Kies data

Weense Staatsopera

Een van 's werelds toonaangevende operahuizen en tevens een van de meest gevierde monumenten van Wenen.

Weense Staatsopera: tours & activiteiten die je niet wilt missen

Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

1. Wenen: hop on, hop off-sightseeingtour per bus

Stap in een bus en verken Wenen zoals je wilt. Met dit hop on, hop off-ticket kun je zo vaak uitstappen als je wilt bij elke halte, zodat je alle bezienswaardigheden in je eigen tempo kunt verkennen. Je kunt ook gewoon blijven zitten en vanuit de bus de stad bekijken terwijl je luistert naar de interessante toelichting. Kies voor 1 van de 3 routes, die allemaal een ander deel van Wenen laten zien. Bekijk bijvoorbeeld de Staatsopera, het Kunsthistorisches Museum, Heldenplatz, Parlement, Burgtheater en het fantastische Hilton Hotel. Of laat je naar Schloss Schönbrunn en Schloss Belvedere rijden voordat je verder gaat naar KunstHausWien, het Erste Donau-Dampfschiffahrts-Gesellschaft of UNO City - de keuze is aan jou! Je tour biedt 3 verschillende busroutes, die naar wens kunnen worden gecombineerd: Rode route Bewonder de bezienswaardigheden langs de Ring, zoals de Staatsopera, het Hofburgpaleis, het Parlement en het Burgtheater. Haltes: Staatsopera - Kunsthistorisch Museum/Herodenplein - Burgtheater/stadhuis - Universiteit - Schwedenplatz - MAK - Hilton Hotel - Kursalon - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 09:30 - 16:30 Gele route Ontdek het beroemde Schloss Schönbrunn, Schwarzenberg Platz, en het Belvedere. Haltes: Staatsopera - Schloss Schönbrunn - Museum voor militaire geschiedenis - Paleis Belvedere - Staatsopera Bussen komen elke 60 minuten aan Maandag - zondag, 10:00 - 16:30 De rit van de Staatsopera naar het paleis Schönbrunn duurt ongeveer 25 minuten. Blauwe route: Bezoek het beroemde "Pratergebied" waar je kennis kunt maken met de meesterwerken van het Museum voor Toegepaste Kunsten, Museum voor Schone Kunsten of zelfs het Kunsthaus/Hundertwasser Museum. Ontmoet de grootste Oostenrijkse componist, Johann Strauss, in het stadspark. Haltes: Staatsopera - Prater - Museum voor Toegepaste Kunst - Museum voor Schone Kunsten - Hundertwasserhuis - Stadtpark - Johann Strauss Monument Bussen komen elke 90 minuten aan Maandag - zondag, 10:30 - 14:45 Je ticket bevat ook een zelfgeleide wandeling met een app om het muzikale erfgoed van de stad te ontdekken. Doorkruis de stad in je eigen tempo en maak kennis met de belangrijkste concertzalen van Wenen. Zie de Weense Staatsopera, het standbeeld van Beethoven, Konzerthaus Wenen, het Muziekhuis en het Beethovenmuseum. Pak je koptelefoon en een kaart van het servicecenter van de lokale partner en volg de instructies van de QuietVox Guiding App om van plek naar plek te gaan. Scan de QR-codes bij iedere halte om er meer over te leren.

Wenen: panoramische nachtelijke bustour met open dak

2. Wenen: panoramische nachtelijke bustour met open dak

Verlies jezelf in de felle stadslichten met een begeleide nachttour in een bus met open dak in Wenen. Bekijk enkele van de meest iconische attracties vanuit een ander perspectief en leer over elke site met live commentaar terwijl je langs de Weense Staatsopera, Wurstelprater en het Stadtpark loopt. Baan je een weg naar de Weense Staatsopera en ontmoet je vriendelijke gids bij de open bushalte net buiten. Spring aan boord en nestel u in uw stoel met een perfecte gelegenheid voor foto's met het operagebouw. Begin door de stad te rollen terwijl je gastheer commentaar geeft over elke nieuwe locatie die je passeert. Bekijk de glinsterende weerspiegeling van lichten terwijl je langs de rivier en het kanaal van de Donau reist. Leer meer over de fascinerende geschiedenis en architectuur van Wenen en rijd langs het pretpark Wursteprater, het Stadtpark, de boerenmarkt en nog veel meer stadsattracties.

Wenen: Tickets Mozart & Strauss bij de Weense Staatsopera

3. Wenen: Tickets Mozart & Strauss bij de Weense Staatsopera

Geniet van een feestelijke avond met tickets voor het Weens Mozart Orkest. Luister naar de beste stukken van Mozart en Johann Strauss, uitgevoerd door 30 voortreffelijke muzikanten, waaronder leden van de Wiener Philharmoniker en de Wiener Symphoniker. Hoor het beste van de klassiekers, gespeeld door een gerenommeerd Oostenrijks orkest. Zie internationaal bekende solisten en operazangers van de Weense Staatsopera en Weense Volksopera, geleid door de beste dirigenten. Dit alles in de fantastische atmosfeer van de adembenemende Weense Staatsopera, met muzikanten in prachtige barokke kostuums en pruiken. Geniet van ouvertures, aria's en duetten van de mooiste opera's van Mozart, evenals selecties uit symfonieën, instrumentale concerto's, serenades, en divertimento's uit de 18e eeuw. En als klap op de vuurpijl de Radetzkymars en "An der schönen blauen Donau" walsen van vader en zoon Strauss.

Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

4. Wenen: wandeltocht door tijdreizigers

Reis terug in de tijd en wees getuige van de gebeurtenissen die Wenen hebben gemaakt tot de kosmopolitische stad die het nu is. Geniet van zes scènes met adembenemende virtual reality-technologie die je het verleden laten herbeleven tijdens een unieke tour van twee uur met een audiogids. Neem deel aan een processie op Witte Zondag in 1483, een van de weinige gelegenheden waarop de ornamenten naar buiten werden gebracht en aan het publiek werden getoond. Zoek dekking terwijl het Ottomaanse rijk een nieuwe belegering uitvoert tijdens de tweede belegering in 1683. Ervaar de duisternis tijdens de pest die half Europa doodde en leer over Augustin, een zanger die liet zien dat Wenen zulke verschrikkelijke tijden kon overleven met humor en muziek. Wandel op een zonnige dag rond de Hofburg en zie keizerin Sisi en keizer Franz Joseph II op jacht. Gelukkig sta je heel dicht bij de weg, dus vergeet niet te knipogen. Bij de Opera beleef je Wenen in de gouden jaren 20 en zie je hoe mensen zich voorbereiden op een operavoorstelling. In de laatste scène op het St. Stephens-plein zie je de kathedraal branden in de laatste maand van de verschrikkelijke Tweede Wereldoorlog en zie je hoe het Sovjetleger de laatste Duitse soldaten verdrijft.

Wenen: fietstocht van 3 uur over het Donau-fietspad en bezienswaardigheden

5. Wenen: fietstocht van 3 uur over het Donau-fietspad en bezienswaardigheden

Ervaar de hoofdstad van Oostenrijk op twee wielen, begeleid door een deskundige gids. Verken de beroemdste bezienswaardigheden en rijd ertussen op een goed onderhouden fietspad. Ontmoet je lokale gids op het ontmoetingspunt, maak je fiets vast en begin je avontuur met een informatieve introductie over Wenen. Fiets door de Prater, bewonder het reuzenrad en luister naar vermakelijke verhalen over het voormalige koningshuis. Fiets over het Donau-fietspad naar de buitengewone architectonische creaties van Hundertwasser. Ontdek de Ringboulvard om een glimp op te vangen van de keizerlijke geschiedenis van de stad. Geniet van een stop voor verschillende fascinerende historische locaties om de vermakelijke verhalen erachter te leren. Maak foto's om uw onvergetelijke herinneringen vast te leggen aan de bezienswaardigheden van Wenen, zoals het operagebouw, het stadhuis, het Hofburg-paleis en de Stephansdom. Fiets terug door de multiculturele, gastronomische en artistiek uitstekende Leopoldstadt en krijg meer lokale hits, tips en ideeën van het personeel voor de rest van je verblijf

Wenen: 2 uur durende sightseeingtour door Hotrod

6. Wenen: 2 uur durende sightseeingtour door Hotrod

Kruip achter het stuur van een miniatuur hotrod en rijd in konvooi langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen. Ontvang bij aankomst een coole helm, frisse muts en mooie walkietalkie en leer je voertuig kennen in de garage voordat je de motor start. Houd er rekening mee dat de besturing vrij direct is; maar daarom is het super leuk om te rijden! Ga door de oude Joodse wijk en over de Reichsbrücke (keizerlijke brug) naar de moderne ontwikkelingen van UNO-City. Passeer het Urania-gebouw in art-nouveaustijl en het Oostenrijkse museum voor toegepaste kunst (MAK-museum) om bij het Stadtpark en de concertzaal Kursalon Hübner te komen. Ga verder naar Schwarzenbergplatz en bekijk het elegante Hotel Sacher, de Staatsopera en het Albertina-museum in de Innere Stadt. Ontdek de site van de beroemde Spaanse Rijschool, bewonder de indrukwekkende façade van het Hofburgpaleis en bekijk de Stephansdom op de terugweg naar het startpunt.

Wenen: wijnproeverij e-bike tour

7. Wenen: wijnproeverij e-bike tour

Breng uw dag door met het ontdekken van het Donaukanaal tijdens een e-bike-rit naar de abdij van Klosterneuburg. Verken de abdij, geniet van een wijnproeverij om uw reis af te ronden en ontdek het Donau-eiland. Ontmoet je gids in het centrum van Wenen en pak je e-bike. Fiets over de Ringstrasse, langs monumentale gebouwen en beroemde bezienswaardigheden, zoals de Staatsopera en Heldenplatz. Volg het Donaukanaal naar Nussdorf, gelegen aan de voet van Kahlenberg. Ga verder langs de Donau naar Klosterneuburg. Geniet in de abdij van Klosterneuburg van een rondleiding van 30 minuten. Geniet daarna van lokale specialiteiten tijdens een wijnproeverij met uitleg over de wijnen die u gaat proeven. Maak een ritje op het Donau-eiland om je ervaring compleet te maken.

Wenen: bustour met virtual reality-ervaring

8. Wenen: bustour met virtual reality-ervaring

Verken het beste van Wenen in 1 uur terwijl je geniet van een unieke virtual reality-ervaring. Spring op de Future Bus om door de belangrijkste hoogtepunten van de stad te rijden en maak 4 stops om met een VR-bril in een andere realiteit te duiken. Begin je rondleiding bij de welkomsthalte op de Albertinaplatz, direct achter het operagebouw. Ontvang een welkom van uw chauffeur en neem plaats in de comfortabele en goed uitgeruste minibus. Pak je koptelefoon en laat je begroeten door een professionele audiogids. Na een korte briefing begint je spannende tour. Begin met het zien van de prachtige gebouwen van Wenen, waaronder de Staatsopera, de Neuburg, het Heldenplein en het Maria Theresiaplein. Stap uit de minibus voor de eerste van de 4 virtual reality-haltes. Volg de instructies van de audiogids om uw virtual reality-bril te dragen. Ontmoet enkele van de grootste individuen van Wenen, waaronder Eugene van Savoye, aartshertog Karel en Maria Theresia. Zet na de virtual reality-tour de bril af en vervolg de tour. Ga langs de Volksgarten, het Oostenrijkse parlement, en stop dan recht voor het stadhuis van Wenen. Geniet daar, vlakbij theater Burg, van de tweede virtual reality-stop. Rijd daarna verder richting Schottentor en sla af naar de volgende virtual reality-stop bij de neogotische votiefkerk. Kom meer te weten over de moordaanslag op keizer Franz Joseph en zijn broer Maximiliaan. Vervolg de reis terwijl je interessante verhalen hoort via de audiogids. Passeer Volkstheater, Museumsquartier, het Secession-gebouw, Naschmarkt, Karlskirche en vele andere interessante bezienswaardigheden die u kunt bewonderen door het grote raam naast u. Tot slot wordt u teruggebracht naar de beroemde Ringstraße. Vanaf daar ga je terug naar het startpunt van de tour, direct achter het Operagebouw, voor de laatste virtual reality-stop.

Wenen: panoramische avondrondleiding met bus

9. Wenen: panoramische avondrondleiding met bus

Ervaar de mooiste bezienswaardigheden van Wenen 's avonds op deze unieke tour. Rijd rond de prachtige Ringstrasse, die in de avond een extra speciale flair heeft. Tijdens de busrit zie je alle belangrijke bezienswaardigheden in de stad, waaronder het parlement, het stadhuis, het Burgtheater, de Weense Staatsopera, het paleis Belvedere, en het Kunsthistorisches en Naturhistorisches Museum.  Ga door met de tour naar het beroemde pretpark, waar je het verlichte reuzenrad kan zien. Je eindigt bij de Weense Staatsopera.

Hoogtepuntentour door het centrum van Wenen - wandeltocht met kleine groepen

10. Hoogtepuntentour door het centrum van Wenen - wandeltocht met kleine groepen

Ervaar het centrum van Wenen met een kleine groep en neem deel aan een tour met mij, een gecertificeerde Oostenrijkse gids en geniet van je privé begeleide wandeling, waarbij je de belangrijkste plekken in het centrum van Wenen kunt zien. Het maakt niet uit of je weinig tijd hebt om Wenen te bezoeken of dat je interessante details wilt krijgen van een lokale expert om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. We wandelen samen om verschillende historische plekken te zien en je duikt op een vermakelijke manier diep in het verleden van de stad. Ervaar keizerlijke façades, paardenkoetsen, het keizerlijk paleis (Hofburg), de keizerlijke tuin, het operagebouw van Wenen, de Spaanse rijschool en de Stephansdom in het hart van de stad en nog veel meer. Kom meer te weten over het leven van prominente persoonlijkheden en de rijke geschiedenis van Wenen. Leer de invloed van de Habsburgers herkennen in de vorm van prachtige gebouwen en woningen. Je duikt op vermakelijke wijze diep in het verleden van de stad. Beginnend op het Maria Theresien-plein. Maria Theresia was een sterke vrouwelijke heerser in de 18e eeuw en haar monument is het meest imposante van de Ringstraße. Ontdek het keizerlijk paleis (Hofburg), dat oorspronkelijk een fort was, gebouwd in de dertiende eeuw en werd uitgebreid tot een prachtige residentie in overeenstemming met de toenemende macht van de Habsburgers en de uitbreiding van hun rijk. Bekijk een van de beroemdste en meest fascinerende operahuizen ter wereld en passeer de Spaanse Rijschool. Het einde van de Tour is in de St. Stephans-kathedraal, het symbool van Wenen en het land van Oostenrijk.

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Privétours
  • Hop on, hop off-tours
  • Andere belevingen
33 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 33

Sitemap Weense Staatsopera

Wil je alle activiteiten in Weense Staatsopera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Weense Staatsopera

Gemiddelde beoordeling

4.4 / 5

gebaseerd op 2.736 beoordelingen

Het was een van de meest memorabele avonden van mijn leven. We hadden drie aparte tickets geboekt, dus we zaten niet naast elkaar, maar de supervisor was zo vriendelijk om onze tickets om te wisselen zodat we naast elkaar konden zitten. De show was interactief en de band was vrolijk en blij om op te treden. Een nacht om te herinneren!

We hadden een geweldige tijd ... mooie organisatie ..... jongens allemaal behulpzaam en aardig .... zeer slimme chauffeurs .... de drie lijnen die we namen ... rood, blauw en geel, ze bedekten met amplitude de stad Wenen. Echt allemaal heel leuk, bedankt.

Geen formele dresscode vereist. Geweldige band - vrolijk en blij om voor ons op te treden. De show is interactief en vooral: mind-blowing!

Voucher van 72 uur gekocht voor vienna hop hon hop off bus in drie dagen optimaal gebruik van gemaakt!

Zeer complete stadstour! Diverse routes en interessante attracties!