Datums kiezen

Krakau
Tours

Tours
826 activiteiten gevonden
Sorteren op:

Nu op reis? Bekijk welke activiteiten nog beschikbaar zijn

Krakau Tours: onze aanbevelingen

Vanuit Krakau: Auschwitz-Birkenau Rondleiding & Ophaalservice Opties

1. Vanuit Krakau: Auschwitz-Birkenau Rondleiding & Ophaalservice Opties

Betuig respect op de locatie van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Maak gebruik van vervoer vanuit Krakau, en volg een rondleiding door de historische bezienswaardigheid. Profiteer van de ophaalservice vanaf je accommodatie in Krakau en reis met een bus met airconditioning naar Oświęcim. Hier ga je het herdenkingsmonument en museum van Auschwitz-Birkenau binnen en begint de 3,5 uur durende rondleiding door de voormalige nazi-concentratiekampen.  Je hoort over hoe 1,3 miljoen Joden, samen met gevangenen uit Polen, Frankrijk en Italië, werden vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zie de beruchte toegangspoort met het opschrift 'Arbeit Macht Frei' en kom meer te weten over de oorsprong van het kamp en hoe het leven was voor de gevangenen. Bezoek de originele barakken en gaskamers, samen met de perrons en andere locaties. Je maakt een aangrijpende reis door de geschiedenis met behulp van foto's en persoonlijke artefacten die het verleden tot leven brengen.

Vanuit Krakau: Auschwitz-Birkenau Rondleiding & Ophaalservice Opties

2. Vanuit Krakau: Auschwitz-Birkenau Rondleiding & Ophaalservice Opties

Bezoek Auschwitz tijdens een dagtocht vanuit Krakau. Kom meer te weten over de geschiedenis van de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau tijdens een rondleiding met een erkende historicus en gids. Auschwitz-Birkenau werd in 1940 gesticht door nazi-Duitsland en was het grootste concentratiekamp van de nazi's. Het werd de laatste rustplaats voor miljoenen mensen, voornamelijk Joden en Polen, die in gaskamers werden vermoord. Loop door de beruchte poort met het opschrift 'Arbeit Macht Frei' om Auschwitz I binnen te gaan, waar de gids je zal rondleiden over de bewaard gebleven locatie en meer zal vertellen over de geschiedenis van deze plek.  Bezoek vervolgens het tweede kamp bij Birkenau, waar massamoorden plaatsvonden als onderdeel van de beruchte 'Endlösung' voor het 'Jodenprobleem' van de Nazi's.

Vanuit Krakau: Auschwitz Birkenau Tour met Vervoer

3. Vanuit Krakau: Auschwitz Birkenau Tour met Vervoer

Bezoek Aushwitz Birkenau met een reisgids. Wees getuige van het grootste kamp dat de nazi's op Poolse bodem bouwden en dat dienst deed als concentratiekamp en vernietigingskamp. Haal je op in Krakau en reis naar het Auschwitz Museum. Na aankomst bij het museum haal je met behulp van je reisleider een toegangsbewijs op. Begin dan aan je rondleiding met gehuurde gids. Gebruik de vrijheid van de rondleiding in je eigen tempo en op het pad van je keuze Na een bezoek aan het museum ga je verder naar het tweede kamp in Birkenau, waar de massamoorden plaatsvonden. Begunstig de hulp van een reisbegeleider die voor je klaarstaat van het ophalen tot het afzetten.

Krakau: Auschwitz-Birkenau en zoutmijn rondleiding

4. Krakau: Auschwitz-Birkenau en zoutmijn rondleiding

Maak een tour vanuit Krakau waarbij je de herdenkingsplaatsen Auschwitz en Birkenau bezoekt en vervolg je excursie met een bezoek aan de zoutmijnen. Deze 11 uur durende tour begint 's ochtends vanaf een ontmoetingspunt of met een handige pick-up in Krakau. Vanaf hier word je vervoerd met een comfortabele bus. Tijdens de tour word je begeleid door je ervaren reisleider. Bij aankomst in het Auschwitz-Birkenau Museum begin je je rondleiding met een professionele gids die je zal inwijden in de geschiedenis van de gedenkplaatsen. Het volgende punt van de reis is de Wieliczka Zoutmijn, waar een lokale gids je alles zal vertellen over de geschiedenis van de mijn. Je zult verbazingwekkende kamers, originele beeldhouwwerken en authentieke mijnwerkerswerkplekken zien. Er is een lunchpauze tijdens de rondleiding van een hele dag, maar het is aan te raden om snacks mee te nemen. De rondleiding eindigt 's avonds rond 20:00 uur.

Krakau: Wieliczka Zoutmijn rondleiding

5. Krakau: Wieliczka Zoutmijn rondleiding

Met dit toegangsticket ga je op verkenning uit in de Wieliczka-zoutmijn, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie. Ontdek alle highlights van dit enorme zoutmijncomplex tijdens een rondleiding. Je daalt af tot wel 135 meter onder het oppervlak van de mijn.  Kies voor een rondleiding met of zonder vervoer vanuit Krakau. Ook een tour met privévervoer behoort tot de mogelijkheden. Met een voorrangsticket loop je de lange wachtrijen voor deze populaire attractie gewoon voorbij.  Er wacht je een rondleiding door de wondere wereld van de zoutmijn. Eerst daal je af naar 64 meter diepte. Ervaar het microklimaat van de mijn, dat een gunstig effect schijnt te hebben op bezoekers die aan astma en allergieën lijden. Laat je door een aantal kamers leiden en zie ondergrondse meren, heiligdommen en uit zout gehouwen monumenten. Je doorkruist vele gangen en galerijen waar sporen van mijnbouwactiviteiten bewaard zijn gebleven. Ervaar de legendes en geschiedenis van de mijn aan de hand van religieuze kunst en themavoorstellingen. Wieliczka is ook de thuisbasis van het grootste mijnbouwerfgoedmuseum ter wereld, met een collectie unieke stukken mijnbouwapparatuur uit de middeleeuwen. De rondleiding eindigt op 135 meter diepte. Met een lift keer je weer terug naar de oppervlakte.

Krakau: Zakopane en Thermale Bronnen Tour met ophaalservice vanaf je hotel

6. Krakau: Zakopane en Thermale Bronnen Tour met ophaalservice vanaf je hotel

Geniet van onvergetelijke herinneringen in Zakopane. Deze fascinerende bestemming voor natuurliefhebbers biedt een perfecte mix van traditionele hooglandarchitectuur, een bruisend straatleven in het centrum en buitenavonturen. Je tour begint met een ophaalservice vanaf je hotel of appartement in Krakau (of vanaf de dichtstbijzijnde locatie als toegang met een voertuig onmogelijk of moeilijk blijkt). Het vervoer van Krakau naar Zakopane duurt ongeveer 1,5 - 2 uur, afhankelijk van de toestand van de weg. Het eerste punt van de tour is een klein dorpje Chocholow. Het staat bekend om zijn goed bewaarde voorbeelden van traditionele houten architectuur en biedt bezoekers een kijkje in het rijke culturele erfgoed van de regio. Maak je klaar voor een wandeling en neem je camera mee voor een heleboel prachtige foto's van deze plek. De tweede stop op de tour is een herdershut (kaasfabriek). Hier krijg je de kans om de traditionele gerookte schapenkaas Oscypek en een scheut Poolse wodka te proeven - een buitengewone smaaksensatie. De volgende stop is de stad Zakopane, waar je 2,5 uur vrije tijd hebt. Daar aangekomen begin je aan de kabelbaan die je naar de top van Gubalowka brengt. Het uitkijkpunt staat bekend om zijn adembenemende panoramische uitzicht op het Tatragebergte. Je vindt er ook talloze cafés, restaurants, souvenirwinkels en een zwaartekrachtglijbaan (geopend in de zomer, niet inbegrepen in de tourprijs). Na de afdaling is het de moeite waard om een wandeling te maken door de charmante straatjes en te lunchen in een van de plaatselijke restaurants (niet inbegrepen in de tourprijs). Krupowki is de belangrijkste voetgangersstraat in Zakopane. Deze levendige en bruisende straat is het hart van de stad en dient als knooppunt voor zowel de plaatselijke bevolking als bezoekers. De straat is omzoomd met een divers aanbod van lokale restaurants, winkels en marktkraampjes. Bezoekers kunnen hier een breed scala aan goederen vinden, waaronder traditionele handwerkproducten uit de hooglanden, souvenirs, lokale levensmiddelen en kleding. Het laatste punt van de reis is het Hot Springs Complex. Ter plekke krijg je een horloge dat toegang geeft tot de kleedkamer en het kluisje. Het toegangsticket voor 2,5 uur voor de Chocholow Thermale Baden bevat themagebieden voor kinderen en volwassenen, zodat iedereen zich goed kan vermaken. Bezoekers hebben toegang tot buiten- en binnenzwembaden, waterglijbanen en jacuzzi's (naaktzone niet inbegrepen). Binnen vind je ook een zwembadbar waar je drankjes kunt bestellen (drankjes en eten zijn niet bij de prijs van het ticket inbegrepen). Na de tour brengt je chauffeur je terug naar Krakau, Polen.

Krakau: Zakopane Tour met Thermale baden en ophaalservice vanaf je hotel

7. Krakau: Zakopane Tour met Thermale baden en ophaalservice vanaf je hotel

Geniet van het uitzicht op het Tatragebergte tijdens deze bestverkopende dagtrip naar Zakopane. Ervaar de warmwaterbronnen en warmwaterglijbanen van de beste thermale baden, maak een ritje met de berg Gubałówka-kabelbaan, wandel langs de Krupowkistraat en proef lokale kaas en wodka in het dorp Chocholow Je tour begint met een pick-up van je hotel. Tijdens de reis naar Zakopane hebben we twee geweldige stops gepland. Chochołów - een van de mooiste dorpen in Zuid-Polen, waar je de oudste huizen vindt die bewoond worden door de lokale bevolking. Je krijgt de kans om meer te weten te komen over de geschiedenis en om prachtige foto's te maken. Wanneer we op onze bestemming aankomen - Zakopane, zal uw gids uitleggen hoe u de kabelbaan gebruikt en u voorzien van alle benodigde kaartjes, waardoor u tijd bespaart en wachtrijen bij het loket wordt vermeden. Elke toerist brengt zijn vrije tijd op zijn eigen manier door in het centrum van Zakopane. Sommigen kunnen genieten van heerlijke lokale kruiden of ontspannende wandelingen maken en het uitzicht op de bergen bewonderen, sommigen kunnen souvenirs kopen, terwijl anderen de minuten tellen om de laatste attractie te ervaren: de hete thermale baden waar ze kunnen genieten van deze zalige ontspanning. De thermale baden in Chochołów zijn een van de grootste faciliteiten van dit soort in Polen. De gezondheidseigenschappen van het water hebben een positieve invloed op de huid en het algehele welzijn. De zwembadbars zorgen voor een moment van ontspanning met een drankje. Gezinnen die met kinderen reizen, zullen ook iets voor zichzelf vinden, want elk toegangsticket dat we aanbieden bij Chocholow Termal Baths geeft toegang tot alle zones (behalve de sauna). Vergeet niet je telefoon mee te nemen en onvergetelijke momenten vast te leggen! Tot ziens aan boord! Kies een van de meest geboekte en best beoordeelde tour vanuit Krakau. Duizenden mensen hebben ons al vertrouwd.

Vanuit Krakau: Auschwitz-Birkenau Tour met een gediplomeerde gids

8. Vanuit Krakau: Auschwitz-Birkenau Tour met een gediplomeerde gids

Stap de geschiedenis in met een bezoek aan het monument Auschwitz-Birkenau. Kom dankzij de gids meer te weten over de tragische geschiedenis van het grootste Holocaust-monument. Je wordt opgehaald vanuit het comfort van je accommodatie in Krakau en stapt aan boord van een comfortabele bus voor de 1,5 uur durende rit naar het Auschwitz-Birkenau-complex, een historische plek die dienst doet als een belangrijk Holocaust-monument.  Verken het museum aan de rand van Auschwitz, ongeveer 60 km ten westen van Krakau. Bij aankomst ontmoet je een lokale gids die je rondleidt op de locatie en vertelt over de onmenselijke geschiedenis. Ontdek hoe Auschwitz-Birkenau zowel een symbool van menselijk lijden als een getuige van fysieke en emotionele uitputting is geworden tijdens een respectvolle rondleiding door een gediplomeerde gids. Ga door de poort met het opschrift 'Arbeit Macht Frei' om Auschwitz I binnen te gaan, waar de gids je zal rondleiden door het bewaard gebleven gebied en je meer zal vertellen over de geschiedenis van deze plek. Je brengt ongeveer een uur door in Birkenau, waar de massamoorden als onderdeel van de 'Eindoplossing van het Joodse vraagstuk' (de Endlösung der Judenfrage) van de nazi's hebben plaatsgevonden. Na het bezoek kun je tijdens de rit terug naar Krakau terugkijken op de ervaring. 

Krakau: Toegangsbewijs voor de fabriek van Oskar Schindler

9. Krakau: Toegangsbewijs voor de fabriek van Oskar Schindler

Leer een van de meest inspirerende verhalen uit de Tweede Wereldoorlog kennen met een toegangsbewijs voor de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler in Krakau. Krijg inzicht in de man die de inspiratie vormde voor de hitfilm "Schindler's List" en ontdek hoe een lid van de nazipartij meer dan 1.200 Joden hielp te ontsnappen aan de Holocaust. Ontdek hoe het dagelijks leven was in het door de nazi's bezette Krakau en bestudeer de persoonlijke drama's van de burgers. Het museum is gevestigd in de voormalige emailfabriek van Oskar Schindler, een Duitse zakenman die meer dan duizend Poolse Joden redde tijdens de Tweede Wereldoorlog. De meeslepende tentoonstelling in het museum leidt bezoekers door de oorlogsgeschiedenis van Krakau, met details over de oprichting en liquidatie van het getto van Krakau. De permanente tentoonstelling van het museum biedt een uitgebreide en meeslepende ervaring en neemt bezoekers mee op een chronologische reis door de oorlogsgebeurtenissen in Krakau. Het verhaal begint met de invasie van Polen in 1939 en verkent de bezetting en de oprichting van het getto van Krakau. Het verdiept zich in het leven van de Joodse bevolking, de onderdrukkende omstandigheden waarmee ze te maken kregen en de uiteindelijke liquidatie van het getto.

Vanuit Krakau: Wieliczka zoutmijn tour

10. Vanuit Krakau: Wieliczka zoutmijn tour

Verken de beroemde Wieliczka-zoutmijn tijdens een tour vanuit Krakau of kies voor een trefpunt in Wieliczka. Wandel door de labyrintische gangen, bewonder de kapellen en kamers en laat je overweldigen door de beelden en kunstinstallaties in de mijn. Laat je gids je meenemen door kronkelende gangen en in de zoutgrotten. Geniet van vervoer vanuit Krakau of kies voor een trefpunt in Wieliczka en daal vervolgens 800 trappen af naar een diepte van 135 meter om binnen te gaan in wat aanvoelt als een ondergrondse zoutstad. Laat je imponeren door kamers met zoutsculpturen, kunsttentoonstellingen en oude machines uit de tijd dat deze plek nog een werkende zoutmijn was. Zie hoe zout werd gewonnen en leer van jouw gids over de geschiedenis van de ruimte. Pauzeer om te luisteren naar de unieke akoestische eigenschappen die voortkomen uit de aard van de ruimte. Hoor hoe Chopin klinkt in deze omgeving, begeleid door spectaculaire ondergrondse verlichting. Leer meer over de gezondheidseigenschappen van de zoutmijn tijdens een rondleiding door de vele kamers. Aan het einde van jouw ervaring ga je terug naar het voertuig voor vervoer terug naar Krakau.

Echte mustsees

Krakau

Krakau

Andere activiteiten in Krakau

Wil je alle activiteiten in Krakau bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Krakau

Gemiddelde beoordeling

4.6
(16.230 beoordelingen)

De excursie omvatte een bezoek aan het Auschwitz Volksmuseum, de Gerhard Richter Gallery en het Auschwitz-Birkenau Memorial. Het was een geslaagde dag met meer programma dan verwacht. Onze gids Adrianna heeft geweldig werk geleverd en veel over de geschiedenis verteld. Ze heeft de reis ook heel goed georganiseerd. In totaal duurde de excursie van 07.45 uur (ontmoetingspunt in Krakau) tot ongeveer 19.30 uur (aankomst in Krakau). Er was ook een lunchpauze van een uur.

Een goed georganiseerde reis, die ik zeker zou aanbevelen. We betaalden voor een lunchpakket, wat de moeite waard was omdat het ons bespaarde op het organiseren van voedsel etc. Onze gids was zeer informatief en gaf ons een goed inzicht in de schrijnende wreedheden die de Joden moesten doorstaan.

Een verkeerde benaming zou leuk zijn, aangezien de plaats een bijzonder historische betekenis heeft. Ik kan de tour echter ten zeerste aanbevelen aan mensen die zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheid in de wereld van vandaag. Een must-do reis voor iedereen.

We hebben er erg van genoten en ook erg interessant, indrukwekkend vonden wij!

Zeer goede ervaring met gids in het Frans, raad ik aan