Kies data
Edinburgh

Cultuur & geschiedenis

Edinburgh Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

1. Edinburgh: tour Loch Ness, Glencoe & Schotse Hooglanden

Of je nu op zoek bent naar het monster van Loch Ness of gewoon een mooie dagtrip vanuit Edinburgh wilt maken: ga naar de Hooglanden.  Ontspan nadat je bent opgehaald in de bus en luister naar de vermakelijke toelichting van de gids. Bezoek Kilmahog voor een kennismaking met de beroemde Schotse Hooglanders (koeien) en een kopje koffie. Ontdek wat een 'hairy coo' werkelijk is. Ga vervolgens de weg op naar Glencoe en geniet van een fotostop van 10 minuten voor het onvergetelijke uitzicht op de Hooglanden. Lunch in de omgeving van Fort William, waar je gids je kan adviseren over waar je kunt eten. Altijd al willen weten wat er onder de kilt verstopt zit? Neem dan deel aan een korte kilt-introductie.  Daarna word je naar Loch Ness gebracht. Pas je ervaring bij Loch Ness aan. Kies voor een bezoek aan het majestueuze Urquhart Castle en spring op een boot op zoek naar 'Nessie', zoals de plaatselijke bevolking het monster noemt. Of hang gewoon rond op de pier en drink een kopje koffie met een fantastisch uitzicht. Op weg naar huis heb je een korte snackpauze in Pitlochry, een prachtig dorp in het hart van het land, voordat je weer terugkeert naar Edinburgh.

Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

2. Edinburgh: magische Harry Potter-wandeltocht met gids

Geniet van een wandeltocht door Edinburgh met een Harry Potter-thema Bekijk de stad waar JK Rowling inspiratie opdeed voor Zweinstein en haar beroemde personages, en verken de plaats waar ze de boeken schreef. Laat je Harry Potter-kennis testen met een audiovisuele quiz en verdien punten voor je afdeling. Kom te weten in welke afdeling van Zweinstein je thuishoort en of je bloedzuiver, een Dreuzel of een Snul bent. Visit the Grave of Tom Riddle in Greyfriars Kirkyard, and pass JK Rowling’s golden handprints outside City Chambers. Zie dit alles en nog veel meer tijdens een magische rondleiding.

Edinburgh: voorrangstoegang en rondleiding Edinburgh Castle

3. Edinburgh: voorrangstoegang en rondleiding Edinburgh Castle

Bij het standbeeld van Adam Smith op de Royal Mile begint je rondleiding. Al wandelend naar Edinburgh Castle vertelt je gids alvast het een en ander over de betekenis van het kasteel. Zo kom je er gaandeweg achter welke belangrijke historische figuren het kasteel hebben gevormd. Bij het kasteelcomplex krijg je van de gids je voorrangsticket overhandigd. Daarmee kun je direct naar binnen in de meest bezochte, betaalde attractie van Schotland.  Eenmaal binnen leidt je gids, die het kasteel letterlijk en figuurlijk vanbinnen en vanbuiten kent, je rond door alle hoofdgebouwen en attracties. Dus ook door de Argyle Battery en One O'clock Gun, Hospital Square en het Western Panorama, de kerkers en het militaire gevang, het Black Banquet en Thomas Ranolphs gewaagde kasteelinval, St. Margret's Chapel, Mons Meg, Crown Square en The Honors of Scotland. Je gids neemt je mee over het kasteelterrein en wijdt je in in 3000 jaar kasteelgeschiedenis, maar kan je niet in de musea van het kasteel rondleiden. Na je rondleiding kun je ook zelf nog op verkenning uit in de verschillende kasteelgebouwen en -musea – hopelijk beter geïnformeerd dan wanneer je alles zonder gids zou hebben ontdekt.

Edinburgh Castle: rondleiding met voorrang

4. Edinburgh Castle: rondleiding met voorrang

Ontdek het huis van Mary Queen of Scots tijdens deze rondleiding door Edinburgh Castle. Bewonder de 16e-eeuwse Grote Zaal, waar feesten en partijen plaatsvonden. Leer meer over de bloedige geschiedenis van de koningen en koninginnen die in dit kasteel woonden.  Maak kennis met jouw gids en wandel naar Edinburgh Castle, dat de skyline van de stad domineert vanuit zijn zetel op de uitgedoofde vulkaan Castle Rock. Wandel over de promenade van het kasteel en hoor over het ontstaan en de belegeringen. Kijk waar de Royal Military Tattoo wordt opgevoerd. Ga het kasteel binnen en bezoek de drie musea en twee gevangenissen. Ga naar het Nationaal Monument voor de Gevallenen van Schotland en een begraafplaats voor honden. Bekijk het oudste gebouw van de stad: de kapel van Sint Margaretha. Laat je betoveren door de grootsheid van de Grote Zaal en een Koninklijk Paleis. Na de rondleiding heb je de tijd om alle gebouwen in het kasteel te verkennen tot sluitingstijd.

Firth of Forth: boottocht 90 minuten naar de drie bruggen

5. Firth of Forth: boottocht 90 minuten naar de drie bruggen

Je boottocht vertrekt vanaf de South Queensferry, op korte afstand van de bruisende hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Tijdens deze tocht heb je een prachtig uitzicht op de 'drie bruggen', waaronder de wereldberoemde UNESCO-Werelderfgoedlocatie de Forth Railway Bridge. Je kunt bovendien vanaf het water de skyline van Edinburgh afturen. Je ziet het koninkrijk Fife liggen en het historische eiland Inchcolm met z'n middeleeuwse abdij. Je boot meert aan bij het eiland om bezoekers af te zetten en op te halen. Ontspannen kan aan boord in alle comfort: in de verwarmde observatielounge of op de buitendekken. Luister onder het genot van een drankje van de bar naar het commentaar je gids. Tijdens de boottocht is er meer dan genoeg gelegenheid om veel verschillende zeedieren te spotten. Maak een foto van de zeevogels, bruinvissen en zeehonden die je onderweg tegenkomt.

Edinburgh: Glenfinnan, Fort William en Glencoe wintertour

6. Edinburgh: Glenfinnan, Fort William en Glencoe wintertour

De wintereditie van onze Glenfinnan, Glencoe en Fort William Adventure begint in het hart van het stadscentrum van Edinburgh, bij ons vertrekpunt op de Royal Mile. Je verlaat de drukke straten van Edinburgh, passeert enkele van de meest iconische bezienswaardigheden zoals Edinburgh Castle op je weg naar buiten, en begint je reis naar het noorden naar de ruige Schotse Hooglanden. We pauzeren voor een drankje bij Callander, de toegangspoort tot de Hooglanden, voordat we verder gaan naar Glencoe. De bekende, dramatische Glen komt in veel films voor, zoals James Bonds' Skyfall, en vormt het decor voor enkele scènes uit Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, perfect om je in de stemming te brengen om de beroemde "Harry Potter Bridge" te bezoeken. " die je later in de tour zult zien. We pauzeren hier voor foto's en om alles te weten te komen over de geschiedenis van Glencoe, inclusief het bloedbad van de MacDonald-clan in 1692. Vanuit het sfeervolle Glencoe reizen we verder langs de oevers van Loch Linnhe naar de Highland-stad Fort William, aan de voet van de hoogste berg van Groot-Brittannië - Ben Nevis. We stoppen hier zodat u uw benen kunt strekken en een vroege lunchpauze kunt nemen, voordat we verder reizen naar het Glenfinnan Viaduct. Het Glenfinnan-viaduct is waarschijnlijk het meest bekend geworden door de scènes in Harry Potter en wordt omringd door bergen aan de prachtige oevers van Loch Shiel. Deze locatie is niet alleen beroemd om de Jacobite Steam Train (niet te verwarren met de Hogwarts' Express), Loch Sheil was de locatie van het "Black Lake". Kijk of je een "grindylow" kunt zien die problemen onder het oppervlak veroorzaakt! Het is ook het decor voor Scheurbeks prachtige vlucht, scènes uit het Toverschool Toernooi en ook het prachtige meer waarop Zweinstein zit. We nemen het viaduct en maken een fotomoment voordat we een bezoek brengen aan het nabijgelegen Glenfinnan Monument, dat symbool staat voor een van de belangrijkste gebeurtenissen in de Schotse geschiedenis; de Jacobitische opstand van 1745. Bij het verlaten van Glenfinnan beginnen we aan onze terugreis naar Edinburgh en stoppen onderweg voor verfrissingen in het kleine dorpje Pitlochry. Geniet van de tijd om je benen te strekken en een snelle hap te eten voordat we terugkeren naar Edinburgh waar onze Glenfinnan, Glencoe en Fort William Adventure zullen eindigen.

Queensferry: Sightseeingcruise van 1,5 uur Maid of the Forth

7. Queensferry: Sightseeingcruise van 1,5 uur Maid of the Forth

Je tour begint wanneer je het boekingskantoor en de cadeauwinkel bezoekt om je instapkaart op te halen. Vanaf daar ga je naar Hawes Pier om aan boord van de boot te gaan en aan je rondvaart te beginnen. Zodra de boot Hawes Pier heeft verlaten, wordt er een kort veiligheidsbericht afgespeeld voor alle passagiers voordat het audiocommentaar begint. De reis begint dan met de boot die onder de Red Forth Rail Bridge vaart voordat hij verder gaat langs het historische Inchgarvie Island richting Inchcolm Island. Je kunt luisteren terwijl de schipper zeehonden, papegaaiduikers en andere dieren in het wild aanwijst die tijdens de cruise te vinden zijn. Eenmaal rond Inchcolm Island kunt u goed kijken naar zonnebadende zeehonden op de hooiberg voordat de cruise verder gaat onder de Red Rail Bridge naar de Forth Road Bridge en de onlangs geopende Queensferry Crossing. Eenmaal onder deze majestueuze bruggen vaart de boot terug naar Hawes Pier waar u vrij bent om van boord te gaan.

Edinburgh: rondleiding Real Mary King's Close

8. Edinburgh: rondleiding Real Mary King's Close

Stap in de verborgen geschiedenis van Edinburgh bij The Real Mary King's Close, benoemd tot de 'Best Heritage Tourism Experience' van Schotland. Ontdek meer dan 400 jaar geschiedenis en leer over de intrigerende verhalen van de vroegere bewoners van Edinburgh. Van de dodelijke pestepidemie tot bezoek van een beroemde royal - een grote verzameling verhalen wacht op je. Reis door de tijd en ontdek waarom de Close, die ooit aan de lucht ontbloot was en een bruisende handelsplaats vormde, uiteindelijk naar de ondergrond verdween. Deze rondleiding van 1 uur brengt de sociale geschiedenis van Edinburgh tot leven. Naast de Close wandel je ook nog door de goed bewaarde straten van de stad die horen bij de beroemde Royal Mile. Verwacht een unieke blik in het verleden van de stad. 

Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness & Highlands

9. Vanuit Edinburgh: dagtour Loch Ness & Highlands

Nadat je in het centrum van Edinburgh bent opgehaald, ga je richting Stirling, waar je glimpen opvangt van Stirling Castle en het Wallace Monument. Je bezoekt Callander en stop foor een koffie in deze bruisende stad die bekend staat als de poort naar de Highlands. Ga vervolgens noordwaarts via Rannoch Moor en bereik de duistere Pass of Glencoe. Stop voor de lunch vlakbij Fort William en volg het the Caledonian Canal de Great Glen op richting Loch Ness. Hier heb je wat vrije tijd voor een optionele cruise op het Loch, of om te ontspannen in een van de bars of restaurants in het rustige dorp, of op de pier.  Na Loch Ness ga je in zuidoostelijke richting en geniet je van geweldige uitzichten op Loch Laggan. Onderweg naar huis maak je nog een stop in Pitlochry, een prachtig Victoriaans kuuroord. Vervolgens ga je zuidwaarts door Fife en steek je de Forth naast de geweldige Forth Bridge over, waarna je weer naar Edinburgh terugkeert.

Edinburgh: 24-uur of 48-uur Hop-On Hop-Off stadstour

10. Edinburgh: 24-uur of 48-uur Hop-On Hop-Off stadstour

Verken de hoofdstad van Schotland in één of twee dagen met een hop-on hop-off bustour. Bekijk beroemde bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, de iconische Royal Mile en het paleis van Holyrood House en leer meer over hun historische betekenis via het audiocommentaar aan boord. Stap op de bus bij de eerste halte op St Andrew's Square. Vanaf het bovendek van de bus of van binnen kun je de stad op een handige manier verkennen en een glimp opvangen van enkele iconische gebouwen en bezienswaardigheden. Met jouw ticket ontvang je ook extra voordelen en kortingen, zoals korting op de toegang tot de Holyrood Distillery, een busrit naar de dierentuin van Edinburgh, en nog veel meer voordelen. Kies tussen een 24-uurs of 48-uurs pas met haltes op verschillende locaties langs verschillende routes, waaronder: • De Royal Mile• Edinburgh Castle• Dynamic Earth• Edinburgh Dungeons• Real Mary Kings Close• Greyfriars's Bobby • Lothian Road• Grassmarket• Lauriston Place• Johnston Terrace• National Museum of Scotland• John Knox House• Museum of Edinburgh• Scottish Parliament• Palace of Holyrood House• Burns Monument

  • Toegangstickets
  • Rondleidingen
  • Meerdaagse tours
  • Dagtochten
  • Privétours
99 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 99

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Edinburgh

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Edinburgh?

Sitemap Edinburgh

Wil je alle activiteiten in Edinburgh ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Edinburgh

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 12.976 beoordelingen

Wat een mooie tour met een fantastische gids die werkelijk een levende encyclopedie was. Wat een informatie kan die gids geven. Niet alleen over de geschiedenis van Schotland maar ook over de plekken die je bezoekt. De plekken die je bezoekt zijn echt adembenemend. De Highlands zijn prachtig en de kastelen en meren een genot voor het oog. Een echte aanrader!!

The whole experience was awesome and amazing with lovely Whisky tastings and awesome traveling through the Speyside area and parts of the Highlands. Besides the Whisky distilleries the driver told so many things about the history of the distilleries and about Scotland.

Great tour to experience 2 different distilleries. Nice driver informing you with all facts during the road. No waist of time and/or money

Super mooie trip naar de prachtige highlands. En een hele leuke chauffeur met goede dosis Schotse humor :)

James was a great Tour guide, the whisky tasting was Nice. Great money/value ratio