Kies data
Oxford

Tours

Oxford Tours: Onze meest aanbevolen

Oxford: universiteits- en stadswandeling met oud-student

1. Oxford: universiteits- en stadswandeling met oud-student

Deze rondwandeling door de universiteit van Oxford en de stad begint in het centrum van Oxford en biedt je de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Het kleine formaat van de groep stelt de gids, die zelf student is, in staat om een persoonlijk beeld van het universitaire leven te geven. Bezoek één van de oudste university colleges en de Bodleian Library. Kom meer te weten over de geschiedenis van university colleges, zoals het All Souls College, het Trinity College, het Oriel College, het Hertford College en et Merton College en ook de Radcliffe Camera, de University Church of St. Mary en nog veel meer. Je komt net zoveel te weten over de geschiedenis van de stad. Kom meer te weten over de ceremonies die in Oxford worden gehouden, beroemde afgestudeerden, avonturen van Alice in Wonderland en ook hoe de machtigste aartsbisschop van Canterbury op de brandstapel werd verbrand in Oxford.

Oxford: rondvaart over de rivier de Theems

2. Oxford: rondvaart over de rivier de Theems

Vaar langs de glorieuze rivier de Theems op een korte maar mooie boottocht die vertrekt vanaf de schilderachtige Folly Bridge en richting de charmante Iffley Lock gaat. Bewonder je prachtige omgeving, bestaande uit weelderige bomen en gezellige bakstenen huisjes, die je onderdompelen in de mooie oude binnenstad van Oxford. Stap aan boord van uw boot om uw reis te beginnen, waarbij uw schipper u alle belangrijke locaties zal aanwijzen en al uw vragen zal beantwoorden. Bewonder het uitzicht op de weiden van Christ Church, de boothuizen van de universiteit en een mix van dieren in het wild en het platteland, terwijl u geniet van uw tijd aan boord. Je vaart op een prachtig schip in traditionele stijl of op een modernere cruiser. Hoe dan ook, u kunt er zeker van zijn dat u een ruime boot heeft om achterover te leunen en te ontspannen.

Oxford: Sightseeing-riviercruise

3. Oxford: Sightseeing-riviercruise

Deze riviercruise neemt je mee op een fascinerend stuk van de rivier de Theems, beginnend met de University Regatta Course en richting het schilderachtige dorp Iffley. Dit deel van de rivier - door de lokale bevolking aangeduid als de Isis - is een van de levendigste en geeft een nauwkeurig beeld van het bruisende rivierleven. Terwijl je de rivier afdaalt, zie je de oude Folly Bridge, Christchurch College and Meadows, de roeihuizen van de universiteit en Iffley Lock. De waterwegen naast je bevatten roeiers, puntboten en pleziercruisers, en zijn even interessant om naar te kijken. Tijdens de cruise vertelt uw kapitein over de geschiedenis van de rivier en beantwoordt hij graag al uw vragen. Uw cruiseschip zal er een zijn uit een vloot van vele rivierlanceringen in Edwardiaanse stijl. Deze boten combineren de elegante lijnen en teakhouten interieurs van begin 1900 met de milieuvriendelijke, emissievrije elektrische technologie van vandaag.

Oxford: rondwandeling door de universiteit en de stad

4. Oxford: rondwandeling door de universiteit en de stad

Sluit je aan bij een tour door Oxford met een universitair opgeleide gids, die jaren aan ervaring in de stad én haar collegebanken heeft. Verken de dromerige torenspitsen van een van de oudste universiteiten ter wereld tijdens een wandeltour van 90 minuten. Betreed een van de meest historische faculteiten, zoals New College, die in 1379 gesticht is en recentelijk in de Harry Potter-films en tv-programma's 'Inspector Morse' en 'Lewis' verscheen. Exeter College, gesticht in 1314, is een andere favoriet tijdens de meeste tours. Hertford College is met zijn romantische gevel en Bridge of Sighs, gelijk te herkennen van 'Brideshead Revisited'. De openingstijden van de faculteiten kunnen toegang beperken, maar alle tours zullen in elk geval naar de universiteitsbibliotheek gaan om meer te weten te komen over het collegesysteem dat typisch is voor Oxford en Cambridge. Ontdek beroemde alumni die gestudeerd of onderwezen hebben op de universiteit, waaronder de beroemde dr. Spooner, wiens portretten in de eetzaal van New College hangen en wiens naam gebruikt is voor het speelse taalkundige fenomeen "spoonerisme".

Londen: Harry Potter Studio-tour en Oxford-dagtrip

5. Londen: Harry Potter Studio-tour en Oxford-dagtrip

Verlaat Londen voor een betoverend dagje uit op de Warner Bros.. Studiotour-The Making of Harry Potter, gevolgd door een bezoek aan de Universiteit van Oxford. Geniet van een begeleide wandeling langs beroemde universiteitsgebouwen, kloostergangen en vierhoeken en geplaveide pleinen, staande in de schaduw van de beroemde 'dromende torenspitsen'. In dit hart van de heilige academia zie je de Bodleian Library, Radcliffe Camera, het Sheldonian Theatre en geselecteerde colleges. Er zijn 38 onafhankelijke, autonome hogescholen aan de universiteit en je passeert vele tijdens de rondleiding. Na je rondleiding zal er wat vrije tijd voor je zijn om alles te ontdekken wat Oxford te bieden heeft in je eigen tempo.  Na een fantastische rondleiding en vrije tijd in Oxford, is het ongeveer een uur rijden naar de Warner Bros. Studiotour, waar je je magische ervaring begint bij The Making of Harry Potter. Ontdek geheimen achter de schermen, bekijk enkele van de meest herkenbare set-features uit de Harry Potter-films: de Grote Zaal, het kantoor van Perkamentus, de kamer van Griffoendor, het Ministerie van de Toverkunst, 4 Privet Drive, de Wemel-keuken, Zweinsteinexpres en de Wegisweg! Stap in de originele Zweinsteinexprestrein en zie een recreatie van Platform 9-3/4. Je verkent de treinwagonset uit het interieur die tijdens het filmen werd gebruikt en maakt een selfie met een bagagekarretje terwijl deze door de bakstenen muur van het station verdwijnt! Zie rekwisieten, leer technieken voor het maken van films en neem de magie op die werd vastgelegd in de werkstudio's waar alle Harry Potter-films werden gemaakt. Na een echt magische dag, is het tijd om de bus in te stappen en terug te gaan naar Londen, terug naar je ophaallocatie. 

Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

6. Vanuit Londen: dagtour naar Windsor, Stonehenge en Oxford

Geniet van een volledige dag vol Engels erfgoed en bezoek het prachtige Windsor Castle, het fascinerende Stonehenge en de bijzondere universiteitsstad Oxford. Tijdens deze 11 uur durende dagtrip vanuit Londen verken je in snel tempo deze unieke locaties met onderweg interessante toelichting van je gids. Begin je dag op Windsor Castle, een van de officiële residenties van HM Koningin Elizabeth II. Je bezoekt de indrukwekkende State Apartments, die nog steeds gebruikt worden voor staatszaken en koninklijke ontvangsten. Neem de tijd om het kasteelterrein en de 14e-eeuwse St. George's Chapel te verkennen, waar je één van de mooiste voorbeelden van middeleeuwse kerkarchitectuur in Engeland kunt bewonderen. Je gaat vervolgens naar de staande stenen van Stonehenge, nog steeds een mysterie wanneer het gaat om verbazingwekkende menselijke technieken. Verken de prehistorische stenen cirkel en kom meer te weten over de theorieën rond de constructie ervan. Je gaat verder naar de universiteitsstad Oxford, bekend als "de stad der dromerige spitsen". Deze stad is al een leerplaats sinds 1249, en tevens een fijne locatie om te ontdekken tijdens een wandeling.

Oxford: officiële universiteits- en stadswandeling

7. Oxford: officiële universiteits- en stadswandeling

Verken Oxford, de stad van Dreaming Spires, tijdens een wandeltocht met een deskundige gids van het toeristenbureau van de stad. Maak kennis met de beroemdste bezienswaardigheden van de stad, ontdek de verborgen geschiedenis en geniet van alle verbazingwekkende verhalen over de belangrijkste personages van Oxford, echt en fictief. Ontmoet je gids in de grootse en zeer oude Broad Street (ooit de sloot van de stad), laat hen weten waar je vandaan komt en eventuele speciale Oxford-interesses die je hebt en ze zullen hun best doen om die op te nemen. Ga naar Martyrs' Memorial, het toneel van verschrikkelijke religieuze vergeldingen in de middeleeuwen, en naar de oudste toren bij St. Michael of the Northgate, gebouwd in Saksische tijden. Ga vervolgens naar het hart van de universiteit en de inspiratie achter Harry Potter's Hogwarts School. Ga langs de pubs waar de Inklings elkaar ontmoetten om hun schrijven te bespreken, evenals de pubs waar Inspector Morse werd gefilmd en de populairste drinkgelegenheden voor studenten in vroeger tijden. Ontdek de stad die de thuisbasis is van enkele van de beroemdste Britse literaire personages - zowel fictief als echt - zoals JRR Tolkien en CS Lewis, Philip Pullman en Colin Dexter, evenals enkele van hun beroemdste creaties zoals Lyra en Will, en Inspector Morse. Bewonder de verbazingwekkende architectuur, waterspuwers en grotesken van Oxford, zo prachtig bewaard gebleven uit elke historische periode en stijl, en maak een wandeling door het adembenemende Radcliffe Square. Steek de grillige Brug der Zuchten over zoals die liefdevol wordt genoemd, net zoals die in Venetië en Cambridge. Bekijk de Bodleian Libraries van buitenaf in de prachtige Old Schools Quadrangle. Kom meer te weten over de beroemde musea van de stad, waaronder het Museum of the History of Science, met het schoolbord van Einstein, The Pitt Rivers, ooit de thuisbasis van gekrompen hoofden, en de fantastische Ashmolean, een van de allereerste musea ter wereld. Als de tijd het toelaat, loop dan zo ver als naar de prachtige Christ Church Meadows, waar punteren plaatsvindt en vee graast; een echt pastoraal en typisch Engels tafereel.

Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford en dorpen Cotswolds

8. Vanuit Londen: dagtrip naar Oxford en dorpen Cotswolds

Je vertrekt uit Londen en reist met een luxe Mercedes-minibus om de ochtend door te brengen met het verkennen van de prachtige universiteitsstad Oxford. Wandel tussen de geklasseerde gebouwen en colleges en beklim een van de uitkijkpunten om een adembenemend uitzicht op de torenspitsen te krijgen. Bewonder de meesterwerken van kunst en antiquiteiten in het Ashmolean Museum en ga dan naar de schilderachtige dorpjes van de Cotswolds om kleine huisjes gebouwd van traditionele steen te zien. Bezoek het dorp Burford, de toegangspoort tot de Cotswolds, en ervaar het kleine stadje met een enorm karakter en diepte. Breng tijd door in  een extra Cotswold dorp. Maak vervolgens de korte reis naar Bibury en maak van de gelegenheid gebruik om naar de beroemde Arlington Row te wandelen.

Oxford Castle en gevangenis: rondleiding

9. Oxford Castle en gevangenis: rondleiding

Stap in 1000 jaar geschiedenis van Oxford met een gekostumeerde gids. Beklim de Saxon St. George's Tower, daal diep onder de grond af in de 900 jaar oude crypte, verken de Victoriaanse gevangenis D-Wing en Debtors' Tower en beklim de heuvel van het 11e-eeuwse Motte-and-Bailey-kasteel. Oxford Castle & Prison, gebouwd in 1071 en pas gesloten in 1996, is een site met zoveel fascinerende verhalen te vertellen. Van de moderne tijd die zich uitstrekt helemaal terug tot het barbaarse middeleeuwse tijdperk. De site bevat links naar de geboorte van het onderwijs in Oxford, de beroemde legendes van koning Arthur, de dappere ontsnapping van keizerin Matilda en de beruchte hedendaagse gevallen van moordenaars en criminelen. Honderden jaren lang heeft de site zowel beroemde als beruchte inwoners gehouden, die dienst deden als religieuze plaats, een huis voor royalty's en een centrum van justitie als de provinciegevangenis. Na je 50 minuten durende rondleiding wordt je naar de tentoonstellingsvleugel geleid waar je op je eigen gemak kunt verkennen.

Vanuit Oxford: kleine groepstour Cotswolds' steden en dorpen

10. Vanuit Oxford: kleine groepstour Cotswolds' steden en dorpen

Je vertrekt 's ochtends om 10:00 uur vanuit het bezoekersinformatiecentrum op Broad Street in Oxford naar het dorp Great Tew. Je rijdt door in de richting van Stow-on-the-Wold, de hoogste stad van de regio, en ziet de diverse honingkleurige gebouwen en kleine theesalons. Vervolgens bezoek je het mooie dorpje Lower Slaughter voordat je naar Bourton-on-the-Water gaat, bekend als het "Venetië van de Cotswolds", waar je tijd hebt om te lunchen. Ontdek na de lunch de toegangspoort tot de Cotswolds in het dorp Burford. Reis door de vallei van de rivier de Windrush en ontdek geweldige dorpen zoals Swinbrook en Asthall en de ruïnes van de 15e-eeuwse Minster Lovell Hall. Eind van de middag reis je weer terug, rond 17.00 uur ben je weer terug bij het bezoekersinformatiecentrum in Oxford.

  • Rondleidingen
  • Dagtochten
  • Privétours
  • Wateractiviteiten
  • Andere belevingen
87 activiteiten gevonden
Ordenen op:
1 - 16 / 87

Sitemap Oxford

Wil je alle activiteiten in Oxford ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Oxford

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 1.834 beoordelingen

Rachel en túravezető névszerint várt minket, előzőleg féltem, nehogy lekéssük a túrát, de mindenkit megvártak, elérhetőségekkel együtt kerestek. Rachel mindent alaposan elmesélt, nagy segítség volt, hogy mindig előre tudtuk mi fog történni. Alapos tájékoztatást kaptunk Oxfordról, een Harry Potter könyvekről, írójáról, een filmről. Oxfordban volt egy 50perces vezetett túra, majd 1 óra szabadidő. 4óra rendelkezésre een Stúdióban. Az fantasztikus volt. Minden eredeti jelmez, kellék, paróka, helyszín bemutatva. Hazafele 2 lehetőség volt leszállni London belvárosában.

Een geweldige ervaring en aan te bevelen Naima is een zeer vriendelijke gids en haar uitleg over plaatsen en evenementen is zeer compleet. Omdat we Frans waren, hadden we het geluk Naima als gids te hebben die het hele bezoek in het Frans maakte, en met passende uitleg. Een compleet sitebezoek Een tip: plan een bezoek aan de Bodleian Library Bedankt

Zeer goede ervaring. De gids die ons bijwoonde (David) was erg aardig, attent en deed zijn best zodat we hem allemaal begrepen. Zonder twijfel de gecombineerde Oxford-Harry Potter Studios, een zeer goede keuze.

Heel leuke ervaring, de studio’s zijn een must voor elke Potter fan. De extra trip naar Oxford is een korte maar waardevolle aanvulling , met goede gids! Transport in kleine groep is heel comfortabel.

Hele leuke wandeling met gids Peter, leuke verhalen en weetjes over Oxford,Harry Potter ed, een aanrader