Lissabon
Graffiti & urban art

Voer je reisdata in om beschikbare activiteiten te vinden

Lissabon Graffiti & urban art: Onze meest aanbevolen

Lissabon: street art-rondleiding met tuktuk

1. Lissabon: street art-rondleiding met tuktuk

Geniet van een tuktuk-rondleiding langs de fenomenale street art van Lissabon. Zie de muren van Marvila - een openlucht-galerie waar je het werk van internationale graffiti-kunstenaars kunt zien, dat de Ibero-Amerikaanse cultuur viert. Bewonder 15 enorme kunstwerken op gebouwen op de top van een heuvel. Geniet van het uitzicht op Tejo, in de verte.  Wandel door een buurt waar je op elke hoek een laag geschiedenis van Lissabon ontdekt. Er zijn kloosters en paleizen uit de 17e en 18e eeuw, art deco industriële loodsen en gebouwen, fabrieksarbeiderswijken, en stadstuinen waar groenten worden verbouwd. 

...
Lissabon: rondleiding straatkunst

2. Lissabon: rondleiding straatkunst

Je verkent de kleurrijke straten van Lissabon en ontdekt een openluchtgalerij met de meest innovatieve urban-straatartiesten van dit moment. Zie graffiti en verfijnde muurschilderingen en leer de lokale bevolking beter kennen. Zie bizarre muurschilderingen met hagedissen en paarden die een complete muur van een gebouw bedekken. Bezoek ook politieke en sociaal-kritische kunstwerken, zoals "Boy Crying" van Uber,  die een scherp contrast vormen met de welgestelde buurt. Je bekijkt kleine meesterwerken, weggestopt in de verborgen steegjes van de oude stad, en grootschalige installaties in open gebieden. Bekijk kunstenaars aan het werk en zie kunst die al decennia lang de straten siert. Deze tour laat je kennis maken met enkele van de beste straatkunst in Europa!

...
Lissabon: Kickstart Street Art-wandeltocht

3. Lissabon: Kickstart Street Art-wandeltocht

Doe mee aan deze 1,5 uur durende straatkunstexcursie met een enthousiaste gids en bekijk enkele van de beste geheime plekken van Lissabon die zijn bedekt met unieke stedelijke kunst. Verken historische buurten terwijl u geniet van de moderne sfeer van de stad. In Lissabon is kunst overal: bezoek de Street Art Gallery Chão do Loureiro, een parkeerplaats die is overgenomen door gerenommeerde kunstenaars en omgetoverd tot iets moois. Een ander hoogtepunt is uw bezoek aan Caracol da Graça, waar graffiti de hele straat omlijnt. Word een ontdekkingsreiziger en bekijk werken van vele nationale en internationale artiesten zoals Vhils, Obey Giant, Utopia, Nomen en nog veel meer.

...
Lissabon: Street Art Walk

4. Lissabon: Street Art Walk

Onthul de geheimen van Lissabon en zijn straatkunst tijdens deze 3,5-uur durende wandeltocht voor groepen van maximaal 8 personen. Vind verborgen plaatsen met je privégids en krijg een overzicht van de hele historische wijk Alfama. Nadat je je gids hebt begroet op het ontmoetingspunt, ga je op avontuur in je straatartiesten. Verken de oude wijken van de stad en zowel de oude als nieuwe straatkunst. Bezoek de openlucht stedelijke galerij in Bairro Alto om de verbazingwekkende tegel- en trottoirpatronen te bewonderen. Bekijk tijdens je rondleiding enkele van de geheime artistieke plekken van Lissabon, zoals de straatkunstgalerie op de parkeerplaats Chão do Loureiro. Vind een aantal van de meest verse kunst op Caracol da Graça en zie misschien zelfs kunstenaars aan het werk op de legale plaats om te schilderen, Calçada da Glória. Blijf tijdens je rondreis op de hoogte en blijf op en neer kijken, want kunst is overal. Zodra je tour voorbij is, neem je een artistiek souvenir mee naar huis om je geweldige ervaring te onthouden.

...
Lissabon: Tuk Tuk Tour van 3 uur in de straat

5. Lissabon: Tuk Tuk Tour van 3 uur in de straat

Lissabon is in de loop van de tijd een kosmopolitische stad geworden. Vanaf de tijd van de karvelen die vertrekken naar de ontdekking van nieuwe werelden tot vandaag, heeft de stad zichzelf opnieuw uitgevonden, zodat traditie en moderniteit vandaag samengaan in een unieke harmonie. Stedelijke kunst en interventie namen de straten en lanen over en gaven de stad kleur en helderheid met een moderne en voorhoede van één van de oudste steden in Europa. Dit is een tour speciaal ontworpen voor iedereen die een beetje street art wil onthullen verspreid over de straten van Lissabon. Een verrassing op elke hoek van de handen en de creativiteit van bekende artiesten en anderen die anoniem blijven. Ook waarderen de meer traditionele hoeken van de stad, zoals de buurten van Castelo, Graça, Alfama en Bairro Alto. Geniet van het uitzicht vanuit enkele van de beste uitkijkpunten en vergeet natuurlijk niet je camera mee te nemen.

...
Lissabon: rondleiding voor een overzicht van de stad

6. Lissabon: rondleiding voor een overzicht van de stad

Krijg een overzicht van de historische stadsdelen van Lissabon tijdens de Revelation-tour. Verken het hart van de stad als een local uit Baixa, Rossio en Bairro Alto. Geniet van een Pastel de Nata. Krijg een glimp van de speciale sfeer van Lissabon en de authenticiteit die het karakter van de bruisende stad heeft gevormd. Ga op de kronkelende sporen van de tram, de smalle straatjes en de beste uitzichtpunten van het gebied. Begin bij de meest verbluffende ingang van de stad, Praça do Comércio. Op weg naar het hart, het centrum van Lissabon sinds de middeleeuwen, Rossio, verken Baixa, de binnenstad die werd geschaafd na de aardbeving van 1755. Ga daarna de heuvel op om Bairro Alto te bezoeken. Krijg een adembenemend uitzicht over Lissabon. Bekijk enkele monumenten die de aardbeving hebben overleefd. Nadat u Chiado, het meest elegante winkelgebied, bent gepasseerd, begint u aan een tramrit naar Portas do Sol voor een van de beste uitkijkpunten in Lissabon.

...
Lissabon: 2 uur durende Street Art-fototour

7. Lissabon: 2 uur durende Street Art-fototour

Ontdek de straatkunst van Lissabon tijdens een fototour van 2 uur. Dwaal door enkele van de oudste en populairste buurten van Lissabon en bewonder de spectaculaire muurschilderingen. Nadat je je gids hebt ontmoet, ga je op verkenning van de beroemde straatkunst van Lissabon, met elke dag nieuwe stukken. Loop van het centrum naar de top van de kasteelheuvel, dus wees voorbereid om verschillende heuvels op en neer te gaan; de kunst zal echter de moeite waard zijn. Maak een reis door de wereld van straatkunst met je gids en hoor over de geschiedenis ervan in Lissabon. Geniet van de tijd om foto's te maken van alle kunst en geniet van het uitzicht op de rivier de Taag.

...
Lissabon: alternatieve wandeltocht

8. Lissabon: alternatieve wandeltocht

Deze alternatieve tour door Lissabon neemt je mee onder de huid van de stad om de cultuur en creativiteit van een van Europa's coolste hoofdsteden te ontdekken. Deze wandeling door steegjes en geheime doorgangen onthult het beste van de straatkunst in Lissabon, die voortdurend verandert. Je ziet het werk van lokale en internationale kunstenaars, van kleine sculpturen tot grootschalige muurschilderingen. Van de graffiti tot de meesterwerken, van de plakposters tot openbare muurschilderingen. De wandeling begint in het stadscentrum, voordat je buiten de gebaande paden gaat naar Bairro Alto, Chiado, Baixa, Alfama en Graça. Je krijgt alle toonaangevende verschillende delen van de stad te zien, bestaande uit zowel de oude als de moderne buurten, en ziet hoe het gentrificatieproces deze lokale gebieden verandert. Je leert over de sociale geschiedenis van Portugal en hoe het zijn kunst en architectuur heeft beïnvloed, en leert ook de dichters kennen die in deze stad woonden en hoe hun literatuur en poëzie bijdragen aan de charme en gratie van Lissabon. Je neemt later een pauze in een plaatselijke ijssalon en kunt Portugese empanadas proberen, gecombineerd met een verse limonade. Dit is een goede kans om de andere reizigers te ontmoeten of geniet van de mogelijkheid om wat extra tips te krijgen van je deskundige lokale gidsen terwijl je een beetje ontspant voor het laatste deel van je tour. Na de pauze ga je naar het meest verbazingwekkende uitkijkpunt over de stad Lissabon, volg je je weg terug en krijg je een beter begrip van de geografie van deze prachtige stad.

...
Lissabon: lokale buurten privéwandeling met snack

9. Lissabon: lokale buurten privéwandeling met snack

Ervaar het dagelijks leven in Lissabon tijdens een begeleide wandeling en ga verder dan de gebruikelijke toeristische bezienswaardigheden met een lokale gids. Ga naar wijken waar alleen de lokale bevolking komt en praat over het leven in de stad onder het genot van een kopje Portugese koffie.   Bezoek de eerste kerk ter wereld gewijd aan het Heilig Hart van Jezus met een stop bij de Basilica de Estrela. Ga verder naar het oude Campo de Ourique-gebied en ontdek het voormalige huis van de schrijver Fernando Pessoa. Ontdek chique wijken en hippe buurten met kleine straatjes, boetiekjes en cafés. Eindig bij de LX Factory en voel de creatieve energie van de kunstscene.   

...
Lissabon: ervaar Alfama the Old Quarter Walking Tour

10. Lissabon: ervaar Alfama the Old Quarter Walking Tour

Ontdek het historische hart van Lissabon, door een stap terug in de tijd te nemen terwijl je loopt om de helder gepijnigde, zij het verweerde huizen, de mooie bloemen die uit balkons barsten te zien en de indrukwekkende tegels die bijna elke centimeter van de wijk Alfama sieren. Ontdek waarom Alfama ook de thuisbasis is van enkele spectaculaire en belangrijke kerken en kathedralen. Bezoek de Romaanse kathedraal van Sao Jorge met zijn dubbele castellated klokkentorens, de Igreja de Santa Engrácia-Panteão Nacional, een van de meest herkenbare gebouwen in de skyline van Alfama, en de Igreja de São Vicente de Fora, bewonderd om zijn spectaculaire barokke baldakijn over de altaar. Zie vervolgens het Joodse monument en ontdek het bloedbad in Lissabon met de gevolgen voor de stad. Verken het Romeinse theatermuseum met inzicht in de wortels van Lissabon. Geniet van het uitzicht vanaf het kasteel van Lissabon en de wijk Baixa. Bekijk de uitstekende musea die culturele verdeling bieden en loop door de grootste rommelmarkt van Lissabon. Geniet van de beste uitzichten in Lissabon vanaf verheven pleinen zoals de Miradouro Largo das Portas do Sol, het was ooit de toegangspoort tot de oude stad. Leer meer over belangrijke thema's als Moorse heerschappij en invloed, de arbeidersklasse van Lissabon en natuurlijk Fado-muziek en -cultuur onderweg.

...

Sitemap Lissabon

Wil je alle activiteiten in Lissabon ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Lissabon

Gemiddelde beoordeling

4.7 / 5

gebaseerd op 521 beoordelingen

Deze tour was geweldig. Kreeg een uiterst vriendelijke ontvangst door de mensen op kantoor en ook de gids, Joanna (ik weet bijna zeker dat ik haar naam verkeerd gespeld heb). Joanna was super aardig, kon ons alle informatie geven over de kunst en ook monumentalen, kerken, buurten enz. Die we passeerden. De straatkunst in Lissabon is een must see! Het zal je liefde voor de stad vergroten. Draag sneakers!

Geschiedenisles, bezienswaardigheden en kunstervaring in één

Deze tour laat je de stad vanuit een nieuw perspectief zien. We hebben zoveel geleerd over straatkunst, Lissabon en de cultuur ervan in slechts een paar uur met onze gids die gepassioneerd, vriendelijk en in contact met zijn publiek was. Hield ervan dat het een kleine groep was. Zou opnieuw gaan, al was het maar om te zien wat er nieuw is.

Toffe educatieve Tour, aanrader!

Wij hadden een topfinanciering, relax en fijn I de omgang. Naast de verhalen over de Street Art gaf hij ook extra informatie over de geschiedenis en het leven in Lissabon. Dit geeft deze Tour een extra dimensie!

Ons gids Tiago heeft ons een fantastische tour gegeven door Lissabon. Hij wist heel veel te vertellen en had ook leuke tips. Naast de street arts ook veel van de stad gezien. We hebben enorm genoten.

Echt even anders. Andere kant van Lissabon ontdekken.

Geen file van tuktuks die de bekende tramroute rijden. Maar naar een onbekend en ruig stukje Lissabon. Met fantastische streetart van gerenommeerde kunstenaars!!