Kies data

Sorrento (Mini)bustours

Sorrento (Mini)bustours: Onze meest aanbevolen

Van Sorrento: Pompeii Halve dag Skip-the-Line Tour

1. Van Sorrento: Pompeii Halve dag Skip-the-Line Tour

Mis de kans niet om de beroemde archeologische vindplaats Pompeii te bezoeken met een deskundige officiële gids. Dankzij uw prioritaire toegangskaarten slaat u de stress van de lange rij over en houdt u meer tijd over om op verkenning te gaan. Onder begeleiding van de gids verken je de belangrijkste kenmerken van de oude stad, waaronder de baden, bakkerijen en nog veel meer. Pompeii heeft een intense fascinatie voor bezoekers van vandaag. Na de uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus lag Pompeii honderden jaren lang begraven en vergeten. De stad staat hoog op de lijst van wereldwonderen en de opgravingen die in de 18e eeuw zijn begonnen, gaan nog steeds door. Je gids neemt je mee door enkele van de oude straten van Pompeii, waar je baden, fora en villa's kunt zien die in het jaar 80 voor Christus door de welvarende Romeinen zijn gebouwd. Bewonder de fantastisch bewaard gebleven fresco's die de muren en vloeren van de villa's sierden. Zelfs als uw interesses niet in de geschiedenis liggen, is dit een archeologische vindplaats die indruk op u zal maken.

Pompeii, Herculaneum & Vesuvius: all-inclusive ervaring

2. Pompeii, Herculaneum & Vesuvius: all-inclusive ervaring

Breng een fascinerende en educatieve dag door met het bezoeken van de oude Romeinse steden Herculaneum en Pompeï. Verken de bijzonder goed bewaard gebleven oude steden en rijd daarna naar de top van de vulkaan die hen bijna 2.000 jaar geleden verwoestte en tegelijkertijd vereeuwigde. Deze dagvullende tour biedt een unieke kans om te zien hoe de oude Romeinen leefden en om hun niveau van maatschappelijke vooruitgang en artistieke vaardigheden te bewonderen. Na de val van het Romeinse Rijk werd dat niveau pas weer bereikt in de 17e en 18e eeuw. De route die je volgt naar de top van vulkaan de Vesuvius leidt door een nationaal park van uitzonderlijke schoonheid. Zie naaldbossen, weelderige begroeiing, felgele bloemen en een mysterieus vulkanisch landschap. Je krijgt ook geweldig uitzicht over de Baai van Napels.

Sorrento: familieboerderijervaring met lunch

3. Sorrento: familieboerderijervaring met lunch

Proef de smaken van het Italiaanse platteland met deze familieboerderijervaring uit Sorrento. Maak een wandeling rond de boerderij en proef enkele lokale producten. Geniet van een heerlijke lunch met drankjes. Ontmoet je gids in het centrum van Sorrento en leun achterover en ontspan tijdens de schilderachtige rit naar de glooiende heuvels van het platteland. Kom aan bij de familieboerderij die al generaties lang citroenboomgaarden verbouwt. Volg de boer onder luifels van citroenbomen en leer hoe je limoncello (citroenlikeur), olijfolie en rode wijn maakt. Ontdek de geheimen van het bewaren van vlees en fruit, zodat je er het hele jaar door van kunt genieten. Ontdek hoe u biologisch kunt telen en laat al uw vragen over landbouw beantwoorden door uw gastheer. Geniet van lokaal geteelde producten en ga zitten voor een authentieke Italiaanse maaltijd met drankjes. Keer terug naar het ontmoetingspunt in Sorrento.

Van Sorrento: Herculaneum Skip-the-Line Tour

4. Van Sorrento: Herculaneum Skip-the-Line Tour

Herculaneum was een oude Romeinse stad gelegen in de schaduw van de Vesuvius, ondergedompeld in een stortvloed van modder en lava na de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. De gebouwen zijn zo goed onderhouden dat je door de straten kunt lopen zoals de Romeinen meer dan 2000 jaar geleden zouden hebben gedaan! Er zijn nog steeds originele balken in de gebouwen en aarden potten opgeslagen zoals ze zouden zijn geweest op het moment van de uitbarsting. Samen met je gids bezoek je veel van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de openbare baden met hun goed bewaarde fresco's en mozaïeken, winkels en het gymnasium. Een rondleiding door mogelijk een van de best bewaarde voorbeelden van een Romeinse woonstad ter wereld, tot leven gebracht door de jarenlange studie en kennis van archeologen.

Van Napels: autorit door Sorrento, Positano en Amalfikust

5. Van Napels: autorit door Sorrento, Positano en Amalfikust

Geniet van de voorbijgaande uitzichten terwijl je chauffeur enkele van de vele mooie plekken van Sorrento, Positano en Amalfi laat zien tijdens deze privétour met attractie-tempo vanuit Napels. Maak voldoende stops om foto's te maken en vrij te verkennen. Geniet van een mix van geschiedenis en adembenemende uitzichten terwijl je in één dag naar de perfecte dorpjes Sorrento, Positano en Amalfi rijdt. Reis comfortabel tussen locaties met privévervoer. Geniet van vrije tijd om elk van deze kustplaatsen in je eigen tempo te verkennen. Stop in een limoncellofabriek voor een voorproefje van de beroemde van citrus afgeleide geest uit de regio, vind de beste fotoplekken en meer.

Halve dagtour Herculaneum vanuit Sorrento

6. Halve dagtour Herculaneum vanuit Sorrento

Vertrek vanuit het centrum van Sorrento in een bus met airconditioning en een deskundige gids voor een 4-uur durende excursie door de geschiedenis. Je komt aan in Herculaneum voor de wandeltocht. Dankzij het uitstekende klimaat en de ligging aan zee groeide Herculaneum uit tot een vakantiebestemming voor rijke Romeinen die er landgoederen bouwden en kochten. Na de uitbarsting van de Vesuvio in 79 voor Christus, lag de stad eeuwenlang begraven. Pas in 1738 begonnen de opgravingen in Herculaneum, maar het duurde lang voordat de stad weer aan het licht kwam. Er werd ontdekt dat Herculaneum werd getroffen door een pyroclastische stroom, dus de ruïnes zijn goed bewaard gebleven en de bezoekers hebben een veel beter idee van hoe een Romeinse stad eruit zou kunnen hebben gezien. De opgravingen zijn nog steeds aan de gang en slechts een deel van de stad is te zien, dus de kennis van een deskundige lokale gids zal de ervaring nog suggestiever en onvergetelijker maken. Aan het einde van de tour keert de bus terug naar het belangrijkste ontmoetingspunt in Sorrento.

Van Sorrento: Pompeii Skip-the-Line Tour

7. Van Sorrento: Pompeii Skip-the-Line Tour

Ontdek de verloren stad Pompeii tijdens een tour vanuit Sorrento. Leer alles over de stad, haar geschiedenis en haar inwoners met je deskundige lokale gids. Na de uitbarsting van de Vesuvius in het jaar 79 na Christus, lag Pompeii honderden jaren begraven. De stad is een van de meest bezochte locaties ter wereld en de opgravingen die in de 18e eeuw begonnen, worden nog steeds uitgevoerd. Je lokale gids neemt je mee terug in de tijd om de belangrijkste kenmerken van de oude stad te verkennen die werd verwoest door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 na Christus. Bezoek de originele Romeinse straten, oude winkels, villa's en baden met hun fantastisch bewaard gebleven fresco's en mozaïeken en het centrum van het Romeinse leven - het Forum. Zelfs als uw interesse niet in de geschiedenis ligt, zal deze archeologische vindplaats u zeker imponeren.

Privétour van een hele dag naar Pompei, Sorrento en Positano

8. Privétour van een hele dag naar Pompei, Sorrento en Positano

Trakteer uzelf op een dag vol schoonheid in één spannende en adembenemende tour. Reis vanuit Napels om de kustplaats Sorrento en Positano te bezoeken en de oude ruïnes van het legendarische Pompeii te bekijken. Nadat u Napels heeft verlaten, wordt u langs de prachtige kust gereden en eenmaal in Sorrento krijgt u de kans om rond te lopen en deze elegante en charmante badplaats te bezoeken. Rijd langs de kust van Amalfi naar Positano, waar u door een doolhof van smalle straatjes vol karakter slentert. Talloze winkeltjes van allerlei aard, terrasjes, restaurants en fijne modeboetiekjes zullen u betoveren. Ga verder naar Pompeï. Deze beroemde plek was bedekt met as van een vulkaanuitbarsting, maar de ruïnes zijn goed bewaard gebleven en je krijgt een rondleiding langs de oude overblijfselen.

Vanuit Napels: rondleiding door Sorrento, Amalfi en Ravello

9. Vanuit Napels: rondleiding door Sorrento, Amalfi en Ravello

Ontdek zelf waarom de rijken en beroemdheden elk jaar massaal naar de kust van Amalfi trekken met deze privétrip vanuit Napels. Bekijk Sorrento, Amalfi en de heuvels van Ravello in je eigen tempo. Laat je chauffeur je ophalen bij je accommodatie en leun achterover en ontspan terwijl je geniet van het uitzicht op het Italiaanse platteland en de kust op weg naar Sorrento. Heb wat vrije tijd om door de straten te lopen, te stoppen bij een café of wat limoncello te drinken. Bezoek de stad die de kust zijn naam gaf, Amalfi. Wandel door het historische centrum van het kroonjuweel van de kust. Stop bij de kathedraal van St 'Andrea. Bewonder het uitzicht op de stad tegen het blauw van de zee. Rijd ver boven de zee naar Ravello. Geniet van een panoramisch uitzicht op de kust. Dwaal door de romantische straatjes en ga winkelen, of breng een bezoek aan Rufolo of villa Cimbrone.

Sorrento Kunst en lokaal eten op Views & Fishermen's Village

10. Sorrento Kunst en lokaal eten op Views & Fishermen's Village

Hoi ! om de lokale gids te herkennen, draagt hij altijd de badge van de officiële toeristengids. Laten we beginnen bij het standbeeld op het plein Piazza Torquato Tasso in Sorrento (Bar Fauno). Bedwelm ons in de geuren van het gotische klooster en in de citrusboomgaarden van Sorrento die geur van zoete en wilde natuur. Gratis proeverij van lokale Sorrento-producten zoals sinaasappel- of citroen- of pistache- of Sorrento-meloenkoekjes = of Chocolade met citrussmaak of Kokos- of Sorrento-amandelen of Limoncello-crèmes die heel anders zijn dan de klassieke Limoncello: Ogp en Doc = allemaal gratis! Veel verrassingen met de geur van Sorrento! Laten we plezier hebben op de meest historische en panoramische plekken van de stad die alleen de lokale sorrentines kennen de Grieks-Romeinse stad! Laten we de geheimen van de crypta van de patroonheilige in Sorrento ontdekken. Laten we de verborgen geheimen ontdekken in de crypte van de patroonheilige van Sorrento en genieten van de geur van het gotische klooster in Sorrento. Ontdek een intern bezoek aan de Jewel van de barokke koepel; laatste getuige in Sorrento! Geniet van enkele adembenemende uitzichten en bezoek de gotische en barokke kathedraal met de 12e-eeuwse klokkentoren! Verrassingen dat we leven op een adembenemend panorama en optionele proeverijen van Limoncello en vele andere typische lokale producten, chili-olie of citruskoekjes & zoute verrassingen = gratis smaak inbegrepen in de Experience! Laten we met comfortabele schoenen een verrassende locatie krijgen met een adembenemend uitzicht dat alleen de lokale inwoners van Sorrentine kennen! In de zomer is er goed nieuws: als je graag zwemt op de stranden van de Mediterraneo-oceaan van Sorrento aan het einde van de Experience, neem dan je zwemkleding, strandhanddoeken, enzovoort mee! Aan het einde van de Experience kun je, als je wilt, op het zeer pittoreske gratis strand blijven! Op de terugweg kies je ervoor om terug te lopen of weer omhoog te gaan een minibuskaartje privé- of openbare bus kost 1 euro 50 cent verkrijgbaar bij de chauffeur. Als u liever terugkomt met een privétaxi met variabele kosten of terugkeert naar het ontmoetingspunt van vertrek, Piazza Tasso in Sorrento Bar Fauno. Vraag alstublieft aan de lokale officiële gids waar de lokale Sorrento-mensen graag echt vers lokaal eten eten, zoals vers gevangen vis of de typische lokale Sorrento-speciale pizza die heel anders is dan de gebruikelijke Napoli's Daisy Margherita-pizza! Zoals je wilt, neemt de lokale gids je mee naar de beste plek in Sorrento waar niet voor toeristen MAAR de lokale bevolking gaat eten en drinken de beste witte of rode wijn of het beste lokale bier!

  • Rondleidingen
  • Privétours
18 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 2

Veelgestelde vragen over Sorrento

Welke topattracties zijn een must-see in Sorrento?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Sorrento?

De beste dagtochten en excursies zijn:

Positano

Overzicht activiteiten in Sorrento

Wil je alle activiteiten in Sorrento ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Sorrento

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 3.212 beoordelingen

Onze gids Alessio was super informatief en geduldig met al onze vragen in zowel Pompeii als Herculaneum. Zijn kleine grappen en verhalen hielpen een beter beeld te schetsen van het leven voorafgaand aan de uitbarsting. Onze chauffeur Mario was ook erg snel en behulpzaam en deed zijn uiterste best om ervoor te zorgen dat we een geweldige reis hadden. Helaas was de communicatie met het lokale bedrijf dat de reis organiseerde erg onduidelijk. We ontvingen een verscheidenheid aan gemengde berichten over wat er in het reisschema was opgenomen, waarbij een inbegrepen lunch werd verzekerd door meerdere medewerkers voorafgaand aan onze reis. Omdat dit niet het geval was, vonden we de reis ook vrij duur voor wat het bood. Hoewel Alessio en Mario geweldig waren, aarzel ik om deze reis aan te bevelen vanwege de prijs en slechte communicatie.