Kathedraal van Granada
Cultuur & geschiedenis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Kathedraal van Granada Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

 • Granada: rondleiding door de kathedraal en Koninklijke Kapel

  1. Granada: rondleiding door de kathedraal en Koninklijke Kapel

  Volg tijdens deze rondleiding de geschiedenis van de katholieke monarchen van Spanje. Verken de fascinerende geschiedenis rond katholieke monumenten en historische figuren en ontdek de details die Granada tot zo'n unieke stad maken. Bezoek de Koninklijke Kapel en zie de plaats waar verschillende Spaanse koningen begraven liggen, samen met Juana la Loca en Felipe el Hermoso. Bewonder een fantastische collectie flamencoschilderijen die toebehoorden aan koningin Isabel La Católica. Bekijk de kathedraal van Granada, gebouwd na de katholieke herovering van de stad als een machtsvertoon. Het is de eerste renaissancekathedraal van Spanje, die overigens in een oude moskee is gehuisvest, en een van de meest bezochte monumenten van de stad.

 • Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

  2. Granada: Alhambra rondleiding met kaartjes

  Ontdek de schoonheid van de duizendjarige stad Granada met behulp van een lokale gids tijdens een tweetalige tour in het Spaans en Engels.  Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, waaronder het Alhambra - het paleis van het oude Arabische koningshuis. Het complex is een monumentaal bezienswaardigheid en omvat El Generalife, de zomerresidentie van de sultans, de Nasridenpaleizen en La Alcazaba, die dienden als het militaire gedeelte van de citadel. Terwijl je de architectuur bewondert, vertelt je gids je meer over de ingewikkelde geschiedenis van deze legendarische plek. Loop naar het hart van de stad door de 14e-eeuwse Puerta de la Justicia.  Ga verder en vang een glimp op van de Koninklijke Kanselarij van Granada en de oude houthakkersplein. Hier passeer je ook Santa Ana, een voormalige Almanzora-moskee met een prachtig glazen dak. Sluit je wandeling af met een bezoek aan de th...

  De gids, Angela, was heel enthousiast en betrokken en heeft ons veel informatie gegeven. Het groepje was klein, wij tweeën en nog twee andere mensen, wat het persoonlijker maakte. Een super ervaring!

 • Granada: 3-uur durende kathedraal en rondleiding door de koninklijke kapel

  3. Granada: 3-uur durende kathedraal en rondleiding door de koninklijke kapel

  Een diepgaand inzicht in de christelijke geschiedenis van Granada, waaronder de kathedraal van Encarnación en de koninklijke kapel. De tour omvat ook een reis naar de Arabische baden uit de XI eeuw, waarvan sommige de oudste zijn in Granada. Deze baden hebben een grote culturele betekenis vanwege hun volledige bewaring, en zijn een van de weinige plaatsen die niet werden vernietigd door de katholieke koningen. De tour eindigt met het passeren van het historische centrum door 'La Madraza' te bezoeken, de eerste universiteit die werd gecreëerd door Yusuf I.

 • Van Granada: Cordoba en Mezquita Full Day Tour

  4. Van Granada: Cordoba en Mezquita Full Day Tour

  Profiteer van een comfortabele transfer van Granada naar de indrukwekkende stad Córdoba. Cordoba, de hoofdstad van het islamitische Spanje, is de belangrijkste stad in het centrum van Andalusië. Cordoba biedt de mogelijkheid om cultuur te ervaren, naast slechts 1,5 uur rijden van de stad Malaga. Bewonder de mozaïektegels van de moskee-kathedraal van Córdoba. Passeer de historische rivier de Guadalquivir op zijn bredere middenweg. Steek de provincie over van oost naar west, die irrigatie biedt voor een brede vlakte waar granen, wijnstokken en olijfbomen groeien. Ontdek het landschap naar het noorden dat steeds wilder wordt tot het de toppen van Sierrra Morena bereikt, met dicht bos en een overvloed aan wild voor de jacht. In het zuiden stijgt het land geleidelijk totdat het de bergen van de Subbetica-reeks bereikt. De provincie Cordoba, die nog steeds sporen van zijn iberische, Romeinse...

 • Van Sevilla: privédagtrip naar Granada met bezoek aan Alhambra

  5. Van Sevilla: privédagtrip naar Granada met bezoek aan Alhambra

  Begin je reis door Granada met een pick-up van je hotel in Sevilla, waar je wordt begroet door je Engels- en Spaanssprekende gids die de hele dag voor je zal zorgen. Ga rechtstreeks naar het Alhambra, waar uw gids u bij aankomst meeneemt op een wandeltocht door het paleis, kasteel, fort en het hele complex. Luister naar informatieve informatie over het oude Moorse complex uit de meertalige audiogids. Ga vervolgens terug naar de charmante stad Granada om door de oude Zoco en de Alcaicería-markten te dwalen. Loop door hun smalle en historische steegjes en verwonder je over de ongelooflijke Arabische verzameling aanbiedingen die beschikbaar zijn. De laatste stop van uw Zuid-Spaanse excursie is een bezoek aan de wijk Albaicín, een spectaculaire wijk in de schaduw van het Alhambra. Maak een wandeling door de straten en bekijk andere prachtige monumenten voordat u terugkeert naar Sevilla.

 • Granada: privé Alhambra en Downtown Tour met champagne

  6. Granada: privé Alhambra en Downtown Tour met champagne

  Verken het Alhambra en zijn ins en outs op een unieke manier en ontdek alles wat deze citadel te bieden heeft. Dwaal rond met uw metgezellen en bezoek samen de prachtige tuinen, de Generalife, de Sultan-paleizen en het Alcazaba. Bezoek bovendien privé het klooster van de Parador en ontvang een fles champagne uit de handen van een privékelner, alleen voor jou en de jouwe. Volg het Alhambra en verken de karakteristieke wijken van Granada, zoals het Albaicín en zijn fantastische theewinkels, de Alcaiceria en Plaza Nueva, totdat je de gevel bereikt van de imposante kathedraal, de eerste renaissancekathedraal die in Spanje is gemaakt.

 • Granada: 2,5 uur durende wandeling met panoramisch uitzicht over de stad

  7. Granada: 2,5 uur durende wandeling met panoramisch uitzicht over de stad

  Verken de straten van Granada met een lokale gids en ontdek de prachtige bezienswaardigheden van het historische stadscentrum en de wijk Albaicin. Bezoek het beste uitkijkpunt voor een panoramisch uitzicht over de stad en het iconische Alhambra. Leer meer over de geschiedenis van de stad en hoor interessante lokale legendes terwijl je door de geplaveide straten dwaalt en geniet van de ongelooflijk diverse architectuur. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van het stadscentrum, zoals het Bib Rambla-plein, en de straten van de Alcaiceria, de oude zijdemarkt. Bekijk de prachtige architectuur van de kathedraal, een van de belangrijkste gebouwen uit de Spaanse Renaissance. Loop door het middeleeuwse verleden van de stad in de wijk Albaicin, de oude Arabische wijk van Granada, en zie de Paseo de los Tristes, Placeta de la Victoria, het uitkijkpunt Carvajales. De buurt werd in 1984 uit...

 • Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

  8. Granada City Train - Hop on, hop off-ticket, 1 of 2 dagen

  Stap in deze unieke hop on, hop off-trein en ontdek Granada in je eigen tempo met dit ticket. De trein is speciaal ontworpen om door de smalle straatjes van de Albaicín te navigeren en heeft een panoramisch dak, een open terras in de zomer en audiogidsen aan boord in 12 talen die beschikbaar zijn tegen een toeslag (met 2 speciale kinderkanalen in het Spaans en het Engels). Je kunt bij elk van de haltes in- en uitstappen om de essentie van de stad te ervaren, van het monumentale Alhambra tot het sfeervolle Albaicín. Verken de wijk Realejo, pauzeer voor een kopje koffie op Plaza Nueva, bewonder het uitzicht op de stad vanaf de Mirador de San Nicolas en nog veel meer. Stap zo vaak als je wilt in en uit de trein, zolang je ticket geldig is, en ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Kies als optie een rondleiding, inclusief een bezoek aan de arena  va n Granada (Plaza De T...

  Makkelijke, goedkope manier om de stad te verkennen. Reed pas in de middag vaker.

 • Granada: privékathedraal en koninklijke kapelentour

  9. Granada: privékathedraal en koninklijke kapelentour

  Je tour begint wanneer je je gids ontmoet op een vooraf door jou vooraf bepaalde ontmoetingsplaats. Van daaruit reist u naar de koninklijke kapel van Granada, een laatste rustplaats voor de magnifieke koningen van Spanje, koningin Isabella en haar echtgenoot, koning Ferdinand. Je gaat vervolgens op weg naar de kathedraal van Granada, een van de grootste kathedralen in heel Spanje en een belangrijk representatief symbool van de aanwezigheid van het christendom in het land. Hierna reis je naar Alcaiceria, waar je 15 minuten rond kunt wandelen op een islamitische middeleeuwse marktplaats. Tegen het einde van je tour bezoek je Plaza de Isabel La Catolica, een monument dat de ontmoeting van koningin Isabella met Cristopher Columbus herdenkt.

 • Granada: Halve dag tour met 4 buurten en 4 culturen

  10. Granada: Halve dag tour met 4 buurten en 4 culturen

  Je ervaring begint wanneer je je gids ontmoet bij de waterfontein in het centrum van Bib Rambla Square. Vanaf daar begint u uw halve dag om Granada grondig te leren kennen. Door uw ervaring reist u door de 4 belangrijkste historische wijken van het stadscentrum, Realejo, Albaicín en Sacromonte. Maak tijdens je reis kennis met de 4 culturen die Granada door de eeuwen heen hebben gevormd en leer hoe christenen, moslims, joden en zigeuners allemaal een rol speelden. Dit alles gebeurt in een kleine groep, wat persoonlijk contact en samenleven met de omgeving bevordert. Geniet bovenop uw sightseeing van een pauze met thee, Arabische zoetigheden en een geweldig uitzicht op het Alhambra. Je tour vermijdt wandelen door straten vol verkeer en richt zich op straten met openbare fonteinen en waterbekkens.

Sitemap Kathedraal van Granada

Wil je alle activiteiten in Kathedraal van Granada ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Kathedraal van Granada

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 116 beoordelingen

We wilden heel Alhambra zien en deze tour doet precies dat! Het omvat toegang tot de populaire Nasrid-paleizen en u hoeft niet in de rij te staan, wat ook een pluspunt is! Borja had zoveel interessante feiten over de hele plaats en was echt goed geïnformeerd over de geschiedenis met Alhambra. We hebben zoveel vragen gesteld en ze werden allemaal beantwoord! Vergeet niet om het standbeeld van Washington Irving aan het eind te zien. . . fantastisch! We gingen op weg naar onze gratis tapas en drankje, maar Borja herinnerde zich dat we het museum waren vergeten te zien, dus namen ze extra tijd om ons terug te brengen om het museum te zien. We waren blij dat we het mochten zien! Terwijl we naar het tapasrestaurant liepen, hadden we ook een mini-wandeltocht en kregen we nog wat interessante feiten over Ferdinand en Isabella. Over het algemeen raad ik je ten zeerste aan om een manier te vinden om Borja en Adrianna aan te vragen. Ze waren erg vriendelijke en fantastische gidsen! ! We hadden zo

Ik heb echt genoten van de tour als geheel, omdat hij zo informatief was en al onze vragen kon beantwoorden. Hij liep wel een beetje snel, wat ik leuk vond, maar daar hielden mijn ouders niet van. Ik had graag gezien dat hij goede plekken aanwees om foto's te maken, aangezien hij snel zou bewegen. Het nadeel was dat de rondleiding in het Spaans en Engels was, dus een deel van de tijd verveelden we ons evenals de anderen terwijl we luisterden. Over het algemeen was het een geweldige tour en de tapasplek was heerlijk! ! ! !

Zeer mooie en interessante rondleiding. Met dank aan Alfredo, onze gids, die ons fascineerde met een boeiende en duidelijke uiteenzetting; zeer voorbereid was hij in staat om ons zowel een artistieke als historische visie te geven van een van de mooiste locaties in Spanje. mogelijke stop voor een aperitief met tapas.

Geweldige site en geweldige gids?

Ik miste het feit dat voor een bezoek aan het Alhambra enkele weken van tevoren kaartjes moesten worden gekocht. Met nog minder dan een week te gaan, vond ik hier kaartjes en de ervaring was geweldig!

Een zeer deskundige en vriendelijke kerel, maakte een ervaring van 4 uur buitengewoon spannend. Ga zo door met het goede werk en we wensen je het allerbeste voor de toekomst. Bedankt