Kies data
Costa Brava

Cultuur & geschiedenis

Costa Brava Cultuur & geschiedenis: Onze meest aanbevolen

Van Roses: catamarancruise bij zonsondergang

1. Van Roses: catamarancruise bij zonsondergang

Tijdens deze heerlijke avondcruise op een volledig uitgeruste catamaran neemt u de baai van Roses in vanaf de zee, terwijl de kleuren van de zonsondergang op de zee reflecteren voordat de zon achter de horizon verdwijnt. Terwijl u aan uw cocktail nipt, vaart u langs de frontlinie van Roses en Empuriabrava en geniet u van de aanblik van de verlichte steden vanaf de zee. Als het uitzicht vrij is, sta je versteld van de indrukwekkende Pyreneeën in de verte.

Van Roses tot Cadaqués: boottocht Catalaanse kust

2. Van Roses tot Cadaqués: boottocht Catalaanse kust

Geniet van de zon tijdens deze boottocht vanuit Roses. Volg de kustlijn tot aan Cadaqués. De mediterrane stad die door de jaren heen zijn geest heeft behouden. Wandel door de stad voor een snelle hap of bezoek een museum voordat je terugkeert naar Roses. Start de tour vanuit Roses. Volg de ruige kustlijn langs punten zoals Kaap Norfeu. Maak onderweg een foto van de ruige kliffen. Probeer de vuurtoren Far de Cala Nans te spotten voordat je in Cadaqués aankomt. Cadaqués heeft door de jaren heen veel van zijn charme behouden. Breng wat tijd door het dorp te dwalen. Bekijk het Blauwe Huis, een van de jugendstil-herenhuizen van de stad. In Portlligat is een museum in het huis waar Salvador Dalí woonde. Ga na een tijdje terug naar Roses.

Lloret de Mar: 4 uur feest op boot

3. Lloret de Mar: 4 uur feest op boot

Ga aan boord van de catamaran en neem wat te drinken terwijl de muziek wordt opgestart en de boot begint te varen. Vanaf daar kun je eenvoudig naar de muziek luisteren en gebruikmaken van gratis frisdranken terwijl je een uur lang langs de Costa Brava-kust vaart. Je gaat voor anker op een heerlijke plek om te zwemmen in de zee en hebt ongeveer 20 minuten plezier op een gigantische opblaasbare donut voordat een bel aankondigt dat het tijd is voor je barbecue-feest. Ga dan zitten om te genieten van een heerlijke maaltijd, waaronder pastasalade, hamburgers, worstjes en fruitsalade. Terwijl je eet, kun je ook je ticket inwisselen voor 2 glazen gratis bier of sangria. Je keert dan terug naar Lloret de Mar terwijl de muziek wordt opgedraaid, zodat iedereen kan dansen als ze dat willen. Verbaas je terwijl je gastheer een verbazingwekkende choreografie uitvoert die moeilijk te weerstaan is en geniet daarnaast van de geweldige sfeer. Je kunt natuurlijk ook je kleurtje aanvullen als je niet wilt dansen en liever zonnebaadt op het dek.

Figueres: wandeltocht met snelle toegang tot Dali Museum

4. Figueres: wandeltocht met snelle toegang tot Dali Museum

Neem de snelle stadstour naar de stad Figueres en naar het Theater-Museum Salvador Dali. Ontdek het grote en nieuwste werk van de kunstenaar, ontworpen om de bezoeker kennis te laten maken met de wereld van het surrealisme. Leer samen met een uitstekende gids over de stad Figueres, de stad die het genie van het surrealisme heeft voortgebracht. Loop door de straten van de oude wijk en ontdek de geschiedenis terwijl je praat over het leven en de anekdotes van Salvador Dalí. Na de wandeling door de oude stad, ga je naar het Theater-Museum van Salvador Dalí en duik je diep in de wereld en geest van de kunstenaar.

Figueres: stadswandeling & Dali-museum

5. Figueres: stadswandeling & Dali-museum

Verken dit juweeltje van Catalonië met een door experts geleide wandeling rond het leven en werk van Dali. Geniet van skip-the-line toegang tot zijn museum, samen met andere belangrijke bezienswaardigheden van deze prachtige stad. Ontmoet je deskundige gids om door de straten van Figueres te slenteren. Zie waar Dalí werd geboren en loop van beeldhouwwerk naar monument ter ere van de beroemdste zoon van de stad. Luister naar fascinerende feiten over het leven van Dali vanuit je informatieve gids. Wandel vervolgens door het prachtige historische centrum van Figueres naar het hoogtepunt van de tour, het Dalí Theater-Museum. Bekijk alle details binnen en buiten dit bombastische museum, dat wordt beschouwd als het laatste grote werk van de kunstenaar. Geniet van een ruimte waar alles erin is bedacht en ontworpen met als doel de bezoeker mee te nemen in een unieke wereld.

Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

6. Vanuit Barcelona: dagtrip Girona, Figueres en Dalí Museum

Ontdek de twee meest representatieve steden van Noord-Catalonië, Girona en Figueres, tijdens een dagtrip vanuit Barcelona. Verken de middeleeuwse monumenten van Girona tijdens een begeleide wandeling en duik in de surrealistische wereld van Salvador Dalí in het Dalí Theater-Museum in Figueres. Vertrek vanuit Barcelona na je gids te hebben ontmoet en ga eerst naar Girona, een stad gesticht door de Romeinen. Je bekijkt enkele van de mooiste historische architectuur in Spanje, waaronder middeleeuwse muren, romaanse en gotische monumenten, Arabische baden, barokke ruimtes en een van de best bewaarde Joodse wijken in Europa. Kom van je gids meer te weten over de geschiedenis van Girona en bewonder een stad die wordt gebruikt als filmlocatie voor Game of Thrones. Ga vervolgens naar Figueres, de wereldhoofdstad van het surrealisme. Profiteer van de voorrangstoegang tot het Dalí Theater-Museum, dat de grootste verzameling werken van de kunstenaar bevat en op zichzelf een surrealistisch kunstwerk is. Stap een ander universum binnen wanneer je het museum binnengaat en dompel jezelf onder in de unieke wereld van Dalí tijdens een rondleiding. Neem de tijd om de permanente tentoonstelling Dalí Jewels te verkennen en sluit af met een terugreis naar Barcelona en het oorspronkelijke ontmoetingspunt.

Figueres: Rondleiding door Dalí Theater-Museum

7. Figueres: Rondleiding door Dalí Theater-Museum

Leer meer over het leven en de kunst van de beroemdste surrealistische Spaanse schilder, Salvador Dalí, tijdens een 2,5 uur durende rondleiding door het Dalí Theater-Museum. Bewonder zijn schilderijen die aan de muren van het museum in Figueres, de geboorteplaats van de kunstenaar, hangen terwijl een deskundige lokale gids hun betekenis uitlegt. Verken de 1500 kunstwerken die worden tentoongesteld in het theater en museum, dat sinds de inhuldiging in 1974 een eerbetoon is aan het werk van Dalí. Het museum is gebouwd op de overblijfselen van het voormalige stadstheater van Figueres en wordt beschouwd als een van Dalí's laatste groot kunstwerk. Bezoek het toneelgedeelte in het museum, dat zich boven de crypte bevindt waar de controversiële kunstenaar begraven ligt.

Uitstap Girona en Costa Brava met ophaalservice in Barcelona

8. Uitstap Girona en Costa Brava met ophaalservice in Barcelona

Ontdek de adembenemende landschappen van de Costa Brava tijdens een dagexcursie naar Girona vanuit Barcelona. Je verlaat de Catalaanse hoofdstad naar de stad Girona, waar de overblijfselen van het Romeinse en middeleeuwse verleden een interessant contrast vormen met de huidige stad. Dwaal in een doolhof van smalle straatjes en waag een bezoek aan het best bewaarde Joodse getto in Europa. Je bewondert de kathedraal, de thuisbasis van het breedste gotische schip ter wereld. Kijk naar de felgekleurde huizen aan de oevers van de rivier de Onyar. Je gaat vervolgens naar de adembenemende landschappen en dorpen van de Costa Brava en pauzeert onderweg bij het middeleeuwse dorp Pals. Wandel over geplaveide straten en profiteer van enkele van de beste panorama's van de Middellandse Zee met de woeste wind van Tramontana. Je bewondert de velden en vlaktes van Empordà die zich uitstrekken tot aan de horizon. Ontdek spectaculaire uitzichten op de Catalaanse kust, omringd door groene bergen, steile kliffen en kleine dorpjes met witgekalkte huizen. Je bezoekt het traditionele vissersdorpje Calella De Palafrugell en voelt je alsof je terug naar vroeger bent getransporteerd. Verken het ongerepte landschap van Calella en ontdek de oude paden van de Caminos de Ronda. Eens gebruikt door vissers, wachters en smokkelaars, laten deze paden je de ongerepte kust verkennen op je gemak, waar je populaire stranden en ontoegankelijke baaien en kliffen ontdekt. Je neemt een duik in kristalhelder water, omringd door ongerepte natuur.

Girona: stadswandeling met kleine groep

9. Girona: stadswandeling met kleine groep

De oude ommuurde stad Girona staat op een vestingachtige heuvel, hoog boven de samenvloeiing van de rivieren Onyar en Ter. Als provinciale hoofdstad heeft het een lange en voorname geschiedenis. De Romeinen, opgericht door de Iberiërs, noemden het later Gerunda en stelden het vast als een belangrijk tussenstoppunt op de Via Augusta, dat Iberia met Rome verbond. Maar de belangrijkste tijd voor de stad was de middeleeuwen, vanwege de ligging nabij de Franse grens werd de stad verschillende keren belegerd, dus de belangrijkste gebouwen stammen uit die tijd. Girona heeft de enorme 15e-eeuwse kathedraal, met de breedste niet-ondersteunde gotische boog ter wereld die de skyline domineert. Een groot deel van de attracties van de stad ligt in het verkennen van de middeleeuwse straatjes, vooral rond de charmante Joodse wijk. In  het onderste deel van de stad bewonder je spectaculaire beelden van steile steegjes en de fel geschilderde façades van de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar, die het meest emblematische beeld van de stad vormen. Onder de bruggen die de rivier overspannen zijn de lichtgewicht Gómezbrug en de Ferreries Velles-brug, ontworpen door Gustave Eiffel in 1877. Ook als je geïnteresseerd bent in de Game of Thrones-serie, toont de gids de locaties waar het 6e seizoen plaatsvond gefilmd. Dit uitgebreide bezoek laat je belangrijkste monumenten van Girona, zijn geschiedenis, zijn Joodse erfenis  en ook  legendes zien. Je  volgt lokale gidsen die alle geheimen van de stad kennen.

Salvador Dalí: daguitstap in kleine groep vanuit Barcelona

10. Salvador Dalí: daguitstap in kleine groep vanuit Barcelona

Met deze dagtrip vanuit Barcelona treed je in de voetsporen van het surrealistische genie Salvador Dalí en verken je het landschap dat de inspiratie vormde voor zijn kunst. Je bezoekt zijn favoriete schuilplaatsen, het legendarische Dalí-museum bij Figueres en zijn voormalige huis vlak bij Cadaqués. Je gaat vanuit Barcelona naar Figueres, waar je de geboorteplaats van Dalí bezoekt en het bijzondere museum dat gewijd is aan zijn werk. Dalí wou dat bezoekers zijn enorme collectie als "een geheel" zouden zien, daarom is er geen catalogus en is het werk niet in een georganiseerde manier tentoongesteld. De trip gaat verder naar het prachtige kustdorpje Cadaqués dat beroemd is om zijn witgekalkte mediterraanse huizen en smalle straten. Met zijn aantrekkelijke baai is dit één van de meest pittoreske dorpjes aan de Costa Brava. Wat vooral ongelofelijk mooi is is het indrukwekkende landschap op de weg ernaartoe! Bij de lunch kun je lokale zeevruchten proberen op één van de vele terrasjes of je kunt gewoon een boterham pakken en ontspannen op het strand. Je zult al snel begrijpen waarom Cadaqués een bron van inspiratie was voor Dalí en vele andere kunstenaars. Je rijdt langs de kust naar het kleinere dorpje Port Lligat, waar Dalí de rust en vrede zocht die hem echt inspireerden.  Het winterschema (1 september - 30 juni) begint met een rit naar Figueres, waar je de ochtend doorbrengt in het Dalí-museum. Vanaf het museum rijd je naar Cadaqués. Na de lunch op eigen kosten, ga je verder met het verkennen van Cadaqués of ga je naar Port Lligat om Dali's huis te bezoeken. Het zomerschema (1 juli - 31 augustus) omvat een bezoek aan het kasteel in Pubol, waar Dalí en zijn vrouw Gala hebben gewoond, in het gelijknamige dorp. Je bezoekt het museum in het kasteel en na de lunch verken je een van de vele mooie kustplaatsjes langs de Costa Brava.

Veelgestelde vragen over Cultuur & geschiedenis in Costa Brava

Welke andere activiteiten dan Cultuur & geschiedenis zijn de moeite waard in Costa Brava?

Andere onmisbare dingen om te doen in Costa Brava:

Welke Cultuur & geschiedenis in Costa Brava nemen extra Covid-19-voorzorgsmaatregelen?

Sitemap Costa Brava

Wil je alle activiteiten in Costa Brava ontdekken? Klik hier voor de volledige lijst.

Wat anderen zeggen over Costa Brava

Gemiddelde beoordeling

4.6 / 5

gebaseerd op 914 beoordelingen

Ik boekte op de ochtend van 13 juli en vond gelukkig de plek voor de volgende dag voor mij, mijn man en twee kinderen van 12 en 16. We hadden een geweldige tijd, geweldige organisatie en efficiëntie van Get your Guide (ik belde ook de klantenservice voor een klein probleem en de man was behulpzaam en professioneel) en van de Touroperator Catalunya, waar Get your Guide op Barcelona vertrouwde. De bus bracht ons van Barcelona (vertrek om 8.30 uur) naar Girona en vervolgens naar Figueres, om het Salvador Dali Theater-Museum te bezoeken. Zeer goede gidsen die vloeiend Spaans en Engels spraken: Cristina voor het bezoek aan Girona (echt een super professionele en bekwame gids) en Alex zowel voor de bus als voor het Dal? Museum (een zeer voorbereide, snelle en zeer vriendelijke kerel). Een geweldige ervaring voor ons allemaal, waaraan ik een uitstekend oordeel geef voor efficiëntie, professionaliteit en beschikbaarheid.

Girona is een kleine maar geweldige stad. Het was heel goed om langs de stad te lopen. Daarnaast raad ik het museum van Salvador Dali ten zeerste aan. Het was een fantastische tour en onze gids ALEX was geweldig. Hij vertelde ons bijna elk detail van het museum en hij heeft een sterke informatie over het museum en Salvador Dali. We bespraken de illustraties van de Dali met de deelnemers en onze gids Alex. Hij maakte de tour zeer aangenaam. Dit museum moet je gezien hebben jongens!

Bus vertrok op tijd op de afgesproken plaats Gids Alex gaf een gedegen uitleg over de uitstap De gids Catarina in Girona deed het fantastisch Kortom een echte aanrader

Ik heb een geweldige tijd gehad! Zeer goede excursie, ik raad het 100% aan.

Uitstekende excursie Joseph de 1ra, ik raad het 100% aan