Jerez de la Frontera
Cultuur & geschiedenis

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Jerez de la Frontera Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Jerez: Live Flamenco Show met optioneel diner

1. Jerez: Live Flamenco Show met optioneel diner

Geniet van een authentieke flamencoshow in Jerez, gelegen in de regio die bekend staat als de geboorteplaats van flamenco. De show vindt plaats in Tablao Flamenco Puro Arte, een bodega uit 1739. Je krijgt de kans om flamenco van verschillende stijlen te bekijken, zoals martinetes, soleá en bulerías. De show duurt ongeveer een uur en tien minuten. Het wordt geleverd door een groep van vier artiesten en is speciaal ontworpen voor diegenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige flamencoshow. Je hebt de mogelijkheid om je ervaring te upgraden met een dineroptie. Er zijn twee verschillende menu-opties met enkele van de beste regionale specialiteiten. Kiest u voor de show met drankje, dan kunt u tapasgerechten uit het menu kopen. U kunt ook genieten van lokale wijnen uit de regio.

...
Jerez: Yeguada de la Cartuja kartuizer paardenervaring

2. Jerez: Yeguada de la Cartuja kartuizer paardenervaring

Ga naar de historische staat Fuente del Suero in Andalusië om 's werelds best bekende verzameling Cartujano-(kartuizer)paarden te bekijken. Sinds de oudheid hebben deze indrukwekkende beesten een belangrijke rol in de Spaanse cultuur gespeeld en de Yeguada de la Cartuja hengstenboerderij naast het klooster van La Cartuja is de perfecte locatie om hen te fokken dankzij het klimaat en vruchtbare land. De regio werd beroemd toen het Kartuizerklooster het onbetwiste centrum voor het fokken van Jerezano-paarden werd in de 15e eeuw. De traditie duurt tot de dag van vandaag ononderbroken en de hengstenboerderij heeft meer dan 200 van de raspaarden. Je zult een begeleide rondleiding van de boerderij krijgen om te leren over de toewijding aan het behouden en verbeteren van het kartuizerras. Zie wilde hengsten, ruinen en merries, een dressuurvoorstelling, de nieuwe veulentjes en meer Zie met eigen ogen de elegantie en de kracht van het prestigieuze ras en ontdek waarom ze de nationale trots van Spanje zijn.

...
Vanuit Sevilla: dagtocht Cadiz en Jerez de la Frontera

3. Vanuit Sevilla: dagtocht Cadiz en Jerez de la Frontera

Tijdens deze tocht ontdek je de baai van Cadiz en de prachtige kust Costa de la Luz. Eerst pauzeer je in Jerez de la Frontera, waar je de kans krijgt om een traditionele bodega te bezoeken, en verschillende wijnen te proeven uit Zuid-Spanje. Dan reis je naar Cadiz, een hele leuke stad, met prachtige stranden, heerlijke tapas, en inwoners die overal bekend staan om hun plezier in het leven. Met je gids bezoek je het stadscentrum, de indrukwekkende kathedraal, en, beetje bij beetje, ontdek je de oudste stad van Europa met meer dan drie millennia aan geschiedenis. Na afloop kun je genieten van de middag op een van de stranden, of door de smalle straatjes wandelen van Barrio de la Viña of El Pópulo, de meest charmante en traditionele wijken van de stad.

...
Jerez: rondleiding door sherrymakerij, met proeverij

4. Jerez: rondleiding door sherrymakerij, met proeverij

Ervaar de unieke smaak van sherry in één van de beroemdste bodega's (wijnmakerijen) ter wereld. González Byass, die in de sherryhoofdstad Jerez de la Frontera staat, wordt wereldwijd erkend vanwege de brandewijnen en versterkte wijnen en heeft een boeiende geschiedenis, met onder andere de bouw van de beroemde bodega Tío Pepe in 1963. Reis, op weg naar de bodega, over de groene, vruchtbare heuvels, waar de passionele muziek en dans van de flamenco hun oorsprong hebben. Van alle legendarische producten die González Byass produceert, is vooral de brandewijn Soberano wereldberoemd, terwijl de fles van de brandewijn Lepanto door de koninklijke glasfabriek van La Granja is ontworpen. De sherry's van González Byass worden van de beste Palominodruiven gemaakt, met een jonge wijn die volledig gemengd en rijp is als resultaat. De wijn wordt gedurende 1 jaar in open eiken vaten gerijpt, want het is één van de weinige wijnsoorten waarvan de smaak door contact met de lucht juist verbetert. Een nobele, oude sherry kan een jongere nog wel eens iets leren en de oudere wijnen worden in oude vaten bewaard en steeds bijgevuld om hun kwaliteit te behouden. In 2014 werd González Byass door de Drinks International Wine Tourism Awards bekroond tot het 'Beste Bezoekerscentrum'. .

...
Jerez: rondleiding historisch centrum met gids

5. Jerez: rondleiding historisch centrum met gids

Volg een rondleiding door Jerez de la Frontera, de belangrijkste stad in de provincie Cadiz, thuisbasis van Spanje's legendarische sherryproductie, en bekend om zijn historische en artistieke erfgoed. Tref je gids op Plaza del Arenal en verken de buurt San Miguel, met zijn prachtige gotische kerk en kenmerkende architectuur. Ontdek een rijke mix van islamitische en christelijke monumenten rondom het Alcázar en bewonder de gotische, barokke en neoklassieke gevels van de kathedraal. Kom meer te weten over de mysterieuze Tartessianen, waarvan wordt aangenomen dat ze de eerste bewoners van het gebied zijn. Reis door de tijd van de Feniciërs, Romeinen, Visigoten en Moren en kom meer te weten over hoe deze beschavingen een diepe, culturele invloed op Jerez hebben gehad. Je bewondert de sierlijke pleinen en paleizen, waaronder de locatie van het oude stadhuis, en bezoek San Dionisio-kerk, de enige mudejar-kerk in de stad.

...
Jerez en Cadiz wijnproeverij en paardenshow-dagtour

6. Jerez en Cadiz wijnproeverij en paardenshow-dagtour

Geniet van een gecombineerde tour van 10 uur door Jerez de la Frontera en Cadiz en ervaar wereldberoemde wijnen en een van de meest spectaculaire paardensportshows ter wereld. Je gids laat je kennismaken met de wereld van wijn in een van de beste wijnkelders in Jerez, wereldberoemd om zijn sherry-productie. Leer het proces dat gepaard gaat met het maken van de beroemde wijnen, van de bodem tot het zonlicht, en diepgewortelde productietechnieken. Proef verschillende soorten sherry in een typische bodega. Ga verder naar de Royal Andalucían School of Equestrian Art Foundation om de show 'How the Andalucían Horses Dance' te bekijken, beschouwd als een van de beste paardensportballetten, met choreografie op basis van traditionele en cowboymethoden voor het temmen van wilde paarden. Rijd langs de Costa de la Luz naar Cadiz, waar een lokale gids je door het stadscentrum leidt om de neoklassieke 17e-eeuwse kathedraal te zien. Je hebt dan wat vrije tijd om van de lunch te genieten en de oudste stad van Europa in je eentje te verkennen. Optionele bezoeken kunnen worden geregeld aan de Tavira-toren, een van de laatst overgebleven torens van waaruit kooplieden terugkerende schepen zouden zoeken. De toren heeft een pinhole camera obscura, van waaruit je de hele oude stad kunt zien geprojecteerd op een concave schijf.

...
Vanuit Sevilla: Jerez, Cádiz en Andalusische paarden

7. Vanuit Sevilla: Jerez, Cádiz en Andalusische paarden

Vertrek vanuit Sevilla en reis met een bus met airconditioning door het platteland van Zuid-Spanje op weg naar Jerez de la Frontera, beroemd om zijn paarden- en sherrywijnproductie. Bij aankomst in de met palmen gevulde stad, bezoek je één van de historische bodega's waar de sherry wordt geproduceerd. Ontmoet de gastheer van je wijnmaker en ontdek wat de lokale sherry zo speciaal maakt terwijl je het terrein verkent en houten vaten in de kelders ziet. Proef een verrukkelijke selectie zoete en droge sherry-variëteiten in een unieke sfeer. Ga dan naar de Koninklijke Andalusische Rijschool om een authentiek paardenballet te bekijken. Bewonder de choreografie, gebaseerd op traditionele en cowboymethoden om wilde paarden te temmen, helemaal ingesteld op Spaanse muziek. Reis vervolgens langs de Costa de la Luz op weg naar de stad Cádiz. Volg je lokale gids voor de kathedraal in het historische centrum van de stad, en krijg wat vrije tijd om te lunchen en op eigen gelegenheid te verkennen. 

...
Van Cádiz: privétour van een hele dag Sevilla

8. Van Cádiz: privétour van een hele dag Sevilla

Op deze dag tour van Cadiz, ga dan naar Sevilla: gelegen aan de oevers van de rivier de Guadalquivir, Sevilla heeft een rijke Moorse erfgoed, en gebruikt om een welvarende poort die uit de handel met de Amerika's verricht. De straten en pleinen in de historische wijk van de hoofdstad van Andalusië zijn levendig en druk. Ze koesteren vele constructies die de World Heritage aanwijzing hebben, en vele wijken zijn vol van de traditionele cultuur, zoals Triana en La Macarena. Sevilla is een vooraanstaande business en service center in het zuiden van Spanje en heeft vele hotels verspreid over de stad, die bezoekers in staat te stellen eindeloze attracties te ontdekken. Musea en kunstcentra, themaparken, bioscopen, theaters en clubs zijn enkele van de vele recreatieve mogelijkheden die de grote stad Sevilla houdt. Zonder te vergeten, natuurlijk, de vele terrassen, pensions en bars waar bezoekers kunnen oefenen een van de meest diepgewortelde tradities en lekker in de stad: "going out voor tapas."

...
Van Sevilla: Jerez Tour met paardenshow en sherryproeverij

9. Van Sevilla: Jerez Tour met paardenshow en sherryproeverij

Er zijn maar weinig plaatsen in Spanje die aanspraak kunnen maken op de internationale erkenning die Jerez geniet. Dankzij zijn wijn, Jerez of Sherry, de paardensport, de stieren, flamenco en motorraces, is de naam van deze Andalusische stad al vele jaren bekend. De Feniciërs arriveerden zo'n 3000 jaar geleden in de omgeving om een kolonie op te richten genaamd Xera, die bekend werd onder de heerschappij van de Romeinen en Sheres of Xeres, toen het een Arabisch fort werd. Zonder twijfel is het belangrijkste Al-Andalus-gebouw het Alcázar de Jerez, gelegen binnen de ommuurde ruimte van de moskee, de Arabische baden en de Olijftuin met zijn stortbakken en fonteinen in perfecte harmonie met het barokke paleis van Villavicencio gebouwd op de ruïnes van het oorspronkelijke islamitische paleis met een toren waar de bezoeker de originele camera obscura kan vinden. De stad heeft veel interessante voorbeelden van gotische architectuur. Maar als je echt Jerez en zijn mensen wilt leren kennen, is er niets beters dan een lange wandeling langs de Calle Larga, de centrale zenuw en het winkelcentrum van de stad. Dit is waar het hart van de stad het sterkst is, waar de beste winkels te vinden zijn langs de terrasjes waar u kunt genieten van een drankje en een aantal van de heerlijke Jerez-tapas. Ga vervolgens naar de Plaza del Arenal, het meest karakteristieke plein van Jerez, de Mamelón en het kleine Placita del Banco, dat bruist van de activiteit. Ga daarna naar Plateros of Rafael Rivero Square, beide vriendelijke plaatsen met veel terrasjes met een heerlijke keuken.

...
Van Sevilla: Ronde van Jerez met paardenshow en wijnproeverij

10. Van Sevilla: Ronde van Jerez met paardenshow en wijnproeverij

Ontdek twee van de beroemdste tradities van Andalusië tijdens deze rondleiding door Jerez: wijn en paarden. Vertrek vanuit Sevilla en begin onderweg aan Jerez, door prachtige wijngaarden en het platteland. Bij aankomst bij je eerste stop, een traditionele Andalusische wijnbodega, geniet je van een rondleiding door de wijnproductiegebieden en proef je een aantal van de beroemde sherrywijn in de regio. Breng daarna een bezoek aan de Real Escuela, een wereldberoemde paardensportschool. Hier krijgt u de unieke kans om de paardensportshow "How the Horses Dance" te bekijken. Na de show begint u de reis terug naar Sevilla.

...

Sitemap Jerez de la Frontera

Wil je alle activiteiten in Jerez de la Frontera ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Jerez de la Frontera

Gemiddelde beoordeling

3.9 / 5

gebaseerd op 308 beoordelingen

Mooi en volledige ervaring van veulen en fokkerij tot prachtig bewegende hengsten in top dressuur.heel ontspannen sfeer.je mocht alles zien en dicht bij de paarden komen. Prachtige presentatie op het einde in alle facetten van de sport. En nog een lekkere sherry toe.

Prachtig spectaculair bezoek, ga daarheen, het is de moeite van het bekijken waard. .. het was een traktatie en begeleid door een goede gids en erg charmant. De proeverijen werden zeer op prijs gesteld Om over te doen.

Frederico is een gemotiveerde gids met veel kennis. Een hoogtepunt is zeker een bezoek aan de brandewijnfabriek. Cadiz is ook mooi. De oudste stad van Europa hebben bezocht is iets.

Dit is zeker een bezoek waard, de gids was informatief en het terrein is fantastisch en het was echt leuk om de paarden van dichtbij te zien trainen.

Heel interessant als paardenliefhebber, prachtig, mooi onderhouden domein!