verhalen, zodat je de beleving kunt aanpassen aan je persoonlijke programma en je eigen interesses. Nadat je de digitale audiotour op je smartphone hebt gedownload, kun je beginnen bij de grote trap: al sinds de tijd van Perikles de traditionele manier om de Akropolis te bezoeken. In de Tempel van Nikè kun je meer horen over de defensieve rol van de Akropolis en leren over de botsing tussen vernieuwers en conservatieven in het oude Athene. Hierna betreed je de propyleeën, een gebouw dat al in de oudheid werd bewonderd, wellicht zelfs nog meer dan het Parthenon. De mooiste manifestaties van zijn schoonheid zijn verdwenen, maar je kunt je nog goed voorstellen hoe het was om door de grote deuren te lopen en een standbeeld te zien dat werd gemaakt door de grote filosoof Socrates. Eenmaal op het hoofdplein, voorbij de propyleeën, zie je het Parthenon voor het eerst, maar je wordt met de app ook uitgenodigd om deze open plek voor te stellen vol met standbeelden van goden en helden, waaronder een bronzen versie van het paard van Troje. Het Erechtheion is een eigenaardige tempel met veel goden en goddelijke voorouders, evenals een slang die graag honingtaart at. De oude tempel van Athene is dankzij de woede van de Perzische indringers vandaag de dag niets meer dan een stapeltje stenen. En toch bevinden zich tussen deze ruïnes de resten van het oude paleis van de Myceense koningen van Athene. Bewonder het prachtige panorama over Athene vanaf het uitkijkpunt Belvedere, waar je meer leert over de slimme methodes die de bewoners van Athene gebruikten om dit marmer van een afgelegen berg, naar de top van de Akropolis te vervoeren. En dan is het tijd om het Parthenon te verkennen, met het gouden en ivoren standbeeld van Athena Parthenos. De tempel is een voorbeeld van architecturale en artistieke perfectie. Maar het is ook de bron van talloze verhalen over de troon van de Perzische koning, de geboorte van Athene en de maagden die tijdens hun jeugd, kleding voor de godin maakten. En hebben we al verteld dat het Parthenon eigenlijk een piramide is?

  • Toegangstickets
  • Combi-aanbiedingen
11 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Overzicht activiteiten in Akropolis van Athene

Wil je alle activiteiten in Akropolis van Athene ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Akropolis van Athene

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 4.210 beoordelingen

Dit ticket is de moeite waard, alleen al omdat je de lange rijen voor sites overslaat. Als je alleen geïnteresseerd bent in het zien van de Akropolis, is dit misschien geen goede aankoop, maar als je een paar dagen in Athene bent, zou ik het kopen, het biedt veel waar voor je geld. Een verrassend hoogtepunt voor ons was de tempel van Hephaestus aan de Agora.

Slaat de rij voor het kopen van kaartjes over, maar er was nog steeds een rij om binnen te komen. We zagen geen speciale ingang voor mensen die de rij hadden overgeslagen. Als er zo'n ingang is, zou het goed zijn als de ervaringsinstructies specifieke details geven. Audiotour die je naar je telefoon downloadt was goed. Het geld waard.

Het was superhandig om alvast een ticket te hebben. Zeker toen we de lange wachtrij voor de Acropolis konden overslaan. Dat scheelde minimaal een half uur. Ideaal!

Athene de moeite waard, geweldige stad mer mooie bezienswaardigheden.

Alle toplocatie’s met 1 ticket. Super handig en hierdoor veel gezien.