Datums kiezen

Franz JosefHelikoptervluchten

Franz Josef Helikoptervluchten: onze aanbevelingen

Franz Josef: gletsjerhelikopter- en wandeltocht van een halve dag

1. Franz Josef: gletsjerhelikopter- en wandeltocht van een halve dag

Trek de natuur in en ervaar de wildernis tijdens deze tocht over de Franz Josef-gletsjer. Vlieg door de lucht in een helikopter, trek met gletsjerschoenen en stijgijzers en geniet van de fascinerende kleuren van de ijsstroom. Ontmoeting op de Franz Josef Village-basis in het Westland National Park en stap in een helikopter. Vlieg naar de gletsjer en land op een gedeelte dat vooraf is gecontroleerd op veiligheid door je gids. Uitgerust met gletsjerschoenen en stijgijzers, loop je 2 uur door ijsformaties en pinakels. Raak het ijs aan, adem de frisse lucht in en let op de unieke kleur van de gletsjer. Wandel terug naar de helikopter en keer terug naar de basis met een diep respect voor de natuur.

Franz Josef Town: gletsjerhelikoptertour met sneeuwlanding

2. Franz Josef Town: gletsjerhelikoptertour met sneeuwlanding

Bewonder enkele van de meest indrukwekkende bergen van Nieuw-Zeeland tijdens een helikoptervlucht. Land tussen hen in voor nog spectaculairdere uitzichten en fantastische fotomomenten. Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner om in te checken en een veiligheidsbriefing bij te wonen. Vervolgens ontmoet u, na een bustransfer naar de hangar, uw piloot en gaat u aan boord van de helikopter om op te stijgen. Zet uw headset op en geniet van het begeleide commentaar van uw piloot. Vlieg over de eindmorene van de oude Franz Josefgletsjer en de vallei over de ijsrivier in. Geniet van de ijstoppen en kloven voordat je verder vliegt tussen de indrukwekkende Zuidelijke Alpen. Land op een verhoogde sneeuwlandingsplaats en geniet van een prachtig uitzicht op enkele van de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland. Heb 10 minuten de tijd om ongelooflijke foto's te maken voordat je terugkeert naar de hangar.

Franz Josef- & Foxgletsjer: helikoptervlucht & sneeuwlanding

3. Franz Josef- & Foxgletsjer: helikoptervlucht & sneeuwlanding

Verken de oude ijswanden van de Fox- en Franz Josefgletsjers tijdens een helikoptervlucht van 30 minuten. Ervaar een spannende sneeuwlanding met spectaculaire fotomogelijkheden en creëer onvergetelijke herinneringen. De Franz Josef- en Foxgletsjers bieden een geweldig ijslandschap en zijn twee van de slechts enkele gletsjers ter wereld die zo dicht bij zowel de oceaan als het regenwoud staan. Je reist naar een centrale plek in het dorp Franz Josef waar je incheckt voor je vlucht. Doe je gordel om en maak je klaar voor een unieke vlucht, waarbij je hoog boven het ongerepte landschap vliegt en een spectaculair uitzicht hebt op de gletsjers. Luister naar het interessante livecommentaar van de ervaren piloot en bewonder het prachtige bevroren landschap onder je door de raampjes. Halverwege de vlucht blijft je helikopter boven het ijs en de sneeuw hangen en maakt hij daarna een spannende sneeuwlanding op de top van een van de gletsjers. Ga het adembenemende, bevroren landschap in voor een prachtig uitzicht en om ongelooflijke foto's te maken. Dan ga je terug naar de helikopter voor de vlucht terug naar de basis.

Franz Josef: helikoptervlucht over twee gletsjers

4. Franz Josef: helikoptervlucht over twee gletsjers

Bekijk twee van de grootste gletsjers van Nieuw-Zeeland - de Franz Josef en vervolgens de Fox- of Tasman-gletsjer met een ononderbroken uitzicht vanuit een helikopter. Nadat je bent ingecheckt en een veiligheidsbriefing hebt gehad, word je overgebracht naar de hangar van de activiteitenaanbieder, waar je je piloot en gids zult ontmoeten en aan boord van de helikopter zult gaan. Je krijgt headsets om het commentaar van je gids te horen. Vlieg tussen de Zuidelijke Alpen, bewonder de ijspieken en spleten terwijl je van je piloot leert over het geweldige spektakel. Je maakt een stop en kunt 10 minuten te voet verkennen op een verhoogde plek die perfect is om foto's te maken.

Franz Josefgletsjer wandeltocht 2,5 uur en helikoptervlucht

5. Franz Josefgletsjer wandeltocht 2,5 uur en helikoptervlucht

Vlieg naar de Franz Josefgletsjer en bekijk de 8 kilometer lange kolos van bovenaf tijdens een helikoptervlucht vanaf Franz Josef. Land op de gletsjer en volg de gids op een begeleide wandeltocht. Bekijk de oogverblindende ijsformaties en blijf onderweg warm met winterkleding en snacks.  Begin je reis op de gletsjerbasis in Franz Josef Town, waar het team je zal inchecken. Je wordt uitgerust met de benodigde uitrusting en kunt eerst luisteren naar de veiligheidsinstructies. Als je klaar bent, neemt de gids je mee op een korte wandeling door een inheems bos naar het helikopterplatform, waar je aan boord gaat van de helikopter. Na een spannende, panoramische vlucht hoog boven het ruige landschap, land je op de Franz Josefgletsjer en ga je op pad voor een 3 uur durende wandeltocht met gids. Met speciale aandacht voor de spectaculairste ijsformaties zal de gids je door enkele van de meest verbazingwekkende gletsjerlandschappen van Nieuw-Zeeland leiden.  Elke reis is afgestemd op de capaciteiten van de groep en de omstandigheden op de dag van de tocht. Tijdens de wandeling vertelt de gids je meer over de omgeving en deelt hij zijn kennis over de gletsjer en het omliggende terrein. De gletsjer verandert voortdurend, dus het kan zomaar gebeuren dat je door een nauwe spleet of tussen torenhoge ijsmuren glijdt, door blauwe ijstunnels kruipt, rondhangt in ijsgrotten of getuige bent van het afkalven van de gletsjer. 

Queenstown: Franz Josef Glacier Heli-wandeling

6. Queenstown: Franz Josef Glacier Heli-wandeling

Vlieg over de Zuidelijke Alpen, de thuisbasis van meer dan 3000 kleine gletsjers. Bezoek de Franz Josef-gletsjer aan de westkant van Aoraki / Mt Cook of de Tasman-gletsjer aan de oostkant. Geniet van de flexibiliteit om beide gletsjers te zien in geval van slechte weersomstandigheden tijdens uw tour naar keuze. Check in bij aankomst bij ofwel de Franz Josef Glacier-tour of de Tasman Glacier-tour en ga naar je helikopter. Houd een veiligheidsbriefing terwijl uw uitrusting wordt uitgedeeld. Ga naar een diep deel van de gletsjer via een schilderachtige helikoptervlucht. Ga over de diepe spleten van de ijsvallen en watervallen om te landen bij de bovenste Franz Josef-ijsval. U kunt ook een schilderachtige helikoptervlucht maken over het Tasman Terminal Lake naar de Tasman-gletsjer. Wees uitgerust met stijgijzers voor je trektocht naar de gletsjer, het verkennen van ijsgrotten en het zien van de natuurlijke, steeds veranderende wonderen van de gletsjers van het Zuidereiland.

Franz Josef Town: helikoptervlucht met 3 gletsjers met landing

7. Franz Josef Town: helikoptervlucht met 3 gletsjers met landing

Geniet van drie van de meest indrukwekkende gletsjers van Nieuw-Zeeland tijdens een helikoptervlucht. Land op de verhoogde sneeuwlandingsplaats om foto's te maken van het spectaculaire uitzicht. Ontmoet elkaar op het kantoor van de lokale partner om in te checken en een veiligheidsbriefing bij te wonen. Na een transfer naar een privéhangar, ontmoet je je piloot en stap je aan boord van de helikopter om op te stijgen. Zet je headset op om naar het begeleide commentaar van je piloot te luisteren. Vlieg over de eindmorene van de oude Franz Josef-gletsjer en de vallei op om de grote drie van bovenaf te zien. De Franz Josef- en Fox-gletsjers zijn ijsrivieren die de langste gletsjer van Nieuw-Zeeland afsluiten: de Tasman-gletsjer. Geniet van hun ijspieken en spleten terwijl je vliegt tussen enkele van de grootste bergen van Nieuw-Zeeland. Bewonder Mount Cook in de indrukwekkende Zuidelijke Alpen. Land op een verhoogde sneeuwlandingsplaats en geniet gedurende 15 minuten van een prachtig uitzicht op Westland Tai Poutini National Park. Je hebt voldoende tijd om foto's te maken voordat je terugkeert naar de hangar.

Franz Josefgletsjer: helikoptervlucht met sneeuwlanding

8. Franz Josefgletsjer: helikoptervlucht met sneeuwlanding

Tijdens een 20 minuten durende helikoptervlucht naar de Franz Josefgletsjer reis je af naar het grotendeels ontoegankelijke hart van de imposante Nieuw-Zeelandse Alpen. Je ervaart een sneeuwlanding en ontdekt de ijswanden,  zodat je de ijsconstructie van een van de meeste spectaculaire gletsjers ter wereld kunt zien. Na de spectaculaire ineenstorting van de voorkant van de gletsjer in 2012 kun je de gletsjer alleen nog per helikopter bereiken. Je reist naar een centrale plek in het dorp Franz Josef waar je incheckt voor je vlucht. Stijg op en vlieg over de gletsjer die zich uitstrekt over nationaal park Westland Tai Poutini. Bewonder het dichte bos dat tot aan de rand van het ijs opkruipt en geniet vanuit de lucht van het adembenemende uitzicht over de gletsjer. Halverwege de vlucht land je op een sneeuwvlakte in de gletsjer die zonder speciale apparatuur en berggidsen alleen toegankelijk is per helikopter. Neem het indrukwekkende uitzicht in je op en maak nog een paar fantastische foto's voordat je weer terugvliegt naar het dorp Franz Josef.

Franz Josef: helikoptervlucht Twin Fox & Franz Josef Glaciers

9. Franz Josef: helikoptervlucht Twin Fox & Franz Josef Glaciers

Ervaar dubbel zoveel opwinding terwijl je over de adembenemende Twin Glacier Fox en Franz Josef Glacier vliegt tijdens een helikoptervlucht over adembenemende berglandschappen met een schilderachtige sneeuwlanding. Vertrek vanuit de stad Franz Josef en binnen enkele minuten zweef je over de majestueuze ijsval van de Franz Josef-gletsjer, waar je tussen de bergtoppen klimt voor je sneeuwlandingservaring. Terwijl je vliegt, bewonder je onder je de sneeuwvelden van de Twin Glacier Fox en Franz Josef Glacier, en een prachtig uitzicht op de Zuidelijke Alpen, Mount Cook en Mount Tasman. Na 10 minuten de sneeuw aan je voeten te hebben gevoeld, spring je terug in de helikopter en stijg je opnieuw over het uitgestrekte sneeuwveld en land je terug waar je vertrok.

Franz Josef: gletsjerhelikoptervlucht met sneeuwlanding

10. Franz Josef: gletsjerhelikoptervlucht met sneeuwlanding

Stap aan boord van de helikopter op de basis van de lokale partner in Franz Josef en stijg vervolgens op naar de hoogste bergketen van Nieuw-Zeeland, de Zuidelijke Alpen, waar panoramische uitzichten wachten. Vlieg door de lucht en passeer de spectaculaire ijspieken en spleten van de Franz Josef-gletsjer op weg naar de sneeuwlandingsplaats. Geniet tijdens de tour van een uniek uitzicht op met sneeuw bedekte bergen, oude gletsjers en enkele van de hoogste toppen van Nieuw-Zeeland. Kom aan op de landingsplaats en zet je eerste stappen in het besneeuwde landschap. Sta versteld van de pure schoonheid van uw omgeving terwijl u overschaduwd wordt door de omvang van deze bergachtige regio aan de westkust. Geniet van voldoende tijd om foto's te maken en te genieten van deze magische locatie, en stap dan aan boord van de helikopter voor de terugreis naar de basis. Nog een blik op deze verbazingwekkende en unieke gletsjerformatie terwijl je weer afdaalt door gematigd regenwoud en veilig weer landt op de basis.

Beschikbare activiteiten

15 activiteiten gevonden
Ordenen op:

Veelgestelde vragen over Helikoptervluchten in Franz Josef

Welke andere activiteiten dan Helikoptervluchten zijn de moeite waard in Franz Josef?

Andere activiteiten in Franz Josef

Wil je alle activiteiten in Franz Josef bekijken? Klik hier voor de volledige lijst.