Kies data

Dingen om te doen Siena

Bezoek het hart van Toscane en ontdek de heerlijke wijn, kronkelende straatjes en middeleeuwse architectuur.

Siena: De beste dingen die je niet wil missen

Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

1. Vanuit Florence: dagtour Toscane met optionele lunch en wijn

Begin je reis door Toscane op het centraal station van Florence, waar je wordt begroet door je gids die zich gedurende de dag over je ontfermt.  Ga gelijk naar Siena, Italië's meest pittoreske middeleeuwse stad, waar de gids je bij aankomst meeneemt op een wandeltour. Kijk omhoog naar de mooie terracottadaken die de gebouwen sieren en vergaap je aan de prachtige gotische en romaanse architectuur van de belangrijkste kathedraal.   Vervolgens ga je naar het op een heuvel gelegen stadje San Gimignano, een UNESCO-Werelderfgoedlocatie beroemd om de torenhuizen die gebouwd werden in de middeleeuwen. Geniet hier van wat vrije tijd om de prachtige pleinen, paleizen, kerken en torens te bekijken. De laatste halte van je Toscaanse excursie is een bezoek aan Pisa en de beroemde scheve toren. Maak een wandeling over het Piazza dei Miracoli en bekijk andere prachtige monumenten, voordat je weer terugrijdt naar Florence. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen voor een beleving in een kleine groep of met een privégids, om je bezoek extra speciaal te maken. Kies voor de lunchoptie om te genieten van een zelfgemaakte lunch met een informele wijnproeverij bij een traditioneel wijnhuis in de wijnstreek Chianti. Proef 4 regionale wijnen bij de lunch en kom meer te weten over hun unieke productietechnieken. Geniet van een feestmaal op een biologische boerderij terwijl je uitzicht hebt op de glooiende wijngaarden onder de Toscaanse zon.

Siena: OPA SI Pass voor het Kathedraalcomplex van Siena

2. Siena: OPA SI Pass voor het Kathedraalcomplex van Siena

Het fantastische complex van de Kathedraal van Siena bevat enkele van de meest belangrijke bouwwerken uit de Europese kunst. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is de kathedraal het brandpunt van het hele complex, dat onder andere belangrijke elementen bevat zoals de crypte, de doopkapel, het museum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'', die allemaal tot het reusachtige bouwwerk van de Duomo Vecchio (oude kathedraal) en de Duomo Nuovo (nieuwe kathedraal) horen.  Betreed de doopkapel van San Giovanni en bewonder de fantastische doopvont. Begeef je daarna naar de crypte, die 700 jaar lang was verborgen. Krijg gratis toegang tot het kathedraalmuseum ''Museo dell'Opera Metropolitana del Duomo'' voordat je van het onvergetelijke uitzicht over de stad en het Toscaanse landschap vanaf de Facciatone geniet.                                                                                                                                                                            

Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena, San Gimignano & lunch

3. Vanuit Florence: dagtrip Pisa, Siena, San Gimignano & lunch

Beleef de wonderen van Toscane op één gedenkwaardige dag. Laat Florence even achter je voor een 12-uur durende excursie en bekijk de prachtige landschappen, architectuur en kunstwerken van de regio. Trakteer jezelf op een aantal lokale gerechten en kies voor een rondleiding in de taal van jouw voorkeur om nog meer te weten te komen over deze historische regio. Begin in Siena met het bezoek aan de Piazza del Campo, waar de paardenrace Palio di Siena wordt gehouden, en de Piazza del Duomo, waar je de buitenkant van de prachtige kathedraal ziet. Na wat vrije tijd in Siena ga je lunchen in een typisch Toscaans wijnhuis. Ga vervolgens naar de wijngaard, waar je kunt genieten van wat lokale wijn, en bezoek San Gimignano, een middeleeuwse stad die op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. Dan ga je verder naar Pisa en bezoek je het prachtige Piazza dei Miracoli. Bewonder het baptisterium, de kathedraal en natuurlijk de beroemde scheve toren.

Siena: ticket kathedraal van Siena & Piccolomini-bibliotheek

4. Siena: ticket kathedraal van Siena & Piccolomini-bibliotheek

Loop de Duomo van Siena binnen en bewonder een van de belangrijkste meesterwerken van renaissancekunst- en architectuur. De kathedraal is ingewijd in 1179 en staat bekend om zijn uitbundig versierde koepel en prachtige polychrome marmeren gevel. Laat je betoveren door grootse altaarstukken, een beeld van Michelangelo en allerlei sierlijke decoraties. Na dit moois bekijk je de Piccolomini-bibliotheek, waar je een geweldige reek van 10 fresco's van Pinturicchio kunt bewonderen, een kroniek van het leven van paus Pius II. Staar omhoog naar het koepelvormige plafond, meesterlijk versierd met complexe patronen en scènes uit het leven van de paus. Je hoeft geen een keer in lange rijen te wachten door het ticket op voorhand te kopen, zodat je de wachtrij overslaat.

Siena: begeleide stadstour met toegang zonder wachtrij tot de kathedraal

5. Siena: begeleide stadstour met toegang zonder wachtrij tot de kathedraal

Verken de schoonheid van Siena tijdens een kleine groep of privéwandeling. Bekijk de beroemde monumenten en verborgen schatten met een deskundige gids. Profiteer van vooraf gereserveerde tickets voor de kathedraal van Siena. Ontmoet je gids bij de San Domenico-basiliek en bewonder de gotische architectuur. Volg een kronkelende route en geniet van een panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Duomo en Torre del Mangia. Lees meer over Siena in de Middeleeuwen, bekijk de imposante paleizen die naar verluidt de oudste in de omgeving zijn. Neem een pauze om de charme van het 14e-eeuwse schelpvormige plein Piazza del Compo in u op te nemen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bewonder de magnifieke Fonte Gaia-fontein met zijn zijreliëfs van 'De schepping van Adam' en 'De vlucht uit de tuin van Eden'. Leer meer over de geschiedenis van de contrada (districten) die elkaar twee keer per jaar uitdagen tijdens de paardenrace Palio in Siena. Loop naar een van de meest typische contrada's en dompel je onder in de authentieke sfeer. Volg je gids om een van de lokale banketbakkers te zien die de glorie van Italië weerspiegelen door de eeuwenoude recepten te gebruiken om traditionele Ricciarelli en Panforte te maken. Verken ten slotte een van de meest fascinerende kathedralen in Italië met vooraf gereserveerde tickets. Volg je gids en verwonder je over de prachtige marmeren mozaïekvloer, glas-in-loodramen en middeleeuwse meesterwerken van Duccio en Pisano. Bekijk de hoogtepunten uit de Renaissance: verschillende sculpturen van Donatello, Michelangelo en Bernini en fresco's van Pinturicchio in de Libreria Piccolomini. Gewapend met een schat aan kennis over Siena, neem je afscheid van je gids op het plein voor de kathedraal.

Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti-ervaring

6. Florence: Pisa, Siena, San Gimignano en Chianti-ervaring

Begin 's ochtends met een rondleiding door Pisa. Neem de tijd om de kathedraal, de doopkapel, de monumentale begraafplaats en de beroemde scheve toren te bewonderen. Ga dan verder naar een typische wijnmakerij in de Chianti-heuvels op de hellingen van San Gimignano. Geniet van een Toscaanse lunch vergezeld van een lokale wijnproeverij. Ontdek na de lunch een van de mooiste middeleeuwse dorpen van San Gimignano, of het 'middeleeuwse Manhattan, waar u het doolhof van geplaveide straatjes, kleine pleinen en vele lokale ambachtelijke winkels kunt verkennen. Ga verder met een panoramisch uitzicht over het Chianti-landschap voordat je aankomt in Siena, waar je professionele gids je, indien gewenst, meeneemt naar de belangrijkste pleinen, van Piazza del Campo tot de kathedraal, door de mooiste confrontatie die dit kenmerkt stad. Kies aan het einde van de rondleiding voor wat vrije tijd om te genieten van een kopje koffie of een panforte (een typische lokale cake) en om te gaan winkelen. Uw terugkeer naar Florence zal een prachtige zonsondergang op de achtergrond hebben, wat zorgt voor een perfecte afsluiting van een onvergetelijke dag in Toscane.

Van Siena: tour met kleine groepen Pienza en Montepulciano

7. Van Siena: tour met kleine groepen Pienza en Montepulciano

Reis langs een van de meest panoramische wegen in Toscane en rijd door het karakteristieke maanlandschap van de Crete Senesi op weg naar het middeleeuwse gehucht Pienza in de Val D'Orcia-vallei. Een van de eerste steden die volledig op papier was gepland door belangrijke architecten en kunstenaars uit die tijd, kreeg Pienza in opdracht van paus Pius II - de humanistische paus - om hem te helpen zijn geboortestad te renoveren en naar een nieuwe pracht te brengen. Een gezonde lunch, gebaseerd op verse lokale ingrediënten, wacht op een prachtig terras (als het weer het toelaat) bij een lokale melkveehouderij. Leer over het proces van het maken van de beroemde Italiaanse pecorino-kaas. Ga in de middag door naar Montepulciano, een van de grootste heuvelsteden van Toscane. Onder de dominantie van Siena in de Middeleeuwen en Florence tijdens de Renaissance, staat het tegenwoordig bekend om zijn wijn. Zie invloeden van beide steden in de architectuur en kunst van het historische centrum, gelegen op een steile heuvel met prachtig uitzicht op de Toscaanse en Umbrische grens. Ga naar de belangrijkste Piazza Grande en tour een van de vele wijngaarden, uitgehouwen in de aarde onder de stad. Ontdek enkele van de paleizen van de adellijke families die hier ooit woonden. Na een korte wandeling door de stad met een gids, geniet je van wat vrije tijd om de legendarische wijnen te proeven, of blijf je de paleizen, kerken en straten zelf verkennen. Stel je, terwijl je de route van de hoofdweg bergaf volgt, voor hoe moeilijk het festival 'Bravio delle Botti' moet zijn; een wedstrijd om wijnvaten van de bodem naar de top van de heuvel te racen!

Siena: toegangsticket Palazzo Pubblico

8. Siena: toegangsticket Palazzo Pubblico

Betreed het Palazzo Pubblico van Siena en bezoek het Civic Museum met dit toegangsticket. Het Civic Museum, dat zich in het Palazzo Pubblico bevindt, is een 13e-eeuws gebouw met indrukwekkende muur-tot-muur fresco's. Verken het museum om meer te weten te komen over de geschiedenis van Siena en bekijk kostbare artefacten. Wissel je voucher in voor een toegangsbewijs bij het loket en begin je bezoek in de Sala del Risorgimento. In deze kamer zijn fresco's te zien die het leven van Vittorio Emanuele II, de eerste koning van Italië, uitbeelden. Loop door de Sala di Balìa en bekijk muurschilderingen uit de 15e eeuw van Spinello Aretino en Martino di Bartolomeo. Zie ook de Sala dei Cardinali waar kostbare gebeeldhouwde schatkisten reliekhouders bewaren. Ga vooruit naar de Sala del Concistoro, beroemd om zijn Beccafumi-gewelf, en bekijk de 15e-eeuwse Cappella van Taddeo di Bartolo. Ga verder naar de Sala del Mappamondo, de breedste zaal van het Palazzo Pubblico en gebruikt als ontmoetingsplaats van de Algemene Raad. Bekijk de beroemde Maestà, een gotisch meesterwerk geschilderd door Simone Martini. Het toegangsticket voor het museum omvat ook een bezoek aan de 14e-eeuwse galerij, Loggia dei Nove, die een prachtig uitzicht biedt op het landschap achter Palazzo Pubblico.

Florence: Gimignano, Siena, Chianti-tour, lunch en proeverij

9. Florence: Gimignano, Siena, Chianti-tour, lunch en proeverij

Ontdek Toscane tijdens een begeleide dagtour vanuit Florence naar de middeleeuwse steden Siena, San Gimignano en Monteriggioni. Geniet van het uitzicht op glooiende heuvels en wijngaarden, met een stop bij een Chianti-wijnmakerij voor een traditionele Toscaanse lunch en wijnproeverij. Kom eerst aan in San Gimignano, een klein middeleeuws stadje dat door de eeuwen heen intact is gebleven. Het ligt op een heuveltop en is beroemd om zijn talrijke torens, fresco's en andere kunstschatten. Geniet van meer vrije tijd om deze fascinerende stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Bezoek vervolgens het charmante historische gehucht Monteriggioni, een middeleeuws dorp omsloten door zijn beroemde muren, die tot op de dag van vandaag overeind zijn gebleven. Daarna steek je de glooiende heuvels van de Chianti over en kom je bij een kleine en typische wijnmakerij. Proef daar 4 wijnen en proef balsamico-azijn en andere lokaal geproduceerde producten. Je laatste stop is in Siena, waar je vrije tijd hebt om door de smalle middeleeuwse straatjes te wandelen en de prachtige paleizen, de kathedraal, Libreria Piccolomini en het beroemde schelpvormige Piazza del Campo te bewonderen.

Van Siena: Brunello di Montalcino begeleide wijntour met lunch

10. Van Siena: Brunello di Montalcino begeleide wijntour met lunch

Geniet met je gids van de prachtige Toscaanse landschappen op weg naar de beroemde wijnheuvel van Montalcino. Leer meer over het proces en de passie die betrokken zijn bij het maken van de beroemde Brunello-wijn en geniet van een lokale lunch. Wandel eerst door de wijngaarden en verken de kelders waar de wijn wordt geproduceerd en gerijpt voordat u geniet van een inleidende proeverij van de wereldberoemde Brunello-wijn. Bezoek dan het heuvelstadje Montalcino. Bekijk het middeleeuwse fort van de stad en breng wat tijd door met het rondneuzen in de winkels en straten. Geniet van het ongelooflijke uitzicht op de valleien en wijngaarden beneden. Geniet vervolgens van een traditionele Toscaanse lunch in een door een familie gerunde wijnmakerij, vergezeld van de heerlijke wijnen die in de faciliteit worden geproduceerd. Ga vervolgens verder naar de prachtige en oude benedictijnenabdij van Sant'Antimo, een bijzondere plek in een adembenemend landschap. Bezoek 's middags een derde wijnmakerij waar je een gedetailleerde beschrijving krijgt van het wijnbereidingsproces. Leer hoe de wijnstokken worden verzorgd en over het lange rijpingsproces in eikenhouten vaten. Na een bezoek aan de kelders en het leren kennen van de wijnmakers, ga je zitten voor een laatste proeverij voordat je terugrijdt naar Siena.

Beschikbare activiteiten

  • Op verkenning in Siena
  • Dagtochten vanuit Florence
  • Dagtochten vanuit Siena
  • Toscaanse wijn & wijngaarden
  • Italiaans eten & markten
134 activiteiten gevonden
Ordenen op:
Pagina 1 van 9

Veelgestelde vragen over Siena

Welke topattracties zijn een must-see in Siena?

Wat zijn de beste dagtochten en excursies vanuit Siena?

De beste dagtochten en excursies zijn:

San Gimignano

Overzicht activiteiten in Siena

Wil je alle activiteiten in Siena ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Siena

Gemiddelde beoordeling

4.5 / 5

gebaseerd op 15.029 beoordelingen

Dit is de tweede keer dat ik Walkabout Tours gebruik omdat de eerste keer zo geweldig was. Deze keer was Angela onze geweldige gids en Nicola was onze zeer efficiënte chauffeur. Toen mijn vriend met wie ik op tour was, zich aan het begin van de tour niet lekker voelde, was Angela zo aardig om bij ons te blijven en mijn vriendin te helpen een comfortabel café te vinden waar ze een beetje kon uitrusten. Over het algemeen was de tour interessant en ik vond het leuk om alle fascinerende feiten op te sommen die Angela met ons deelde.

In 1 woord een geweldige manier om de belangrijkste steden van Toscane te ontdekken en te proeven van elke stad. Daarnaast ontmoet je onwijs leuke mensen en kan je als je solo reist, genieten van de sfeer en de omgeving. Absoluut tot in de puntjes geregeld. Mijn complimenten voor de organisatie en voor voor onze Tour leidster uit Iran, ben alleen even haar naam vergeten.

We hebben erg genoten van de rondleiding. Ik hou vooral van Siena, een goed bewaard gebleven middeleeuws stadje. Mijn dochter houdt van de Toscaanse wijnmakerij. We hebben geluncht en wijn geproefd met het druivenveld en het middeleeuwse stadje San Gimignano in het zicht. De wijn was erg goed. De gelati in San Gimignano was ook geweldig!

Elke cent waard, vooral de Chianti-lunch - uitstekend eten en royale porties van verschillende wijnen. Erma is een deskundige en humoristische gids en maakte de hele reis erg plezierig?

Het was een fantastische dag! Onze gids was Angela en ze was heerlijk! Super deskundig en zeer interactief. Zij en onze chauffeur, Nicola, maakten de dag onvergetelijk! Zou aanraden!